Hoe maak je de perfecte foto voor je datingprofiel?

Op je datingprofiel wil je natuurlijk zo goed mogelijk overkomen. Velen besteden dan ook behoorlijk wat aandacht aan de foto. Toch worden er nog veel foto’s op datingprofielen gezien die zacht gezegd ‘minder aantrekkelijk’ zijn. Hoe zorg je nu voor de perfecte foto voor op je profiel en wat moet je juist niet doen?

Buitenfoto’s zijn beter

Foto’s die gemaakt zijn in de buitenlucht zijn beter dan foto’s die binnen genomen zijn. Het natuurlijke licht zorgt voor een betere en gezondere uitstraling en brengt de foto meer tot leven.

Maak een selfie recht van voren

We zien regelmatig foto’s voorbij komen waarbij de camera zich ver boven de persoon bevindt. Op de foto verschijnt dus een persoon waar je als het ware op neer kijkt en de persoon kijkt je omhoog aan. In veel gevallen wordt de foto ook nog wat schuin genomen. Dit is niet aan te raden, want vanaf de bovenkant gezien is je gezicht heel anders dan deze in werkelijkheid is. Neem een selfie gewoon van voren. Lachen: vrouwen doen dit beter wel, mannen niet.

Laat de foto door iemand anders maken

Soms is een selfie je enige optie, maar als je de mogelijkheid hebt om de foto door een ander te laten maken, dan is dit een betere keuze. Als je een selfie maakt, dan ben je je te bewust van hoe je eruit ziet. Je kunt de foto nemen op het moment waarop jij jezelf ‘perfect’ vindt. Dit kan niet als een ander de foto maakt en dat is nu juist de bedoeling. Wanneer iemand anders de foto maakt, dan sta je er veel meer als jezelf op en dat is uiteindelijk toch aantrekkelijker voor je mogelijke dates. Denk ook aan het licht wanneer je je perfecte foto wilt maken. Het zogenaamde ‘golden hour’ geeft je profielfoto soms net dat beetje extra.

Maak geen gebruik van filters

Tegenwoordig zijn er eindeloos veel apps en filters te gebruiken om foto’s te bewerken, zodat je er mooier uitziet. Je kunt rimpeltjes wegwerken en je huid helemaal glad en effen gekleurd maken. Het is mogelijk om je ogen net iets meer helder of iets groter te maken, waardoor deze wat meer ‘spreken’. Leuk allemaal, maar in feite verdoezel je wie je bent. Dit is niet de bedoeling. Je moet durven daten als de persoon wie je bent. Uiteindelijk krijgt je date ook de echte jij te zien.

Voorkom te veel bloot

Waarschijnlijk ken je ze wel, van die foto’s waarop gewoonweg te veel bloot te zien is. Mannen vinden het bijvoorbeeld erg leuk om met een ontbloot bovenlichaam voor de spiegel te gaan staan en dan een foto te maken. Vrouwen maken dan weer graag een foto voor een lange spiegel en nemen daarbij de minirok duidelijk in beeld. Hier moet het niet om draaien. Te veel bloot zou de juiste mensen zomaar af kunnen schrikken. En op veel soorten datingsites en dating apps is te veel bloot ook niet eens toegestaan.

Lekker losjes op de foto

Professionele foto’s, waarop je in pak op een krukje zit met de handen netjes op de schoot, zijn perfect voor LinkedIn. Op datingsites doen deze foto’s het een stuk minder goed. Je geeft je profielbezoekers al snel het idee dat je wat aan de saaie kant bent en dat wil je natuurlijk niet. Ga voor een foto waar je gewoon lekker losjes op staat, relaxt, zoals je bent.

Twijfel je ook aan je profieltekst op je datingsite? De Volkskrant schreef er een leuk artikel over. Weliswaar een paar jaar oud en gericht op hoger opgeleide dates, maar toch. Zorg in elk geval dat je een profieltekst positief houdt, en er wat tijd aan besteedt. Een leuke openingszin doet daarbij ook wonderen; als je iemand gelijk trieert zal deze persoon eerder geneigd zijn de rest ook te lezen.

Tips van lezers voor de perfecte foto

Heb jij nog tips over wat de perfectie profielfoto is op een datingsite? Of wat voor een ‘set’ aan foto’s je het beste kunt gebruiken? Laat het achter in de comments.


C-date dating banner

1 gedachte over “Hoe maak je de perfecte foto voor je datingprofiel?”

  1. De meeste datingsites zijn gewoonweg fake. Een middel dat gebruikt wordt om goedgelovige mensen te lokken om geld te verspillen aan leugens en bedrog.
    Datingsites die werken met credits zijn zeker te vermijden. Je Bijna alle vrouwen zijn er fake.

    Beantwoorden

Plaats een reactie