Christelijke Datingsites

Artikelen op deze site kunnen affiliate links bevatten; lees daar hier meer over

Dating voor christenen; de laatste jaren zijn er in het Nederlandse taalgebied diverse christelijke datingsites opgericht. Helaas zijn dit voornamelijk Nederlandse sites. Het goede nieuws is dat Vlamingen zich hier ook gewoon kunnen inschrijven.

Bekende christelijke datingsites zijn Op Zoek Naar Jou en SamenChristen.

Waarom daten via Christelijke Datingsites?

Veel gelovige singles vinden op algemene relatiesites als Meetic en Parship te weinig aanbod aan gelijkgestemden, of vinden het prettiger om te daten op een christelijke datingsite. Dit omdat ze dan zeker zijn christelijke singles aan te treffen. Christelijke datingsites zijn wel vaak kleiner wat betreft ledenaantallen. Kwaliteit boven kwantiteit moet u maar denken.

We zetten een aantal christelijke datingsites voor u op een rijtje:

Opzoeknaarjou.nl

Datingsite OpZoekNaarJou is een van de oudste christelijke datingsites, en heeft momenteel ruim 4.000 actieve leden, waaronder ook Belgen. Inschrijven is gratis bij Opzoeknaarjou.nl.

Op Zoek Naar Jou heeft geen eigen app, maar de site is wel optimaal te gebruiken op uw telefoon of tablet. De kosten van het betaalde abonnement vallen ook alleszins mee bij deze datingsite. U heeft al een betaald abonnement vanaf 6.58 per maand. Dit is een schijntje in vergelijking met bijvoorbeeld een Parship.be.

op zoek naar jou website

Het gratis proeflidmaatschap geldt niet voor een beperkte periode. U kunt dus net zo lang een baai-account aanhouden als u wilt. Abonnementen zijn er per maand, kwartaal en per jaar:

LooptijdTotale KostenGemiddeld per Maand
1 maand€ 11.95
3 maanden€ 26.95€ 8.98
1 jaar€ 79.00€ 6.58

Op een algemene datingsite vind je veel leden, maar vaak is het aantal christelijke singles daarop laag. Daarom is een christelijke datingsite ideaal: een community met singles die op zoek zijn naar een relatie waarin ze samen hun geloof kunnen delen. 

banner opzoeknaarjou

SamenChristen: Christelijk daten

SamenChristen.nl, actief sinds 2001, noemt zich de ##1 christelijke datingsite. Al 40.000 singles hebben zich er op enig moment aangemeld; het aantal actieve inschrijvingen is onbekend. Dit zal echter ook op een x aantal duizend liggen. Ook bij Samen Christen is een proef-abonnement gewoon gratis.

U kunt SamenChristen helemaal gratis en zonder enige verplichting 2 weken uitproberen. Als u langer lid wilt blijven diet u een abonnement af te nemen. Betaalde lidmaatschappen verlopen trouwens automatisch, dus geen automatische verlengingen.

samenchristen een van de grotere Christelijke Datingsites

Ben je christen en single? En ben je op zoek naar een relatie, nieuwe vrienden, bijbelstudiepartners, of gewoon een goed gesprek? Dan kun je op SamenChristen gratis een profiel aanmaken.

Samen Christen brengt vanuit een Bijbelse visie christelijke singles bij elkaar, maar is niet verbonden aan één kerk. Hun ‘unieke algoritme vindt de singles die het best bij u passen’. Op de site zijn succesverhalen te lezen van stellen die elkaar via de site gevonden hebben. Er wordt goed gemodereerd op berichten om een veilige date-omgeving te waarborgen.

LooptijdTotale KostenGemiddeld per Maand
1 maand€ 10
3 maanden€ 20€ 6.67
1 jaar€ 60€ 5
samenchristen banner

Christian Cafe

Internationale christelijke datingsite, leuk als je een match buiten de landsgrenzen zoekt. De Engelstalige site (ze zijn gevestigd in Canada) biedt als een van de weinige datingsites een volledig gratis 10-daagse proefperiode aan. volgens de site zijn er al meer dan 25.000 huwelijken voortgekomen uit hun dienst. Ze zijn dan ook al actief sinds 1999. Bezoek ChristianCafe.com.

We are independently Christian owned. That means we share your Christian faith and values. It’s truly Christians connecting Christians. – ChristianCafe.com

SpiritDating.be

Spirit Dating wás een christelijke datingsite, en wel de enige met een Belgisch .be domein in dit overzicht. Helaas lezen we op de site dat ze zich vanwege de nieuwe privacy-wetgeving genoodzaakt zagen het dating-gedeelte te staken.

Voorheen was dit een gay- en transgender-vriendelijke datingsite. Wel vindt men er nog christelijke gedichten, en kunt u meedenken over dating in het algemeen. Bezoek SpiritDating.be.

Roots Christelijke Dating

Roots Dating is een datingsite die in in het voorjaar van 2018 is opgericht; vrij nieuw dus. Het leuke van Roots Christelijke dating is dat u zich presenteert door middel van een soort collage van uw persoonlijke foto’s en hobby’s en interesses, zodat andere singles gelijk een goed beeld van u hebben. Ook hier is het inschrijven gratis.

roots dating screenshot

Roots is opgericht door Rianne en Jorieke, twee oud-huisgenoten. Ze kwamen op het idee een christelijke datingsite op te richten omdat ze na hun studententijd moeite hadden om nog gelovige dates te vinden. Ze wilden een manier vinden om op laagdrempelige wijze met andere christelijke singles in contact te komen.

LooptijdTotale KostenGemiddeld per Maand
1 maand€ 15.00
3 maanden€ 37.50€ 12.50
6 maanden€ 59.70€ 9.95
1 jaar€ 102€ 8.50

ROOTS dating is er speciaal voor christelijke singles van alle leeftijden die op zoek zijn naar een serieuze christelijke partner.

roots Christelijke Datingsite banner

Christelijke Dating app Ohallo

In dit rijtje met christelijke datingsites misstaat een app natuurlijk niet. Ohallo is een geheel Nederlandstalige christelijke dating app. Er zit dus geen datingsite achter. Anders dan bijvoorbeeld Tinder hebben gebruikers op Ohallo een uitgebreid profiel. Foto’s hebben er een minder prominente rol dan op gewone dating apps.

Hoewel de dienst voornamelijk Nederlandse gebruikers kent zijn Belgen er zeker welkom. Ohallo downloadt u in de  App Store. De app is niet meer vindbaar in de Google Play Store.

Overige Christelijke Datingsites

Naast bovenstaande sites is er nog een aantal Nederlandse datingsites voor christenen:

Daarnaast presenteren Be2 en Elite Dating zich ook als ‘christelijke datingsite’ maar dit is meer een lokkertje. Dit zijn geen sites die zich expliciet op die doelgroep richten.

logo christelijke datingsites

Uw ervaringen met christelijke datingsites

Als u lid bent of bent geweest van een van bovenstaande sites, vinden we het leuk als u uw ervaring deelt met de andere lezers. U kunt uw review of commentaar hier onder achterlaten als comment.

Mocht u van mening zijn dat er site mist in dit overzicht, dan houden we ons natuurlijk aanbevolen! Neem dan even contact op.

Plaats een reactie