Parship.be

parship logo

Parship.be  is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de de grotere matchmaking-sites in België, en is gericht op single volwassen mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het is een van de duurste datingsites die in België actief zijn. Bezoek Parship.be

Waar voorheen het ledenbestand een algemeen karakter had richt Parship.be nu vooral haar pijlen op hoger opgeleide singles. Het ledenaantal haalt het niet bij dating apps als Tinder.

Het inschrijven en de persoonlijkheidstest (waarover later meer) maken is bij Parship geheel kosteloos. Zorg dat u minimaal 18 minuten doet over het maken van de test, anders ziet Parship u niet als serieuze dater!

Lees onze review en ervaringen van (voormalig) leden van deze matchmaking-site.

Parship.be website

Wat is Parship.be?

Naast Match4me.be en EliteDating is dit dé site waar hoog opgeleide mannen en vrouwen een partner zouden zoeken. In tegenstelling tot Match4me maakt Parship wél gebruik van een intelligente persoonlijkheidstest. Deze werd voorheen ‘wetenschappelijk’ genoemd, maar dat mag geloof ik niet meer.

Schrijf u nu gratis in bij Parship.be >>>

Nogmaals, neem de tijd voor deze test. Dit omdat het volgens Parship.be niet mogelijk is de vragenlijst eerlijk af te maken in minder dan 18 minuten. Dit heeft Parship intern getest. Inschrijven en de test maken, alsmede matches krijgen is gratis.

Parship.be banner

Naast de persoonlijke test die moet leiden tot partneraanbevelingen, staat Parship bekend om haar erg hoge kosten. De klachten zijn dan ook niet van de lucht op deze en andere dating-vergelijkingssites.

Inmiddels heeft de datingsite al wel, volgens eigen zeggen dan, enorm veel singles aan een relatie geholpen. De psychologische Parship test zorgt er voor dat u alleen aan geschikte matches wordt gekoppeld.

U krijgt deze matches gelijk na het maken van deze persoonlijke test; u gaat dus niet op eigen houtje door honderden profielen zitten bladeren. Parship komt dus met partnervoorstellen; mits u betaalt. Dat is een groot nadeel aan Parship.

Veel gehoorde kritiek op Parship is dat de partnervoorstellen niet aan de criteria van de gebruiker voldoen. Zo wonen ze bijvoorbeeld ver weg. Ook het niet kunnen zien van foto’s is in tijden van Tinder, Happn en andere dating apps niet meer van deze tijd. Overigens is er ook een Parship app, maar die werkt net zoals de website. Geen geswipe dus.

De verdeling man/vrouw is bij Parship beter in balans dan bij andere websites. Dit hebben we te danken aan onze serieuze en discrete aanpak.

De Persoonlijkheidstest van Parship

Deze datingsite is een van de weinige matchmakingsites van België. Anders dan bij een gewone datingsite, waar men zelf op zoek moet naar mogelijke matches, dragen matchmakingsites hier zelf zorg voor.

Meestal gebeurt dit aan de hand van een persoonlijkheidstest, zoals bijvoorbeeld Parship maar ook Elite Dating aanbieden (lees hier meer over EliteDating). Over de kwaliteit en het nut van een degelijke test verschillen de meningen.

Ze stellen dat het 20 minuten duurt om de persoonlijkheidstest in te vullen. De test is gebaseerd op meer dan 40 jaar relatie-onderzoek (?) en werd verfijnd door ervaren psychologen. Zaken als ‘verstand’ en ‘innerlijke energie’ zouden bepaald worden door de test. Bij Matches rolt er dan een Match Score uit die zou bepalen hoe sterk de match is.

Schrijf u nu gratis in bij Parship.be >>>

Parship In Cijfers en Kosten

Een groot voordeel van deze datingsite is dat alle leden serieus op zoek zijn naar een echte relatie. Dit mede vanwege de hoge kosten.

Grappenmakers en fakers komt u hier dan ook nauwelijks tegen; deze worden ook actief van de site geweerd, en nepprofielen worden actief verwijderd.

Een veilige date-omgeving dus derhalve. 51% van de leden is van het vrouwelijk geslacht, en 76% is hoog opgeleid, tot universitair niveau aan toe. 85% van de leden is ouder dan dertig jaar, en is hiermee een zeer serieuze doelgroep. In deze leeftijdscategorie is men het er op los daten wel zat, zoekt men geen sekscontact maar een duurzame relatie.

Volgens de site vindt 38% van de Premium-leden (=betaald lid) een partner. Dit wordt verder nergens hard gemaakt. Hier op datingbureau.be zijn ook diverse teleurgestelde reviews te vinden.

c-date banner

Verschillen Betaald en Gratis Abonnement

Wat u precies kunt met een gratis of premium lidmaatschap verschilt nogal. We hebben deze verschillen in onderstaande tabel uitgelegd:

FunctieGratis AbonnementPremium Lidmaatschap
Foto’s zien
‘IJsbrekers’ sturen
‘Glimlachen’ sturen
Partnervoorstellen ontvangen
Berichten ontvangen
Op berichten reageren1 x mits van premium lid
Tekst berichtjes sturen
Reageren op berichtjes
Foto(s) toevoegen✅ (9)✅ (9)
Profielen bezoeken / Zoekfuncties✅ maar niet lokaal✅ zonder limiet
Parship Persoonlijkheidstest doen✅ (korte evaluatie)✅ (uitgebreid rapport)
Zien wie u profiel bezocht hebben
Mobiel daten / App
Chatbox toegangn.v.t.n.v.t.

Kosten Parship

Inschrijven is wel altijd gratis; u kunt na wat rondklikken bekijken of deze datingsite wat voor u is. Aanmelden verplicht u verder nergens toe. Mocht u later een betaald abonnement willen afnemen dan zijn dit de prijzen. Check altijd of de tarieven intussen niet gewijzigd zijn.

LooptijdTotale KostenGemiddelde Maandkosten
1 maand
3 maanden
6 maanden€ 269,40€ 44,90
1 jaar€ 478,80€ 39,90
24 maanden€ 597,60€ 24,90

Dat er geen abonnement van 1 of 3 maanden is, is meestal een slecht teken. Een waanzinnig dure site dus ook. Pas bij het 2-jarig abonnement is de maandprijs nog wel acceptable. Maar hoe goed kan een datingsite zijn als je er twee jaar lid moet zijn voor resultaat?

Extra Opties

Het is algemeen bekend dat goed ingevulde, aansprekende profielen meer reacties krijgen dan korte, nietszeggende profielen. Je kunt door Parship een zogenaamde ‘profielcheck’ laten doen. Dit kost je niets als je betalend lid bent (dus 1 van de bovenstaande abo’s hebt afgesloten). Ben je echter Basis-Lid (gratis) dan moet je hier een behoorlijk bedrag voor neerleggen: 49 euro.

Als je onzeker bent over je profiel, of je krijg gewoon weinig reacties, os het een stuk goedkoper om op internet wat artikelen te zoeken over het ‘schrijven van een goed datingprofiel’. Hier is genoeg over te vinden en kost je niets.

Parship App

Ja, er is ook een eigen Parship app, voorzover iOS als Android. De app vindt u er voor iPhone en voor Android toestellen. U kunt het beste eerst een account aanmaken op de site en daarna de app downloaden en inloggen.

Met de Parship app heeft u altijd toegang tot uw profiel en zoekopdrachten. In het online Magazine van deze datingsite leest u columns en blogs over dating. Ook kunt u er succesverhalen en ervaringen van oud-leden lezen.

Parship stelt niet zomaar singles aan elkaar voor: hiervoor gebruiken we het Parship-principe. Een unieke methode die matcht op basis van persoonlijkheidskenmerken die essentieel zijn voor een harmonieuze relatie.

Als u echt serieus op zoek bent naar een relatie en een goed gevulde portemonnee hebt is deze datingsite een optie. Wel vragen we ons af in hoeverre een datingsite vertrouwen in hun eigen kunnen heeft als ze een 2-jarig abonnement aanbieden…

Let op: het kost wel wat tijd de test in te vullen, neem hier dan ook goed de tijd voor. De resultaten van de uitgebreide test zijn namelijk van groot belang bij het matchen. Meer dating apps voor hoger opgeleiden vindt u op de Nederlandse vergelijkingssite datingsite-hogeropgeleiden.nl

Klachten over Parship

Op sites die datingsites vergelijken zijn veel klachten te vinden over Parship. Vooral over incasso-procedures, de klantenservice en het aantal actieve mannen en vrouwen.

Ook de prijs wordt door velen als erg hoog ervaren. Ook het ledenaantal zou niet al te hoog zijn, vooral wat betreft betalende singles. Aangezien contact zoeken met niet-betalende leden lastig is, is het relevante aantal deelnemers bij Parship laag. Zeker nu daters gewend zijn geraapt aan swipen voelt dit alles omslachtig en duur.

Aanvullende informatie

De Parship Kwaliteitsgarantie garandeert de beste service aan haar leden. Zo is er telefonische coaching en zijn uw gebruikersgegevens volledig beschermd.

Toch zijn er op het web vrij veel klachten en slechte ervaringen met hun klantenservice te vinden. En dan druk ik me nog voorzichtig uit. Zie onderaan deze pagina ook de ervaringen van (oud)-leden.

De persoonlijkheidstest is voorgekomen uit ‘wetenschappelijk onderzoek’; 16 psychologen hebben hier jaren aan gesleuteld om tot een uitstekend matchingsysteem te komen. Hier is nogal wat om te doen geweest. In Nederland mag Parship haar test niet meer ‘wetenschappelijk’ noemen geloof ik.

U kunt makkelijk zoeken op regio of steden: zo is er Parship.be Hasselt, Gent, Brussel, Antwerpen en Parship Brugge.

Contactinformatie Parship

PARSHIP GmbH
Speersort 10
20095 Hamburg, Duitsland
Website: www.parship.be
E-mail Adres:  klantenservice@parship.be
Telefoonnummer: onbekend
Fax +49 (40) – 46 00 26 – 590. Ze zijn ook te volgen via Instagram en Facebook.

Klantenservice

De klantenservice van Parship zit wat weggemoffeld achter de login. Er is een pagina ‘Help & Contact’. Als u daar aangeeft nog geen member te zijn komt u wel in een Veelgestelde Vragen sectie terecht. Deze gaat echter vooral over de werking van de site. Een telefoonnummer is niet te vinden. Wel is er een e-mail adres:  klantenservice@parship.be

Parship Opzeggen

Als u geen premium member bent en uw wilt uw account stoppen en verwijderen doet u dit als volgt:

 • Log in op uw account en ga naar ‘Mijn Parship’
 • Onder ‘Gegevens & instellingen” ziet u de staan ‘Profielstatus’
 • Hier vindt u een link om uw profiel te verwijderen.
 • Door het ingeven van uw persoonlijke wachtwoord bevestigt u de verwijdering van uw profiel en persoonlijke gegevens. Alle data wordt nu verwijderd

Als u een premium lidmaatschap hebt is het opzeggen veel omslachtiger. Dit kan alleen via een schriftelijke opzeggen, wat buitengewoon irritant en onnodig is. Een premium-lidmaatschap kan tot 28 dagen voor het einde van de actuele looptijd worden opgezegd. 

Herroepingsrecht

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst met Parship te herroepen.

Als u van het herroepingsrecht gebruik wil maken doet u het volgende. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u hen per post: PE Digital GmbH, – Klantenservice PARSHIP België -, Speersort 10, D-20095 Hamburg, Duitsland, of per fax: +49 (0) 40 4600 26-178, of per E-mail: support@parship.be een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen.

In de Algemene Voorwaarden is een formulier te vinden dat u als ondersteuning kunt invullen, maar dit is niet verplicht. Als u dit per mail doet hebt u natuurlijk altijd een ‘bewijs van herroeping’ met datum in uw uitgaande mail.

Ervaringen met Parship

Heeft u al ervaringen met deze datingsite? Laat dan uw review achter in de comments hieronder. Is daten voor hoger opgeleiden voor u geslaagd gebleken of juist niet? Uw ervaringen zijn belangrijk, zo weten andere singles die dit lezen waar ze voor moeten kiezen. Succes met daten!

95 gedachten over “Parship.be”

 1. I’m not recommending this site. It’s about the money and not finding a partner. Even if by circumstances you have to move abroad you can’t ask to reconsider the contract. Customer service not friendly at all.

  Beantwoorden
 2. Hallo Sander,
  Ik heb exact hetzelfde probleem. ik was lid voor een week ; Na een test heb ik alles afgezet. Nu heb ik call2collect op mijn dak gekregen en moet meer dan 400 euro betalen .

  Hoe is afgelopen ? any tip is welcome. Please help help help.

  Beantwoorden
 3. Afzetters, binnen 14 dagen herroepingsplicht gebruikt en toch rekening van 40 euro per contact gekregen, dit kwam op zelfde bedrag als een jaarabonnement. Nooit beginnen, vanaf je inschrijving geraak je er niet meer vanaf …. Nu dreigen ze met incasso ….

  Beantwoorden
 4. Helaas vastgesteld dat deze site vandaag aan kwaliteit sterk heeft ingeboet.
  7 jaar geleden was dit de enige (weliswaar duurdere) site die me een goed gevoel gaf.

  Vandaag?
  It’s all about money!
  Vooral de 50-55+ single vrouwen treffen maar weinig echte matchen aan..
  De vele heren van hun leeftijd gaan veel liever een kijkje nemen bij de jongere vrouwen..

  De persoonlijkheidstest is helaas niet door iedereen met dezelfde intenties/eerlijkheid/serieus ingevuld.
  Dat maakt de matching dubieus.

  Het tonen van beschikbare singles is idd voor elk profiel verschillend.
  Zelf bijv. ook mogen ondervinden dat een voor mij zeer geschikte kandidaat wel aan een vriendin werd voorgesteld en niet aan mij…een vriendin die erg veel gemeenschappelijks met me heeft.

  Jammer dat ze voor hun zogenoemde kwaliteits service veel té hoge abo- prijzen vragen… té veel voor wat betreft de levering; hun gebrek aan klantvriendelijkheid en het beloofde niveau van service.

  Een single wordt bij dit soort sites gewoon gezien als ‘cash cow’..

  Advies?
  Zolang je hebt betaald, niets ondernemen..want dat kost je blijkbaar meer..als ik de berichten hier zo lees.

  Lees onderwijl de profielen en ga verder op jouw buikgevoel.
  Hun score brengt je nl. nergens..

  Mss.. dat ze die ene leuke wel ooit ’tonen’. ?

  En..
  Soms kan een tijdje offline gaan je ook wel goed doen..

  Beantwoorden
 5. Zelfde meegemaakt als Annelies en Naomi, na 7 dagen was al duidelijk dat dit allemaal heel oppervlakkig is. Ik maak me zelfs de bedenking of dit wel echte mensen zijn of medewerkers die ervoor moeten zorgen dat je zo snel mogelijk je “contacten” haalt zodat ze de volle prijs kunnen aanrekenen bij herroeping?

  Blijf ver weg van parship want het kost je veel geld voor niets

  Beantwoorden
 6. Bezint eer je begint ! Zelfde meegemaakt als Noami Says, ik wilde na paar dagen opzeggen en kreeg toch een gepeperde rekening. Is zijn geld niet waard

  Beantwoorden
 7. na 5 dagen wou ik mijn lidmaatschap opzeggen. Contacten blijven oppervlakkig, de ‘matchen’ zijn volgens mij eerder per toeval.
  Na 5 dagen zei ik mijn lidmaatschap op. Ik moest jammer genoeg €220 euro laten vallen omdat ik met te veel mensen contact had gemaakt. Dus anderen spraken mij aan en ik mocht betalen. Schandalig. Maffiapraktijken!

  Beantwoorden
 8. Slecht bereikbare organisatie. Weinig geschikte matches. Zeer hoge prijzen. Als de termijn is afgelopen schrijven ze automatisch 79,90 euro af per maand! Dit maandelijkse bedrag is nergens terug te vinden op de site of andere promotionele websites. Een afrader. Op andere pagina’s hebben ze goede reviews. Heel vreemd, geen idee hoe dat kan. Let heel goed op!!!!

  Beantwoorden
 9. Is inderdaad schandalig. Ik ben niet van zin te betalen. Maar uiteindelijk ben ik niets met deze site. In sommige gevallen kan ik een berichtje sturen, in andere niet. En dan kan je het antwoord niet lezen. Zo belachelijk.
  Had verwacht dat als de ‘overkant’ betalend is en contact wil leggen dat ook zonder probleem zou kunnen. Nu geven mannen hun foto’s vrij en ik kan ze niet bekijken. Ze lokken je gewoon in de val.
  Misschien zijn het ook niet betalende leden. Soit, wat een klucht. Maar ja, alles draait om geld he.

  Beantwoorden
 10. Had ik beter dit hier allemaal gelezen !
  Ik ben een premium lidmaatschap aangegaan en heb daar exact 4 dagen gebruik van gemaakt. Daarvoor halen ze 197.40 € van mijn rekening.
  Hun redenering : herroepingsrecht 14 dagen. maar ik heb met 4 ‘leden’ contact gehad (lees – bericht gekregen en beantwoord !) – dus hebben ze zgn de helft van de garantie vervuld
  Dus aub. DOE HET NIET !

  Beantwoorden
 11. In plaats van dure reclame op TV zouden ze beter hun prijzen wat aanpassen. Dit forum zou dan overbodig zijn en mond aan mond reclame kan de plaats innemen van de TV reclame. Want geef toe, iemand die alle voorwaarden leest, WIL gewoon NIET bij Parship, spijtig voor degenen die maar half op de hoogte zijn.
  Ik vind het vooral niet kunnen dat deze site zich het recht toe-eigent om geld van mijn rekening te halen. Dit is trouwens ook de voornaamste reden waarom ik – en waarschijnlijk velen met mij- het vertik om lid te worden. Met dat geld ga ik liever op een terrasje iets drinken.

  Beantwoorden
 12. Hey,

  Ik heb ook een premium abonnement genomen bij Parship. Ik vond het maar niks en heb ook gebruik gemaakt van het hetroepingsrecht met een factuur van 250 euro te betalen.

  Ik heb gezegd dat dit niet wettelijk is en niet in hun voorwaarden staat (alleszinds niet op de pdf versie bij aanmelden en eerste registratie) ik heb toen ook gezegd dat ik het niet betaal maar het bedrag was ook al van mijn rekening afgehouden. Ze hebben mij aangeboden om mijn herroepingsrecht te laten vallen en het abonnement gewoon te laten doorlopen. Wat ik heb aanvaard. Ik had in begin een paar contacten maar daarna ook niets meer, contacten antwoorden ook niet terug.

  Ik ben denk ik nu aan mijn 7de maand lidmaatschap en had gekozen in 2 keer te betalen. Echter heeft mijn bank mij enkele maanden geleden nieuwe visa-kaarten gestuurd waardoor Parship mijn abonnement dus niet meer kan afhouden. Ze dreigen nu idd met een incasso-bureau en alweer dat er extra kosten zouden bijkomen: zijnde 15% van het totaalbedrag.

  Ik had nog niet eens een herinnering gekregen en heb opgemerkt dat ook mijn profiel gewoon geblokkeerd werd (dus ik heb geen toegang tot de diensten waarvoor ik betaal). Ik heb dan ook besloten het tweede deel gewoon niet meer te betalen. Het volstaat een herinnering te sturen i.p.v. onmiddellijk weer te dreigen met extra kosten enzovoort. Tot slot is Parship helemaal niet wat het aan zijn klant belooft. Doe het dus nooit en praat hierover op social media! Groetjes en ik wens jullie allemaal veel liefde toe 🙂

  Beantwoorden
 13. Ik liet me inschrijven voor premium classic. Ik kreeg wat aanbiedingen tot het plots stopte. Nu haalden ze meer geld van mijn bank voor meer dan 1 maand. Ik heb al dikwijls geklaagt maar ze hebben geen tijd. Ik weet nu niet of ik lid ben van de site of niet. Ik mailde reeds naar een e-mail adres in Duitsland ( datenschutz@parship.com) als ik die wil versturen vertrekt hij niet. Opzettelijk. Parship de beste site ? Van onder te beginnen . Ga nooit naar Parship.

  Beantwoorden
 14. Hoi allen ik ben lid op parship sinds september 2017 voor een volledig jaar. Nu zijn we al bijna 7 maand verder en ik heb in al die tijd maar 2 dates gehad, die dan nog anders bleken te zijn dan op de foto … :s

  90% van de profielen zijn fake (of zonder foto’s) en je krijg zelden tot nooit een antwoord. Ik heb hiervoor parship al 2X gecontacteerd en keer 2 keer hetzelfde excus “zet je zoekvoorwaarden ruimer”. Denken zij nu echt dat ik een dame wil die 100+KM van mij woont??

  Conclusie: Ik raad dit NIEMAND AAN. Pas idd op met datingsites, niet alleen parship andere zitten ook enkel achter je geld aan. Je kan je geld beter gebruiken voor speeddating of zo.

  Beantwoorden
 15. Dank voor alle reacties, zo ben ik hier gelukkig niet ingetrapt! In ruil misschien mijn advies: OK Cupid kan je geheel gratis gebruiken. Je kan je vragen/ profiel rustig zelf beheren, antwoorden nuanceren na de eerste set-up en contact leggen hoe en wanneer je wil.

  Je kan ook betalend lid worden, maar dat is absoluut niet nodig. Heb perfect contact kunnen leggen met reële kandidaten. Er zitten uiteraard ook wat rare persoonlijkheden tussen, maar als je kijkt naar de matchvragen, kan je zelf wel bepalen of hij/zij iets voor jou is. Ik heb de “ware” ook nog niet gevonden, maar ben wel erg tevreden over hoe de site werkt! Succes iedereen! Als Facebook gratis kan zijn, moet dit ook kunnen. Niet betalen dus.

  Beantwoorden
 16. Ik ben hetzelfde tegengekomen. Ik dacht dat ik een maandelijks abonnement genomen had maar ineens was er ongeveer 430 € van mijn rekening. Ik ben alleenstaande en kan dat geld wel beter gebruiken. Ik viel nog net in de herroepingsperiode en zei dus mijn abonnement op. Op dat moment had ik met twee mensen gesproken.

  Parship beweerde dat ik 4 contacten had gehad en stortte 130 € terug, dus minder dan de helft. Test-Aankoop kon niet helpen. Ik deed beroep op Atos die me het resterende bedrag terugstortte. Sindsdien krijg ik bedreigingen van Parship met een incassobureau. Een advocaat heeft me aangeraden toch maar te betalen. Ik vind dit zo onrechtvaardig.

  Beantwoorden
  • Hey, misschien een tip voor jou. Nooit ingaan op incassobureau’s enkel de rechtbank kan in belgie een incassobureau aanstellen. Al de rest is schrikmakerij!! Ik heb dit ook al voor gehad met teleslet was een nederlands incassobureau, ik heb er eens goed mee gelachen. En met een rechtzaak gedreigd, telenet heeft die zaak vlug laten vallen 😉

   Beantwoorden
 17. Parship is absoluut te mijden. Het enige wat voor hen belangrijk is, is zoveel mogelijk geld van hun leden binnen te halen. Je kan nergens de status van je abonnement consulteren, verlengingen worden automatisch betaald via de VISA-kaart (staat zo in de voorwaarden) maar aangezien je nergens kan zien in je profiel tot wanneer het abonnement loopt, is dit problematisch. Wanneer een abonnement wordt verlengd, wordt er ook geen enkele betalingsbevestiging gestuurd.

  Wanneer Parship wordt gecontacteerd, dan worden standaardemails gestuurd.
  Wanneer het abonnenment is afgelopen, worden ook alle ontvangen antwoorden van de andere leden onleesbaar gemaakt.
  De voorwaarden zijn zo opgemaakt dat wanneer hij niet blijft betaalt, er niets mogelijk is.
  Gezien het aanbod, de functionaliteiten is Parship schandalig duur.

  Beantwoorden
 18. Bij Elite Dating past men jammer genoeg dezelfde parktijken toe. Heb je een klacht krijg je automatisch e mail van klantendienst die je verwijst naar de ombudsman van ministerie van financiën . Grappige is dat deze persoon enkel bevoegd is voor wanneer je persoonlijk een geschil hebt met je bank. Zelfde parktijken als met herroepingsplicht bij Parship. Er dient een algemene klacht tegen deze datingsites te komen. Ze hebben ook te weinig profielen, meld je iemand die gehuwd is en fake profiel heeft , dan krijg je bericht dat die is verwijderd. Grappige is dat een vriendin van mij dat profiel 2 weken later dan terug krijgt. AFBLIJVEN van al die sites is de boodschap!!!

  Beantwoorden
 19. Ik heb me ook laten verleiden door het aantrekkelijke aanbod van een redelijk bedrag per maand. Nu een aanmaning gekregen van 382,90 €. Weet echt niet wat te doen. Hetgeen ik eruit geleerd heb is dat ik NOOIT of TE NIMMER NOG BETAAL VOOR DATINGSITES.
  Het is zo onduidelijk bij de inschrijving…gewoon erg!!! Ik hoop dat zich geen persoon meer inschrijft!!! Ik ben er onderste boven van als alleenstaande vrouw met 2 studerende tieners.
  Ik kon mijn geld wel op een andere manier spenderen.

  Beantwoorden
 20. Dit is zuiver bedrog:
  Je betaalt ten eerste heel veel in vergelijking met vergelijkbare diensten.
  Je kan berichten sturen, maar enkel betalende leden kunnen deze lezen. Dus contact met gratis leden is onmogelijk. Met andere woorden zijn er veel minder contacteerbare leden dan op het eerste zicht lijkt.
  De contactgarantie is om te lachen: als je een bijvoorbeeld een “ijsbreker” verstuurt en je krijgt er een reactie op (van een gratis lid) telt dit ook al mee.
  De succesgarantie lijkt mij dan ook heel twijfelachtig
  Over de persoonlijkheidstest heb ik ook mijn twijfels

  Beantwoorden
 21. Waaw ….. Effe stil van …. Ook ik sta al paar dagen in twijfel of ik me zou lid maken …
  Bij dit lezen allemaal ‘ bepaalde vermoedens had ik al , want er kloppen duidelijk dingen niet
  Zou ik ook zeggen NIET doen . Ik las hier alle berichten en ja niet alleen op Parship , ook op andere sites … Het draait om geld , veel fake profielen , zelfs es profiel gehad die zich 2 x uitgaf onder een andere naam & dan nog een profiel had als vrouw (!?) … Ze profiteren idd v je zwakte , je wil vooruit , terug gelukkig worden … Helaas zo werkt het niet, en nee ben niet pessimistisch , ik spreek helaas al bijna over 7 jaar . Je vraagt je meer en meer af , wat willen ze eindelijk alleen spelen en liegen … En geloof me hoogopgeleid of niet , overal zitten er perversen tussen , meer maals heb ik gevraagd ,wat hun bezielde op hun leeftijd en volgens hun opleiding / functie .
  Ja is zoals iemand hier beschrijft , we zouden hier beter mensen ontmoeten en afspreken ,
  Mss een kerstgluwein 🙂

  Beantwoorden
 22. Ik ben zooooo blij dat ik de betrouwbaarheid van Parship eerst es heb opgezocht…
  Het stonk gewoon aan alle kanten…
  1)om enkel al fotos te kunnen zien moet je betalen..
  2)om een bericht te lezen moet je betalen
  3)meteen een contract van 6mnd-1yr-2yr…waar ze je dan nog proberen te verwarren met het aanbod voor maandelijkse betalingen..

  Het werd me snel duidelijk dat dit enkel om je centen draait..

  Misbruik maken van mensen die het moeilijk hebben heet dit…
  Wat ik na dit alles te hebben gelezen nog het ergst van al vind is dat onze regering hier nog niks aan gedaan heeft…integendeel,je ziet de reklame noh elke avond constant passeren..

  Beantwoorden
 23. Ben helaas ook dom geweest… 🙁
  5 dagen lid geweest, aanspraak gemaakt op mijn herroepingsrecht, meer dan 100 € onmiddellijk afgehouden van mijn creditcard voor de zogenaamde 10 contacten die ik had…
  Had ik het gewoon laten doorlopen, had ik tenminste nog kans gehad om mss toch nog iemand te vinden…
  Boze mail gestuurd, natuurlijk geen reactie, weet niet waar ik hier tegen iets kan doen 🙁

  Beantwoorden
 24. Sancties incassobureau
  Naast de strafrechtelijke sanctie (boetes), geldt dat de schuldinvorderaar die niet beantwoordt aan de wettelijke verplichting tot inschrijving de betalingen die de consument aan hem gedaan heeft moet terugstorten. Deze betalingen worden bovendien ook als geldig beschouwd ten aanzien van de schuldeiser die de opdracht gaf aan deze schuldinvorderaar. M.a.w., de door de consument aan de schuldinvorderaar gedane betalingen krijgt hij in dit geval niet alleen terug, hij moet ze ook niet meer verrichten ten aanzien van de schuldeiser.

  Beantwoorden
 25. Voor mensen die incassobureau Call2Collect op hun dak krijgen vanwege Parship:

  Ze rekenen dossierkosten aan die niet wettelijk zijn. Volgens de Wet van 20 december 2002 betreffende de minnelijke invordering van schulden van de consument. (BS 29.01.2003) mogen geen extra kosten aangerekend worden buiten de kosten die zijn opgenomen in de overeenkomst met Parship.

  Indien je een aanmaning hebt ontvangen van hen kan je hun wanpraktijken aankaarten via het meldpunt van de Economische Inspectie via https://meldpunt.belgie.be/meldpunt/ .

  Call2Collect was trouwens pas wettelijk in België ingeschreven vanaf 18/05/2017. Dit wil zeggen dat alle andere aanmaningen en geïnde bedragen van voor die datum niet wettelijk zijn en dat ze die waarschijnlijk moeten terugstorten.

  Om de activiteit minnelijke invordering van schulden ten aanzien van consumenten uit te kunnen oefenen moet men zijn ingeschreven bij de FOD Economie. Hiertoe beantwoordt men aan een aantal voorwaarden (bijv. op het vlak van het bewijs van goed gedrag en zeden, een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een derdenrekening). Dergelijke inschrijving betekent echter niet noodzakelijk dat de persoon in kwestie geen inbreuken op de wet zou plegen. Indien er inbreuken worden vastgesteld, kan deze inschrijving wel geschrapt of geschorst worden.

  Beantwoorden
  • ik heb ik 2015 call2collect op mijn dak gekregen maar heb op elke brief gewoon kort gereageerd dat ik hun onwettelijke kosten en die van parship niet ging betalen. ik heb enkele verhogingen gehad maar ze laten me al een jaar met rust. het zijn gewoon dreigers.

   Beantwoorden
 26. Hallo, ook ik ben verre van tevreden over Parship. De prijs is enorm hoog in vergelijking met wat je ervoor terugkrijgt. Ik vind het vooral zeer lastig dat je voortdurend wazige foto’s te zien krijgt bij een eerste contact. En inderdaad uiteindelijk vallen de contacten stil.

  Bij mij ligt het wel iets anders omdat ik jammer genoeg geen gebruik heb gemaakt van mijn herroepingsrecht binnen de 14 dagen en ik pas na een maand heb opgezegd terwijl ik een contract heb voor een jaar. Bij mijn inschrijving ben ik te nonchalant geweest en heb ik de kleine letters niet goed genoeg gelezen; ik dacht dat maandelijkse opzegging mogelijk was maar het ging dus over een maandelijkse betaling. Ik heb wel mijn kaart laten blokkeren en dus niet meer betaald, en nu zitten ze met Call2Collect als incassobureau te dreigen met juridische stappen. Maar ik ben niet van plan om te betalen. Bovendien rekent hun incassobureau buiten de incassokosten (die wel wettelijk zijn) dossierkosten aan die volgens mij niet wettelijk zijn omdat deze niet opgenomen zijn in de overeenkomst. Dit mag wettelijk niet.

  Als voornaamste argument wil ik toch aanhalen dat de transparantie over hun prijzen duidelijker mag zijn. Om echt een duidelijk overzicht van de prijzen te krijgen moet je je eerst registreren, en zelfs dan nog. In de eerste registratiemail staat ook geen uitleg over hun algemene voorwaarden of prijzen.

  Ook over de looptijden van de contracten zouden ze explicieter moeten zijn. Het is namelijk heel ongebruikelijk voor een datingsite om contracten van 6 maand, 12 maand of 24 maand te gebruiken, maar daar gaan ze verder bijna niet op in. In de plaats daarvan lokken ze je met maandelijkse betalingen terwijl je wel een contract voor minstens 6 maand tot 2 jaar (!) afsluit. Maar wat voor een belachelijke looptijden zijn dat voor een datingservice? En vooral wat krijg je ervoor als wederdienst? Wie kan nu op voorhand inschatten hoeveel tijd hij zal nodig hebben om een partner te vinden? En als je iemand gevonden hebt hang je vast aan dat contract en kan je verder blijven betalen. Dit zijn volgens mij allemaal wat de wet noemt “onredelijke bepalingen”.

  Verder vind ik de herroepingsperiode van 14 dagen veel te kort om uit te kunnen maken of je je voor dergelijke lange periodes wilt binden. Deze periode is weliswaar wettelijk, maar gezien de aard van de dienstverlening en gezien het contact op afstand toch echt te kort, zeker omdat je soms lang moet wachten op een antwoord van andere mogelijke geïnteresseerden.

  Verder is hun klachtenprocedure vaag en bovendien geven ze aan dat ze niet meewerken aan de online geschillenprocedures van het ECC omdat dit zogezegd niet wettelijk verplicht is. Dit toont aan dat ze eigenlijk van slechte wil zijn. Bovendien zijn ze verplicht om hun klachtenprocedure duidelijk te maken in hun algemene voorwaarden, wat ze niet doen in de versie die je online kan opslaan als pdf. Daar wordt met geen woord gerept over een klachtenprocedure.

  Dus het rammelt langs alle kanten en argumenten genoeg om niet te betalen denk ik?

  Nog tips?

  Alvast bedankt

  Beantwoorden
 27. Doe het niet ! Schrijf je niet in op deze site.

  -Stichtster M, “sexuologe” is gerechterlijk veroordeeld voor het overnemen van teksten van anderen (plagiaat)

  -de site heeft een flink aantal nepprofielen van vrouwen (zelfs slordig beheerd; de ene mail noemt ze An en bij de volgende mail van dezelfde persoon is het opeens Rita…)

  -de prijs is schandalig hoog voor wat je krijgt: eerst is het zogezegd gratis. Je doet mee en krijgt een bericht dat je echter niet kan lezen tenzij je betalend lid wordt. Dat doe je dan (tenslotte zit je op een datingsite en wil die berichten tenslotte wel lezen) en merkt snel dat het een erg foute site is. Na 3 dagen hou je het voor bekeken maar moet dan toch nog de ‘compensatiekosten’ betalen.

  Laat je vooral niet verleiden tot inschrijving. Het klinkt mooi maar het is het écht niet.

  Beantwoorden
 28. Dank voor alle info want ik trapte bijna weer in een val. Ik noem hierbij geen namen. Maar met teksten die ik hier lees krijg ik het idee nog ‘ns extra voorzichtig te zijn.

  Onlangs ben ik van een Nederlandse datingsite gegooid na enkele dagen hoewel ik voor een maand betaald had. Wegens een aparte reden: ik zou ONRUST gestookt hebben. Ik zal het kort schetsen: Ik ben een trouwe man, in 2003 getrouwd met mijn vriend. Zeven jaar geleden liep hij een meervoudige handicap op (afasie + halfzijdig verlamd: veel in bed). Hij is mentaal oké en nog steeds een schat van een man! Maar tja, ik mis enòrm de leuke gesprekken. Ik wil met een toffe persoon samen dingen ondernemen. En met ‘dingen’ bedoel ik niet seks hoewel ik dat ook wel eens mis.

  Ik mag toch eerlijk zijn? Maar ik mis vooral een kameraad met wie ik van alles kan bespreken en een terrasje doen. Via die Nederlandse site kreeg ik constant idiote teksten van veel te jonge ‘leden’ doorgestuurd. (Ik zocht M/V tussen 30-45. Geen jonge 20-ers!) Het feit dat ik telkens mijn situatie uitlegde zoals ik het hier doe, was een reden om mij eruit te gooien wegens ONRUST stoken. Dus: wie oprecht is, is verdacht. Wat een toestanden. En ondertussen verliezen velen massa’s warmte-zoekende-mensen geld zonder aan een toffe vriend(in) te geraken.

  Het is gewoon misdadig en eigenlijk zou men vanuit een hoger niveau dan een ‘consumentenorganisatie-tje-waar-je-òòk-voor-moet-betalen’ gepast reageren. HET IS EEN SCHANDE!

  Beantwoorden
 29. Ondanks maandenlange mails met verzoeken mij uit te schrijven (ben ondertussen getrouwd en heb zelfs kindje) blijft deze firma je achtervolgen voor je lieve centen.

  Krijg je zelfs een incassobureau op je dak met nog een hoop bijkomende kosten. Begrijp niet dat men dergelijke firma niet juridisch aanpakt. Wil je uw centen kwijt: schrijf je in op Parship en ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Nooit zo opgelicht gevoeld. Een regelrecht schandaal.

  Beantwoorden
 30. Christine:

  na een half jaar betalend lidmaatschap, kwam ik ook tot de constatatie dat ik de eerste maand 3 contacten had en dat nadien alles stilviel, geen reactie op een smiley of berichtje van me, de voorgestelde matchen door parship blijken elke maand terug dezelfde te zijn. ofwel zéér elitair publiek dus, ofwel – waar ik zeker van ben- weinig actieve klanten.

  boerenbedrog dus voor dat geld. Ik heb parship dus deze week gemailed dat ik ons contract verbreek omdat ze hun verbintenissen niet nakomen, wat ze allicht weigeren. Ik ben blij met bovenstaande informatie en ga dat zeker gebruiken om ze onder druk te zetten.

  Beantwoorden
 31. I have also fallen into the trap.
  Last July I noticed an unusually large withdrawal from my bank. I immediately blocked it and retrieved it.
  I email parship to immediately suspend my account. To which they replied, that they have stopped my premium account, but if I want, I can still use my ‘basic account’
  Two days later, I get notices to pay two times, 78 euros. For me, this is ridiculous. FOR WHAT?

  They sent up until this day about 4-5 ‘harassing’ emails. I ignore this.

  However today, some call2collect company sent an email, that I must pay, and apparently phoned the house.

  What can I do? Is this not solicitation?

  Beantwoorden
 32. ik heb mij gratis lid gemaakt van deze site maar bij het lezen van al deze negatieve berichten ga ik zeker geen betalend lid worden.
  Gelukkig heb ik dit forum tijdig gelezen 🙂

  Beantwoorden
 33. Een aantal weken geleden eens een profiel aangemaakt om te kijken. Dezelfde dag nog krijg ik een bericht van een dame uit de regio. Om te kunnen antwoorden op haar bericht moest ik me wel inschrijven, dus wat doe ik…betalen natuurlijk.

  De prijzen zijn hoog, maar ik ging er van uit dat dat meer garantie zou geven op contact met vrouwen die ook serieus zijn en echt iemand zoeken…en ik had trouwens al meteen een bericht. Als je naar hun betaalpagina gaat zou je denken dat je kan betalen voor 3 maanden, 6 maanden of een jaar.

  Maar let op! Je sluit onmiddellijk een jaarcontract af. Het is enkel de betalingstermijn die per 3 maanden, 6 maanden of 1 jaar is. En rarara, eens betaald viel het contact plotseling stil, zelfs bijna geen bezoekers op mijn profiel. Ik had gelukkig de kleine lettertjes gelezen en heb gebruik kunnen maken van het herroepingsrecht. Het heeft me al bij al toch 50 euro gekost omdat ik al gebruik had gemaakt van hun “diensten”. Dat ene contact dus dat me had binnengelokt. Bezint eer ge begint!

  Beantwoorden
 34. Gelukkig heb ik bovenstaande gelezen. Ik had mij ook lid willen maken!
  We kunnen misschien beter hier een “datingsite” beginnen hier kunnen we gratis reageren en alles lezen…

  Ik ben dus Joachim, 41 jaar, … 😉

  Beantwoorden
 35. Parship rekent abusievelijke hoge kosten door, die ze niet vermeld in hun voorwaarden !! Ze vragen een zeer hoog abonnementsgeld! 143 euro per 3 maanden. Voor die prijs garanderen ze 5 contacten op 6 maanden! Nergens staat echter vermeld dat zij elke smilie of vraag om een foto ook als contact beschouwen en dit aanrekenen! Op de site zie je enkel wazige foto’s, dus moet je wel om een foto vragen. Heb je meer dan 5 contacten, rekenen zij rond de 50 € per extra contact (smilie of …) Deze prijzen staan nergens vermeld in hun voorwaarden. Als argument zwaaien zij met hun voorwaarden, maar bij onderschrijving van deze voorwaarden, heeft dit geen juridische verbintenis met de tekst over waardecompensatie die onder “Help en Contact” staat. Ook nergens staan hier de tarieven per smilie enz… vermeld. En dan nog moet hier de pro rata toegepast worden, in verhouding tot het aantal dagen men gebruik heeft gemaakt van de diensten. Bij herroeping binnen de 14 dagen, die je per fax aan hamburg moet doen, moet men die compensatie pro rata berekenen, maar Parship rekent voor de volledige abonnementsperiode en zij rekent het aantal zogezegde contacten mee in hun compensatiewaarde. Dat betekent zelfs extra kosten ipv teruggave! Ze halen gewoon 58 euro extra (voor 1 extra contact) van je Mastercard rekening. In Duitsland, waar hun hoofdzetel is, werden ze door de rechtbank veroordeeld voor deze wanpraktijken, maar met hun leger advocaten zijn ze in beroep gegaan. Zolang er in Duitsland geen uitspraak is, blokkeert dat hun juridische slagkracht hier. En ze vallen onder de Belgische rechtspraak. Want nu vallen ze de daters in de Benelux aan, met hun criminele praktijken. En ook hier lopen er wekelijks 5 klachten binnen bij Europees Centrum voor der Consument. Zij bemiddelen met Parship, maar die houden voet bij stuk, onder druk van hun bazen in Duitsland. Mastercard heeft al in verschillende dossiers de betalingen teruggestort, dus probeert Parship het via een aanmaning per mail toch zijn geld terug te krijgen. Ze zetten daar eventueel ook een incassobedrijf voor in, maar zolang er een procedure loopt, kunnen die niks maken. Bij klachten meteen aangifte doen bij Mastercard en Europese Econmische Inspectie: Leen Desmedt van ECC kent alle dossiers. Triest dat het vaak afloopt met een juridisch staartje, terwijl je honderden euros kwijt bent voor niets!! Advies: NIET inschrijven bij Parship, die je verblinden met mooie tv-spots en website. Ze zijn erger dan wolven, maar criminele varkens

  Beantwoorden
 36. Ben je helaas lid, blokkeer dan meteen je kaart, zodat ze er niet meer aan kunnen. Ze zijn niet alleen belachelijk duur, maar rekenen 50€ per smilie of een vraag om een foto en beschouwen dit als een contact. Terwijl bij de profielen enkel een wazige foto staat. Een dieventruc. Toen ik mijn lidmaatschap herriep binnen de 14 dagen, kreeg ik mijn 143,8 € niet terug en rekenden ze zelfs een supplement van 58,3 € aan voor een extra contact, want zij garanderen 5 contacten, terwijl ik er zogezegd 6 had gehad. Dwz 2 berichten, 2 smilies en 2 vragen om een foto. Dat is geen contact, maar wel voor hen. Het bedrag hebben ze meteen van mijn Visa rekening gehaald, net voor ik die kon blokkeren. Er loopt momenteel een beroepsprocedure in Duitsland, waar ze in 2014 veroordeeld waren voor abusievelijke wanpraktijken. Dat vertelde mij de jurist van ECC die ook contact heeft gehad met de Belgische en Nederlandse tak. Zij houden voet bij stuk.

  Ik heb mijn kaart geblokkeerd en aangifte van fraude gedaan bij Atos (Mastercard). En nu krijg ik een mail met de vraag om resterende lidgeld voor de volgende 3 maanden te storten, want ze kunnen niet meer automatisch aan mijn geld. Ondanks mijn stopzetting ! Aan hen om me te dagvaarden, dan kan de rechter inzage krijgen in hun praktijken, en zolang er geen uitspraak is in Duitsland, zitten Parship juridisch geblokkeerd. ECC krijgt elke week talrijke nieuwe klachten binnen, maar Parship blijft maar doorgaan. STOP PARSHIP. Vorm een blok tegen hen, verwittig iedereen en gooi het in de media !!

  Beantwoorden
 37. hallo. Ik heb begin december na 1 jaar mijn lidmaatschap opgezegd via mail en er netjes een antwoord op gekregen met bevestiging dat het op 1/01/ 2017 vervalt , maar dat mijn profiel wel gratis blijft. Dit moet ik zelf verwijderen via de site. Verder moet ik zeggen dat ik 2 leuke dates heb gehad zonder verder gevolg. Veel interesse gehad van vrouwen , maar als ze je foto vragen zonder zelf hun foto vrij te geven blijft het muisstil. Ik heb verschillende datingsites geprobeerd en kan daar maar een ding uitmaken dat het niet alleen met de site te maken heeft maar ook aan de mensen ligt die veel te kieskeurig zijn en de perfecte partner zoeken. Die bestaat niet!!!!!. Zelf heb ik veel complimentjes gehad dat mijn profiel uit het hart was geschreven. Wat het ook was. Maar uiteindelijk draait het om de foto. Ik heb nooit iemand op zijn foto beoordeeld en heb altijd netjes geantwoord ook al was het niet mijn type.Mijn job als vrachtwagen chauffeur doet veel vrouwen schrikken. Anders had ik al lang een relatie gehad. Ik wens iedereen een leuk 2017 en mooie relatie. serge uit duffel

  Beantwoorden
 38. Als je bijna 10x meer betaalt dan op andere datingsites kun je berichten sturen naar andere leden. Alleen jammer dat die leden je berichten niet kunnen lezen omdat ze zelf niet betaald hebben. Zeg nu zelf welke single vrouw zou 200 euro betalen aan een datingsite. Lijkt me dan ook logisch dat deze site geen groot succes kan worden. Het zo door hun aangeprezen matchingsysteem laat ook te wensen over. Slechtse datingsite dat ik ooit heb bezocht.

  Beantwoorden
 39. Tip van de dag: sluit nooit geen abonnement af bij Parship. Ik heb me enkele weken terug lid gemaakt. Dat was een grote vergissing! Voor slechts (lees met sarcasme) 222EUR had ik een abonnement voor 6 maand. Blijkt dit een mega onhandige site te zijn. Voor dit bedrag, waarbij ze ook nog eens extra rekenen als je maandelijks wil betalen, krijg je ook nog eens geen enkele foto te zien. Daarom wou ik ook beroep doen op mijn herroepingsrecht binnen de 2 weken. Welk bedrag krijg ik terug: €55! En ik ben nog niet eens 2 weken lid geweest! Zogezegd hebben ze mij 9 contacten aangebracht. Als je een ijsbreker van iemand zonder naam/foto mag zien als een contact tenminste. Bedankt Parship…ik blijf wel alleen!

  Beantwoorden
  • Parship is hiervoor veroordeeld in Duitsland. De FOD economische inspectie en Europees Centrum voor de Consument zijn niet akkoord met abusievelijke en misleidende praktijken van Parship. Wend je tot Leen Desmedt, legal advisor van ECC, om jouw verhaal toe te voegen bij de andere dossiers en zij zal je advies geven hierin. Ik heb ook mijn Mastercard laten blokkeren en aangifte van fraude gedaan bij Atos, die het geld terugboeken bij Parship. Parship stuurt nu rechtsreeks aan mij betalingsherinneringen, maar ik laat het over aan Atos Worldwide, die aan mijn kant staan. Want ik ben niet de eerste en helaas niet de laatste gedupeerde. Ook een journalist is nu op de zaak bezig

   Beantwoorden
 40. Afblijven van Parship… en zeker geen profiel aanmaken. Na amper 10 dagen beslist om af te zien van premium lidmaatschap… totale kostprijs voor deze 10 dagen : 296,10 euro.
  Dit is pure afzetterij.
  Zijn er nog mensen die dezelfde ervaring hebben… laat ons alles bundelen en er test-aankoop ff laten achteraan gaan.

  Beantwoorden
  • Ik ben onmiddellijk akkoord! Ik krijg ook geen antwoord op mijn mails!
   Ik heb me ook laten verleiden voor een premiumlidmaatschap, voor 1 maand!
   Ik heb er 1 dag gebruik van gemaakt en onmiddellijk afgezegd.
   Ik heb het herroepings formulier afgedrukt en naar hen gestuurd.
   Geen antwoord! Gewoon onbeschoft!
   Wat is er van mijn rekening afgegaan? 21,95 + 80,56 euro
   En het mooiste van alles, dit is de tweede keer al!
   Vorig jaar heb ik me zo al eens laten foppen! Ik zou me zelf een slag om de oren willen geven! Toen heb ik ook 155,31 euro betaald.
   Ik zat telkens in een dipje en dan laat je u al eens verleiden, om aan zo iets mee te doen!
   Ik zal Parship iedereen afraden!!!

   Beantwoorden
  • ja, lees mijn commentaar onderaan. Testaankoop en ECC via Leen Desmedt zijn met meerdere dossiers bezig. Voeg jouw klacht erbij, want dit moet aangeklaagd worden. Ze zijn in fout volgens artikel 51 van het wetboek economisch recht. In Duitsland zijn ze al veroordeeld geweest. Ook de FOD economische inspectie bekijkt het nu, want Parship claimt dat ze volgens Belgisch recht handelen, wat niet echt klopt. FOD kan hen pakken op:
   Art. VI. 45. § 1. Stelt “Voordat de consument door een overeenkomst op afstand daartoe gebonden is, verstrekt de onderneming de consument op duidelijke en begrijpelijke wijze de volgende informatie:

   1° de voornaamste kenmerken van de goederen en de diensten voor zover aangepast is aan de gebruikte drager en de goederen of diensten;

   5° de totale prijs van de goederen of diensten, met inbegrip van alle belastingen, of, als door de aard van het goed of de dienst de prijs redelijkerwijs niet vooraf kan worden berekend, de manier waarop de prijs moet worden berekend, en, desgevallend, alle extra vracht-, leverings- of portokosten en eventuele andere kosten of, indien deze kosten redelijkerwijs niet vooraf kunnen worden berekend, het feit dat er eventueel dergelijke extra kosten verschuldigd kunnen zijn. In het geval van een overeenkomst van onbepaalde duur of een overeenkomst die een abonnement inhoudt, omvat de totale prijs de totale kosten per factureringsperiode. Indien voor dergelijke overeenkomsten een vast tarief van toepassing is, omvat de totale prijs ook de totale maandelijkse kosten. Indien de totale kosten niet redelijkerwijze vooraf kunnen worden berekend, wordt de manier waarop de prijs moet worden berekend, meegedeeld;”

   Weliswaar vermeldt Parship duidelijk de totaalprijs van de overeenkomst, maar niet de precieze prijs van een emoticon die verstuurd zou worden tijdens de herroepingsperiode. De vereiste transparantie voor prijzen bij online verkopen ontbreekt hier wel degelijk.

   Bovendien zijn deze bedragen abusief hoog. In dergelijk geval voorziet artikel VI. 51 §3 van de WER bepaalt uitdrukkelijk dat
   “Als de totale prijs excessief is, wordt het evenredige bedrag berekend op grondslag van de marktwaarde van het geleverde.”

   Beantwoorden
   • Hallo Michel

    Ik heb Test-Aankoop aangeschreven en een dame aan de lijn gekregen die zei dat Parship volledig het recht had dit te doen. Ik ben dus stomverbaasd.

    Beantwoorden
  • Heb hetzelfde voorgehad , moest ook zoveel betalen na 10 dagen en ze hebben 4 fake profielen moeten verwijderen, ze tonen veel leden maar wanneer je goed kijkt zijn er maar weinig echt actief online, de meesten zijn soms maanden er niet meer op geweest en diegenen die er op zitten zijn dan ook niet van het niveau waarmee je goed gesprek kan aangaan.

   Beantwoorden
   • Zucht, had ik maar eerst naar de reacties en beoordelingen gekeken alvorens 12 maanden lidmaatschap aan Parship te betalen.
    Om mijn verhaal niet te lang te maken: voor mij was het na enkele dagen welletjes geweest en maakte ik gebruik van de ‘herroeping’. Wéér een flinke domper. Contact met matches werd onmiddellijk geblokkeerd terwijl ik nog geen terugbetaling zag. Terug betaald?? Na 4 dagen gebruik van het lidmaatschap van 12 maanden gaan ze mij 1/4e van het totaalbedrag terug geven. Hoogopgeleid? Doe me niet lachen. De manier waarop Parship te werk gaat noem ik ronduit marginaal. Zakken vullen en goedgelovige mensen kapot maken. Durven die mensen nog naar zichzelf in de spiegel kijken? WEG MET PARSHIP!

    Beantwoorden
    • Hallo Ria
     Ik heb exact hetzelfde meegemaakt, en dezelfde bedenking gemaakt Binnen de 14 dagen herroepen en maar 143,49 € teruggekregen van de 334,80€ waarbij ze beweerden dat ik reeds 4 contacten had wat een pertinente leugen is. Test-Aankoop was van geen nut. De dame zei dat ze volledig in hun recht waren. En alle contact met matches was inderdaad geblokkeerd.

     Beantwoorden
  • Ben ook net de dupe geworden van deze praktijken van Parship.
   Had me beter op voorhand geïnformeerd, maar je bent ter goeder trouw, maar hebt wel je twijfels op moment dat je je Credit Card gegevens input zonder meer.
   En lap bedrag voor 1 jaar onmiddellijk af van mijn krediet (340 euro ongeveer!).

   Wel reactie gehad op mijn bericht, maar met boodschap dat ze er niets aan kunnen veranderen.

   Testaankoop: kunnen die iets concreet ondernemen tegen praktijken als deze?
   Hun servicevoorwaarden zijn ook allesbehalve duidelijk, je hangt eraan voor je het weet…

   Beantwoorden
  • Ook in zak gezet, had reeds maanden geleden opgezegd omdat ik niet tevreden was, nu echter moet ik langer betalen omdat ik zogezegd niet opgezegd had. Had dit wel degelijk gedaan maar kon op mijn profiel niet meer om te bewijzen dat ik dit wel degelijk aangevinkt had, wordt tijd dat er echt iets aan gedaan wordt

   Beantwoorden
 41. vroeger gebruik gemaakt van de site…veel te duur voor de weinige leden die de site heeft..de meeste profielen die gecreëerd zijn zijn geen betalend lid en daardoor dus ook niet bereikbaar. Je kan je geld heus beter spenderen

  Beantwoorden
 42. Suske:
  De profielen die je krijgt als betalend lid zijn in het begin goed. Al snel had ik 3 dates maar na een maand stelden de nieuw voorgestelde profielen niet veel meer voor. Het was afgelopen met daten. Mijn abo loopt binnenkort af ben nu inderdaad ook benieuwd of de profielen terug beter zullen worden. Indien ja, is het voor mij duidelijk dat deze site niet eerlijk is met zijn klanten. Ben benieuwd! Zeker geen aanrader.

  Beantwoorden
 43. parship werkt niet. Ik heb me ingeschreven en ik kan me zelfs niet aanmelden…wat een fake.
  Dit trekt op niks. Het werkt niet.10 keer een ander paswoord en wat weet ik niet al, en alles gaat gewoon de dieperik in. wat een ongelooflijk slechte site….. JAN GOORMANS

  Beantwoorden
 44. Ik heb vijf jaar geleden voor de eerste keer ingeschreven op Parship. Vrijwel meteen iemand gevonden waarmee ik een jaar ben samen geweest… toen was betalen voor 3 maanden nog mogelijk… ik ging recentelijk eens terug kijken, blijkt dat een minimum contract nu 6 maanden is en ook een pak duurder. Ik heb het er niet langer voor over!

  Beantwoorden
  • Dag Sofia. Inderdaad is Parship.be tegenwoordig een stuk duurder geworden helaas, en zijn de abonnementsvormen van 1 maand en 3 maanden op dit moment niet meer beschikbaar.

   Beantwoorden
 45. Voor ‘hoogopgeleiden’. Zoals enkele andere datingsites. Ik wist niet dat hoogopgeleiden zo stom zijn dat ze een datingsite nodig hebben om iemand te leren kennen. Deze sites zijn m.i. ontworpen om mensen tegen elkaar op te zetten. En laat u niet vangen door de ‘geen fake profielen’ bullcrap. Dit is de BASIS van elke datingwebsite. Fake profielen en auto berichten om klanten binnen te halen. Niemand zou zo dom mogen zijn hier in te trappen.

  Beantwoorden
 46. Schandalig! Klacht ingediend maar geen antwoorden gekregen behalve gerechtsdeurwaardersbrief die ze me opsturen .Maar ik ga verder ermee !!!!!!!!

  Beantwoorden
 47. 1. Parship is de duurste site.
  2. De persoonlijkheidstest klopt niet. Geeft het tegenovergestelde van wie ik echt ben.
  3. Op basis van die test word je wel gematcht en krijg je dus profielen voorgesteld die helemaal niet met je persoon overeenstemmen.
  4. Je krijgt alleen wazige foto’s te zien. Ik leg geen contact met “gemaskerde” personen die niet voluit gaan.
  5. Steeds weer dezelfde kandidaten, het lijkt erop dat er niet veel kandidaten zijn.
  6. De voorgestelde kandidaten wonen veel te veraf.
  7. Parship is niet grensoverschrijdend wat wel essentieel is als je op de Nederlandse grens woont, met grote Nederlandse steden binnen handbereik.

  Beantwoorden
 48. All they want is your money!
  They will debit from your credit card without your permission.
  They have many fake profiles
  They have no contact number if you want to speak to someone
  When you reply to their mails stating you do not want to renew your subscription they pretend they did not get your mails (i sent many mails)
  They will send debt collectors to your house and threaten you if you refuse to pay

  Do not use parship you will regret it!

  Beantwoorden
 49. Parship is echt overroepen. De profielen die je aangeboden krijgt als je voor hun Premium abonnement gaat zijn niets in vergelijking als wanneer je hebt opgezegd. Je krijgt dus niets kwalitatiefs als je betaald, en als je opzegt krijg je pareltjes, maar berichten kan je niet meer lezen of versturen.
  Ook je geld krijg je pro-rata terug ! Ik had me uitgeschreven binnen de 14 dagen bedenktijd maar kreeg een luttel sommetje teruggestort. Ga kijken wat een jaarabonnement kost ! Ik krijg nog geen € 90 terug !!

  Beantwoorden
  • Beste Marie,
   Ik heb net hetzelfde voor. Wat heb jij hiertegen ondernomen ? Want ik wil wel klacht indienen tegen deze malafide praktijken.
   Hopend op een reactie,
   Mvg,
   R.

   Beantwoorden
 50. Ik kreeg 3 dagen gratis lidmaatschap aangeboden en maakte hier ook gebruik van. Tijdens die periode stuurde ik een aantal berichten. Na afloop kreeg ik een korting aangeboden van 50%, ik liet mij hiertoe verleiden en ging een betalend lidmaatschap aan. Ik verstuurde of beantwoordde geen enkel bericht sindsdien. Na een paar dagen besefte ik dat deze site totaal niets voor mij was en maakte gebruik van het herroepingsrecht.

  Ik kreeg een rekening voorgeschoteld van 148 euro als waardecompensatie, voor de gebruikte diensten, hoewel ik van geen enkele dienst gebruik maakte die een niet-betalend lid niet kan gebruiken. Maw ik heb geen enkel contact gelegd (definitie van een contact is elk beantwoord tekst free bericht nav een door mij verstuurd bericht en hieronder vallen ook de gratis diensten zoals glimlach, compliment, ijsbreker).

  Ik heb hen duidelijk gemaakt dat ik geen enkel contact heb gehad, maar zij blijven bij hun standpunt dat ik dit bedrag moet betalen. In hun algemene voorwaarden is ook nergens sprake van de berekening van de waardecompensatie. Zij nemen mij nu kwalijk dat ik 1st een mailtje had moeten sturen om die compensatieberekening te krijgen, dat ik mij akkoord verklaarde met hun berekening door te herroepen.

  1 boodschap: bezint voor ge begint! De site staat vol met profielen zonder foto en niet-betalende leden die geen berichten kunnen beantwoorden.

  Van herroeping is geen sprake, het komt veel duurder uit dan dat je je lidmaatschap gewoon zou laten verder lopen, dus NIET doen!
  Ik onderneem verdere stappen!

  Na een 10 tal mails kreeg ik de bevestiging dat ze een fout maakten en hoef ik niets te betalen.

  Beantwoorden
 51. Ook ik heb een hele slechte ervaring met deze site, er werd mij 327 euro aangerekend, dus voor een jaar alhoewel ik maar voor één maand gevraagd had. Op mijn mails naar Parship komt geen reactie!

  Beantwoorden
 52. Dat het een dure site is, tot daar aan toe. Je hebt trouwens de keuze om toe te treden of niet.
  Maar dat ze dan nog eens 7 eu/maand bij vragen als je wil per maand betalen i.p.v. onmiddellijk 250 eu of meer/jaar, dat is er voor mij teveel aan.

  Niet enkel het geld op zich, maar de manier waarop ze zich nog maar eens vergrijpen aan de kwetsbare single die op zoek is naar een relatie.

  Beantwoorden
 53. Beste,
  Waar kan ik de prijzen terug vinden,en de betalingsvoorwaarden voor ik me inschrijf? Is het mogelijk om bv voor 3maanden uit te proberen of is het verpicht een jaar? Is het mogelijk met overschrijving te betalen of via ING?
  Bedankt voor de info
  mvg,
  Ilse

  Beantwoorden
 54. Als u als ik wat meer gestuurd wilt worden en het fijn vindt als u niet zelf hoeft te graven naar vrouwen die in aanmerking komen is Parship aan te bevelen, mits u niet schrikt van de prijs…
  Of de test een wetenschappelijke grondslag kent waag ik te betwijfelen.

  Beantwoorden
  • Ik wil graag een lid worden bij jullie. ..heb goede reacties gehoord van jullie. ..en wil via deze weg. ..Graag iemand leren kennen. ..een goede lieve zacht aardige man met respect en humor. .zacht aardig. …passie en zoveel meer. ..indien mogelijk natuurlijk. ..want heb de hoop al wat op gegeven! Maar ze zeggen. .op ieder potje. .past een dekseltje. ..grtj Terry

   Beantwoorden
   • Dag Dina,

    De kernactiviteit van vele datingsits is mensen plunderen die naar vriendschap/ liefde/ seks zoeken. Het is goed dat daar eindelijk reactie opkomt. Verder vind ik het walgelijk dat wij Vlamingen… moeten betalen (!) voor een consumentenorganisatie. Laat de malafide sites/ winkels daar voor opdraaien! Minder consumeren is een deel van de oplossing. Een winkel/ site die te ‘handig’ misbruik van communicatie maakt moeten we gewoon voor altijd schrappen.

    Beantwoorden
    • Slechtste dating sites. geld gierig mensen plunderen ik raad geen mensen aan om lid van deze website te worden ze debiteer je rekening ook al stop jij je lidmaatschap ik moet zelf € 34.90 betalen voor 12 maanden lang ook al gebruikt ik de website niet meer dus mensen op gepast voor deze praktijk een gewaarschuwd mens telt voor twee. Is er iemand die misschien ergens kent om klacht te dienen

     Beantwoorden
     • Beste,
      Ik geef je groot gelijk…. Ik had me ingeschreven en kreeg direct berichtjes…
      Wat bleek? Je kan op geen berichtjes antwoorden als je geen betalend lid bent… Dus inderdaad geldklopperij …ook het feit dat je niet eens een maand (ev betalend aan schappelijke prijs) de site kan proberen is toch dubieus…
      Heb me direct van de site verwijderd.
      Ik kan je echter niet helpen om iemand aan te bevelen voor een klacht… Een advocaat raadplegen maar daar geef je ook direct veel geld aan uit,hé :-))
      Mvg..

  • Ik ben lid en er zit veel Fake op de site, ook veel wat ik noem “narcisten” , personen die enkel in ik termen denken en al hun vorige mislukte huwelijken en relaties is de schuld van vorige partners en mannen die in droomwereld leven en enkel hun eigen wereld telt en kunnen over niks anders meepraten en heel veel weinig opgeleiden.

   Beantwoorden

Plaats een reactie