Welke singles zijn het meest in trek op datingsites?

Iedereen gebruikt datingsites en dating apps om andere redenen. Een groot misverstand is namelijk dat mensen datingsites uitsluitend gebruiken om ware liefde te vinden. Voor een aanzienlijk deel van de leden gaat dit zeker op, maar er zijn ook andere redenen om gebruik te maken van deze datingsites. Zo zijn er mensen die bewust zoeken naar onenightstands, er zijn mensen die zoeken naar avontuur naast hun huwelijk en er zijn mensen die gewoon zo veel mogelijk dates willen scoren. 

Verschillende soorten datingsites

Als je iemand ontmoet op de gemiddelde datingsite, dan is het lang niet altijd direct duidelijk of het doel hetzelfde is. Het komt dan ook vaker voor dat één van beide zoekt naar ware liefde, terwijl de ander getrouwd is en enkel een leuk avontuurtje wil beleven. Er zijn natuurlijk ook datingsites waarop het doel direct duidelijk is. Hier zijn alle leden op zoek naar iemand om mee vreemd te gaan of naar iemand die veel geld heeft om uit te geven. Maar, uiteindelijk is het grootste deel van de leden van de gemiddelde datingsite toch wel op zoek naar een serieuze relatie. In New York is nu onderzoek gedaan naar deze singles.

Onderzoek naar mensen die zoeken naar echte liefde

Echte liefde, kun je dat wel vinden via een datingsite of app? Ja, natuurlijk wel! In deze tijd doen we bijna alles online, dus waarom zouden we niet in staat zijn om liefde te vinden in die grote online wereld? Het is geen verrassing dat er al veel serieuze relaties zijn ontstaan die ooit begonnen op een online datingsite. Maar welke eisen stellen we nu aan iemand die we online leren kennen? In de basis zoeken we volgens het onderzoek vooral naar mensen die gelijk opgeleid zijn dan zij zelf, die een vaste baan hebben en zelfstandig wonen. 

De foto speelt de belangrijkste rol in het selectieproces

Het onderzoek laat ook zien dat de foto de grootste rol speelt bij het selecteren van de eerste singles. Zoeken we zelf naar mensen waarmee we misschien wel op date willen? Dan kijken we enkel naar de foto’s. Vinden we iemand heel aantrekkelijk, dan sturen we vaker een bericht zonder verder te kijken naar het profiel. Vinden we iemand aantrekkelijk, maar is het uiterlijk niet doorslaggevend? Dan lezen we wel verder in het profiel en besluiten we op basis van kenmerken en tekst of we contact willen zoeken. Leeftijd speelt ook een rol en het blijkt dat onze leeftijd ook iets zegt over in welke mate we in trek zijn op datingsites. 

Welke singles zijn het meest in trek?

Vrouwen tussen de 18 en 20 jaar krijgen de meeste aandacht op datingsites. Hierbij gaat het om aandacht van zowel mannen als vrouwen. Wanneer de leeftijd van 20 jaar is gepasseerd, dan gaat de mate van aandacht steeds verder omlaag. Dit gaat weer omhoog wanneer de dames de leeftijd van 60 jaar hebben bereikt. Dan zijn zij weer meer in trek dan bijvoorbeeld de veertigers. Wanneer we kijken naar de mannelijke singles, dan zien we dat de jongere doelgroep daar helemaal niet zo veel aandacht krijgt als bij de dames het geval is. Onder de mannen zijn het de heren rond de 50 jaar oud die het meest aandacht krijgen op de datingsites. 


C-date dating banner

Plaats een reactie