OkCupid

Een van de meeste uitgebreide en geavanceerde datingsites is de internationale site OkCupid. Een groot voordeel van OkCupid is dat je gratis berichten kunt sturen en ontvangen.

OkCupid logo

Verder matcht het systeem u op basis van 15 tot honderden vragen. U dient wel de Engelse taal machtig te zijn. Bezoek OkCupid.com.

Lees onderstaande OkCupid review, en lees onder aan ervaringen van andere gebruikers.

Wat is OkCupid?

OkCupid is een grote internationale datingsite die gestart is in 2004. Ze brengen singles bij elkaar op basis van de vragen die ze beantwoorden. Dit is niet uniek, Parship doet dit bijvoorbeeld ook. Alleen het leuke van OkCupid is dat u ook kunt aangeven hoe belangrijk u een vraag vindt. En welke antwoorden u van de ander ‘accepteert’.

okcupid website

Klinkt ingewikkeld? Even een voorbeeldvraag dan:

  • How important are your political beliefs to you?

De antwoordmogelijkheden zijn:

  • Very Important
  • Somewhat Important
  • A little important
  • Not at all important

U geeft hier dus antwoord op, maar selecteert tegelijkertijd welke antwoorden een match zou kunnen geven. Als u bijvoorbeeld iemand zoekt die behoorlijk politiek bewust is vult u bij ‘Answers you’ll accept’ de bovenste of bovenste 2 antwoorden in.

Schrijf u nu gratis in bij OkCupid.com >>>

Alle singles die hebben ingevuld weinig tot geen belang te hechten aan hun politieke denkbeelden worden dan minder snel aan u gematcht. U kunt zich voorstellen dat als u veel vragen beantwoordt (en het zijn er letterlijk honderden, die u niet allemaal tegelijk hoeft te beantwoorden) er steeds beter gematcht kan worden.

vragen OkCupid
een aantal vragen die deze datingsite u voorschotelt. Neem rustig de tijd, het hoeft niet in 1x

Werkwijze

Via speelse, prikkelende vragen wordt er dus via mathematische algoritmes bekeken met welke leden u goed matcht. U kunt kosteloos berichten lezen en versturen. Wel zijn er een paar betaalde opties, waarbij u anoniem kunt browsen en op ‘aantrekkelijkheid’ en andere criteria kunt zoeken. Zeer sterke datingsite die met liefde is gemaakt, waar ook behoorlijk wat Belgen lid zijn. Met name in studentensteden.

Als een profiel u aanspreekt kunt u dit ‘liken’ maar u kunt tegelijkertijd ook een introductietekst sturen. Als de ander u ook liket kunt u dit gesprek voortzetten. U kunt kijken naar profielen die OkCUpid vindt matchen, maar ook zelf op zoek via de zoekfunctie.

Op OkCupid ben je meer dan alleen een foto. Je hebt verhalen te vertellen en passies om te delen, en dingen om over te praten die interessanter zijn dan het weer

Met een gratis lidmaatschap zijn er wel wat beperkingen. Zo kan met niet ongelimiteerd profielen liken. Na een stuk of 8 likes moet u 20 uur wachten om weer nieuwe singles te kunnen liken. Voor ‘slow daters’ die het swipen toch al zat waren is dit prima. Het lijkt er trouwens op dat als u wat langer lid bent en singels die u liket een leuke intro-tekst stuurt dit aantal omhoog gaat.

Zelf ben ik jarenlang ldi geweest van deze site, en wat opvalt is dat het aantal gratis likes dat men kan verzenden steeds kleiner wordt. Ooit begonnen als sympathieke gratis datingsite lijkt de investering nu toch terugverdiend te moeten worden. Niet zo gek natuurlijk.

Daarnaast lijken de prijzen ook steeds hoger te worden.

parship banner

Aantal Leden

Er staat niet duidelijk aangegeven hoeveel leden ze hebben. We lezen schattingen van zo’n 5 miljoen actieve leden. Hoeveel er hiervan Vlaams zijn is niet te achterhalen. In mijn ervaring zijn er met name studenten uit studentensteden als Leuven lid.

Schrijf u nu gratis in bij OkCupid.com >>>

Verschillen Gratis, Basic en Premium Abonnement

OkCupid kent naast het gratis lidmaatschap 2 betaalde abonnementsvormen: Basic en Premium. Elk met hun eigen functies. Datingbureau heeft ze voor u overzichtelijk in onderstaande tabel gezet:

FunctieGratis AccountOkCupid BasicOkCupid Premium
Profiel aanmaken
15 tot 100-den vragen beantwoorden
Alle profielen en foto’s zien
Basic Zoekfunctie
Populaire Leden overzicht bekijken
Als eerste Nieuwe Leden zien
Uitgebreide Zoekfunctie
Ongelimiteerd Likes sturen
Filteren op ‘Dealbreakers’
Geheel reclamevrij
Zien wie u geliked hebben
Alle antwoorden van anderen zien

U ziet dat sommige opties met geen enkel abonnement te gebruiken zijn. Dit zijn flauwe opties die u voor een paar euro kunt ‘unlocken’, zoals dus het overzicht van populaire singles zien, en sneller nieuwe leden op de site kunnen aanspreken.

Kosten van een volledig Lidmaatschap

Wat kost OkCupid? De prijzen voor het Basic en Premium lidmaatschap zijn momenteel als volgt. De prijzen wijzigen nogal eens dus check ze voor het aangaan van een abo zelf nog even. U kunt betalen met creditcard of Paypal.

LooptijdBasic AbonnementPremium Abonnement
1 maand€ 50.75€ 60.90
3 maanden€ 101.52 (€ 33.83 / maand)€ 121.83 (€ 40.60 / maand)
6 maanden€ 152.29 (€ 25.37 / maand)€ 217.78 (€ 30.45 / maand)
de kosten van de betaalde versie OkCupid

Zoals ik al eerder vermeldde is deze site de afgelopen jaren wat duurder geworden. Voorheen koste ‘A-list’, het enige betaalde abonnement  $19,95 voor 1 maand. Daarbij zijn er ‘boosts’ die u kon kopen. Hiermee werd uw profiel vaker getoond aan anderen. Deze optie is er nog steeds, maar ook prijziger geworden.

Bij OkCupid zijn we toegewijd om mensen te helpen liefde en geluk te vinden door middel van zinvolle verbindingen. Ons unieke algoritme matcht jou op wat er echt toe doet.

OkCupid App

Jazeker, er is een uitstekende OkCupid dating app beschikbaar als aanvulling op de site. U kunt de app ook stand-alone gebruiken. De app is er voor zowel iPhone als Android devices. U downloadt de app in de App Store of Google Play Store.

Dit is een aantal screenshots uit de OkCupid app. In de middelste afbeelding ziet u voor hoeveel procent iemand matcht met een ander, en op hoeveel vragen ze hetzelfde antwoord hebben gegeven, en op hoeveel niet.

OkCupid app profiel
OkCupid Match Score
© OkCupid.com
dating app profiel

Adres en bedrijfsinformatie

Ze zijn wat vaag wat betreft hun bedrijfsinformatie:
Geen adres bekend; HQ gevestigd in New York City. Legal lijkt in Texas te zitten
Website: www.okcupid.com
E-mail Adres: onvindbaar
Telefoonnummer: onbekend

match4me banner

Klantenservice

Eris een uitgebreide Engelstalige FAQ te vinden op de site. Klik hiervoor op ‘Support’ onderaan de pagina. Ze bieden geen telefonische support aan.

OkCupid.com opzeggen

Als u uw betaald lidmaatschap wilt opzeggen doet u dat als volgt:

  • Log in en klik op ‘settings’
  • Klik dan op ‘Turn off automatic billing’

Als u uw lidmaatschap in de app hebt gekocht, en dus via de App Store of de Google Play Store betaalt, moet u dat daar stopzetten.

Om uw OkCupid account te verwijderen logt u in, klikt op uw profielnaam en dan op ‘settings’ Onderaan ziet u staan: ‘need a break?’. Als u daar op klikt kunt uw account tijdelijk op inactief zetten, of geheel verwijderen.

Alternatieve Datingsites met vragenlijsten 

Andere datingsites die u matchen op basis van een (hoop) vragen zijn Parship en Elite Dating. Lees daar respectievelijk hier en hier onze reviews over. Nadeel van deze sites is dat u niet gratis berichten kunt sturen. Sterker nog, deze zogenaamde matchmaking sites zijn zeer stevig geprijsd. Een voordeel voor sommigen kan zijn dat deze twee zich puur op hoger opgeleiden richten.

Een algemene datingsite zonder matching-scores is Meetic. Een andere datingsite met een internationaal karakter is InternationalCupid.com.

Ervaringen met OkCupid

Als u reeds ervaring hebt met OkCupid dan zijn we erg benieuwd of u het met onze review eens bent. Laat uw eigen ervaring in de vorm van een comment of recensie achter. Wat vindt u goed aan deze datingsite, en wat kan er beter? Zijn er naar uw idee voldoende (Belgische) leden in uw regio actief?

Plaats een reactie