Elite Dating

Dating Voor Singles Met Niveau: dat is de tagline waarmee datingsite Elite Dating zich presenteert, onder andere op televisie. Het publiek op deze datingsite is de stabiele, gemiddeld tot goed opgeleide, ambitieuze vrijgezelle man en vrouw. België kent inmiddels 2 miljoen singles, maar voor de bete opgeleide man of vrouw is maar een zeer klein gedeelte echt interessant. Op Elite Dating vinden zij elkaar.

De dienst is ooit opgericht in Duitsland, en inmiddels in flink wat landen actief, waaronder nu ook België. Net als bijvoorbeeld Parship maakt Elite Dating gebruik van een wetenschappelijke persoonlijkheidstest om singles te kunnen matchen. Bezoek de site elitedating.be

Werkwijze Elite Dating

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Meetic en Relatieplanet moet u na aanmelding een uitgebreide persoonlijkheidstest online invullen. Dit is nodig, want zo leert het systeem uw persoonlijkheid en wensen kennen, en is het beter in staat geschikte partneraanbevelingen te doen. U wordt op deze manier in contact gebracht met singles die bijvoorbeeld dezelfde interesses hebben of op dezelfde wijze in het leven staan.

U krijgt matches gepresenteerd op basis van de persoonlijke test; u hoeft dus niet zelf in het systeem op zoek naar geschikte kandidaten. Op de site staat ook een online handboek waarin de dienst meer vertelt over hoe ze te werk gaan. Meer informatie over de werkwijze vindt u op de website van Elite Dating

Kosten van een volledig Lidmaatschap bij Elite Dating

Elitedating.be kent twee betaalde abonnementsvormen, het Premium PLUS lidmaatschap en het Premium LIGHT abonnement.
Afhankelijk van het lidmaatschap dat u kiest kunt u gebruik maken van verschillende opties. LEt wel: Elite Dating behoort niet tot de goedkopere datingsites, maar aanmelden is gratis en geeft u de ruimte om te zien of deze site geschikt is voor u.

In tegenstelling tot veel andere datingsites kunt u bij Elite Dating met een gratis abonnement geen foto’s zien. Sowieso werkt deze site met partnervoorstellen / partneraanbevelingen. U gaat dus niet zelf zoeken in de database maar de site berekent welke singles goed bij u zouden kunnen passen. Die krijgt u voorgesteld. Voor een kosteloze inschrijving bezoekt u deze pagina van Elite Dating

Premium LIGHT lidmaatschap

 • Prijs voor 3 maanden: € 134,70 (gemiddeld € 44,90 per maand)
 • Prijs voor 6 maanden: € 167,40 (gemiddeld € 27,90 per maand)
 • Prijs voor 1 jaar € 214,80 (gemiddeld € 17.90 per maand)

Premium PLUS lidmaatschap

 • Prijs voor 3 maanden: € 149,70 (gemiddeld € 49,90 per maand)
 • Prijs voor 6 maanden: € 179,40 (gemiddeld € 29,90 per maand)
 • Prijs voor 1 jaar € 238,80 (gemiddeld € 19.90 per maand)

Hoe langer de abonnementsduur, hoe lager de maandelijkse kosten.

Als u het prettig vindt om gematcht te worden zijn Elite Dating en Parship de betere opties. De meeste leden zijn 30 jaar of ouder, hoger opgeleid en zoeken andere hoger opgeleiden. Zoekt u een groot ledenbestand waar u zelf kunt zoeken zijn Relatieplanet.be en Meetic.be waarschijnlijk betere keuzes. Meer info over deze datingsites kunt u vinden door boven in het menu een review te kiezen.

Bedrijfsinformatie

Elitedating.be is onderdeel van Affinitas GmbH. In veel landen is het bedrijf bekend onder de naam eDarling
Kohlfurter Straße 41/43
10999 Berlijn
Duitsland

Aanvullende informatie en Kenmerken Elite Dating

 • Voor hoger opgeleide singles met niveau
 • Volwassen ledenbestand. Meeste leden zijn 30+
 • Matching, niet zelf door profielen browsen. De datingsite stelt profielen voor
 • In veel Europese landen actief. U kunt ook op zoek naar leuke singles in het buitenland

Proberen? Schrijf u vrijblijvend in. Mocht u al lid zijn van Elite Dating: uw eigen ervaringen of review lezen we graag terug op onze website! Zo kunnen andere lezers ook zien wat men van deze datingsite vindt.

VN:F [1.9.22_1171]
Algemene Indruk
Werkwijze / Functies
Aantal Leden
Man / Vrouw Verhouding
Prijs
Snelheid Website
Rating: 2.5/5 (25 votes cast)
Elite Dating, 2.5 out of 5 based on 25 ratings

Comments

 1. Na een half jaar lid te zijn geweest van elite dating mag ik wel zeggen dat ik gematigd positief ben. De contacten zijn vrij passend geweest maar ik blijf mij verbazen over de prijs, die zou een stuk naar beneden moeten. Ook ben ik nu niet in een relatie wat toch wel het uitgangspunt was toen ik mij inschreef.

 2. Voordelen: echte matches die passen en inderdaad een zeker niveau hebben, omdat, en dat is weer een nadeel, de site vrij prijzig is.
  Maar om nu te zeggen dat de ‘elite’ lid is van Elite Dating gaat me te ver, zeker waar het de mannen betreft, is mijn ervaring.

 3. Ik ben pas recent ingeschreven en dus nog gratis lid, maar zowel de hoge prijs, het feit dat er geen foto’s te zien zijn en dat de eerste voorstellen niet echt bij de deur zijn (als je in Gent woont mag je na een tiental voorstellen toch wel 1 Gentse dame verwachten, nee?) weerhoudt me ervan betalend lid te worden. Dat laatste doet dan weer vermoeden dat er niet zoveel leden uit de buurt zijn, wat hierboven bevestigd wordt door de twee sterren, op vijf..

 4. Ik Heb even kunnen zien wat elite datingsite inhoud door de gratis probeerversie . Mijn eerste indruk is dat het merendeel van de matches niet echt dichtbij waren , ze kwamen wel redelijk goed overeen met mijn profiel . lid te worden? Ik weet het nog niet , de prijs vind ik nogal hoog .

 5. Na zes maand lidmaatschap bij Parship heb ik me ingeschreven bij Elite-dating. Bij Parship was ik heel tevreden en kwamen verschillende dates tot stand, helaas ontmoette ik niet de vrouw van mijn dromen. Nu schreef ik me dus eens in op een andere site met het idee eens een totaal ander aanbod te hebben. Helaas kreeg ik al snel spijt van mijn keuze.

  Het systeem van parship werkt veel beter, ook krijg ik niet wat ik vraag. Gezien mijn situatie is het belangrijk een partner te zoeken die wat in mijn buurt woont. Ondanks het feit dat ik dit in mijn profiel als heel belangrijk heb aangekruist krijg ik voor het merendeel partnervoorstellen vanuit Antwerpen, Limburg… de andere kant van het land dus. Het liefst zou ik onmiddellijk annuleren, helaas is er zelfs geen klantendienst zoals bij Parship waar je steeds terecht kunt.

 6. Andere Geert says

  Ben (voor en na) een jaartje lid van Elite. De partner voorstellen zijn ok (hoe meer critisch je bent in je zoekcriteria hoe beter op dat vlak – zeker als ik hier boven lees ivm de locatie).
  Veel respons is er echter niet (en niet enkel bij mijzelf maar zal hier niet in naam van andere spreken). Het lijkt me, van de enkele contacten die ik heb gehad, dat de dames werkelijk “elite” verwachten. Vooral dan in de zin van mooie vermogens…
  Idee achter de naam is goed maar krijg toch de indruk dat het bij sommige verkeerde richting is uitgeslagen. Zeer regelmatig profielbezoekers (zal ook met de zeer gelimiteerde partnervoorstellen te maken hebben) maar blijkbaar zoeken ze een Brad Pïtt die hen ophaalt in prive jet of yacht. Helaas val ik buiten deze categorie en heb dan ook geen verlenging van lidmaatschap genomen.

 7. Heb mij op de franstalige Elite dating ingeschreven, gratis zogezegd. Een heleboel werk’om alles in te vullen maar zogauw men verder wil kijken moet men betalen. Van probeersel of test gesproken ….. Pppfffffftttttt

 8. Tot mijn verwondering en afkeer, heb ik in de twee maanden dat ik lid ben al drie voorstellen gekregen van getrouwde mannen: zover dus voor de screening.
  Voor de rest, profielen van aan de andere kant van het land, 15 jaar oudere mannen, en noem maar op………….elite dating op zijn best
  Wil je een leuke liefde? Spaar je geld hier uit, en ga ermee op café, of sportclub.

  • Brigitte Claus says

   Collete , heb gelijkgestelde kritieken en heb spijtig genoeg een jaar lidmaatschap gekozen maar moet zeggen van alle sites, zijn ze wel ver uit de minst interessante en slechtste en kom ik na meer dan een maand lid, reeds maar om de 14 dagen eens kijken !

 9. Eveline degrieck says

  Ik ben een 41 jarigen singel met een zoontje van 4 en een half
  Ik ben zelfstandig ik heb een zaak in textiel
  Ik woon in mijn eigen huid
  Hobby’s lezen gezellig uit eten gaan
  Ik hou van stevige rockmuziek
  1nadeel ik rook
  Ik ben 1m74 en weeg63 kg

  • Daniel says

   Eveline, heb een zoon van 5, ik rook ook (niet binnenhuis noch wagen), hou van stevige rock, ben niet zelfstandig, ben steeds werkzaam in project ondersteuning.
   ben 1.70, weeg 75 kg

 10. Ik zou elite niet aanbevelen. Na een paar dagen had ik al spijt van mijn lidmaatschap. Een maand later is dat nog steeds zo. Zeer weinig interessante matches uit een dagelijkse selectie die sowieso al zeer laag is. De zeer beperkte (!) interessante matches wonen dan veel te ver of voldoen niet aan andere criteria die aangeduid werden als belangrijk. Hier wordt dus duidelijk geen rekening mee gehouden. Het feit dat je zelf niet naar profielen kan zoeken als je dat wenst is eveneens vervelend. Verder ook veel te duur voor wat het aanbiedt. Kortom, te vermijden. Match4me of Twoo zijn dan veel geschikter.

 11. nele deny says

  Neen…..Dit is het helemaal niet. Ik krijg constant matches die helemaal niet mijn ding zijn. Je geeft toch min of meer een voorkeur in toch? Maar nog geen enkele match komt nog maar een beetje in de buurt. Weggesmeten geld. Hier heb ik enorm spijt van.

 12. allerslechtste dating website en afzetters
  je krijgt helemaal nik sin ruil voor die astronomisch hoge lidmaatschap bijdrage
  je kan niet zoeken / bladeren doorheen de profielen, je moet voor elke landelijk 10 keer klikken, de interface is onhandig en slecht gelay-out
  En ze verlengen ZONDER bericht uw lidmaatschap. opgelet dus voor die kleine lettertjes, het zijn afzetters!

 13. Enrique Van Breda says

  ik ben ook lid geweest krijg ook altijd matchen die me niet aanstaan waarom moet die rotte boel altijd zoveel geld kosten als ze dan toch mensen willen samen brengen

 14. Inderdaad zeer slechte dating site! Veel te duur. Voorstellen van veel te ver of van leden die niet betaald hebben. Met die voorstellen ben je niets!
  Dan kun je bij 50+match of match4me veel meer voor minder geld!

 15. De Clercq says

  Ze weten wel waarom je een volledig jaar moet betalen. Je krijgt nauwelijks partnervoorstellen uit de buurt (50 km), wel massa’s uit Nederland. Als je met één persoon een pak berichten hebt gewisseld, zien ze dat als voldoende contacten. Klantendienst geen beetje beleefd, alleen kort waar het op staat volgens hen. Zeker als je abonnement van een jaar is verlopen. Bezint eer je begint (want dat pak geld ben je kwijt)!!

  • Marian says

   Klopt helemaal. Bijna geen profielen in de buurt (50 km) en ze sturen voorstellen van leden die bijna altijd uit Nederland (300 km of meer) komen. Waardeloze site, ik schrijf me uit voor de betaalde termijn voorbij is.

 16. Ik kan er geen serieuze relatie vinden

 17. Na een half jaar lid te zijn kan ik zeggen dat deze website waardeloos is. Duur en geldklopperij… Laat je niet vangen, want het is niet zoals ze zich voordoen. 0/10!

 18. Mia snijkers says

  Beste , ik heb voor een half jaar betaald bij u . Vanaf vorige maand. Nu krijg ik sinds 2 weken de melding dat mijn mailadres en wachtwoord plots niet kloppen.
  Dat is onmogelijk want is niet veranderd.
  Dus ik kan al 2 weken niet meer op de site van elitedating.
  Ik wil ofwel mijn geld terug ofwel dat ik terug op de site kan.
  Groeten

 19. Ik ben er lid en krijg tot mijn verbazing al 2 gehuwde mannen. Ook veel profielen van ver uit mijn regio. Bij herroepingsplicht is het hetzelfde liedje als bij anderen, elke smile wordt aangerekend. Wil je klacht indienen dan verwijzen ze je naar de ombudsman van ministerie van financiën. Deze persoon is echter enkel bevoegd voor geschillen tussen particulieren en hun bank, heeft totaal niets met datingsite geschillen te maken….. Ik heb wel op mail verkregen (nadat ik mijn lidmaatschap had opgezegd) dat mijn lidmaatschap niet zal verlengd worden en ze geen kosten meer zullen afhouden. Ik had er wel ingezet dat mijn raadsman had gezegd dat ze verplicht waren mij een bevestiging te sturen. Hoog tijd dat men vanuit ministerie ook eens actie onderneemt!!! Valt toch onder bescherming van consument!!!

 20. Kort , trekt op geen kloten , schandalig , moest verboden worden !!!

  • lieve says

   MERCI aan allen ..vooral Frank ..kort maar duidelijk :-))..ik heb in t verleden hier reeds opgestaan …na drie weken betalend lid my opgezegd ..aanbod “elite” ? kon het geduld niet opbrengen…ik dacht ..ligt aan mezelf ,was aan t overwegen nog es een poging te wagen … merci voor bevestiging van gevoel uit t verleden ..dus maar geen lid! …wat moet ne mens doen plakaatje op voorhoofd :-)..hier voel ik nochtans wel gelijkgestemden ..dit virtueel gedoe blijft een speciale planeet …teveel fake waardoor je t geduld verliest :-(.

 21. Christophe says

  Raar zaakje, vooral de opzegprocedure. In hun voorwaarden staat dat je een maand op voorhand moet opzeggen maar dat het “zou kunnen zijn” dat ze er geen rekening mee houden (huh !!!) Je abonnement wordt aldus automatisch verlengd en zo blijft Elite dating zich al even zo automatisch bedienen van je kredietkaart. Geloof het of niet, je blijft wel het recht houden om nadien dan nogmaals je abonnement op te zeggen. Hoe kunnen dergelijke zaken in hemels naam legaal zijn ???

  Deze site stinkt en ik er ben gelukkig maar een tijdje basislid van geweest; In het begin krijg je een hoop profielen aangeboden maar dit zou best allemaal nep kunnen zijn met de bedoeling de naieve klant te verleiden tot het nemen van een peperduur abonnement van minstens 3 maanden. (164,70 €) en hier krijg je dan nog niet eens toegang tot alle diensten, daar moet je minstens een abonnement van 6 maanden (231 €) voor nemen. Uit verschillende recensies heb ik kunnen opmaken dat je er nadien moogt op rekenen ofwel geen ofwel waardeloze profielen aangeboden te krijgen.

 22. Valentijn says

  Zeer teleurstellend, een absolute afrader.
  Alhoewel men hoge matchingscores als uitgangspunt propageert krijg ik vooral voorstellen met een eerder lagere matchingscore.
  Ik geloof in het geheel niet in de matchingmethode, mijn eigen analyse klopt voor niet meer dan de helft, nochtans zeer precies ingevuld.
  Het merendeel van de dames plaatst niet eens een foto of foto’s waar je niets aan hebt. Hoed, zonnebril, op 3km afstand…
  Ook valt op dat van de berichten die ik schrijf meer dan de helft niet eens gelezen wordt.
  En verder is de passiviteit zeer in het oog springend. Na een half jaar lidmaatschap precies één bericht ontvangen van meer dan één regel.
  WORDT GEEN LID, ALLEEN MAAR TIJD- EN GELDVERLIES.
  Ik denk dat ik een dezer dagen mijn lidmaatschap definitief delete, het geldelijk verlies dan maar pak maar me verdere ergernis bespaar.
  DEZE SITE ZIET MIJ IN IEDER GEVAL NOOIT MEER TERUG.

 23. Een zeer slechte ervaring met deze site, geef uw geld hier niet aan uit.

  Zeer duur voor wat ik enkel kan beschrijven als een gigantische teleurstelling. Het is volledig onwaar dat er iets wordt gedaan met die persoonlijkheidstest. 90% van mijn matchen stonden lijnrecht tegenover mij op meerdere cruciale vlakken. Wanneer ik hierover klaagde en mijn geld terug vroeg, werd hier simpelweg op geantwoord dat dat spijtig voor mij was en dat geld terugkrijgen nooit ging gebeuren. De slogan “singles met niveau” is ook volledige onzin. Met al je voorkeuren wordt echt nul komma nul rekening gehouden, zowel op gebied van toekomstvisie, als persoonlijkheid, als afstand… Een deel van mijn matchen woonden zelfs in Tunesië! Sinds wanneer ligt dat op maximum 40 km van Brussel?

  Geef je geld hier dus niet aan uit…

Speak Your Mind