Meeste singles willen blijven daten na eerste ontmoeting

Als je twintig jaar geleden een date had, en de date verliep helemaal naar wens en werd afgesloten met een kus, dan had je eigenlijk direct verkering. Je ging er meteen vanuit dat er al heel snel een volgende date zou komen met deze persoon en stiekem begon je al enkele jaren vooruit te denken.

Dit is ook logisch, want het hebben van meerdere dates met verschillende personen werd niet erg goed geaccepteerd. Je moest de ware liefde vinden, iemand om mee in het huwelijksbootje te stappen, en dan moet je het toch serieus aanpakken.

Anno 2018 kijken we heel anders tegen daten aan. Het is ruimschoots geaccepteerd om veel te daten met verschillende mensen. Sterker nog, een groot deel van de singles wil blijven daten en zoekt niet naar een vaste relatie. 

Een date tot aan het ontbijt

De zogenaamde one night stands zijn lange tijd een echte taboe geweest. Als je een one night stand had gehad, dan was het beter om erover te zwijgen. Tegenwoordig is het heel normaal om te daten tot aan het ontbijt en dan afscheid van elkaar te nemen om elkaar misschien wel nooit meer te zien.

Steeds meer singles kiezen er bewust voor om te daten tot het ontbijt en er daarna klaar mee te zijn. Hierbij gaat het vooral om de jongere singles. Zij zoeken vooral naar dates om een leuke avond en een spannende nacht mee te hebben, maar zien de date de volgende ochtend het liefst weer snel vertrekken. Een relatie staat niet op het verlanglijstje. 

Singles ervaren meer bindingsangst

Natuurlijk is er een belangrijke oorzaak van dit gedrag. Voorheen wilde iedereen een relatie, tegenwoordig willen de meeste singles gewoon leuke avontuurtjes voor een paar uurtjes. Dit is niet zomaar. Het blijkt namelijk dat meer singles last hebben van bindingsangst dan voorheen.

Ook hier is weer een belangrijke oorzaak voor. Singles ontmoeten andere singles voor een leuke date op datingsites en in datingapps. Hier zijn nog duizenden singles te vinden. Door een relatie aan te gaan met iemand waarmee je een date hebt gehad, ontneem je jezelf dus de kans om een nóg leuker iemand te vinden in de datingomgeving.

Singles zijn bang dat zij kiezen voor iemand en vervolgens een betere optie tegenkomen. Een beetje het idee van ‘het gras is altijd groener bij de buren’. 

De ware vinden valt niet mee

Een groot deel van de singles die vooral houden van de dates tot aan het ontbijt geeft aan niet te geloven in ‘de ware’. Natuurlijk is er ook een deel dat wel gelooft in het bestaan van die ene speciale persoon. Deze groep geeft aan dat zij niet verwachten om de ware te vinden via een datingsite. ‘Je komt de ware tegen als je er niet naar zoekt’ is een veel gehoorde uitspraak.

Het mag duidelijk zijn dat je op een datingsite als Match4me zoekt naar leuke mensen en dus is de kans klein dat je de ware tegenkomt. Toch is dit niet helemaal waar. Datingsites hebben door de jaren heen al duizenden singles samengebracht die tegenwoordig getrouwd zijn en een gezin hebben. Wie weet dat je toch eens een date tegenkomt die je het liefst wat langer ziet blijven na het ontbijt. 


C-date dating banner

Plaats een reactie