Match4me.be

Artikelen op deze site kunnen affiliate links bevatten; lees daar hier meer over

De datingsite Match4me.be richt zich alleen op hoger opgeleide singles. Het is dan ook één van de grotere Belgische datingsites voor singles met een hogere opleiding.

logo match4me.be

Het inschrijven kost niet en geeft u een goede indruk van wat de site te bieden heeft.
Een betaald abonnement is trouwens ook niet al te duur, zeker vergeleken met sommige andere sites. Lees onderstaande review en ervaringen van (oud)-leden. Bezoek Match4me.be.

Wat is Match4me.be?

Na succesvol te zijn gestart in Nederland is Match4me uitgewaaierd naar Zweden, Noorwegen, Finland, en dus ook ons eigen land. Het is een datingsite exclusief bedoeld voor hoger opgeleide singles. De site maakt geen gebruik van ingewikkelde testen en partnervoorstellen. U maakt gewoon een leuk profiel aan, plaatst foto’s en gaat op zoek naar potentiële dates.

Hoger opgeleiden melden zich vaak liever aan op een datingsite waar ze alleen mensen van hun eigen “niveau” vinden. Bij Match4me.be zit je dan goed; vrijwel alle leden hebben hier een hogere of universitaire opleiding genoten, net als bij Parship het geval is.

Schrijf u nu gratis in bij Match4me.be >>>

match4me.be website screenshot

Wie zijn er lid van Match4me?

Iets meer dan de helft van de daters is vrouw; niet verwonderlijk aangezien vrouwen de mannen de laatste jaren hebben ingehaald wat betreft opleidingsniveau. Inschrijven is bij Match4me net als bij andere datingsites 100% kosteloos, en verplicht u tot niets. Als gratis member kunt u alle profielen bekijken, uw eigen zoekprofiel aanmaken (waar bent u naar op zoek?) en foto’s plaatsen.

Doelgericht online daten voor hoger opgeleide singles. Dat is waar Match4me al sinds 2007 aan werkt. Die keuze voor een duidelijk omlijnde doelgroep blijkt keer op keer een groot voordeel te bieden.

Videobellen

Aanvullend op de gewone chatfunctie, kunnen leden van Match4me ook elkaar in de ogen kijken terwijl ze chatten. Dit is een recente feature op de site: het videobellen. Daarvoor is wel een volledig lidmaatschap nodig.

Verschillen Betaald en Gratis Match4me.be Abonnement

Met alleen het gratis lidmaatschap kunt u een goede indruk krijgen van de werking van de site, maar echt gaan daten met andere hoger opgeleiden is lastig als u niet betaalt. U kunt dan namelijk geen tekstberichten sturen, en dat is toch wel de kern van online dating. De verschillen zijn als volgt:

FunctieGratis AbonnementBetaald Abonnement
Volledig profiel aanmaken
Eigen Matchprofiel samenstellen
Onbeperkt Zoeken naar Matches
Oproepjes bekijken
Reageren op Berichten
Zelf Berichten versturen
Zien wie uw profiel bezocht hebben
Zoek-voorkeuren van leden inzien
Videobellen en -Chatten
Vrienden maken op Things2Share

Kosten van een volledig Lidmaatschap bij Match4me

Wat kost Match4me.be, vraagt u zich af? We hebben de verschillende abonnementsprijzen in onderstaande tabel tabel gezet.

LooptijdTotale KostenGemiddelde Maandkosten
1 maand€ 29,95€ 29,95
3 maanden€ 59,85€ 19,95
6 maanden€ 89,70€ 14,95
de abonnementskosten van Match4me.be

Inschrijven is dus altijd vrijblijvend; je kunt na wat rondsnuffelen bepalen of deze datingsite wat voor je is. Inschrijven verplicht je nergens toe. Bezoek Match4me.be.

Aantal Leden

Match4me.be biedt gratis psychologische tests, en je kunt ook via de speciale Match4me App mobiel daten. Vrij uniek is dat je gratis kunt reageren op betalende leden; als gratis lid heeft u dus veel functies waar u gebruik van kunt maken. Elke maand worden zo’n 1000 nieuwe hoger opgeleiden lid; keuze genoeg dus.

51% van de deelnemers zijn hoog opgeleide vrouwen; meer vrouwen dan mannen dus. De meeste leden zijn relatief jong: 37% is tussen de 18 en 35 jaar oud.

Bent u een stuk ouder? Ook hoger opgeleide senioren zijn goed vertegenwoordigd. 18% Procent is 50 jaar of ouder. Van alle leden heeft 42% een hogeschool opleiding; 58% maar liefst is afgestudeerd aan de universiteit.

Schrijf u nu gratis in bij Match4me.be >>>

Match4me App

Naast de website, die u ook prima op uw telefoon kunt gebruiken, heeft dit bedrijf ook een eigen dating app ontwikkeld. Er is een Match4me app voor zowel iPhone als Android gebruikers. U kunt hem downloaden in de App Store of de Google Play Store.

Hier volgens een aantal screenshots van de Match4me app, zodat u een idee krijgt van de werking:

Match4me app screenshot
de Match4me app
zoekfunctie match4me.be app
de zoekfunctie in de app
menu opties
menu opties

Maak een gratis account aan en download vervolgens de app, en log in met uw nieuwe login-gegevens.

Aanvullende informatie Match4me

Wat misschien nog leuk is om te vertellen is hoe de website in elkaar steekt en wat de mogelijkheden zijn. Vooropgesteld: deze datingsite heeft het keurmerk van SafeShops, een soort thuiswinkel Waarborg. Online dating in een vertrouwde omgeving.

De website in enigszins basic van uiterlijk maar werkt daardoor wel lekker snel. En vergis u niet: er is genoeg te doen! Volgens de site zelf raadt 93% hen aan.

Zo kunt u zelf blogs schrijven op de site (waardoor u weer meer interesse van andere Match4me leden ontvangt) en uw favoriete Youtube Videos posten. Ook heeft de dienst enkele leuke facts & figures met betrekking tot haar hoger opgeleide leden en singles beschikbaar gesteld.

match4me.be 728 banner

Wist u bijvoorbeeld dat België momenteel 1.5 miljoen singles telt? De leeftijdscategorie 18-30 is het best vertegenwoordigd op www.matchme.be. Studenten / Studentes, pas afgestudeerden, job zoekenden en starters dus.

Een leuke jonge hoger opgeleide doelgroep dus. Bent u hoog opgeleid (tot universitair niveau) en wilt u een partner met ambitie? Schrijf u dan kosteloos in, of kijk eerst eens rond bij Match4me.be

Adres en bedrijfsinformatie

Onderdeel van MatchMedia B.V, dat ook eigenaar is van 50plusmatch.be
Dorsvloerweg 393
2661 MN Bergschenhoek, Nederland
Website: www.match4me.be
E-mail Adres: redactie@match4me.be 
Telefoonnummer: +31 10-8700660
KVK-nummer: 17136160

Klantenservice

Op de site vindt u een overzicht van Veelgestelde Vragen (F.A.Q). Als uw vraag er niet bij staat kunt u hen mailen op bovenstaand mail-adres. De klantenservice is ook te bereiken via een contactformulier op de site.

Match4me opzeggen

Wilt u uw lidmaatschap opzeggen en uw account verwijderen? Dit doet u als volgt.

 • Zorg dat u ingelogd bent op uw profiel.
 • Ga naar Instellingen & Lidmaatschap.
 • Klik op ‘uitschrijven’.
 • Bevestig om uw account te deactiveren.

Een betaald abonnement stopzetten net nadat u het bent aangegaan? U kunt tot 14 dagen gebruik maken van het herroepingsrecht. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop uw lidmaatschap is ingegaan.

Alternatieve Datingsites voor Hoger Opgeleiden

Concurrenten van Match4me zijn Parship en Elite Dating. Ook het Nederlandse e-Matching.nl is een datingsite voor hoger opgeleiden waar Belgen welkom zijn. Bij Parship en EliteDating maakt u een test en krijgt u op basis daarvan partnervoorstellen. Ook zijn dit erg dure sites! Bij e-matching maakt u gewoon een profiel aan en gebruikt u de zoekfunctie die aan uw wensen voldoen te vinden.

Lees meer over datingsites en -apps voor hoog opgeleiden op deze pagina.

Ervaringen met Match4me.be

Mocht u al lid zijn of zijn geweest: uw eigen ervaringen of review lezen we graag terug op onze website! Zo kunnen lezers ook zien wat anderen van deze datingsite vinden.

14 gedachten over “Match4me.be”

 1. Een website die , vanuit de eigenaars ervan (Hollanders, géén Belgen) zeer arrogant is. Dat er enkel hoger opgeleiden zouden huizen, is een flagrante leugen. Om het even wie komt erop, vooral bij betaling. (Tenslotte dient elke datingsite ENKEL als verdienmodel voor de eigenaars, daar is verder geen enkele uitzondering op).

  Punt 1 :
  M4M is een site met zéér weinig leden. Wat de marketingmachine ook mag beweren.
  In de inleiding hier bovenaan lezen wij : “…Het is een van de grootste Belgische datingsites….” , en dat is dus echt een flagrante leugen. (Noch de grootste, ze is KLEIN, en helemaal niet ‘Belgisch’, het is een puur Hollandse onderneming)

  Punt 2 :
  Ze is functioneel-technisch ‘achterlijk’. Met name, de software die je allerlei functionaliteiten belooft, werkt gewoon niet. De zoekfuncties in ‘uitgebreid zoeken’ bvb, zijn DEFECT. Of werden misschien gewoon nooit geïmplementeerd !! Je mag bij bepaalde zoekcriteria invullen wat je maar wil, je krijgt altijd opnieuw dezelfde ongesorteerde totaallijst op je bord. Dit is een vorm van bedrog van de eigenaar/firma naar de leden toe. Een zoekmotor die gewoon niet werkt, terwijl men beweert dat deze motor er IS, is voor mijn begrip frauduleus (naar de betalende klant toe) Het kan de eigenaar waarschijnlijk geen barst schelen, en na mijn kritiek op hun technisch falen op de site zelf, werd ik door de eigenaar (de redactie) reeds in een persoonlijk bericht bedreigd ! … Je moet niet vragen… maar in Nederland bestaat géén landelijke commissie die wanpraktijken van dating-firmas aanpakt. In België zijn de regels veel strenger. Vandaar dat Nederland gewoon barst van de (semi)frauduleuse ondernemers in die sector.

  Punt 3 :
  De énige prominent aanwezige “knop” direct onder een bericht dat je in de inbox vindt, is de “Géén interesse” knop. Daarnaast de blokkeerknop. Er bestaan op deze site géén “positieve” knoppen….
  Zoals het de huidige psychologie op sociale sites betaamt (vergeet IQ niveau, bijna iedereen lijkt te ageren als debiele knoppenduwers) , worden in +90% van de gevallen enkel die knoppen gebruikt. NIETS op de hele site, bevordert de ‘menselijke’ communicatie. (De start van een inhoudelijk gesprek) Dit is voorgeprogrammeerd.
  Mensen gebruiken nu éénmaal ALTIJD in de éérste plaats, de wapens die ze het kortst-bij vinden. Als het kanon om iemand af te schieten, visueel het éérste is wat ze tegenkomen, dan vuren ze het kanon af. (De psychologische achterlijkheid van de mens…)
  De TECHNISCHE opbouw van de webpages op deze site, sturen m.a.w. het fataal +90% negatieve gedrag dat de leden er vertonen.
  Interessant te ontdekken dat dat bij mensen met ‘hoger IQ’ net zo werkt als bij lager IQ… , maar websites zonder die pretentie, hebben blijkbaar niet dit soort fatale webpage opbouw. Je komt dus op een doodordinaire TWOO-pagina sneller in gesprek met ‘iemand’ dan op deze pseudo intellectuele site.

  Punt 4 :
  Als man kijk ik naar vrouwenprofielen. (Verder geen criterium, want omgekeerd zou het net zo kunnen zijn)
  Vrouwen zijn op deze site nog scherper eisend dan op sites zonder IQ-opera. Maar, wat eisen ze dan ? … Ze schrijven een héél profiel vol inhoudelijke wensen. Geloof er geen MOER van. Ze weigeren reeds het éérste gesprek op basis van GETALLEN, enkel en alléén maar getallen…
  1°: Lengte. (Extreem racistische variant op vlak van ‘heightism’, google die term maar eens..)
  2°: Leeftijd. (Absurde criteria. Zelfs 1 jaar teveel of te weinig gaat ZONDER gesprek direct de prullenmand in)
  3°: Afstand in km (vrouwen met hogere opleiding rijden niet per auto ??.. lol).
  4°: GELD (zie ook reactie van Erwin hierboven. Het BLIJFT kloppen…)
  Niets van wat ze schrijven in hun inhoudelijke wensenlijsten, heeft belang als puntje bij paatje komt. Alles is fake. Alles wordt uiteindelijk herleid tot de 4 getallen die ik hierboven aangaf…

  Punt 5 :
  Het énige positieve is, dat het abbonementsgeld redelijk is, en dat je als niet-betalende, kan blijven schrijven, met wie je tevoren contact had.
  Dat is echter ook zo bij bvb … TWOO, BADOO, …
  Maar dat is niet zo bij Rendez-Vous.be , en … tja… eigenlijk bij de grote meerderheid van alle datingstes op aarde, groot en klein.

  Eindconclusie: een site met weinig hoop op zelfs maar één ontmoeting.

  Beantwoorden
  • Bravo!
   Deze man spreekt als een expert mét kennis van zaken en een taalvaardigheid om U tegen te zeggen.
   (Op een schrijffout na – ik denk tikfout – t.t.z. ‘abonnement’… moet met 1 ‘b’ , gewoon perfect!). Hij klinkt geloofwaardig gezien goed beargumenteerd met legio voorbeelden. De metaforische ‘eject-knoppen’ beschrijft hij grappig naar waarheid. Als analyserend-rolmodel kijk ik ernaar op en kan er veel van opsteken (natuurlijk ook van vorige sprekers, dames inclusief).
   Keep up the good work-spirit!

   Beantwoorden
 2. Deze site is absoluut niet aan te bevelen. Vele profielen lijken fake, volgens mij ingevoerd door de redactie om de balans man/vrouw in evenwicht te houden. Overige profielen zijn vaak ‘gratis’ wat tevens de toewijding van deze mensen aangeeft. 20 € om een partner te vinden is te veel?!

  Antwoorden krijgen via deze site is haast onmogelijk. Vrouwen zijn heel afwachtend en veeleisend. Als je rijk bent, er uit ziet als hun favoriete acteur en vooral kinderloos bent; dan maak je kans. Drie maanden lid + profiel meer dan 700 keer gelezen + ongeveer 100 berichten verstuurd = 2 antwoorden!

  Het erbarmelijke Nederlands in vele profielen wijst er op dat velen helemaal niet hoger opgeleid zijn. Op zich hoeft dit niet, maar het is wel dé doelgroep van deze site.

  Zij die wel een opleiding genoten hebben, staan vaak in het onderwijs; een oververtegenwoordiging uit deze sector is duidelijk. Qua regio’s zijn Oost-Vlaanderen en Limburg oververtegenwoordigd en is Antwerpen een absolute achterblijver.

  Beantwoorden
  • Ik had nu net het gevoel dat Antwerpen oververtegenwoordigd is 😉 (qua mannen blijkbaar en niet qua vrouwen?) en Vlaams-Brabant ondervertegenwoordigd… En ja, wat is er tegen mensen uit het onderwijs?

   Het is ook wat kort door de bocht om niet-betalende leden te veroordelen: ik bv wilde eerst even op alle sites rondkijken waar er interessante profielen zijn en dàn ergens lid worden… M4M heeft heel weinig “passende” profielen (lees vooral: uit de buurt), dus waarom zou ik direct betalen? Daardoor maak ik niet ineens méér kans…

   Anderzijds heb ik een paar jaar geleden wel een positief contact gehad via M4M, dus het kan, maar heb de indruk dat er nu veel minder leden zijn. (of is het maar tijdelijk? Ben nog niet lang terug op de site)

   Ik sluit me wel aan bij de ergernis over de profielen vol dt- en andere fouten. Zal voor een deel aan die onderwijsmensen liggen!
   Juf K 😉

   Beantwoorden
   • Ik ben zelf alleenstaande 64-jarige (altijd vrijgezel geweest) uit de Antwerpse Kempen, en voor de eerste keer ook sites aan het opzoeken. Wat me opvalt is in veel gevallen de “ontgoocheling” van de bezoekers. Misschien verwachten we er teveel van en, in hoeverre zijn de “profielen” waarheidsgetrouw. Veel, zo niet heel veel, hangt natuurlijk af van die personen zelf die hun “profiel” aanmaken/laten aanmaken.

    Natuurlijk, als je al begint met dt en andere fouten te maken, ben je op een bepaalde manier ongewild eerlijk. Als je niet de moeite kunt doen om je tekst nog eens te controleren, tja… zoals vroeger op school een dikke nul zeker? Als je juf of prof bent (geweest)(ik niet) valt dit zeker des te harder op, niks op tegen overigens.

    En als je dan zou denken van “ja misschien”, zou dan “afstand” plots zo bepalend zijn? De tijd en energie die je erin steekt om iemand echt te leren kennis is toch belangrijker? Ook als het gewoon samen “carpe diem” genieten is in al zijn heerlijke facetten van samen delen? Als we vroeger uitgingen was het toch ook afwachten, zelfs als het de eerste keer “klikte”?

    Misschien dus ons verwachtingspatroon -een beetje- aanpassen, en geloven /hopen dat de balans uiteindelijk toch positief uitvalt, al kan/moet er misschien nog wat aan gewerkt worden… zonder teveel “push” (geef het tijd).

    De enige afstand die van tel is, is die we zelf maken tussen ons en de mogelijke partner. Vriendschap kan ook heel close zijn, zelfs tussen Koksijde en Zutendaal.

    Beantwoorden
 3. Bij mij intussen al enkele jaren geleden dat ik de site gebruikte. Ik lees veel over fake profielen, als (echte ;-)) vrouw geen last van gehad. Voordeel van de site vond ik inderdaad dat de meeste mensen een degelijke zin kunnen schrijven, al zijn er ook mensen die zich inschrijven zonder werkelijk een hoger diploma te hebben.

  Van de mannen die ik ontmoette hoorde ik wel regelmatig dat het niet makkelijk was om de vrouwen met wie ze chatten/mailden te overtuigen van in real life af te spreken, terwijl een virtuele relatie voor de meesten natuurlijk niet het einddoel is. Zelf kreeg ik wel eens berichten van mannen die zoveel ouder waren dat ik echt dacht: Hoe kom je er toch bij van mij te contacteren, ik kan je dochter wel zijn. En dan maar opscheppen dat ze chirurg zijn… In elk geval, ik ben intussen vier jaar samen en enkele weken getrouwd met iemand die ik via match4me leerde kennen. Het is dus niet onmogelijk :-).

  Beantwoorden
 4. Ik heb een eerder positieve ervaring na twee (van de zes) maanden lidmaatschap: zowat iedere dame kan een deftige zin in elkaar knutselen, je ontmoet er zowel kapsters, laborantes als directiesecretaresses, en inderdaad: ook gratis leden kunnen je bereiken, en als je reageert kunnen ze je opnieuw iets sturen. Als de Things2share-kolom je stoort kan je ze trouwens uit zetten. De dames zijn misschien iets te kieskeurig/afwachtend/voorzichtig…

  Beantwoorden
 5. Veel fake profielen, niet hoger opgeleid. Ook meer en meer openlijk aanzetten tot promiscuïteit via het Things2Share forum. Dit is eerder een ontmoetingsplaats voor seksueel actieve singles die veel contacten zoeken dan voor hoger opgeleiden die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

  Beantwoorden

Plaats een reactie