Rendez Vous

Artikelen op deze site kunnen affiliate links bevatten; lees daar hier meer over

Rendez Vous was een van de eerste datingsites in Belgie, en is al actief sinds 1997. Ze noemen zich dan ook met recht ‘online dating pioniers’.

rendez-vous logo

De site is zowel voor Nederlands- als Franstaligen te gebruiken. Bezoek Rendez-Vous.be.

Lees onze Rendez-Vous review en/of ervaringen van voormalig leden van deze datingsite.

Schrijf u nu gratis in bij Rendez-Vous.be >>>

Wat is Rendez-Vous.be?

Ooit klein begonnen, maar inmiddels brengen ze dagelijks meer dan 40.000 singles online samen op hun website. Dit is een datingsite die zich niet op een specifiek publiek richt; elke single is welkom.

Ook mensen die alleen op zoek zijn naar nieuwe contacten en dus niet naar dates kunnen zich gewoon aanmelden. Ook organiseren ze diverse evenementen. Het is echter geen ‘casual datingsite’ zoals C-date, maar bedoeld voor echte langdurige relaties.

Deze datingsite heeft dus zowel een Nederlandstalige als Franstalige variant. Hierdoor treft u er singles uit heel België, inclusief Wallonië. Inmiddels is er eindelijk ook een app. De site is een stuk goedkoper dan concurrerende datingsites.

rendez-vous website

Inschrijven bij Rendez Vous

Aanmelden gaat via de website rendez-vous.be. U hebt hier een mail-adres, unieke gebruikersnaam en uw postcode voor nodig. Een account aanmaken via uw Facebook-account is ook een mogelijkheid. De bevestiging-email kan even op zich laten wachten, maar u kunt gelijk aan de slag met uw datingprofiel.

rendezvous

Een uitgebreid profiel is veel interessanter voor andere daters dan een vluchtig ingevulde pagina. Probeer uw profiel te onderscheiden van die van anderen door hem origineel, verrassend of misschien wel humoristisch te laten zijn. Neem hier dus even de tijd voor, het zal lonen!

Links ziet u een percentage dat vermeldt in hoeverre uw profiel af is. Probeer dit zo hoog mogelijk te laten worden.

Let op: Vul geen contactinformatie in de vrije tekstveld in. Profielen waar bijvoorbeeld telefoonnummers of e-mail adressen in staan kunnen worden verwijderd. Dit omdat dit concurreert met hun betaalde functies.

datingprofiel rendez-vous
Na uw inschrijving ziet uw profiel er nog vrij leeg uit. Aan de slag dus!

Het profiel biedt vrij veel mogelijkheden; meer dan veel andere datingsites. Zo kunt u fotoalbums aanleggen die anderen kunnen bekijken, maar ook video’s toevoegen aan uw profiel.

Bewegend beeld zegt vaak toch wat meer dan enkele (gunstige) foto’s. Verder de standaard-invulvelden als lente, kledingstijl, kleur ogen maar ook zelfs parfum!

Schrijf u nu gratis in bij Rendez-Vous.be >>>

Vanwege de vele invulmogelijkheden kunt u een erg goed en duidelijk beeld van uzelf neerzetten. Niet alleen van wie u bent, maar ook van wat voor date u zoekt.

Rendez-Vous.be organiseert het hele jaar door ook verschillende evenementen voor vrijgezellen, waardoor u op een losse manier nieuwe, leuke singles kunt ontmoeten

Zoeken naar Dates

Op zoek gaan naar geschikte dates kan op verschillende manieren. Zo kunt u zoeken op gemeenschappelijke interesses, of op regio. Rendez-vous heeft een simpele én uitgebreide zoekfunctie. Ook kunt u singles vinden die aansluiten op de ‘eisen’ die u aan een partner stelt op uw profielpagina.

Rendez-Vous.be wil haar bezoekers een veilig online date-omgeving bieden. Daarom zijn er moderatoren actief die onder andere letten op fake profielen. Ook beoordelen zij foto’s en berichten om kwaadwillenden van de site te kunnen weren.

Verschillen Premium, Plus en Gratis Abonnement

Of u gratis of beleend lid bent van deze site maakt nogal verschil met betrekking tot uw mogelijkheden op de site. Dit hebben we inzichtelijk gemaakt in onderstaande tabel:

FunctieGratis AboPlus AboPremium Abo
Uw profiel voor 100 % invullen
Alle andere profielen raadplegen
Alle zoekopdrachten uitvoeren
Foto’s en videos posten
De fotogalerijen van andere leden bekijken
Aan een lid vragen om een foto toe te voegen
Aan een lid vragen om een foto / voice bericht toe te voegen
Berichten sturen en lezen
Anoniem profielen bezoeken
Onzichtbaar zijn in de lijst met actieve gebruikers
Leesbevestigingen zien
Ook niet-betalende leden kunnen u berichten lezen en antwoorden
Uw profiel is aangeduid als Premium
Geen reclame

Kosten van een volledig Lidmaatschap bij Rendez-vous.be

Als u meer wilt kunnen dan mogelijk is met het gratis lidmaatschap, kunt u diverse abonnementen afsluiten. Het goedkoopst en kortst-lopend is het ‘Ontdekkingsabonnement’. Dit kost op het moment van schrijven 4 euro voor 6 dagen.

De kosten voor de overige abonnementsvormen zijn momenteel als in onderstaande tabel. Check altijd de meest actuele tarieven op de website van Rendez-Vous zelf.

LooptijdTotale KostenGemiddelde Maandkosten
6 dagen€ 4
1 maand€ 15
3 maanden€ 24€ 8
6 maanden€ 44€ 7.33

Geen dure datingsite dus, integendeel. Betalen kan o.a. via Paypal, Mastercard, Visa, American Express en ING HomePay. Met Premium kunt u berichten versturen zodat niet-abonnees ze kunnen lezen en beantwoorden. De premie wordt per dag aangerekend, met een maximum van 16 euro. Het wordt aangerekend op de einddatum van het klassieke abonnement. Klinkt behoorlijk ingewikkeld allemaal.

Op de bestel-pagina staat verder te lezen: ‘De consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien. Elke aankoop op de website Rendez-vous.be is niet omruilbaar noch terugbetaalbaar.’ Of dit juridisch gezien stand houdt is de vraag, houd er in elk geval rekening mee.

Parship banner

Aantal Leden

Ze noemen zich de nummer 1 in België, maar of ze ook de meeste leden hebben weet ik niet. Ze vermelden wel dat ze dagelijks 40.000 leden online bij elkaar brengen. Een echt concreet ledenaantal wordt echter niet genoemd.

Rendez-Vous App

Naast de website biedt Rendezvous ook een app aan, voor zowel iPhone als Android-toestellen. U kunt op Rendez-Vous.be eerst een gratis account aanmaken, en vervolgens inloggen op de app. De app downloadt u in de App Store of Google Play Store, al naar gelang welk device u bezit.

De reviews in de stores zijn tamelijk positief. Hier volgen enkele screenshots zodat u een beeld kunt krijgen van de Rendez-Vous app:

rendez-vous app
profieltekst
screenshot dating app

Enkele Weetjes

 • Belgisch-Belgisch
 • Privé / openbare foto’s
 • Voicemail berichten
 • Gelijke prijzen voor mannen en vrouwen
 • Persoonlijke vragen indien gewenst
 • Mogelijkheid om video te spreken zonder de site te verlaten

Adres en bedrijfsinformatie

Rendez-Vous.be
Koningsstraat 100, 1000 Brussel
Website: www.rendez-vous.be
E-mail Adres: klantendienst@rendez-vous.be
Telefoonnummer: onbekend

Klantenservice

Op de site staat een uitgebreide vragenlijst. Als u de klantenservice wilt bereiken gaat dit alleen per e-mail, op bovenstaand adres. Een telefoonnummer konden we helaas niet vinden.

Profiel verwijderen bij Rendez-vous.be

Log in op uw account. Onderaan uw profiel ziet u staan: ‘Om uw profiel te verwijderen, klik hier.’ Volg de instructies op en u bent uitgeschreven.

Alternatieve Datingsites

Als u na het lezen van deze review toch uw twijfels hebt, kun u ook voor een andere dienst kiezen. Datingsites voor een breed publiek zijn Meetic en Parship.

Hoger opgeleiden kunnen ook terecht bij Parship, en Match4me.be. Als u de vijftig bent gepasseerd, lees dan ook eens onze review over 50plusmatch.

Ervaringen met Rendez Vous

Wellicht bent u op datingbureau.be terecht gekomen omdat u uw date-ervaring met rendez-vous op het web kwijt wilde. Dit kan; laat deze achter onderaan deze pagina. Op den duur zullen hier verschillende ervaringen verzameld worden.

4 gedachten over “Rendez Vous”

 1. inderdaad puur bedrog die vrouwen reageren nooit op u berichten die je stuurd naar die vrouw/en,allemaal geld kloppers daarom heb ik mijn account verwijderd op rendez vous.en houden elks maand geld af van u VISA rekening zonder toelating van u persoonlijk.dus geef goede raad blijf af van die dating site Rendez Vous.

  Beantwoorden
  • Het feit dat vrouwen nooit reageren wijst niet noodzakelijk op bedrog vanwege Rendez Vous, dat zowat de enige “integere” betalende datingsite is.
   Dit is een algemeen bekend en berucht probleem op letterlijk ALLE datingsites ( gratis of betalend ) waar effectief vrouwelijke leden ingeschreven zijn.
   Het probleem zit hem in het arrogante, onbeschofte en respectloze gedrag van het soort vrouwen die men typisch op datingsites aantreft.
   Ze creëren voor zichzelf een gigantische, onrealistische “inzet” voor hetgeen ze zoeken, en bijgevolg vinden ze geen enkele man “goed genoeg” en vinden ze altijd dat ze “beter kunnen krijgen” dan de “beste” man van de hele site.
   Bovendien, als het gaat om de categorie 40+ en vooral 50+, zijn het allemaal gescheiden vrouwen die als enige doel hebben hun “luxeleventje-met-dubbel-inkomen” te herstellen, dat ze zelf vergooid hebben door hun echtgenoot buiten te keilen.
   De bij het vrouwelijke datingsite-publiek alomtegenwoordige obsessie met reizen en ander luxe consumerisme is tekenend op dat vlak.
   Dus als men als man een bericht stuurt, en je profielfoto vertoont geen duidelijke tekenen van poen en luxe, dan vinden ze het niet de moeite zich te verwaardigen op je bericht te antwoorden.
   Naar mijn jarenlange ervaring, op allerlei verschillende datingsites, heeft letterlijk 90% van de vrouwen niet de beleefdheid en de wellevendheid van op je – correct en beleefd – bericht te antwoorden.
   En tussen haakjes, als men hun eigen foto’s en profielteksten bekijkt, is er bij de meesten letterlijk niets dat hun “moeilijk” en “kieskeurig” gedrag rechtvaardigt.
   Ze stellen de meest waanzinnige en absurde eisen, maar zelf hebben ze letterlijk niets interessants te bieden.

   Beantwoorden
   • uw reactie is juist rendez vous een goeie vlaamse datingsite maar vele gescheiden kinderrijke vrouwen verknoeien het geen antwoord op de verstuurde berichten vrouwen die weinig te bieden hebben

    Beantwoorden

Plaats een reactie