Single Reizen

Single reizen: ooit lag er een beetje een taboe op dit type vakantie-vieren maar dat is al jaren verleden tijd. Er zijn steeds meer singles en alleenreizenden. Daarom is het niet verwonderlijk dat meer en meer reisorganisaties reizen voor singles zijn gaan aanbieden, zoals Villavibes en Crusj.

Single Reizen Strand

Op deze pagina zet ik een aantal reisorganisaties voor single reizen en 1-oudervakanties voor je op een rijtje.

Let op: dit zijn geen dating-reizen waar het doel is een partner te vinden. De single reizen zijn niet meer of minder dan groepsreizen waar alleengaanden en singles kunnen aansluiten. Dit kunnen overigens ook mensen zijn die een relatie hebben, maar bijvoorbeeld geen reislustige partner hebben.

In Belgie is het aantal organisaties dat reizen voor singles aanbieden helaas dun gezaaid. SmartGlobe is helaas gestopt. Mr Yeti, SawadeeReizen.be en Tomeeto zijn hier de enige 3 serieuze overgebleven grotere spelers. Veel Belgen kiezen dus voor deze 4 reisorganisaties, maar ook het Nederlandse Villavibes en Crusj hebben behoorlijk wat Vlaamse boekers. Op deze pagina zet ik de mogelijkheden voor single reizen en eenouder-vakanties voor je op een rijtje.

Single Reizen Reisorganisaties

Dit zijn de grotere reisorganisaties voor dit type reizen. Mochten er nieuwe bijkomen, of ken je er eentje die ik vergeten ben: let me know!

Villavibes (Nederlands)

Villavibes is een Nederlandse reisorganisatie, maar zo rond de 5% van de boekers komt uit België’. Ze richten zich in eerste instantie op hoger opgeleide singles en alleenreizenden. Ze hebben een mooi gevarieerd aanbod, met bijvoorbeeld single weekends in de Ardennen. Dat is alvast niet te ver van huis.

Villavibes logo

Naast single weekends biedt Villavibes ook relaxte strandvakanties (Kaapverdië, Curaçao, Cyprus), wintersportreizen en Kerst & Oud en nieuw single reizen aan. Met name de december-feestdagen kunnen voor singles een lastige periode zijn, dus wat is er dan leuker om met een groep singles op stap te gaan.

Heb je zin om lekker te wielrennen, mountainbiken of hiken tijdens je reis? Dan zal je hun Hike & Bike vakanties wel kunnen waarderen. Villavibes tracht de man-vrouw-verhouding zo ongeveer 50-50 te houden, en biedt een gelijkgestemden-garantie.

Bekijk het Single Reizen aanbod van Villavibes >>>

Wij geloven er namelijk in dat de mooiste Vibes ontstaan als je samen iets beleeft. Met gelijkgestemde singles waar je écht een klik mee hebt. 

Villavibes Single reizen banner

SmartGlobe (Belgisch, en helaas gestopt)

SmartGlobe was een grotere reisorganisatie voor reizen van singles. Op korte termijn hebben ze even geen reizen gepland staan, dit na de Covid-periode. Mocht dit veranderen dan zal ik dit blokje wat uitgebreider maken. Update: SmartGlobe is helaas definitief gestopt.

Het zou zeker niet verwonderlijk zijn dat je single vakantie veel meer dan mooie vakantieplaatjes oplevert. Je reisgenoten zijn ook vrijgezel, spontaan, hoger opgeleid en ietwat avontuurlijk. – SmartGlobe

Crusj Single Reizen (Nederlands)

Crusj is al meer dan tien jaar actief in de single vakantie-branche. Ze hanteren kleinschalige groepen van zo’n 25 personen maximaal. Ook Crusj probeert evenveel mannen als vrouwen af te laten reizen. Net als Villavibes organiseert Crusj ook single weekenden, maar dan op de Nederlandse Veluwe. Crusj.com is Nederland by the way, maar kent ook zeker Vlaamse reizigers.

Crusj logo

Maak je liever een verre reis met een groep vrijgezellen? Crusj gaat naar Curaçao, Bonaire en Indonesië. Dichter bij huis kun je de Europese zon opzoeken in Portugal, Italie en Spanje. Ook bieden ze wintersport voor singles aan. Het gehele reisaanbod vind je op de website Crusj.com.

Bekijk het Single Reizen aanbod van Crusj.com >>>

Onze groepen zijn niet te groot waardoor al onze single reizen een persoonlijk karakter hebben. Meeting Friends- Crusj.com

Crusj banner

Sawadee Reizen

SawadeeReizen.be biedt groepsreizen met individuele vrijheid. Een aantal reizen adverteren ze echt als single reizen. Bij Sawadee gaat het dan meestal om verre reizen (met vertrek vaak vanaf Amsterdam Schiphol!). Sawadee compenseert de CO2 die je vlucht uitstoot.

Sawadee Reizen logo

De Sawadee reizen voor singles gaan onder andere naar Costa Rica, Montenegro, Jordanië, de Azoren en voor de echte avonturiers is er een groepsrondreis naar het Annapurna Basecamp in Nepal.

Twijfel je of een groepsreis wel iets voor je is? Sawadee schreef een leuk blog-bericht over groepsreizen met singles. Zo krijg je een indruk van wat deze reisorganisatie je te bieden heeft.

Bekijk aanbod reizen voor Singles van Sawadee Reizen.be >>>

Voor wie graag alleen op vakantie gaat maar het liefst in gezelschap van anderen een land wil ontdekken, bieden wij single vertrekken op onze rondreizen. – SawadeeReizen.be

sawadeereizen banner

Een zeer complete sites voor single reizen is bradly.nl. Hier vind je weliswaar veel Nederlands reisorganisaties, maar er wordt ook veel door Belgen geboekt, bijvoorbeeld bij Shoestring Reizen. Naast verre reizen en zonvakanties zijn ook juist actieve vakanties populair, zoals single wandelvakanties en -fietsreizen.

Datingsites & -Apps

Ben je vrijgezel en vind je reizen voor singles nog even een stap te ver? Denk dan eens aan een datingsite. Ik heb een mooi overzicht van datingsites en dating apps gemaakt. Als je hoger opgeleid bent dan zou je eens bij Match4me.be kunnen kijken. Wanneer je liever meteen singles in levende lijve ontmoet is speeddating wellicht wat voor je.

Mocht je aan een singlereis gaan deelnemen wens ik je vast veel plezier! Ben je al eens weg geweest met een van bovenstaande reisorganisaties? Dan vind ik het heel leuk als je je ervaringen wilt delen met de lezers van datingbureau.be. Laat een korte review of reisverslagje achter en laat ook zeker weten wat je bestemming was! Werd er nog geflirt op je reis en zijn er stelletjes ontstaan?

1 gedachte over “Single Reizen”

  1. Enkele reisorganisaties zoals bvb andersreizen (https://www.andersreizen.be) zijn gespecializeerd in begeleide groepsreizen (wandelvakanties). De ervaring leert dat de overgrote meerderheid van de deelnemers bestaat uit singles tot ongeveer 40 jaar. Voor enkele wandelreizen staat specifiek vermeld dat singles de doelgroep zijn, maar veel extra publiciteit wordt er niet rond gemaakt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie