De 5 meest gemaakte fouten tijdens de eerste date. Maakt u zich ergens schuldig aan?

De eerste date is natuurlijk altijd spannend, of het nu een blinddate betreft of een date met iemand die u al een tijdje (online) kent. Voor de meeste mensen is daten een zenuwslopende gebeurtenis. Het valt niet altijd mee om van de eerste date een succes te maken.

U moet aan veel zaken denken om ervoor te zorgen dat er kans is op een tweede date. En dan staat u misschien ook nog eens onder hoogspanning!

Hieronder staan de 5 meest gemaakte fouten tijdens de eerste date, zodat u zeker weet dat u deze fouten bij je volgende eerste date niet maakt.

1. De verkeerde locatie

De locatie kan allesbepalend zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er veel gelegenheid is om met elkaar te praten. Hierdoor is het idee van de bioscoop niet erg geschikt. Probeer ergens naar toe te gaan waar jullie allebei veel vrijheid hebben in het doen en laten. Een eerste date is vooral bedoeld om elkaar beter te leren kennen en dit gaat niet wanneer jullie stil moeten zijn om een film te volgen. Denk eens aan een bos- of strandwandeling om elkaar in alle rust en vrijheid te leren kennen.

2. Telefoonverslaafd

Telefoonverslaafden krijgen het vaak zelfs niet voor elkaar om de telefoon gewoon in de zak te laten zitten tijdens de eerste date. Ben jij zo’n type? Doe dan uw uiterste best om toch uw telefoon met rust te laten. De kans is namelijk erg groot dat uw date denkt dat je geen interesse hebt wanneer u steeds met uw toestel bezig bent. Helemaal uit den boze: stiekem swipen in een dating app terwijl u een date hebt! Zet uw telefoon gewoon uit, dat is het beste.

3. Een ‘Tikkie’ sturen

Heeft u iemand uitgenodigd om op date te gaan? Betaal dan ook netjes de rekening. Natuurlijk is het tegenwoordig heel goed geaccepteerd om de rekening te delen, maar bij een eerste date ligt dit toch nog wel wat gevoelig. Vraag dus niet achteraf om de rekening te delen en stuur geen ‘Tikkie’ om de kosten te splitsen. Dit wordt vaak niet gewaardeerd. Heeft u iemand mee uit gevraagd op een eerste date? Neem dan ook netjes de kosten voor uw rekening. 

4. Overtreffende verhalen

Veel mensen hebben de neiging om met overtreffende verhalen te komen tijdens een eerste date. Uw date vertelt je iets en u haakt hier direct op in door te vertellen dat u ook eens zoiets hebt meegemaakt. Dit gebeurt vaak vanuit het idee dat jullie dan iets gemeen hebben. In werkelijkheid wordt dit erg vaak opgevat als desinteresse. U neemt niet eens de moeite om op het verhaal te reageren, maar komt direct met uw eigen verhaal. Geen goed idee!

5. Ongemakkelijke stiltes

We kennen ze allemaal wel: de ongemakkelijke stiltes. Wanneer u elkaar al langere tijd kent, dan zijn die stiltes niet zo erg meer. Tijdens een eerste date hebben deze stiltes juist een heel ongemakkelijk effect. Wanneer u beiden niet meer weet wat u moet zeggen, dan gaat u zich allebei onprettig voelen en is het snel over met die leuke date. Zorg ervoor dat u van tevoren voldoende gespreksstof bij elkaar sprokkelt en voorbereid om de eventuele ongemakkelijke stiltes direct weer te kunnen doorbreken met iets leuks. 

We schreven eerder al een artikel over 7 dingen die u niet moet doen tijdens uw eerste date. Wat u wel moet doen? Een beetje flirten natuurlijk, tenminste als de date leuk is.

Herkenbaar? Maakt u wel eens een van deze fouten tijdens een eerste date? Of blijft u te allen tijde rustig en houdt u het hoofd koel? Als u tips heeft om om te gaan met ongemakkelijke momenten tijdens een eerste date kunt u ook een reactie achterlaten.


C-date dating banner

Plaats een reactie