7 dingen die je vooral niet moet doen tijdens je eerste date!

Je wilt dat je eerste date perfect is. Nu kan er natuurlijk altijd wel iets mis gaan, maar je kunt wel voorkomen dat je date van tevoren al gedoemd is om te mislukken. Wij geven je 7 dingen die je vooral niet moet doen tijdens je eerste date, zodat je een goede kans maakt op de ideale eerste date. 

1. Te laat komen

Te laat komen op de eerste date is echt ‘not done’. Je spreekt niet voor niets een tijd af om elkaar te ontmoeten. Houd je aan deze tijd. Komt er een noodgeval tussendoor, waardoor je er echt niets aan kunt doen dat je iets later verschijnt? Zorg dan dat je date hier zo snel mogelijk van op de hoogte is. 

2. Naar de bioscoop gaan

Het klinkt zo romantisch. Samen naar de bioscoop, in het donker.. Heerlijk! Natuurlijk is het romantisch, maar niet voor een eerste date. Je zit dan eigenlijk met een vreemde in het donker en je voelt je te ongemakkelijk om echt van de film te kunnen genieten. De eerste date is bedoeld om elkaar beter te leren kennen en dit kan niet in de bioscoop. Ga liever uit eten. 

3. Veel alcohol drinken

Het is heel belangrijk om jezelf te zijn tijdens een eerste date. Door de spanning valt dit niet mee, maar het is niet de bedoeling om je spanning weg te drinken. Die dranklucht om je heen is alles behalve aantrekkelijk. Drink ook niet voorafgaande aan je eerste date. Ga nuchter en blijf nuchter. Je date zal het zeker op prijs stellen.

4. Te veel over jezelf praten

Als er iets is dat je tijdens een eerste date echt niet moet doen, dan is het wel te veel over jezelf praten. Hiermee laat je zien dat je eigenlijk helemaal niet zo veel interesse in de ander hebt. Dit komt niet goed over. Als jij tijdens de eerste date voortdurend aan het woord bent en alleen maar vertelt over je eigen leven, dan is de kans op een tweede date klein. 

5. Over exen praten

Soms sluipt het er per ongeluk in.. Je wilt ergens op inhaken en komt met een voorbeeld van je ex aanzetten. Het hele woord ‘ex’ zou niet voor moeten komen in de gesprekken tijdens een eerste date, tenzij je het over een expeditie hebt (bij wijze van). Exen zijn verleden tijd en mogen zeker niet worden betrokken bij de eerste date. 

6. Het vriendengevoel opwekken

Je weet hoe je je gedraagt als je met een goede vriend of vriendin bent. Vertoon dit gedrag niet op je eerste date. Je bent hier voor de liefde en niet voor een vriendschap. Als jij je te vriendschappelijk opstelt, dan voelt de ander zich al snel in de beruchte ‘friendzone’ geplaatst. 

7. Te veel aandacht aan je uiterlijk besteden

Natuurlijk wil je er op je eerste date goed uitzien. Dat is logisch en het is dan ook niet erg als je je wat extra verzorgt voor dit afspraakje. Ga alleen niet overdreven aandacht aan je uiterlijk besteden. Gebruik geen make-up of gel in je haar als je dit normaal gesproken ook niet doet. Ga naar je eerste date zoals je er elke dag uitziet. Dan ben je het mooist. 

8. Totaal anders zijn dan op de datingsite of datingapp

Als je iemand hebt leren kennen via een dating-app of datingsite, en je spreekt voor het eerst af, is het nogal een afknapper als je heel anders bent dan tijdens het chat-contact. Op dating-apps en -sites presenteer je je natuurlijk zo goed mogelijk, maar dit moet wel een beetje in verhouding staan tot de realiteit. Als je in het echt ineens heel anders bent, zowel in gedrag als wat betreft uiterlijk , is dat een afknapper. Er zijn veel soorten datingsites en sinds enkele jaren ook vele datingapps bijgekomen.

Tips en aanvullingen van lezers van datingbureau.be

Heb jij nog suggesties voor deze lijst van dingen die je écht niet moet doen tijdens een eerste date? We horen ze graag! Wat zijn jouw grootste eerste-date blunders geweest?


C-date dating banner

Plaats een reactie