Soorten datingsites: welke verschillen zijn er?

Datingsites zijn er in veel varianten en er komen er steeds meer bij. Welke soorten datingsites zijn er allemaal in Vlaanderen? Op deze pagina vindt u de verschillende niches.

Wanneer u interesse heeft in het gebruik maken van een datingsite, dan kunt u zoeken naar sites die bedoeld zijn voor een bepaald publiek, maar ook naar datingsites waarop iedereen welkom is. Waar uw voorkeur ligt is natuurlijk volledig afhankelijk van uw wensen en voorkeuren.

Algemene datingsites

Algemene datingsites zijn voor iedereen goed geschikt omdat ze geen specifieke doelgroep hebben. Mensen met een hoge of lage opleiding, jonge mensen en oudere mensen, singles die zoeken naar een vaste relatie en zelfs personen die gewoon wat leuke contacten op willen doen. Iedereen is welkom op de algemene datingsites.

soorten datingsites overzicht

Wel is het hierbij vaak wenselijk om aan te geven met welk doeleinde u op de datingsite komt, zodat dit voor anderen ook duidelijk is.

De standaard verwachting is dat u single bent, dus het is zeker aan te raden om aan te geven dat dit niet het geval is wanneer u al aan iemand gebonden bent. Dit voorkomt teleurstellingen onder personen die eventueel interesse in u tonen voor een vaste relatie. Een goed voorbeeld van een algemene datingsite is bijvoorbeeld Meetic.be.

Een voordeel van een algemeen datingsite is dat er vaak meer (betalende) leden te vinden zijn dan op kleinere datingsites die zich op een speciale doelgroep richten.

Een nadeel is hierbij gelijk dat je in een groot deel van het ledenbestand geen enkele interesse zult hebben.

Bij de volgende Algemene Datingsites kunt u zich gratis inschrijven:

Datingsites voor hoger opgeleiden

Intelligentie speelt niet altijd een belangrijke rol in relaties, maar er zijn zeker mensen die graag uitsluitend in contact willen komen met mensen die hoger opgeleid zijn.

In veel gevallen zijn dit singles die zelf ook een hogere opleiding genoten hebben en die in een relatie zoeken naar iemand die zich ongeveer op hetzelfde niveau bevindt. Volgens velen heeft dit namelijk een positieve uitwerking op de relatie en verhoogt het de kans op succes. Een goed voorbeeld van een datingsite voor hoger opgeleiden is bijvoorbeeld Match4Me.be.

Bij de volgende Datingsites voor Hoger Opgeleiden kunt u zich gratis inschrijven:

Datingsites voor gebonden mensen

Datingsites zijn in de meeste gevallen bedoeld voor mensen die single zijn en die wel graag een relatie zouden willen hebben. Toch zijn er zeker ook veel mensen die al een vaste relatie hebben, maar die graag eens een affaire aan zouden willen gaan.

Dit kan zijn omdat zij spanning missen in de eigen relatie of omdat zij eens een avontuurtje willen met iemand waar zij binnen een relatie nooit voor zouden kiezen. Uiteindelijk draait het hier vaak om een combinatie van spanning, avontuur en erotiek. Men is vaak van mening dat een affaire ook kan helpen om de sleur uit de relatie te halen en de relatie nieuw leven in te blazen. Een goed voorbeeld van een datingsite voor mensen die vreemd willen gaan is SecondLove.be.

Bij de volgende Datingsites voor Vreemdgaan kunt u zich gratis inschrijven:

Meer info over erotisch getinte datingsites vindt u op deze pagina.

Datingsites voor 50-plussers

Datingsites die de speciale aandacht schenken aan mensen van 50 jaar of ouder die zoeken naar een fijne vriendschap of een liefdesrelatie op basis van wederzijds respect en vertrouwen. Ook hier komen er steeds meer van. Verreweg de meeste mensen die de leeftijd van 50 jaar gepasseerd zijn kiezen liever voor een 50-plus datingsite dan voor een algemene datingsite. Een goede optie is dan 50plusmatch.be.

Bij de volgende Datingsites voor Vijftigers kunt u zich gratis inschrijven:

Datingsites voor sportieve singles

Datingsites voor hoog opgeleiden, senioren, jongeren et cetera bestaan al jaren. Datingsites speciaal voor sporters en/of buitenmensen zijn relatief nieuw. Zo is er sinds kort een datingsite voor hardlopers. Ook zijn er contactsites waar je een sportmaatje kunt scoren. Hierbij hoeft het niet per se om een liefdesrelatie te gaan.

Holebi Datingsites

Natuurlijk zijn er ook datingsites voor mannen die op zoek zijn naar andere heren, of dames die op vrouwen vallen. Dit zijn ook sites waar biseksuelen graag komen. Lees er uitgebreid over op onze gay dating pagina.

Gratis Datingsites

Niet iedereen wil betalen voor zijn of haar datingsite, en dat is begrijpelijk. Met de komst van gratis dating apps worden betaalde relatiesites steeds minder populair. Waarom zou je nog betalen voor dating? Naast de gratis apps zijn er ook nog altijd een aantal gratis datingsites. Sommige hebben wel betaalde functies, maar het berichten sturen is in elk geval kosteloos:

Dating Apps

Dating apps hebben de laatste jaren een enorme vlucht genomen. U leest er alles over op de pagina over datngapps. Hierbij het lijstje; de meeste dating apps zijn zowel te downloaden voor Apple als Android toestellen. Bezoek hiervoor uw App Store of Google Play Store

  • tinder
  • happn
  • hinge
  • bumble
  • blendr
  • badoo

Christelijke Datingsites

Voor christenen zijn er in België weinig opties, wat betreft datingsites die zich puur op gelovige singles richten. Wel is er een aantal Nederlandse christelijke datingsites. Lees er meer over op deze pagina. Dit is het lijstje:

Overige Datingsites

Tot slot zijn er nog bijzondere datingsites die een kleine doelgroep hebben. Helaas zijn er hier van in Belgie niet zo veel actief. In Nederland des te meer. Wat denk je van vegadates, bedoeld voor vegetariërs en veganisten? Of opzoeknaarjou, voor christelijke singles. Overigens zijn op de meeste van deze sites Vlamingen gewoon van harte welkom.

Kosten van Datingsites

Hoewel aanmelden in vrijwel alle gevallen kosteloos is, moet je betalen om van alle functies gebruik te kunnen maken. De functies waar voor betaald moet worden zijn vaak essentieel. Denk aan het kunnen verzenden van tekstberichten, of soms zelfs het kunnen bekijken van foto’s.

Sommige soorten datingsites zijn behoorlijk aan de prijs, vooral Parship en Elite Dating. Dit omdat het matchmaking-sites zijn met een test, dan moet dat, of zo. Andere zijn weer vrij schappelijk geprijsd.

Helaas kennen we in Vlaanderen weinig kwalitatieve gratis datingsites. Zoekt u volledig gratis dating, jij dan eens op de Nederlandse sites Paiq en Knuz. Deze hebben tevens betaalfuncties maar om berichten te kunnen versturen hoeft u niet te betalen.

Ervaringen met Datingsites

Op onze website datingbureau.be verzamelen we gebruikerservaringen van singles die hun ervaring met hun datingsite willen delen. Je vindt de ingestuurde comments onderaan de review-pagina van de betreffende sites. Zie bijvoorbeeld onze Parship review hier en Elite Dating op deze pagina. 50plusmatch.be reviews staan hier.

Soorten Datingsites: op elk (dating) potje past een dekseltje

Er is voor iedereen wel een leuke datingsite te vinden. Wij geven u graag meer inzicht in de mogelijkheden, zodat u gemakkelijker een goede keuze kunt maken. Hopelijk helpt dit overzicht met soorten datingsites. Reviews en ervaringen van een groot aantal datingsites kunt u lezen door rechts op een naam van een datingsite te klikken.