Gay Dating

Zoek je een goede site voor gay dating? Op deze pagina informeren we je over de mogelijkheden van online dating voor homo’s en lesbiennes in Vlaanderen en Wallonië. Er zijn namelijk niet veel datingsites in Belgie die zich de holebi-doelgroep richt, maar er zijn er wel een paar, waaronder Gay Parship en Elite Dating Gay.

Zoek je een gay date en ga je het liefst internetdaten? Je bent lang niet de enige. Steeds meer holebi singles maken gebruik van het online dating om een duurzame nieuwe partner te vinden, of om in korte tijd snel nieuwe contacten op te doen. Voor beide type dates zijn verschillende gay chat- & datingsites

Internetdaten heeft namelijk tal van voordelen. Zo kun je in relatief korte tijd in contact komen met veel andere vrijgezelle homo’s of lesbiennes. Op deze pagina bespreken we enkele belangrijke datingsites en chat-sites voor deze doelgroep:

GayParship

Wellicht de bekendste datingsite voor hoger opgeleide homo’s en lesbiennes is Gay Parship.be. Deze datingsite werkt met een uitgebreide persoonlijkheidstest om de aangesloten leden zo goed mogelijk met elkaar te matchen. Hierin onderscheidt GayParship.be zich van bijvoorbeeld Meetic.

gay dating parship
GayParship is een van de homo datingsites van ons land.

Inschrijven bij GayParship.be is kosteloos, en het maken van de partner-test is ook vrijblijvend. Aanmelden doe je via GayParship.be.

Om contact te kunnen leggen met andere leden dient een betaald abonnement afgenomen te worden. Let op: in vergelijking met veel andere (homo) datingsites is GayParship behoorlijk aan de prijs.

Zeker de langlopende abo’s zijn duur. Neem dus alleen een betaald lidmaatschap als er er zeker van bent dat deze site wat voor je is. Een proefabonnement is gratis.

Zoals gezegd richt GayParship zich vooral op hoger opgeleide homo’s en lesbiennes. Volgens de site (dit staat op de voorpagina) is 85% van de leden boven de 30 jaar, en is ruim driekwart hoog opgeleid. Members van Gayparship zijn volgens hen dan ook vooral uit op een serieuze relatie, en niet op losse contacten, zoals bij Squirt (zie onder). Verder doet de site de boude bewering dat 38% van de leden een relatie vindt bij hen. Dat lijkt me lastig controleren. Als je zelf lid bent of bent geweest bij GayParship.be lezen we graag jouw ervaringen terug. Onderaan dit artikel kun je een reactie achterlaten.

Gay EliteDating

Gay Elitedating stelt zichzelf als volgt voor: ‘Bent u op zoek naar een serieuze lesbische of homoseksuele relatie? Dan is EliteDating de plek voor u. Anders dan andere datingsites, die zich vooral neigen te richten op ongedwongen ontmoetingen en korte termijn flirts, is Elite Dating bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige relatie met een speciaal persoon. Klinkt dit aantrekkelijk?’

elite-dating-homodating
EliteDating: voor hetero- & homodating

Dat klinkt op zich aantrekkelijk. Wel zijn de abonnementskosten bij deze homodatingsite aan de hoge kant. Inschrijven is wel gratis.

In België is het homohuwelijk in juni 2003 gelegaliseerd, als tweede land ter wereld na Nederland. Steeds meer homoseksuele singles streven ernaar om hun levenspartner te ontmoeten en een gelukkige en langdurige relatie op te bouwen. EliteDating wil hier mee helpen. Deze site maakt gebruik van een persoonlijke test. Lees er meer over op de website van Gay Elitedating.

GayPartner.be

gaypartner.be gay dating
Gaypartner.be, voor als je op zoek bent naar spannend gay contact

Online Dating voor homo’s die op zoek zijn naar een serieuze relatie, staat te lezen op de site van GayPartner.be. Naar eigen zeggen zijn ze de grootste gay datingsite van Belgie, maar dat is lastig te verifiëren.

Gaypartner claimt momenteel 1.6 miljoen bezoekers die op zoek zijn naar homodating per maand te trekken, wat nogal veel is. Wel is de site bekend van TV, als we de voorpagina mogen geloven. Van welk TV-programma is dan weer niet duidelijk.

Men vraagt gelijk bij je gratis inschrijving of je van jonge of oude mannen houdt. Dit roept toch wel enige vraagtekens op in de zin van in hoeverre het om ‘serieuze’ relaties gaat. Gaat het om oprechte homodating of meer om seksueel contact, is de vraag. Je kunt ervaringen van leden van GayPartner.be lezen op de site. Aanmelden is gratis bij GayPartner.be

gay partner

Squirt.org

De datingsite/-app Squirt.org is meer bedoeld voor seksuele, vluchtige eenmalige contacten. Hiermee onderscheidt Squirt zich van bovenstaande gay datingsites. Als je de site bezoekt zie je ook wel gelijk dat de doelgroep anders is.

In Nederland werd er op treinstations veel geadverteerd voor Squirt. Of er in Belgie, dat natuurlijk geen Amsterdam kent, ook veel mannen zijn die snelle homoseks willen zoeken via de site vragen we ons af. Ben je homo en niet op zoek naar een vaste relatie, maar wel naar spannend contact is deze site een mogelijkheid. Het inschrijven bij Squirt.org is kosteloos. Bezoek Squirt.org

squirt homo dating

BiLove.be

Dames opgelet, want BiLove.be is alleen voor jullie! BiLove is voor lesbiennes én bischierige vrouwen (hetero vrouwen die toch wel benieuwd zijn hoe het is om met een vrouw te slapen) en meiden. Mannen zijn niet welkom, en daar wordt op gecontroleerd, dus probeer het maar niet gewoon. Zoek jij een lesbische date, of wil je het eens met een dame proberen, dan is BiLove. be geschikt voor jou. Lesbiennes kunnen natuurlijk ook gewoon terecht bij Gay Parship en Elite Dating Gay.

Zoals je zelf waarschijnlijk ook al had bedacht is BiLove.be typisch zo’n site waar mannen zich stiekem proberen aan te melden, zich al dan niet voordoend als vrouw. Let hier dus goed op. Het inschrijven bij BiLove is gratis, en kan hier.

bi love vrouwen

BinkDate

Als je de website BinkDate bezoekt komen de erecte penissen en cam-schermen je tegemoet. Duidelijk geen site voor serieuze duurzame relaties; seks staat hier voorop. BinkDate doet qua naam vermoeden dat het om dating gaat, maar eigenlijk is het meer een site om te (seks)cammen. Er is ook een sexshop op de site, dus behoorlijk commercieel. Bezoek BinkDate.nl.

Rencontregay.be Gay Dating

De enige Franstalige gay datingsite in het overzicht is Rencontregay.be. Ze richten zich op homo’s uit Wallonië, maar uiteraard kun jij er ook terecht als je een aardig woordje Frans spreekt. Inschrijven bij Rencontregay.be is gratis, en kan op hun aanmeldpagina.

Gay Chat Sites

Naast datingsites zijn er ook diverse chat sites voor homo’s. Helaas zijn er nauwelijks Vlaamse of Belgische sites; Nederlandse sites daarentegen zijn er meer dan genoeg. We zetten een aantal (gratis) gay chat sites voor je op een rijtje:

BullChat

Bullchat is een anonieme gay chat website waar je kunt chatten met homo’s uit verschillende landen. Bullchat bestaat al sinds 2005. De site is Nederlands maar je vindt er ook Vlaamse homo’s. Voor Bullchat hoef je geen apps te installeren of je te registreren.. De site werkt direct op je mobiel en desktop. Bezoek Bullchat.

Squirt

Houdt het midden tussen een datingsite en chat-site waar casual gay contacten worden opgedaan, dus we zetten hem ook in dit lijstje met gay chat sites. Ontmoet homo’s en bi-mannen in België voor homo-hookups. Gay dating en homo-seks. vind de beste cruising-locaties in België. Echter is de Squirt wel behoorlijk gericht op de grotere steden. En eigenlijk vooral op de hoofdstad van onze Noorderburen: Amsterdam. Bezoek Squirt.org.

HomoChat

Weer een Nederlandse chat-site. Deze gaychat website is een samenwerking met het Nederlandse magazine Homo.nl en is exclusief voor homo’s, bi-mannen en lesbiennes. Op Homochat.nl kun je gratis chatten en cammen. Bezoek de Website

Ervaringen met Gay Dating & Chatsites

Ben jij lid of lid geweest van een van de genoemde gay datingsites? Of bezoek je een van de homo chatrooms regelmatig? Jouw ervaring is andere lezers veel waard. We hopen dan ook dat je een reactie hier onder achter wilt laten.

Welke datingsites voor homo’s raad je aan en bij welke moet je absoluut wegblijven? Is er met bovenstaande sites genoeg aanbod wat betreft homo dating, of zouden er andere sites/app bij moeten komen die in een behoefte voorzien die nu over het hoofd wordt gezien? Welke chatsites raad je anderen aan?

We zien je verhalen graag tegemoet. Ben je toch op zoek naar andere soorten datingsites? Lees dan deze pagina.

Plaats een reactie