Gay Dating

Artikelen op deze site kunnen affiliate links bevatten; lees daar hier meer over

Zoekt u een goede site voor gay dating? Op deze pagina informeren we u over de mogelijkheden van online dating voor homo’s en lesbiennes in Vlaanderen en Wallonië. Er zijn namelijk niet veel datingsites in Belgie die zich de holebi-doelgroep richt, maar er zijn er wel een paar, waaronder Gay Parship en Elite Dating.

Wilt u een gay date en gaat u het liefst internetdaten? U bent lang niet de enige. Steeds meer holebi singles maken gebruik van het online dating om een duurzame nieuwe partner te vinden, of om in korte tijd snel nieuwe contacten op te doen. Voor beide type dates zijn verschillende gay chat- & datingsites

Internetdaten heeft namelijk tal van voordelen. Zo kunt u in relatief korte tijd in contact komen met veel andere vrijgezelle homo’s of lesbiennes. Op deze pagina bespreken we enkele belangrijke datingsites en chat-sites voor deze doelgroep:

GayParship

Wellicht de bekendste datingsite voor hoger opgeleide homo’s en lesbiennes is Gay Parship.be. Deze datingsite werkt met een uitgebreide persoonlijkheidstest om de aangesloten leden zo goed mogelijk met elkaar te matchen. Hierin onderscheidt GayParship.be zich van bijvoorbeeld Meetic.

gay dating parship
GayParship is een van de homo datingsites van ons land.

Inschrijven bij GayParship.be is kosteloos, en het maken van de partner-test is ook vrijblijvend. Aanmelden doet u via GayParship.be.

Om contact te kunnen leggen met andere leden dient een betaald abonnement afgenomen te worden. Let op: in vergelijking met veel andere (homo) datingsites is GayParship behoorlijk aan de prijs.

Zeker de langlopende abo’s zijn duur. Neem dus alleen een betaald lidmaatschap als u er zeker van bent dat deze site wat voor u is. Een proefabonnement is trouwens gratis.

Zoals gezegd richt GayParship zich vooral op hoger opgeleide homo’s en lesbiennes. Volgens de site (dit staat op de voorpagina) is 85% van de leden boven de 30 jaar, en is ruim driekwart hoog opgeleid.

Members van Gayparship zijn volgens hen dan ook vooral uit op een serieuze relatie, en niet op losse contacten, zoals bij Squirt (zie onder). Verder doet de site de boude bewering dat 38% van de leden een relatie vindt bij hen. Dat lijkt me lastig controleren. Als u zelf lid bent of bent geweest bij GayParship.be lezen we graag uw ervaringen terug. Onderaan dit artikel kunt u een reactie achterlaten.

Gay EliteDating

Gay Elitedating stelt zichzelf als volgt voor: ‘Bent u op zoek naar een serieuze lesbische of homoseksuele relatie? Dan is EliteDating de plek voor u. Anders dan andere datingsites, die zich vooral neigen te richten op ongedwongen ontmoetingen en korte termijn flirts, is Elite Dating bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige relatie met een speciaal persoon. Klinkt dit aantrekkelijk?’

elite-dating
EliteDating: voor hetero- & homodating

Dat klinkt op zich aantrekkelijk. Wel zijn de abonnementskosten bij deze homodatingsite aan de hoge kant. Inschrijven is wel gratis.

In België is het homohuwelijk in juni 2003 gelegaliseerd, als tweede land ter wereld na Nederland. Steeds meer homoseksuele singles streven ernaar om hun levenspartner te ontmoeten en een gelukkige en langdurige relatie op te bouwen. EliteDating wil hier mee helpen. Deze site maakt gebruik van een persoonlijke test. Lees er meer over op de website van Gay Elitedating.

GayPartner.be

gaypartner.be gay dating
Gaypartner.be, voor als je op zoek bent naar spannend gay contact

Online Dating voor homo’s die op zoek zijn naar een serieuze relatie, staat te lezen op de site van GayPartner.be. Naar eigen zeggen zijn ze de grootste gay datingsite van Belgie, maar dat is lastig te verifiëren.

Gaypartner claimt momenteel 1.6 miljoen bezoekers die op zoek zijn naar homodating per maand te trekken, wat nogal veel is. Wel is de site bekend van TV, als we de voorpagina mogen geloven. Van welk TV-programma is dan weer niet duidelijk.

Men vraagt gelijk bij de gratis inschrijving of u van jonge of oude mannen houdt. Dit roept toch wel enige vraagtekens op in de zin van in hoeverre het om ‘serieuze’ relaties gaat. Gaat het om oprechte homodating of meer om seksueel contact, is de vraag. Je kunt ervaringen van leden van GayPartner.be lezen op de site. Aanmelden is gratis bij GayPartner.be

Squirt.org Gay Dating

De datingsite/-app Squirt.org is meer bedoeld voor seksuele, vluchtige eenmalige contacten. Hiermee onderscheidt Squirt zich van bovenstaande gay datingsites. Als u de site bezoekt zie je ook wel gelijk dat de doelgroep anders is.

In Nederland werd er op treinstations veel geadverteerd voor Squirt. Of er in Belgie, dat natuurlijk geen Amsterdam kent, ook veel mannen zijn die snelle homoseks willen zoeken via de site vragen we ons af. Bent u homo en niet op zoek naar een vaste relatie, maar wel naar spannend contact is deze site een mogelijkheid. Het inschrijven bij Squirt.org is kosteloos.

G-dating.be

Dating voor gays en lesbiennes, dat is G-dating. De datingsite is voor zowel holebi mannen en vrouwen, en kent zowel Belgische als Nederlandse leden. In tegenstelling tot Squirt zoekt men hier veelal een serieuze relatie.

Op G-dating maakt u een profiel aan en gaat zoeken naar leuke singles. Het inschrijven is gratis, en een betaald VIP abonnement is er vanaf € 14,99 per maand. Schrijf u gratis in op G-dating.be.

Je bent homo, lesbisch of biseksueel en komt graag in contact met gelijkgestemden. Waar vindt je eenvoudiger een aantrekkelijke partner dan via G-Dating.be?

BiLove.be

Dames opgelet, want BiLove.be is alleen voor jullie! BiLove is voor lesbiennes én bischierige vrouwen (hetero vrouwen die toch wel benieuwd zijn hoe het is om met een vrouw te slapen) en meiden. Mannen zijn niet welkom, en daar wordt op gecontroleerd, dus probeer het maar niet gewoon.

Zoekt u een lesbische date, of wilt u het eens met een dame proberen, dan is BiLove. be geschikt voor u. Lesbiennes kunnen natuurlijk ook gewoon terecht bij Gay Parship en Elite Dating Gay.

Zoals u zelf waarschijnlijk ook al had bedacht is BiLove.be typisch zo’n site waar mannen zich stiekem proberen aan te melden, zich al dan niet voordoend als vrouw. Let hier dus goed op. Het inschrijven bij BiLove is gratis, en kan hier.

bi love vrouwen

BinkDate Gay Dating

Als u de website BinkDate bezoekt komen de erecte penissen en cam-schermen u tegemoet. Duidelijk geen site voor serieuze duurzame relaties; seks staat hier voorop. BinkDate doet qua naam vermoeden dat het om dating gaat, maar eigenlijk is het meer een site om te (seks)cammen. Er is ook een sexshop op de site, dus behoorlijk commercieel. Bezoek BinkDate.nl.

Rencontregay.be Gay Dating

De enige Franstalige gay datingsite in het overzicht is Rencontregay.be. Ze richten zich op homo’s uit Wallonië, maar uiteraard kunt u er ook terecht als u een aardig woordje Frans spreekt. Inschrijven bij Rencontregay.be is gratis, en kan op hun aanmeldpagina.

Gay Cupid (internationale Gay Dating)

GayCupiid.com is een internationale datingsites voor de herenliefde. Als u het leuk vindt met buitenlandse homo’s contact te hebben en waar mogelijk te daten, dan is Gay Cupid daar de uitgelezen plek voor. Inschrijven is gratis bij GayCupid.com.

GayCupid is een eersteklas homo-dating site die homosexuele mannen helpt online in contact te komen met andere homo alleenstaanden

Gay Chat Sites

Naast datingsites zijn er ook diverse chat sites voor homo’s. Helaas zijn er nauwelijks Vlaamse of Belgische sites; Nederlandse sites daarentegen zijn er meer dan genoeg. We zetten een aantal (gratis) gay chat sites voor u op een rijtje:

BullChat via Gay.nl

Bullchat is een anonieme gay chat website waar u kunt chatten met homo’s uit verschillende landen. Bullchat bestaat al sinds 2005. De site is Nederlands maar u vindt er ook Vlaamse homo’s. Voor Bullchat hoeft u geen apps te installeren of u te registreren. De sites inmiddels opgegaan in Gay.nl, werkt direct op uw mobiel en desktop.

Squirt

Squirt, al eerder genoemd in dit artikel, houdt het midden tussen een datingsite en chat-site waar casual gay contacten worden opgedaan. Daarom zetten we hem ook in dit lijstje met gay chat sites. Ontmoet homo’s en bi-mannen in België voor homo-hookups.

Gay dating en homo-seks; vind de beste cruising-locaties in België. Echter is de Squirt wel behoorlijk gericht op de grotere steden. En eigenlijk vooral op de hoofdstad van onze Noorderburen: Amsterdam.

HomoChat

Weer een Nederlandse chat-site. Deze gaychat website is een samenwerking met het Nederlandse magazine Homo.nl en is exclusief voor homo’s, bi-mannen en lesbiennes. Op Homochat.nl kunt u gratis chatten en cammen. Bezoek de Website.

Ervaringen met Gay Dating & Chatsites

Bent u lid of lid geweest van een van de genoemde gay datingsites? Of bezoekt u één van de homo chatrooms regelmatig? Uw ervaring is voor andere lezers van waarde. We hopen dan ook dat u een reactie hier onder achter wilt laten.

Welke datingsites voor homo’s raadt u aan en bij welke moet men absoluut wegblijven? Is er met bovenstaande sites genoeg aanbod wat betreft homo dating, of zouden er andere sites/app bij moeten komen die in een behoefte voorzien die nu over het hoofd wordt gezien? Welke chatsites raadt u anderen aan?

We zien uw reacties, tips en verhalen graag tegemoet. Bent u toch op zoek naar andere soorten datingsites? Lees dan deze pagina.

1 gedachte over “Gay Dating”

Plaats een reactie