Facebook Dating

Het gonsde al jaren van de geruchten en eind 2020 was het dan zover: Facebook Dating startte ook in ons land. Het is niet verwonderlijk dat Facebook ook een deel van de dating-taart wil, die nu vooral door de dating apps wordt gegeten.

facebook dating logo

Om gebruik te maken van hun gratis datingservice dient u wel een Facebook-account te hebben. U kunt onze review lezen, of meer lezen op facebook.com/dating (Engelstalig).

Als u geen Facebook-account hebt of wilt kunt u Match4me of Meetic overwegen.

Lees meer op facebook.com/dating >>>

Wat is Facebook Dating?

Het grootste social network ter wereld was al een paar jaar aan het werken aan hun dating-platform, en nadat het in enkele landen als proef was uitgerold volgde in 2020 dan ook België.

Het is een gratis dating dienst die gekoppeld is aan uw Facebook-account. U maakt hiervoor wel een apart dating-profiel aan. Het is dus niet zo dat singles uw Facebook-account kunnen zien. Zij zien alleen wat u op uw datingprofiel hebt ingevuld. Vooralsnog kunt u alleen daten via de app, en dus niet als u op facebook.com ingelogd bent in uw browser.

facebook dating website

Werkwijze

In de App vindt u het dating-platform onder de 3 streepjes rechtsonder. Hier maak je je profiel aan; dit profiel staat los van uw gewone Facebook-profiel. U kunt uw Facebook foto’s weliswaar voor het dating-profiel gebruiken, maar het is ook mogelijk geheel nieuwe foto’s gebruiken.

Verder worden ook uw likes niet uitgelezen en naar uw profiel overgeheveld. U kunt zelf in uw profiel aangeven wat uw interesses zijn. Onder Instellingen geeft u aan naar wei u op zoekt bent. Dit door een aantal zoekcriteria in te vullen, waaronder:

 • De maximale afstand van singles tot uw eigen locatie (5 km t/m 400 km)
 • De gewenste ‘gender-identiteit’ van singles waar u mee wilt daten. Dus wie komen in aanmerking? (vrouw / man / alle genders)
 • Leeftijdscategorie
 • Minimale en maximale lichaamslengte
 • Welke talen met moet/mag beheersen
 • Opleidingsniveau
 • Geloofsovertuiging
 • Of u kinderen hebt
 • En een aantal andere lifestyle vragen

Van elk criterium kunt u aangeven of dit een ‘must’ voor u is. Als u aangeeft dat iets een must is zullen singles die er niet aan voldoen in eerste instantie niet in uw swipe-scherm komen. Als u bijvoorbeeld invult dat u graag singles tussen de 1.60 en 1.80 ontmoet, maar dit geen ‘must’ is kunt u ook singles voorgesteld krijgen die 1.82 zijn. Enzovoort.

banner parship

Als de in aanmerking komende singles ‘op’ zijn geeft Facebook aan dat zij u een 72 uur
singles die bijvoorbeeld verder bij uw vandaan wonen kunnen tonen. U wordt dan ook aan meer singles voorgesteld. Aan u de keus dit wel of niet te accepteren. als weigert met u even wachten tot er nieuwe singles lid worden van Facebook Dating.

U kunt uw profiel verrijken door ‘prompts’ te beantwoorden. Dit zijn standaard open vragen waar u een aantal uit kunt kiezen, zoals:

 • Mijn favoriete tijd van de dag is…
 • Het beste gerecht dat ik kan koken is…
 • De 3 woorden die mij het beste omschrijven zijn…
 • Mijn meeste nutteloze talent is…
 • enzovoort

Swipen

Als u klaar bent met uw profiel gaat u eigenlijk ‘swipen’ zoals bij Tinder. U krijgt profielen voorgesteld en kunt deze liken of afwijzen. Momenteel geeft Facebook een aantal zogenaamde ‘superplies’ per dag. Als een single u heel erg aanspreekt kunt u hem of haar superliken. Bij Tinder krijgt u als gratis lid bijvoorbeeld slechts 1 superrijke per dag. Als u er meer wilt moet u betalen.

U kunt gelijk op basis van de eerste profielfoto liken of afkeuren, maar ook het profiel openklappen tikken om meer te weten te komen en meerdere foto’s te zien. U ziet dan de woonplaats, lengte, hoogste diploma, wel of geen kinderen et cetera. Mits ze dat hebben ingevuld. Soms is ook het Instagram-account en/of Spotify gekoppeld.

Lees meer op facebook.com/dating >>>

Kunnen mijn Facebook-vrienden zien dat ik Facebook Dating gebruik?

Nee, uw Facebook-connecties kunnen niet zien dat u gebruik maakt van FB Dating. U kunt ook niet met hen gematcht worden trouwens, zelfs niet als u beide op het dating-platform zit. Bij het swipen ziet u in langskomende profielen wel of u gemeenschappelijke Facebook-vrienden hebt.

Secret Crush

Een leuke optie is ‘Secret Crush’. Daarbij kunt u iemand op wie u stiekem verliefd bent selecteren als ‘Secret Crush’.

Dit kan een Facebook-connectie zijn of een Instagrammer die u kent. Voor zover wij begrijpen moet deze persoon wel van FB Dating gebruik maken om een melding te krijgen dat ‘iemand’ hem of haar als secret crush heeft gebombardeerd. Deze single krijgt dus geen melding dat het om u gaat. Echter als hij of zij ook u als Secret Crush heeft geselecteerd, dan krijgen jullie wel beiden een melding. Klinkt misschien wat ingewikkeld. We weten ook niet of veel leden deze optie gebruiken.

match4me banner

Aantal Leden

Ongeveer 8 miljoen Belgen hebben een Facebook account. Dat is ongeveer 69% van de Belgische bevolking. Slechts een klein percentage van dit aantal zal ook echt Facebook Dating gebruiken. Verwacht mag worden dat dit aantal wel rap zal stijgen. Het aantal FB-gebruikers zelf groeit al een tijdje niet meer in België.

FB Dating als proef uitgerold in diverse andere landen

Voordat Facebook Dating naar België en Nederland kwam is er eerst lange tijd in andere landen geëxperimenteerd. Naast de VS was Facebook Dating al beschikbaar in negentien andere landen, te weten Argentinië, Bolivia, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Ecuador, Guyana, Laos, Maleisië, Mexico, Paraguay, Peru, de Filippijnen, Singapore, Suriname, Thailand , Uruguay en Vietnam. Eind 2020 kon Europa kennis maken met deze nieuwe dating-optie.

Verschillen Gratis en Betaald Abonnement

Voorlopig is Facebook Dating nog helemaal ‘gratis’ te gebruiken. Uiteraard verzamelt FB nu nog meer data van u wanneer u ook de dating functie gebruikt. En onthoudt: ‘when a product is free, you are the product’.

Kosten van een volledig Lidmaatschap

Niet van toepassing. Mocht Facebook betaalde functies gaan toevoegen dan vindt u die hier.

Facebook Dating App

Er is geen aparte Facebook dating app. U kunt van de dating-omgeving gebruik maken in de reguliere Facebook app. Die downloadt u voor iPhone in de App Store, en voor uw Android apparaat in de Google Play Store.

facebook dating app

Klantenservice

In de app vindt u onder instellingen -> algemeen een sectie voor Help & Ondersteuning. Hier staan antwoorden op veelgestelde vragen. Er is geen contact-mogelijkheid met de klantenservice van Facebook Dating.

Facebook Dating opzeggen

Als u klaar bent met Facebook dating dan kunt u hier eenvoudig mee stoppen. Open de Facebook app, klik op het kopje ‘dating’ en dan op het tandwieltje. Daar kunt u onder ‘Algemeen’ uw dating account verwijderen of een pauze nemen. Als u op ‘Profiel verwijderen’ klikt wordt alleen uw datingprofiel verwijderd, en niet uw gehele Facebook-profiel uiteraard.

Als u voor ‘Pauze nemen’ kiest, bijvoorbeeld omdat u met iemand aan het daten bent, kunt u op een later moment met 1 klik weer verder gaan waar u gebleven was. U profiel is gedurende de pauze niet zichtbaar voor anderen.

Alternatieve Datingsites 

Als u gratis wilt daten dan kun u onze pagina over gratis datingsites lezen. Zelf vind ik OkCupid een uitstekende internationale datingsite. Lees onze review hier. Een andere grote algemene datingsite is Meetic.be.

Ervaringen met Facebook Dating

Maakt u al gebruik van de datingfunctie van Facebook? Dan zijn we natuurlijk erg benieuwd naar uw ervaringen. Als u een review zou willen achterlaten voor ons en andere bezoekers zouden we dat zeer waarderen.

1 gedachte over “Facebook Dating”

 1. Werkt voor geen meter. Blokkeert soms, weinig mensen van in de directe omgeving en als er dan een match is antwoord men niet meer na een berichtje gestuurd te hebben.

  Beantwoorden

Plaats een reactie