SmartBeat

SmartBeat Dating is de datingsite van single-events specialist Speeddaten.be, dat u wellicht kent van hun speeddating events en single reizen.

logo smartbeat.be

Ze noemen zich een ‘no nonsense datingsite’. Bezoek SmartBeatDating.com.

Lees onderstaande review en de ervaringen van anderen.

Schrijf u nu gratis in bij SmartBeat.be >>>

Wat is SmartBeat?

SmartBeat is een datingsite waar voornamelijk hoger opgeleide singles te vinden zijn. De site is bedacht door de mensen achter SmartVibes, als aanvulling op hun speeddating-evenementen en single activiteiten.

De dienst is volledig bedoeld voor Belgen, dus dodgy buitenlandse profielen worden geweerd. Dit gebeurt door een SMS-verificatie. Iedereen die persoonlijke berichten wil sturen via deze datingsite, wordt namelijk eerst per sms geverifieerd. Hierdoor hebben (vaak in het buitenland gevestigde) scammers en fakers geen kans.

smartbeatdating website

De dienst is bedoeld voor mensen die een relatie zoeken, maar ook mannen en vrouwen die een sportmaatje of alleen vriendschap zoeken zijn welkom.

Deze no-nonsense site werkt zonder gratis profielen. Iedereen die lid is betaalt en is dus actief en gemotiveerd. Om veel singels te bewegen lid te worden zijn de prijzen behoorlijk schappelijk. Op de site lezen we dat 79% van de leden hoger opgeleid is, maar dit is dus geen vereiste, zoals bij Match4me.be. De site staat voor elk opleidingsniveau open, en is ook geschikt voor holebi dating.

De dienst SmartBeat gaat terug naar de essentie: snel profielen van leuke singles vinden en efficiënte en duidelijke communicatie via persoonlijke berichtjes. En als het klikt, snel in het echt afspreken. Als u deelneemt aan een van de offline activiteiten van de site, zoals speeddating avonden, dan krijgt uw profiel het ‘Gegeerd’ label. Dat houdt in dat uw profiel 100% zeker ‘echt’ is, en ook nog eens belangstelling heeft gehad bij de events.

Werkwijze

U maakt een profiel aan op de website, en vervolgens kunt de app downloaden. Als u alleen via de site en niet via en app wilt date kan dat ook. Tijdens het proces vindt er een SMS-verificatie plaats. Dit om buitenlandse fake-accounts en scammers te voorkomen. Een Belgisch telefoonnummer is noodzakelijk.

Vervolgens gaat u op zoek naar profielen die voor u interessant kunnen zijn. Omdat iedereen betalend lid is zijn er geen of nauwelijks slapende profielen Inactieve profielen worden verwijderd. Om u een indruk te geven hier een afbeelding van de resultaten van een zoekopdracht:

zoekresultaat SmartBeat
gebruikt de zoekfunctie van SmartBeatdating om singles in uw regio te vinden

Virtuele kusjes, likes, bloemetjes en knuffels? Daar doen we liever niet aan mee. Smartbeat dating gaat terug naar de essentie: snel profielen van interessante singles vinden

De zoekfunctie laat u zoeken op regio, maar ook op opleidingsniveau, leeftijd, kinderen en interesses. Ook kunt u alleen profielen mét foto’s opvragen. Verder kunt u zoeken op trefwoord.

Schrijf u nu gratis in bij SmartBeat.be >>>

Aantal Leden

We konden niet terugvinden hoeveel leden SmartBeat heeft. Het is een relatief kleine datingsite, maar kwalitatief prima. De ledenaantallen van een Meetic zult u hier niet vinden. Wel prettig is dat werkelijk alle leden Belgisch zijn.

Verschillen Gratis en Betaald Abonnement

Als een van de weinige datingsites hanteert SmartVibes geen gratis abonnement vorm. Ik kan eigenlijk geen andere die noemen die deze methode hanteert. Het idee hierachter is dat alle profielen die leden zien ook profielen zijn van actieve leden en niet van slapende leden. Zij geloven dat dit de kwaliteit van de datingsite vooruit helpt.

Als u een idee wilt krijgen van de site kunt u wel de zoekfunctie op de site gebruiken. U ziet dan het zoekresultaat en geblurrde foto’s. Dit kunt u allemaal als lid van SmartBeat app:

FunctieSmartBeat Lidmaatschap
GPS functie
Zien wie u nu kunt tegenkomen
Zien wie u bent tegengekomen
Matchgrafieken
Woonplaats op de kaart
Live singlescanner
Belgische Klantenservice
Gericht op Serieuze ontmoetingen
Berichten versturen
Data wordt niet met commerciële partijen gedeeld
Alleen gebruikers met een actief lidmaatschap
Uw locatie verbergen voor alle leden of blacklist
Scammer/Oplichters-check met SMS-check
Onbeperkt berichten ontvangen en versturen
Swipen

Kosten van een volledig Lidmaatschap

Wat kost SmartBeat Dating? Ze zijn gelukkig erg betaalbaar, en u hoeft niet gelijk voor meerdere maanden een abonnement af te sluiten. De kosten zijn 12.99 per maand, en het abonnement is zonder opzegtermijn op te zeggen.

LooptijdKosten
1 maand€ 12.99 maandelijks opzegbaar

Waarschijnlijk de enige datingsite waar een lidmaatschap opzeggen sneller kan worden uitgevoerd dan de registratie. Ja, zo transparant en correct zijn we

SmartBeat Dating App

Veel mensen daten heden ten dage liever via een app dan op een website. De app is er voor zowel iPhone als Android gebruikers. Download de app in de Google Play Store of App Store.

smartbeat app website

De SmartBeat Dating app heeft een aantal leuke features:

 • Singlescanner: Gebruik uw smartphone als kompas om singles in uw buurt te lokaliseren.
 • Live Kaart: zie welke singles zich op dit moment vlakbij u bevinden
 • Dezelfde zoekfunctie als op de site
 • Matchgrafieken: Vergelijk uw eigen ingesteldheids- en waardengrafiek met die van anderen
 • Hotlist & Blacklist (favorieten en singles blokkeren)

Speeddate.be Speeddating & HopToDate.com

Deze dating app is dus onderdeel van Speeddaten.be (voorheen SmartVibes), dat verschillende activiteiten voor singles organiseert. Hier onder ook speeddating events, waar u op één avond 7 singles van uw eigen leeftijdscategorie ontmoet. Deze speeddate worden in meer dan 10 steden gehouden, dus ook in uw regio. Bekijk de agenda op Speeddaten.be.

Onder de SmartVibes vlag werden ook SmartDrinks & SmartParty’s en SmartGlobe reizen voor singles georganiseerd. Een bedrijf compleet gericht op het samenbrengen van singles dus. Tegenwoordig is hun ‘Drinks’ event van naam veranderd, namelijk in HopToDate.com. Hierbij heb je een onvergetelijke avond met 3 à 4 te ontdekken bars en tientallen leuke singles

SmartBeatDating is immers onderdeel van Speeddaten.be / Smartvibes, een Belgische organisatie met een onberispelijke reputatie en jarenlange ervaring

Adres en bedrijfsinformatie

Onderdeel van SmartVibes
Bergendriesstraat 39
9160 Lokeren
Website: www.smartbeatdating.com
E-Mail Adres: info@smartvibes.be (e-mail heeft de voorkeur)
Telefoonnummer: 0471 – 730 372
Facebook: facebook.con/smartvibesevents

Klantenservice

Als u vragen hebt aan de klantenservice zijn die te bereiken via info@smartvibes.be. Een echte FAQ konden we niet vinden, maar het is dan ook een vrij recht-toe-recht-aan datingsite.

SmartBeat opzeggen

Het is heel eenvoudig gemaakt om het lidmaatschap op te zeggen. Geen opzegtermijn en geen addertjes, maar binnen een paar klikken. Specifieke gegevens met betrekking tot het beëindigen van het lidmaatschap kunnen ingelogde leden terugvinden in hun account.

Alternatieve Datingsites 

Spreekt deze review u toch op een of andere manier niet aan? Alternatieven in Vlaanderen zijn Meetic en Rendez-Vous. Als u specifiek op zoek bent naar hoger opgeleide singles kun u onze pagina over hoger opgeleiden dating lezen. Een aardige site hier voor is Match4me.be.

Ervaringen met SmartBeat

Bent u lid of lid geweest van SmartbeatDating.com? Dan vinden we het fijn als u uw ervaringen met andere internetdaterds wilt delen. Laat een (korte) review achter onderaan deze pagina.

3 gedachten over “SmartBeat”

  • Als dit waar is, dan is dat discriminatie op basis van geslacht en dus strafbaar! Klacht indienen, zou ik zeggen. Zogenaamde “positieve” discriminatie is evengoed discriminatie en dus verwerpelijk.

   Beantwoorden
 1. + Geen fake accounts, snel contact mogelijk, makkelijk opzegbaar, correcte vragenlijst, voldoende gegevens in de profielen.
  – Profiel invullen of aanvullen lukt niet altijd of niet volledig, beperkt aantal profielen, te veel mails met meldingen.

  ++ De speeddates worden correct georganiseerd en verlopen ongedwongen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie