Be2

Be2.be is een in België erg populaire datingsite. ” Dating op een hoger niveau”, heeft de site als ondertitel. De datingsite heeft naar eigen zeggen inmiddels ruim 38 miljoen leden.

Uiteraard zijn dat niet enkel de leden in België (waar nog geen 11 miljoen mensen wonen), en het blijkt dan ook dat be2 in totaal 39 landen actief is. Gemiddeld zijn dat er 1 miljoen per land (waarbij de kleinere landen als Singapore uiteraard een stuk minder leden hebben en landen als België een stuk meer), wat ons nogal veel lijkt voor een datingsite. Dus of deze cijfers kloppen vragen wij ons af. Bezoek Be2.be

De Persoonlijkheidstest van Be2

Opmerkelijk is dat wanneer je je aan wil melden, direct aan een hele serie vragen wordt onderworpen. Je vult je naam, e-mailadres en wachtwoord in, en wordt vervolgens geacht een groot aantal vragen te beantwoorden.

Be2 datingsiteDenk hierbij aan vragen over de rolverdeling binnen een relatie, je karaktertrekken, de manier waarop je normaal een relatie zoekt.

Het handige van deze persoonlijkheidstest is dat be2.be je zo op een kwalitatieve manier probeert te koppelen aan andere singles. Op die manier krijg je hopelijk een goede match, wat je zelf een boel scrollen door oninteressante profielen scheelt. Parship.be is ook zo’n site die een persoonlijke gratis test biedt.

Dating Test

Het gevaar bij dergelijke testen is dat je geen idee hebt waar het algoritme allemaal op let. Het koppelen van singles kan bijvoorbeeld gebeuren door iemand te zoeken die zo veel mogelijk gemeenschappelijke interesses heeft. Dat lijkt misschien een goede keuze, maar daardoor kun je juist botsingen of saaie matches krijgen.

Zo zal iemand die de oren van het hoofd kletst wellicht meer interesse hebben in iemand die wat rustiger is, en iemand met bepaalde interesses vindt het misschien juist weer leuk als iemand totaal tegenovergestelde interesses heeft. Op die manier houd je een relatie immers interessant en blijf je van elkaar leren. Als de levens van beide personen vrijwel identiek zijn, kan het immers snel saai en vervelend worden.

Een ander probleem is nog dat je zelf de test niet altijd goed invult. Je denkt misschien dat je zorgzaam bent, maar bent dat misschien totaal niet. Misschien denk je dat je goed kunt luisteren, maar denken anderen daar anders over. Andersom kan hetzelfde gelden: misschien denk je dat je zelden een luisteren oor kunt bieden, terwijl je vrienden dat juist zeer waarderen. Wanneer je die antwoorden fout invult, zal het algoritme logischerwijs ook met die foute antwoorden verder moeten gaan, waardoor je misschien met suboptimale matches opgescheept zit.

Bij persoonlijkheidstesten denkt de computer deels voor je, en probeert hij de ideale match te vinden. Nadeel is dus dat je er zelf weinig controle over hebt en het maar moet doen met de matches die de computer voor je opzoekt.

Fake berichten

Iets anders opmerkelijk is dat be2.be berichten namens jou verstuurt, tenzij je aangeeft dat je dat niet wil. De kans dat je zelf dus ook nep berichten krijgt is dan ook groot. Het vervelende daaraan is dat je dan ook niet kunt weten of de berichten echt van een persoon zijn, of door de computer zijn verzonden.

Kosten van een volledig Lidmaatschap bij Be2

Be2 is een vrij dure datingsite. Hier onder vind je de prijzen (juli 2015)

 • 3 maanden: € 149.70 (gemiddeld € 49.90 per maand)
 • 6 maanden: € 149.40 (gemiddeld € 24.90 per maand)
 • P1 jaar € 190.80 (gemiddeld € 15.90 per maand)

Conclusie over Be2.be

Al met al lijkt be2 een site te zijn die duur is maar wel een persoonlijkheidstest biedt. Vele klant-ervaringen op de diverse sites zijn vrij matig. We zijn dan ook zelf op zoek naar ervaringen man daters (di kun je hie ronder vermelden). Aanmelden is gratis, dus probeer het zelf eens rustig uit! Bezoek Be2.be

Ervaringen met Be2

Als er lezers zijn die lid zijn, of zijn geweest van Be2.be, dan horen we graag wat je ervaring is met deze site. Raad je hem aan of juist af?

VN:F [1.9.22_1171]
Algemene Indruk
Werkwijze / Functies
Aantal Leden
Man / Vrouw Verhouding
Prijs
Snelheid Website
Rating: 1.6/5 (5 votes cast)
Be2, 1.6 out of 5 based on 5 ratings

Comments

 1. ualgasi serge says

  hallo. ik heb net na 6 maand mijn lidmaatschap opgezegd. Op deze site zijn veel fake profielen en na tientallen berichtjes te hebben verstuurd waar ik 1 antwoord op heb gekregen die geen interesse had, is het muisstil geweest. wat be2 doet is zelf berichten versturen in jouw naam en zo proberen anderen die hun profiel niet volledig hebben ingevuld over de streep te trekken. Voor de rest zit allemaal goed in elkaar. Het enige wat ik na die 6 maand heb begrepen is dat iedereen wel iemand zoekt maar niet de moeite wilt doen voor een nieuwe relatie zelfs niet om gewoon wat te praten. Zielig!!! Serge

  • Hallo, klopt,
   ik heb me ook ingeschreven en betaald voor 3 maanden. degenen waar ik een bericht naar schreef, krijg ik met moeite een antwoord op! K krijg wel een hoop waar de likes mee overeenstemmen, maar erg, echt erg, wat er gestuurd wordt.
   Mensen die ik helemaal niet gecontacteerd of bekeken heb op hun profiel, worden naar je toegestuurd. En ik wil degelijk een partner vinden en moeite doen, maar dit, dit slaagt nergens op!

 2. De grootste geldkloppers uit de dating-wereld. Ze spreken van relatief matige maandbedragen en voor je het weet heb je een zesmaandabonnement aan je been . Als je dan de rekening krijgt en zegt dat dit niet de bedoeling was dreigen ze met ontelbare mails om de incasso naar jouw deur te sturen .Eerst stellen ze je een dading voor waar ze zich achteraf niet aan houden. Geef aub nooit jouw visa .-nr aan deze gangsterbende met
  hun honderdeneen vennootschapjes in het buitenland.

 3. Geef aub nooit jouw visanr. aan deze lui met een zeer onduidelijke en naar mijn gevoel frauduleuze vennootschapsstructuur. Ze bieden je lage maandprijzen aan maar eenmaal je hebt gedrukt krijg je een rekening om achterover te vallen. Je hebt blijkbaar ook geen wettelijke bedenk-en opzeggingsmogelijkheid want je krijgt onmiddellijk talloze dreigbrieven waarin ze onmiddellijk dreigen met incassobureaus etc

 4. Ik nam een abonnement voor 1 maand en wou dit stopzetten omdat ik ontgoocheld was in de vele valse profielen. Tot mijn verbazing kon ik mijn acount niet verwijderen. Zonder dat ik het wist had ik blijkbaar ingetekend voor een 3 maand – abonnement. Nu dreigt men mij af met een incasso-bureau en zou ik 190 euro moeten ophoesten..
  Mijn visa-kaart heb ik laten blokkeren.

 5. Dezelfde slechte ervaring zoals de andere. Ingeschreven op een abonnement van 3 maanden weinig respons opgeleverd.

  Het abonnement werd automatisch verlengd tot mijn verbazing (maar ok, eigen schuld). Tot ik mjn abonnement wil opzeggen : Op de site geen mogelijkheid om je account te desacitveren. Geen aanwijzingen hoe het dan wel moet en klantendienst is nauwelijks te bereiken! Zo’n frauduleuze praktijken! Zou deze site nooit aanbevelen.

Speak Your Mind