Be2

Be2.be is een datingsite in België die wat minder bekend is dan Meetic en Parship. “Ontmoet singles die serieus op zoek zijn”, heeft de site als ondertitel. Bezoek Be2.be.

be2.be logo

De datingsite heeft naar eigen zeggen ruim 776.000 geregistreerde leden. Naar mijn mening is dat eigenlijk onmogelijk, maar oordeel vooral zelf. Uiteraard zijn dit niet enkel de leden in België; het blijkt dat Be2 in totaal 39 landen actief is.

Toch lijkt driekwart-miljoen leden aan de ruime kant, zeker voor een relatief onbekende als Be2.be. Dus of deze cijfers kloppen vragen wij ons af. Daarbij zijn er aardig wat stevige klachten over Be2.be, niet in de laatste plaats over onterechte creditcard-afschrijvingen. Lees onderstaande review.

Wat is Be2.be?

Be2 is een zogenaamde matchmaking-site. Dat betekent dat u niet zelf een profiel aanmaakt en andere profielen gaat bekijken, maar partneraanbevelingen krijgt. Be2 opereert internationaal en is gevestigd in Luxemburg. U treft er dus niet alleen maar Vlamingen/ Belgen aan.

Deze datingsite zegt vaste duurzame relaties tot stand te willen brengen. De dienst is bedoeld voor singles die ‘iets serieus’ zoeken en geen losse contacten. De site is erg duur, zelfs in vergelijking met andere prijzige datingsites.

Schrijf u nu gratis in bij Be2.be >>>

De Persoonlijkheidstest van Be2

Opmerkelijk is dat wanneer u zich aan wilt melden, u direct aan een hele serie vragen wordt onderworpen. U vult je naam, e-mailadres en wachtwoord in, en wordt vervolgens geacht een groot aantal vragen te beantwoorden.

Denk hierbij aan vragen over de rolverdeling binnen een relatie, uw karaktertrekken, de manier waarop u normaalgesproken een relatie zoekt.

website van be2.be

Het handige van deze persoonlijkheidstest zou moeten zijn dat be2.be u zo op een kwalitatieve manier kan koppelen aan andere singles. Op die manier krijgt u hopelijk een goede match, wat u zelf een boel scrollen door oninteressante profielen scheelt. Elite Dating is ook zo’n site die een persoonlijke test gratis aanbiedt.

Echter lezen we in reviews elders op het web dat de partnervoorstellen soms nergens op slaan. Dus in hoeverre dit algoritme werkt en/of de site vanwege een ledentekort ook anderen aan u voorstelt is maar zeer de vraag.

Wij doen alleen suggesties aan u op basis van de resultaten van be2’s wetenschappelijke persoonlijkheidstest. De persoonlijkheidstest, een beschrijving van uw ideale partner en uw contactaanbevelingen zijn gratis en zonder verplichtingen. – Be2.be

Dating Testen

Het gevaar bij dergelijke testen is verder dat u geen idee hebt waar het algoritme allemaal op let. Het koppelen van singles kan bijvoorbeeld gebeuren door iemand te zoeken die zo veel mogelijk gemeenschappelijke interesses heeft. Dat lijkt misschien een goede keuze, maar daardoor kunt u juist botsingen of saaie matches krijgen.

Zo zal iemand die de oren van het hoofd kletst wellicht meer interesse hebben in iemand die wat rustiger is, en iemand met bepaalde interesses vindt het misschien juist weer leuk als iemand totaal tegenovergestelde interesses heeft. Op die manier houd je een relatie immers interessant en blijf je van elkaar leren. Als de levens van beide personen vrijwel identiek zijn, kan het immers snel saai en vervelend worden.

be2.be banner

Een ander probleem is nog dat je zelf de test niet altijd goed invult. Je denkt misschien dat je zorgzaam bent, maar bent dat misschien totaal niet. Misschien denkt u dat u goed kunt luisteren, maar denken anderen daar anders over.

Andersom kan hetzelfde gelden: misschien denkt u dat u zelden een luisterend oor kunt bieden, terwijl uw vrienden dat juist zeer waarderen. Wanneer u die antwoorden ‘fout’ invult, zal het algoritme logischerwijs ook met die foute antwoorden verder moeten gaan, waardoor u misschien met suboptimale matches opgescheept zit.

Bij persoonlijkheidstesten denkt de computer deels voor u, en probeert hij de ideale match te vinden. Nadeel is dus dat u er zelf weinig controle over hebt en het maar moet doen met de matches die de computer voor u opzoekt.

Fake berichten

Iets anders opmerkelijk is dat be2.be berichten namens u verstuurt, tenzij u aangeeft dat u dat niet wilt. De kans dat u zelf dus ook nep berichten krijgt is dan ook groot. Het vervelende daaraan is dat u dan ook niet kunt weten of de berichten echt van een persoon zijn, of door de computer zijn verzonden.

Aantal Leden

Hoeveel leden heeft Be2.be? Dat is lastig te zeggen want ze zijn niet open over hun actuele Belgische ledenaantal. ‘766.000 geregistreerde leden hebben vertrouwen in onze wetenschappelijke benadering van liefde’ lezen we op de site, maar dat zegt weinig. Dit kunnen in elk geval niet allemaal Vlamingen en Walen zijn.

Ook is er te lezen dat maar liefst 57% van de leden vrouw zou zijn. Dit is zeer onwaarschijnlijk; op de meeste datingsites is de man/vrouw-verhouding op zijn best 50-50.

Verschillen Betaald en Gratis Be2.be Abonnement

Ook voor deze site geldt dat je onmogelijk echt contact kunt leggen zonder te betalen. Berichten sturen is er met alleen het gratis abonnement niet bij. Dit is funest voor het gebruik uiteraard. Er zijn meer verschillen tussen het kosteloze en premium account:

FunctieGratis AbonnementPremium Account
Profiel aanmaken
Persoonlijkheidstest doen
Match-spel spelen
Alle profielen scherp zien inc foto’s
Zien wie uw profiel bezocht hebben
Profielen favoriet maken

Kosten van een volledig Lidmaatschap bij Be2

Wat kost Be2.be? Welnu, dit is een zeer dure datingsite, in min of meer dezelfde categorie als Parship. Irritant is dat de prijzen niet goed te vinden zijn op de website. Dit is meestal een slecht teken. Het ontbreken van een abonnement van 1 maand is dat trouwens ook in onze ogen.

Datingsites die bijvoorbeeld het Veilig Daten Keurmerk dragen (wat Be2 niét doet) moeten hun abonnementsprijzen altijd duidelijk en goed vindbaar op de site vermelden. De kosten van het premium-lidmaatschap zijn op moment van schrijven als volgt. Check deze altijd zelf nog even als u een abonnement afsluit.

LooptijdTotale KostenGemiddelde Maandkosten
3 maanden€ 149,70€ 49,90
6 maanden€ 179,40€ 29,90
1 jaar€ 298,80€ 24,90
de abonnementsprijzen van be2.be

be2 is één van ’s werelds grootste relatiebemiddelingsbureaus. Wij beschouwen het als onze missie om mensen die bij elkaar passen met elkaar in contact te brengen zodat ze een bevredigende en duurzame relatie kunnen aangaan.

Be2.be App

Be2 heeft een eigen dating app ontwikkeld, voor zowel iOS als Android devices. U kunt deze downloaden in de App Store of in de Google Play Store. De Be2 app reviews in de stores zijn ook niet mals overigens.

be2 app
De Be2 app
vragen in de be2 app
vraag uit de persoonlijkheidstest
be2.be profiel
een voorbeeldprofiel in de dating app

Adres en bedrijfsinformatie

Be2 S.à.r.l.
13 rue du Commerce 
L-1351 Luxemburg
Website: www.be2.be
E-mail Adres: klantenservice@be2.be
Telefoonnummer: onbekend
Faxnummer: +32 24166464
Handelsregister-nummer: B 123206

Klantenservice

Er is geen pagina met veelgestelde vragen te vinden, en de klantenservice is alleen te bereiken op klantenservice@be2.be of per fax. Naar verluidt is het opzeggen van een betaald abonnement soms een drama. Dit lezen we op andere datingvergelijkers, in de comments hier onder, maar ook in de Google Play Store en Apple Store. Daar moet de klantenservice veel aan damage control doen omdat het 1-sterren-reviews regent.

Be2 opzeggen & account verwijderen

Als u klaar bent met deze site en uw profiel wilt verwijderen dat doet u dit als volgt:

 • Log in op uw profiel zoals u altijd deed
 • Klik op ‘Mijn profiel’
 • Er verschijnt een reeks opties. klik op ‘instellingen’
 • Klik op ‘bekijken / wijzigen’ onder profiel status
 • Als u uw profiel (tijdelijk) wilt deactiveren: klik op ‘profiel deactiveren’
 • Als u uw profiel geheel wilt wissen: klik op ‘profiel wissen’
 • Bevestig uw keuze.
 • Hierna is uw account verwijdend of gedeactiveerd, afhankelijk van uw keuze.

Conclusie over Be2.be

Al met al lijkt be2 een site te zijn die duur is maar wel een persoonlijkheidstest biedt. De vele klant-ervaringen op de diverse sites zijn matig tot zeer matig. We vinden veel klachten over deze datingsite op het internet en in de Google Play Store. Zo klagen mensen in hun reviews dat er onterecht geld wordt afgeschreven van hun creditcard. Ook komen er partnervoorstellen die niet matchen met jouw test en criteria.

We zijn dan ook zelf op zoek naar ervaringen man daters (die kun je hier onder vermelden). Aanmelden is gratis, dus probeer het zelf eens rustig uit. Zelf ben ik ooit gebeld door een jongen die erg lastig van zijn Be2-lidmaatschap af kwam.

Alternatieve Datingsites met een Persoonlijkheidstest

Er zijn meer datingsites die gebruik maken van een (‘wetenschappelijke’) persoonlijke test om u goed te kunnen matchen en partneraanbevelingen te doen. Naast Be2 zijn dit Parship.be en Elite Dating. Dit zijn zogenaamde matchmaking datingsites, en beide richten ze zich op hoog opgeleide singles.

Vaak zijn deze schreeuwend duur, en veel singles vinden het veel prettiger om zelf met de zoekfunctie op speurtocht te gaan. In het huidige swipe-tijdperk is de beperkende factor van een paar partneraanbevelingen per dag echt niet meer van deze tijd. Wilt u gewoon zelf een profiel aanmaken en op zoek gaan, overweeg dan één van de vele dating apps.

Ervaringen met Be2

Als er lezers zijn die lid zijn, of zijn geweest van Be2.be, dan horen we graag wat hun ervaring is met deze site. Raadt u hem aan of juist af? Laat hier onder een review achter. Daar helpt u andere bezoekers ook mee.

14 gedachten over “Be2”

 1. Ik vermoed dat het grote aantal leden grotendeels samengesteld wordt door niet-betalende leden. Blijkbaar kunnen zij hun berichten niet lezen, en zeker niet beantwoorden. Niet-betalende leden zien ook de foto’s van de andere leden niet. Het enige dat ze kunnen doen is interesse tonen (een of andere zwaai, knipoogje bericht of dergelijk).
  Daarom krijgen betalende leden geen antwoord op hun berichten. Zeer frustrerend.
  Als je als niet-betalende lid de ontvangen berichten niet eens kan lezen, ben je niet zo snel geneigd om lidmaatschap te betalen, en de betalende leden raken natuurlijk snel ontmoedigd dat ze geen antwoord krijgen… Waardooe ze ook zullen cancellen.
  M.a.w. hun model lijkt niet zo goed te werken.

  Beantwoorden
  • Hoewel ik mijn twijfels had, ben ik sinds begin september van dit jaar 2023 betalend lid bij Be2. Nu woon ik zelf in Vlaams België maar de dames die mijn profiel bezoeken komen meestal uit Frans België of zelfs van over de Franse grens. Daarnaast is het ook zeer opvallend dat toch wel veel dames uit Frans België (vooral jongere dames) bij beroep aangeven dat ze schijnen te werken in “Senate de Belgique” (Belgische Senaat)? Als dat zo is, kan ik beter daar een date gaan opsnollen, niet? Maar dan ontvang ik zogezegd een match, een zekere Kate van 31 jaar die in Zelzate woont. De foto die bij het profiel staat, ziet er mij nogal uit raar uit dus Google ik die. En wat blijkt? Deze foto hoort bij een LinkedInprofiel van een zekere Kate uit Kansas, de Verenigde Staten! Ik heb dit profiel dan ook gemeld als fake. De datum dat ik mijn lidmaatschap moet opzeggen staat in mijn agenda al rood gemarkeerd!

   Beantwoorden
 2. Na reeds enkele datingsites geprobeerd te hebben, Meetic, Parship, 40plusmatch, Be2 is een kans gegeven en getest.

  Hiermee bedoel ik opzeggingsformulier gestuurd voor lidmaatschap voor ik mijn profiel verwijder. Ben het al beu net zoals die andere sites. Geen enkel bericht of reactie, en net zoals de andere sites ontvang je plots bericht dat iemand je profiel liked, op de zelfde dag dat je de opzegging via mail verstuurd hebt.

  Wil mij graag beter leren kennen, maar stopt na 2 berichten.Paar vragen gesteld terwijl ze duidelijk nog online is maar geen reactie meer. Wist al toen 100% zeker dat vandaag het profiel verwijderd zou worden en is verwijderd. Fake profiel kan niet anders en andere sites zelfde verhaal.Reden in mail vermeld heb iemand leren kennen, is niet zo.Lidmaatschap 3 maanden was de goedkoopste, maar verwijder profiel deze week nog.Laatste “datingsite” die ik gebruik, dan geen meer.Veel te duur,50€ per maand en levert niets op.Vele matches bevielen mij totaal niet, uitgezonderd 1 maar was een fake.T’is genoeg geweest, blijf dan maar single.

  Beantwoorden
 3. Mijn ervaring op de datingsite be2:
  ik word overrompeld met matches uit Wallonië en Brussel, moet toegeven dat daar wel heel knappe mannen blijken te wonen maar die zijn dus allemaal Franstalig en ik Nederlandstalig
  Je krijgt moeilijk tot geen respons wanneer je iemand likt, omgekeerd reageer ik altijd wanneer iemand moeite doet om, zogenaamd mijn profiel bezocht heeft maar is plots weer algemene stilte en hoor je er niets meer van
  Er zijn ook veel profielen waarvan de foto’s niet zichtbaar zijn, je kan dan een berichtje sturen met de vraag of hij ze wil zichtbaar maken maar dat gebeurt niet.
  Wat me ook van het hart moet is die Persoonlijkheidstest waar ik toch veel tijd heb ingestoken en waar ze hun matches op baseren. Ze sturen dan een hoopgevend bericht van een 95% match maar wanneer ik dan ga kijken naar dat profiel kan je er niets uit opmaken. Een lukraak naamloos voorbeeld:
  ZO LEEF IK
  Heel erg netjes
  BELANGRIJK VOOR MIJ
  Familie en vrienden
  Zeer vrij opvoeden
  Sociale activiteiten
  Relatie
  Trouw zijn
  Eerlijkheid
  Betrouwbaarheid
  Persoonlijk
  Stiptheid
  ETEN
  Mijn eetgewoonten
  Ik leef soms gezond
  Mijn lievelingskeuken
  Italiaans
  Frans
  Chinees
  En geloof me, er staat bij iedereen hetzelfde.
  Dus ik wil tijdig mijn abonnement stop zetten om me verder toe te spitsen op 50+match, daar krijg je tenminste reactie en is het veel gemakkelijker om met iemand af te spreken. Wat heb je tenslotte aan oeverloos gechat? Dat is niet mijn ding, zo leer je niemand kennen.

  Beantwoorden
 4. Dezelfde slechte ervaring zoals de andere. Ingeschreven op een abonnement van 3 maanden weinig respons opgeleverd.

  Het abonnement werd automatisch verlengd tot mijn verbazing (maar ok, eigen schuld). Tot ik mjn abonnement wil opzeggen : Op de site geen mogelijkheid om je account te desacitveren. Geen aanwijzingen hoe het dan wel moet en klantendienst is nauwelijks te bereiken! Zo’n frauduleuze praktijken! Zou deze site nooit aanbevelen.

  Beantwoorden
  • Juist hetzelfde meegemaakt.
   Na maand niet meer gebruikt en weet mijn inlog gegevens niet meer. Zou bijna 300 euro moeten betalen. Heb jij betaald?

   Beantwoorden
 5. Ik nam een abonnement voor 1 maand en wou dit stopzetten omdat ik ontgoocheld was in de vele valse profielen. Tot mijn verbazing kon ik mijn acount niet verwijderen. Zonder dat ik het wist had ik blijkbaar ingetekend voor een 3 maand – abonnement. Nu dreigt men mij af met een incasso-bureau en zou ik 190 euro moeten ophoesten..
  Mijn visa-kaart heb ik laten blokkeren.

  Beantwoorden
  • Beste, pas wel op met die incassobureaus. Want die facturen kunnen zeer hoog oplopen, opzeggen lidmaatschap is met een formulier dat u moet versturen per post of via mail.

   Heb dit reeds gedaan op dinsdag 20/09/22 maar nog altijd geen bevestiging van gekregen. En ook met u eens, valse profielen. 2 berichten dat ze graag beter kennis wil maken, antwoord niet op uw vragen en dag erna is dat profiel verwijderd. Beste,vul opzeggings formulier in, is enkel datum, plaats en handtekening en verstuur deze via mail.Verwijder mijn profiel ook,maar wacht op de bevestiging van hen.

   Beantwoorden
 6. Geef aub nooit jouw visanr. aan deze lui met een zeer onduidelijke en naar mijn gevoel frauduleuze vennootschapsstructuur. Ze bieden je lage maandprijzen aan maar eenmaal je hebt gedrukt krijg je een rekening om achterover te vallen. Je hebt blijkbaar ook geen wettelijke bedenk-en opzeggingsmogelijkheid want je krijgt onmiddellijk talloze dreigbrieven waarin ze onmiddellijk dreigen met incassobureaus etc

  Beantwoorden
 7. De grootste geldkloppers uit de dating-wereld. Ze spreken van relatief matige maandbedragen en voor je het weet heb je een zesmaandabonnement aan je been . Als je dan de rekening krijgt en zegt dat dit niet de bedoeling was dreigen ze met ontelbare mails om de incasso naar jouw deur te sturen .Eerst stellen ze je een dading voor waar ze zich achteraf niet aan houden. Geef aub nooit jouw visa .-nr aan deze gangsterbende met
  hun honderdeneen vennootschapjes in het buitenland.

  Beantwoorden
 8. hallo. ik heb net na 6 maand mijn lidmaatschap opgezegd. Op deze site zijn veel fake profielen en na tientallen berichtjes te hebben verstuurd waar ik 1 antwoord op heb gekregen die geen interesse had, is het muisstil geweest. wat be2 doet is zelf berichten versturen in jouw naam en zo proberen anderen die hun profiel niet volledig hebben ingevuld over de streep te trekken. Voor de rest zit allemaal goed in elkaar. Het enige wat ik na die 6 maand heb begrepen is dat iedereen wel iemand zoekt maar niet de moeite wilt doen voor een nieuwe relatie zelfs niet om gewoon wat te praten. Zielig!!! Serge

  Beantwoorden
  • Hallo, klopt,
   ik heb me ook ingeschreven en betaald voor 3 maanden. degenen waar ik een bericht naar schreef, krijg ik met moeite een antwoord op! K krijg wel een hoop waar de likes mee overeenstemmen, maar erg, echt erg, wat er gestuurd wordt.
   Mensen die ik helemaal niet gecontacteerd of bekeken heb op hun profiel, worden naar je toegestuurd. En ik wil degelijk een partner vinden en moeite doen, maar dit, dit slaagt nergens op!

   Beantwoorden

Plaats een reactie