50plusmatch.be

Artikelen op deze site kunnen affiliate links bevatten; lees daar hier meer over

50plusmatch.be is een datingsite speciaal voor Belgische vijftigers. U vindt er dus voornamelijk 50 plussers maar ook veertigers zijn er vertegenwoordigd. De site kent een gratis inschrijving. Bezoek 50plusmatch.be.

logo 50plusmatch.be

50plusmatch is de grootste datingsite speciaal voor 50plussers van België. De leden zijn over het algemeen zeer serieus en hoger opgeleid, en willen graag nog op latere leeftijd een leuke relatie of vriendschap opbouwen.

Schrijf u kosteloos in, of lees onze review en/of ervaringen van (oud)-leden.

Schrijf u nu gratis in bij 50plusmatch.be >>>

Wat is 50plusmatch.be?

Dit is een datingsite voor actieve plussers die op zoek zijn naar nieuwe contacten. Dit kunnen dates zijn die leiden tot een relatie, maar bijvoorbeeld ook nieuwe vrienden om uitjes mee te ondernemen. Mannen en vrouwen die midden in het leven staan dus. Ze zijn gestart in 2006.

Het is een traditionele datingsite, zonder persoonlijkheidstesten en partneraanbevelingen. U maakt een profiel aan met wat foto’s en tekst en gaat op zoek naar singles die u aanspreken. Verder is deze site niet buitengewoon duur, zeker in vergelijking met sommige andere datingsites.

Het Publiek

49% van de leden is vrouw; 51% is van het mannelijk geslacht, dus dat is mooi verdeeld. Elke maand verwelkomt deze datingsite ruim duizend nieuwe leden, keuze genoeg dus. 40% heeft Hogeschool of hoger onderwijs genoten.

U kunt eenvoudig een zoekprofiel aanmaken en onder andere aangeven in welke leeftijdscategorie u interesse hebt. Met 50plus match kunt u ook via hun eigen app daten, mocht u hier geïnteresseerd in zijn. Bezoek voor meer informatie de website 50plusMatch.be

50plusmatch.be website

Recentelijk is er ook een nieuwe feature toegevoegd aan de site, het videobellen:

Videobellen met 50plusmatch

Aanvullend op de gewone chatfunctie, kunnen leden van 50plusmatch ook elkaar in de ogen kijken terwijl ze chatten. Dit is een recente feature op de site, het videobellen. Daarvoor is inderdaad wel een volledig lidmaatschap nodig.

Daten op internet is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Alhoewel we missen natuurlijk dat extra gevoel om iemand echt te ontmoeten. Daar heeft 50plusmatch dé oplossing voor: videobellen.

Berichten sturen en chatten zijn al belangrijke functies wanneer u contact zoekt. Nadat een profiel uw interesse heeft, vormt de communicatie met de ander een tweede stap. Vragen zoals: Wie is het? Hoe drukt hij/zij zich uit? Welke onderwerpen worden aangehaald? Is diegene echt zo leuk als het lijkt?

Middels videobellen krijgt u direct antwoord op die vraag. U kunt tijdens het chatten het beeld activeren, en voilá, u kijkt de ander direct in de ogen.

Op onderstaande pagina’s beschrijven ze goed hoe 50plusmatch werkt, en hoe het ledenbestand is opgebouwd:

50plusmatch.be/hoe-werkt-he
50plusmatch.be/waarom-dating
50plusmatch.be/facts-and-figures

Verschillen Betaald en Gratis 50Plusmatch.be Abonnement

Met alleen het gratis lidmaatschap kunt u een goede indruk krijgen van de werking van de site, maar echt gaan daten is lastig als men niet betaalt. U kunt dan namelijk geen tekstberichten sturen, en dat is toch wel essentieel.

We hebben de verschillen tussen het gratis en volledig lidmaatschap voor u in onderstaande tabel gezet:

FunctieGratis AbonnementBetaald Abonnement
Volledig profiel aanmaken
Eigen Matchprofiel samenstellen
Onbeperkt Zoeken naar Matches
Oproepjes bekijken
Reageren op Berichten
Zelf Berichten versturen
Zien wie uw profiel bezocht hebben
Zoek-voorkeuren van leden inzien
Videobellen en -Chatten
Vrienden maken op Things2Share

Kosten van een volledig Lidmaatschap bij 50plusmatch

Wat kost 50plusmatch.be, vraagt u zich af? We hebben de verschillende abonnementsprijzen in onderstaande tabel tabel gezet.

LooptijdTotale KostenGemiddelde Maandkosten
1 maand€ 29,95€ 29,95
3 maanden€ 59,85€ 19,95
6 maanden€ 89,70€ 14,95
de abonnementskosten van 50plusmatch.be

Inschrijven is evengoed altijd gratis; u kunt na wat rondkijken zien of deze datingsite wat voor u is. Het aanmelden verplicht u tot niets bij deze dienst voor dating voor 50 jaar en ouder. Check altijd de meest actuele abonnementsprijzen op de website zelf.

Een aantal jaren geleden kostte het maandabonnement nog 17.50, dus de prijzen zijn behoorlijk verhoogd. In het verleden was er ook een jaarabonnement maar dat staat nu niet meer vermeld op de site.

Aantal Leden

Kwaliteit en service staan voorop: fake en inactieve profielen worden uit het bestand verwijderd, zodat u alleen geïnteresseerde en serieuze oudere mannen en vrouwen aantreft. De leeftijdscategorie 50 tot 55 vormt de grootste groep binnen 50 plus match, 35% valt binnen deze groep.

Nog eens een derde van de singles is tussen de 55 en 60 jaar oud. Eén op de vijf is tussen de 60 en 65 jaar. Het is dus zeker géén senioren datingsite! 4 van de 10 leden van deze datingsite is trouwens hoger opgeleid.

Doelgericht online daten voor actieve 50-plussers. Dat is waaraan 50plusmatch al sinds 2007 werkt. Die keuze voor een duidelijk omlijnde doelgroep blijkt keer op keer een groot voordeel te bieden.

Schrijf u nu gratis in bij 50plusmatch.be >>>

Veel single Vijftig-plussers

België heeft momenteel ruim anderhalf miljoen singles, en in de hogere leeftijdscategorieën komen er hier steeds meer bij. 50 Plus dating is derhalve populair. Vooral het aantal weduwes en weduwnaars neemt toe, maar ook het aantal senioren dat nooit getrouwd is in hun leven is aan een opmars bezig.

Deze datingsite voor senioren helpt deze mensen bij elkaar te brengen. 50plus is het nieuwe veertig, dus ook internetdaten biedt voor deze groep veel nieuwe mogelijkheden.

50plusmatch banner

50plusmatch App

Naast de website, die u ook prima op uw telefoon kunt gebruiken, heeft dit bedrijf ook een eigen dating app ontwikkeld. Er is een 50plusmatch app voor zowel iPhone als Android gebruikers. U kunt hem downloaden in de App Store of de Google Play Store. Hebt u bovengemiddelde interesse in dating apps? Lees dan ook zeker deze pagina.

zoekfunctie 50plusmatch
de zoekfunctie van de app
berichtenbox app
berichtenscherm van de app
Things2share app
Things2sahe

Maak een gratis account aan en download vervolgens de app, en log in met uw nieuwe login-gegevens.

Weetjes

 • Op de site lezen we dat 94% van de leden hen aanraadt. Dat lijkt ons een wel heel hoog percentage
 • Jaarlijks zouden er ruim 4 miljoen berichten worden verstuurd; of dat inclusief de .nl site is is onbekend
 • De profielen worden handmatig gecheckt op scammers en fakers. Uiteraard glipt er wel eens eentje door heen maar de redactie probeert er kort op te zitten
 • Er is een quiz-functie waarmee u een single snel beter kunt leren kennen aan de hand van een aantal vragen
 • Uiteraard zijn er ook op deze datingsite succesverhalen te lezen
 • Is oud-winnaar van de Thuiswinkel Awards in de categorie datingsites
 • Actief sinds 2006
 • Blijft innoveren en in beweging door nieuwe functies aan hun site toe te voegen
 • 50PlusMatch.be is lid van BeCommerce
 • Schrijf zelf (liefde en dating-gerelateerde) posts op hun blog

Adres en bedrijfsinformatie

Onderdeel van MatchMedia B.V.
Molenstraat 18 A
2513 BK Den Haag, Nederland
Website: www.50plusmatch.be
E-mail Adres: redactie@50plusmatch.be
Telefoonnummer: –
KVK-nummer: 17136160

Bij 50plusmatch kun je veel functies gebruiken zonder te betalen. Wij blinken uit in gemak, service en gebruiksvriendelijkheid voor iedereen.

MatchMedia is in Nederland begonnen met Match4me.nl (voor hoger opgeleiden) en 50plusmatch.nl. Later volgde dus een uitbreiding naar België, met 50plusmatch.be en Match4me.be. De succesformule is inmiddels ook uitgerold in een aantal Scandinavische landen.

Klantenservice

Op de site vindt u een overzicht van Veelgestelde Vragen (F.A.Q). Als uw vraag er niet bij staat kunt u hen mailen op bovenstaand mail-adres. De klantenservice is ook te bereiken via een contactformulier op de site.

50plusmatch.be opzeggen

Wilt u uw lidmaatschap opzeggen en uw account verwijderen? Dit doet u als volgt.

 • Zorg dat u ingelogd bent op uw profiel.
 • Ga naar Instellingen & Lidmaatschap.
 • Klik op ‘uitschrijven’.
 • Bevestig om uw account te deactiveren.

Een betaald abonnement stopzetten net nadat u het bent aangegaan? U kunt tot 14 dagen gebruik maken van het herroepingsrecht. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop uw lidmaatschap is ingegaan

Alternatieve Datingsites voor 50plussers

Zoekt u toch een andere datingsite dan deze? Dan zou bijvoorbeeld Elite Dating een optie kunnen zijn; deze wat duurdere datingsite trekt voornamelijk oudere alleenstaanden. Althans weinig jongeren.

Ervaringen met 50plusmatch.be

Bent u lid of lid geweest van deze datingsite? Dan vinden we het leuk als u uw ervaring wilt delen met ons en onze lezers. U kunt een korte recensie of review achterlaten onderaan deze pagina .Hier leest u ook ervaringen die eerder gepost zijn.

17 gedachten over “50plusmatch.be”

 1. ik heb vandaag een overschrijving gedaan voor 3 maanden is dat morgen in orde of ben ik mijn geld kwijt ik hoop dat jullie mij willen helpen dank u

  Beantwoorden
 2. ik weet niet ik heb nog erg weinig vertrouwen. er is erg veel gebeurd in mijn leven zowel in mijn jeugd als in mijn wat oudere volwassen leven. ik heb geprobeerd om zo normaal mogelijk te zijn al hoewel dat voor mij niet te gemakkelijk is door de dingen van vroeger.

  Ik heb twee vrouwen gekend de ene jonger de andere nog jonger maar zij hebben wel de benen genomen. maar oke neen ik heb het geprobeerd en soms is het wel moeilijk om allen te zijn maar als ik alles opnieuw moet verwerken of moet mee maken dan is het beter zo.

  Nu ik ouder ben en steeds word heb ik wel met de gedachten gespeeld maar toch heb ik geen vertrouwen meer ik wou dat de wereld anders was maar het is nu eenmaal zo niet. nu geniet ik van mijn films en wanneer het mee valt eens een uit stap naar iets sommige mensen hebben nu eenmaal geluk en andere niet. je laten inschrijven voor zo een date site het is niet gratis het kost geld en de rest ja. het is goed voor mensen met geluk maar niet voor iemand als ik daar ben ik toch op gebied van omgang en zo te braaf en te gevoelig. en dat komt door wat ik in mijn jeugd heb meegemaakt.

  Ik ben zeker niet perfect zeker niet ik heb ook vele fouten gelijk iedereen. en ik heb het moeilijk om met onbekende mensen om te gaan zeker met een vrouw maar een site zoals dit?

  Beantwoorden
  • Daniel,
   Ik ken het hele gedoe.
   De ene site is nog erger dan de andere. Maak er gewoon het beste van en kijk vooruit.
   Maak een gat in je rugzak dan valt het verleden er een voor een uit. Vergeet niet dat dat verleden je wijzer heeft gemaakt.

   Beantwoorden
 3. ben vandaag ook weer op mijn beide voeten neer gekomen, ofwel zoeken de meeste mannen alleen maar seks,maar vandaag had ik iets heel anders, we chatten al 3 weken en alles liep goed , tot vanmorgen hij opeens geld vroeg dat was genoeg voor mij,en maar lange liefdesteksten sturen nou ik moet zeggen de verliefdheid was vanmorgen ineens over , meneer bleek ook nog niet te zijn wie hij beweerde te zijn, zit er nog wel iets goeds tussen ?

  Beantwoorden
 4. Ben heel tevreden over deze site.
  Ik kan de site niet meer bereiken sedert vandaag. Denk dat ik kwaadwillig geblokkeerd ben aangezien voor de rest alles normaal werkt. Kunnen jullie mij helpen?

  Beantwoorden
  • Hallo,

   Ik heb al heel wat meegemaakt op deze site op verschillende terreinen.
   Kunnen we misschien wat informatie uitwisselen?

   Beantwoorden
 5. Ik geloof dat het kan maar net zoals in het echte leven, lopen je échte matches niet dik. Het blijft een speld in een hooiberg ….. tenzij je een relatie ziet als medicijn tegen eenzaamheid maar daar doe ik niet aan mee.
  Wie niet waagt, niet wint. En zolang je jou treffer niet bent tegengekomen, kan je idd lange tijd op een dating site zitten. Niks mis mee. Getuigt naar mijn gevoel eerder van persoonlijkheid en weten wat je wil en niet wil. Je moet toch niet bij de eerste de beste blijven plakken ?
  Veel succes iedereen.

  Beantwoorden
 6. Klassieke situaties van een mannelijk lid: eerst leg je contact met één of meerdre partners (dat moeten jullie zelf bepalen). Let al wel op de afstand ; want dat lijkt al snel een groot probleem te vormen. Na intensief gemail waarbij je elkaar rationeel goed aanvoelt komt het in het beste geval tot een meet&greet. Zeker geen “date”, dat is een level hoger.

  En dan komt de realiteit naar boven. Max, virtuele communicatie is niet zoals “in het echt”. De meeste vrouwen die ik al ontmoet heb waren echte experten, met vele dates en enkele relaties van ongeveer 1 jaar. Ik ken iemand op de site die zo al 10 jaar bezig is. Dat is haar vorm van sociaal contact en “outbraking from the isolatin.” Sorry, maar hier haak ik af. Liever naar een boerenkermis en er een hele avond met een dame drinken en dansen, en dan zal je op het eind véél meer weten over die persoon dan tientallen mails.

  Relaties op lange termijn zijn hier zeldzaam, en dit komt omdat we allemaal een overvolle rugzak dragen die de partner niet perse dragen wil. Een duurzame relatie smeed je op je +/- 25 jarige leeftijd , als je nog jong en fris bent en alles aankunt. 50Plussers dragen erg veel bagage, en ik ga niet beweren dat het niet kan, want ik geloof er nog zelf is, maar als je van beide personen alle puzzelstukjes naast elkaar legt zoals ze zijn (ook het financiële bij samenwonen- verminderd pensioen wegens niet alleenstaande), kan de beslissing verdomd moeilijk worden.

  Vriendelijke groeten,
  Mr_Mike

  Beantwoorden
 7. Ik heb een master behaald in 1983, ik ben single, maar ik heb niet de minste intesie om ook maar via jullie website een contact te maken.
  Ik kan mij niet fatsoenlijk kleden, ik rook, ik drink, …….
  Gelieve Uw reclame op internet en TV stop te zetten.
  Mvg, zelfs niet gemeend

  Beantwoorden
 8. Ik heb me net lid gemaakt voor 6 maanden en ontvang een mail dat de duur van het lidmaatschap verdubbeld wordt op 2 en 3 juni. Hoe krijg ik dat in orde???

  Beantwoorden
 9. coucou salut je suis isabelle je suis a le recherche d’un homme avec qui fait ma vie de femme

  Vertaling via Google Translate: hi hi ik ben isabelle Ik was op zoek naar de man die mijn leven maakt als een vrouw

  Beantwoorden
 10. Veerle,

  Ik zit ongeveer in dezelfde situatie, maar van mij mag het wel dat ietsje meer zijn. Hij wil liever gaan fietsen, dus ik neem het heft in eigen handen voortaan.

  Beantwoorden
  • Hallo Joke,
   Ik las jouw reactie op een opmerking van Veerle op datingbureau.be .
   Het dateert al wel van augustus 2012, maar ben jij nog steeds op zoek naar iemand om mee af te spreken die iets ‘meer’ met jou wil doen dan op zichzelf gaan fietsen?
   Laat je mij eens weten waarnaar je echt op zoek bent?

   Groetjes,
   Pieter

   Beantwoorden
 11. Zoek iemand om af en toe eens uit eten te gaan, naar een concert, dans of toneelvoorstelling of een mooie film.
  Ben gehuwd maar mijn echtgenoot zou liever zijn leven voor een deel apart verder uitbouwen.

  Beantwoorden
  • Hey Veerle, ik zit in hetzelfde schuitje als jij. Ben getrouwd en sinds september wonen we elk zelfstandig,mijn man wil een pauze in onze relatie! Indien je eens wilt afspreken? Geen paniek, ben hetero 😉

   Beantwoorden

Plaats een reactie