Gratis Datingsites

Op deze pagina vindt u een overzicht van gratis datingsites. Veel vrijgezelle mannen en vrouwen zijn wat terughoudend om een betaald lidmaatschap af te sluiten bij één van de betaalde datingsites zoals C-date en Match4me.be.

Betaalde of Gratis Datingsites

Deze angst is voor een groot deel niet echt terecht, omdat het met name de datingsites zijn waar voor betaald moet worden die de beste service en nog belangrijker, een serieus aanbod van zoekenden hebben.

Alle leden hebben namelijk betaald en zijn serieus op zoek naar een langdurige relatie. Het aanmelden bij dit soort sites kost nooit geld, dus u kunt altijd vrijblijvend kijken of de site wat voor u is. Aan de andere kant zijn de meeste dating apps ook goed gratis te gebruiken, en daar zitten ook veel serieuze singles. Dit artikel gaat echter alleen over gratis relatiesites.

Weinig Kwalitatieve Belgische Sites

In België zijn er helaas weinig kwalitatief goede volledig gratis datingsites, laat staan gratis datingsites zonder inschrijving.

In Nederland hebben ze het wat dat betreft een stuk beter voor elkaar, en het is ook daarom dat veel Vlamingen die op zoek zijn naar gratis dating hun toevlucht nemen naar één van de Nederlandse datingsite. Echter zien we dat ook in Nederland steeds meer, voorheen succesvolle, gratis sites offline gaan of worden overgenomen.

paid gratis datingsite
Paiq, een Nederlandse datingsite met zowel gratis als betaalde functies

We zetten de betere datingsites die geen geld kosten voor u op een rijtje. Dating apps als Tinder en Happn laten we dus even buiten beschouwing in dit overzicht. Ondanks dat deze dating apps zijn uitstekend gratis te gebruiken zijn. Vrijwel alle dating apps hebben wel betaalde extra’s, maar waar het ons om gratis of er gratis berichten heen en weer kunnen worden verstuurd. Dat is bij alle grote dating apps het geval.

c-date banner

Top 6 Gratis Datingsites

We hebben toch getracht een soort van toplijstje te maken:

Knuz

Knuz is 100% gratis en heeft al meer dan 650.000 leden gehad is haar geschiedenis. Niet verwonderlijk want ze gaan al een flink aantal jaren mee. Het aantal actieve leden van Knuz schommelt zo rond de 10.000. Actief = ingelogd in de afgelopen twee maanden.

Knuz heeft geen app, maar de site is goed responsive en op uw mobiel te gebruiken. Ook kunt u er chatten. Een verrassend complete site, wat maar weer eens bewijst dat een goede site niet veel geld hoeft te kosten. Ook het profiel (je eigen pagina) dat u kunt samenstellen is erg uitgebreid. Op het forum kun je van gedachte wisselen over daten, liefde en relaties in het algemeen. Veel mensen zitten er ook puur voor casual erotisch contact. Op het moment zijn er 20.000 Belgen ingeschreven, waarvan er 7.500 echt actief zijn op Knuz. Bezoek Knuz

Volledig lidmaatschap zonder verplichtingen en zonder iets te betalen. Op Knuz kun je echt gratis en onbeperkt met iedereen in contact treden. Gratis online daten en chatten met vele duizenden leuke singles.

Paiq

Paiq wist in Nederland diverse prijzen in de wacht te slepen, waaronder al 2 keer die van Website van Het Jaar in de categorie Dating. Bij Paiq vul je geen profiel in, maar maakt het systeem vooral gebruik van ingenieuze matching. Ook kun je er gratis chatten, waarbij jullie foto’s steeds beter zichtbaar worden. Spannend dus!

Hoewel Paiq gratis is zijn er in de loop der jaren wel betaalde lidmaatschappen bijgekomen. Deze variëren in prijs van 5 tot 20 euro per maand. Matches, speeddates, chatten zijn gewoon gratis; maar met een Focus, Boost of Select abonnement heb je meer mogelijkheden. Paiq heeft ook een eigen app. Bezoek Paiq

Paiq is een datingsite die het anders aanpakt. Hier hoef je geen verkooppraatje in de vorm van een profiel te schrijven, maar ga je direct met elkaar in gesprek

Datic.be

Datic.be is een relatief nieuwe gratis datingsite die voorheen bekend stond als Mingl. Naast een naamsverandering heeft deze site ook een grondige restyling gekregen.

Er zouden volgens Datic zelf meer dan 10.000 vrijgezelle Belgen lid zijn. En elke dag komen er Vlaamse singles die willen chatten en daten bij. Datic werkt ook met interessegroepen. Zo kun je contact leggen met singles die bijvoorbeeld dezelfde hobby hebben als jij. Leuk initiatief en fijn dat er een geheel gratis echt Vlaamse datingsite is. Bezoek Datic.be

Meer dan 10.000 Belgische vrijgezellen op Datic En elke dag komen er nieuwe singles bij

OkCupid

OkCupid is een internationaal georiënteerde datingsite, die steeds meer Nederlandstalige leden weet aan te trekken. Het leuke van OkCupid is dat je letterlijk honderden multiple choice vragen kunt beantwoorden, en ook kunt aangeven welke antwoorden jouw ideal match zou geven. Zo kan OkCupid uitrekenen wie goed bij u zou passen. Let wel: u hoéft geen bergen MC vragen te beantwoorden als u dat niet wilt. Maar hoe meer u er invult, het preciezer het matching-systeem werkt.

okcupid gratis datingsite

Natuurlijk kunt u ook gewoon foto’s uploaden en zelf op zoek gaan naar aansprekende profielen. OkCupid kent mijns inziens een wat alternatiever publiek gemiddeld genomen, maar iedereen is er welkom.

OkCupid is 100% gratis te gebruiken. Geen belemmeringen in het sturen van berichten. Wel zijn er net als bij de meeste gratis datingsites betaalopties. Dan kunt u zien wie u geliked hebben, matches sorteren op aantrekkelijkheid en meer van dat soort ongein. Ik vind OkCupid echt een aanrader. De site is wel Engelstalig. Bezoek OkCupid

 Get noticed for who you are, not what you look like. Because you deserve what dating deserves: better.

Relatieklik.nl

Relatieklik.nl, van dezelfde eigenaar als Knuz. Prima gratis datingsite die we van harte kunnen aanbevelen. Wel wat minder groot, maar met ruim 80.000 leden een heel behoorlijke site. Leuk onderdeel van de website zijn de dating tips die je helpen je internetdating-avontuur zo succesvol mogelijk te maken. Anders dan bij de andere genoemde sites beschikt Relatieklik over een persoonlijkheidstest.

Singlesplace.nl

Singlesplace.nl heeft ongeveer 40 duizend leden in haar bestand, en maakt onze gratis dating Top 5 vol. Motto: “daten voor serieuze singles uit Nederland en België”. Je kunt er chatten en daten via de webcam. Vind je cammen spannend? Dan zit je hier goed. Via de zoekfunctie vind je er snel een overzicht van single mannen en vrouwen. Tijdelijk kun je er een tablet winnen. Bezoek SinglesPlace

Het aandeel aan Belgen op deze sites is natuurlijk niet zo groot als het aandeel Nederlanders, maar u vindt ze er wel. Daarbij kunt u natuurlijk ook denken aan een leuke date met iemand uit de meer zuidelijk gelegen provinciën van Nederland.

Ervaringen met volledig gratis datingsites

Bent u al bekend met een van bovenstaande sites, of met een hele andere relatiesite waar niet voor hoeft betaald te worden? We zijn erg benieuwd naar uw ervaringen; u kunt deze hier achterlaten. We waarderen het zeer als u dit artikel deelt via Twitter of Facebook, mocht u er iets aan gehad hebben.

happy pancake gratis datingsites

We hebben gezocht naar echt Vlaamse kosteloze relatiesites maar goede hebben we niet gevonden. Vaak hadden ze toch een erotisch karakter of waren er verborgen kosten. Hebben we een goede gratis Belgische (Nederlandstalige) datingsite gemist? We horen het graag!

Wellicht nemen we deze op als we bovenstaande Top 6 gaan updaten. Laat de url achter in de comments en we gaan er naar kijken.

We zijn vooral op zoek naar meer info en (oud)leden van
– gratis-daten.be (gedateerd? werkt deze site nog?)
– relatie-zoeker.com
– dating-gratis.be
– mijndate.be
– flunner.com
– mydate.be

Heeft u meer info over deze gratis datingsites dan houden we ons van harte aanbevolen.

26 gedachten over “Gratis Datingsites”

 1. Ik was jaren lid op Connectingsingles.com maar toen ik onlangs wou inloggen kreeg ik een volledig vernieuwde display én…het bericht dat De Benelux niet meer binnen hun actie range vallen. Alles was geannuleerd en herinschrijven onmogelijk. Dus vergeet die site maar!!

  Beantwoorden
 2. i-date heeft de naam om gratis te zijn je kan er met de roulette gratis kredits verwerven alleen scoor je daar praktisch nooit de 250 wan in werkelijkheid veel meer zou moeten zijn verder zijn alle profielen fake en deze profielen zijn steeds online 24 op 24

  Beantwoorden
 3. liefde is geen prijskaartje en mensen zouden op zijn minst een kans moeten hebben om iemand te vinden zonder daarvoor te betalen. relaties opbouwen vraagt vertrouwen en voor veel mensen is dat al moeilijk door hun persoonlijke ervaring. als je moet betalen om iemand te ontmoeten dan is de vraag of het nog om liefde gaat of gewoon een bedrijf die probeert gebruik te maken van waar mensen naar op zoek zijn. jammer dat alles meer om consumptie draait dan de waarde van ons mens zijn.

  Beantwoorden
 4. ik zoek gewoon een echte datingsite met echte mensen. liefst gratis want bij die betalende geraak je niet verder dan een duur betalend gesprek. en afspreken voor een date lukt daar Nooit

  Beantwoorden
 5. De prijzen die paiq heeft gewonnen zijn voor haar vorige website. Toen kon je nog allemaal vragen invullen aan de hand waarvan je gematched wordt. Inmiddels hebben ze alles versimpeld en zijn er ook veel minder leden,

  Beantwoorden
 6. Alles wat hier werd neergepend klopt. Zelf in Spanje wonende als weduwnaar, heb ik niets dan fakes en scammers voor mijn neus zien voorbijtrekken. Voorbeeld een datingsite voor zogezegd ernstige over vijftigers, staat vol met teenagers, twintig en dertigers. Waar zijn dan de normen die de zogenaamde beheerders hanteren ?

  Beantwoorden
  • Refreeda.be – De 100% gratis datingsite.
   Profielen of groepen aanmaken,
   volledige controle over privacy settings,
   privé of openbare gesprekken,
   zoekertjes plaatsen,
   foto’s delen etc ..
   REFREEDA.be en staat voor REal FREE DAting ..
   meld je vandaag nog aan.

   Geen addertjes onder het gras, Simpelweg volledig gratis omdat we het beu zijn overal te moeten betalen.

   Beantwoorden
 7. Ik ben nu al drie jaar singel door het overleiden van mijn vrouw.ik denk dat het tijd is om nieuwe vriendin te zoeken.en verder bouwen aan mooie toekomst er is plaats een vrouw met zonder kinderen.ik heb geen kinderen ben 53jaar die en half jaar singel

  Beantwoorden
 8. Ik heb al heel wat datingsites geprobeerd, maar overal stuit je toch een beetje op dezelfde problemen. Teveel fake profielen. Soms is het iemand van de site zelf die met je ligt te chatten. Allemaal alleen maar om je online te houden. Datingsites zijn niet meer hetzelfde als vroeger. Nu zijn het bedrijven waar alles draait om geld. Zij willen helemaal niet dat je iemand leert kennen, want dan zijn ze je kwijt. Erg eigenlijk dat dit allemaal zo maar kan. Want eigenlijk noemt zoiets oplichting.

  Beantwoorden
 9. ‘Flunner’ en ‘Vrienden’ zijn twee vlaamse gratis sites die er het voorbije jaar de brui aan gegeven hebben. Alleen Datic lijkt nog actief te zijn. Maar ook ‘Connecting Singles’ telt als internationale dating site ook heel wat Vlamingen / Belgen onder zijn leden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie