Singles50.be

Artikelen op deze site kunnen affiliate links bevatten; lees daar hier meer over

Datingsite Singles50.be is bedoeld voor singles van 50 jaar en ouder. Ook als eind-veertiger bent u natuurlijk welkom.

logo singles50

De site doet partneraanbevelingen op basis van een vrij uitgebreide test. Deze test maakt u bij het (gratis) lid worden. Bezoek Singles50.be.

Lees onderstaande Singles50 review, en/of de ervaringen van ex-leden onderop deze pagina.

Schrijf u nu gratis in bij Singles50.be >>>

Wat is Singles50.be?

Net als veel andere datingsite heeft Singles50.be zich toegelegd op een specifieke doelgroep. De naam zegt het eigenlijk al: Singles50.be focust zich op de doelgroep van 50 jaar en ouder.

Dat lijkt helemaal geen slechte keuze te zijn, omdat dit een doelgroep is dat over het algemeen wel wat hulp kan gebruiken bij het vinden van een nieuwe liefde. Mensen in deze doelgroep hebben al het een en ander meegemaakt en zitten misschien minder te wachten op een langdurig vrijgezellenleven.

Een stabiele en vaste relatie is waar Singles50 voor lijkt te gaan. Met de wetenschappelijke matching methode helpen ze de 50 plussers aan een nieuw begin in de liefde. Ze zijn in meerdere landen actief, en een groot nadeel is dat het een erg dure datingsite is. Ook zijn er veel klachten over singles50 te vinden. Een beter en goedkoper alternatief is 50plusmatch.be.

singles50.be website
de website van singles50.be

Verder is dit een zogenaamde matchmaking datingsite. Dit houdt in dat u ‘gematcht’ wordt op basis van een persoonlijkheidstest die u vooraf invult. Enkele concurrenten doen dit ook, zoals Parship.be en Elite Dating.

Eerste indruk

De eerste indruk van deze datingsite is professioneel en discreet. De website oogt zeer eenvoudig, maar wel goed in elkaar gezet. Ze hebben er werk van gemaakt betrouwbaar over te komen

Het eerste wat je ziet wanneer je de website aanklikt is het motto van Singles50.be, namelijk: ‘Samen mooie momenten beleven voor 50+’. Daarmee is meteen duidelijk voor welke doelgroep de datingsite bedoeld is. Het geeft daarbij ook een serieuze toon af. Iedereen wil namelijk graag de mooie momenten in het leven met een partner beleven. De datingsite geeft hierbij aan voor de serieuze en duurzame relaties te gaan. 

Wij doen alleen suggesties aan u op basis van de resultaten van Singles50’s wetenschappelijke persoonlijkheidstest.

Wat is de werkwijze?

De werkwijze van Singles50 komt overeen met het gebruikelijke dating recept. U kunt zich gratis aanmelden en een profiel aanmaken.

Vervolgens neemt u deel aan de wetenschappelijke persoonlijkheidstest. Op basis van deze test ontvangt u een beschrijving van je ideale partner en worden er speciaal voor u aanbevelingen gedaan. Al deze stappen zijn gratis en vrijblijvend. De volgende stap is dan aan u.

Als u een betaald abonnement neemt benadert u vervolgens de potentiële match en gaat met elkaar in gesprek. Hopelijk klikt het tussen jullie en kan jullie relatie zich zo ontwikkelen. Let wel, deze datingsite is gierend duur, daarover verderop op deze pagina meer.

parship banner

Redenen om voor Singles50.be te kiezen

Singles50 geeft zelf een aantal redenen waarom u voor hen zou moeten kiezen. De eerste reden om voor hen te kiezen, is dat zij een goede basis leggen voor een liefdevolle relatie. Door middel van de wetenschappelijke persoonlijkheidstest wordt u op specialistische manier geholpen bij het vinden van uw ideale partner.

De tweede reden om voor deze datingsite te kiezen is de goede bescherming van persoonlijke gegevens. Derden hebben bij Singles50 geen toegang tot gegevens die u privé wilt houden. Daarbij gaat het om uw persoonlijke gegevens, uw communicatie binnen de website en uw contactsuggesties. De kers op de taart is dat u zelf bepaalt wie uw foto’s kan zien. 

Dat zijn twee goede redenen om voor Singles50 te kiezen, ook al zijn het niet perse onderscheidende redenen. Een groot deel van de concurrenten werkt ook met wetenschappelijke (persoonlijkheids)testen (zoals Parship.be) en waarborgen uw privacy.

Wat wel onderscheidend lijkt te zijn van deze datingsite is de openheid rondom de ratio man-vrouw aanmeldingen. Het lijkt een beetje curieus om daar aandacht aan te besteden, maar als u erover nadenkt geef het juist extra vertrouwen in de datingsite. Het lijkt namelijk onhandig om een datingwebsite te gebruiken waar het overgrote deel van de leden een gender heeft waar u niet op valt. Deze site is overigens onderdeel van dezelfde organisatie die achter Be2.be zit.

singles50 banner

Videobellen

Bijzonder van Singles50 is de manier waarop de focus op het videobellen gelegd wordt. Volgens de website is videobellen dé manier om zorgeloos de ware te vinden. Volgens hen zitten er veel voordelen aan deze optie.

Door videobellen krijgt u bijvoorbeeld een betere indruk van uw potentiële match en hebt u zelf de touwtjes in handen van hoe het gesprek verloopt. Dat klinkt allemaal zeer logisch en deze optie lijkt dan ook een waardevolle toevoeging aan het online daten. Onderscheidend is het videobellen echter niet, sinds het ‘nieuwe normaal’ hebben veel datingsites het videobellen geïntroduceerd als alternatief voor daten op locatie. 

Schrijf u nu gratis in bij Singles50.be >>>

U bepaalt wie uw foto ziet

Een laatste aspect dat op een positieve manier opvalt, is dat u bij Singles50 zelf bepaalt wie uw foto’s ziet. Niet iedereen vindt het namelijk een fijn idee om gekozen te worden op basis van uiterlijk.

Op deze manier kunt u bijvoorbeeld het delen van uw foto’s uit zetten en iemand leren kennen op basis van de persoonlijkheid. Deze optie lijkt ook wel goed bij de doelgroep te passen. 50 Plussers hebben over het algemeen een wat minder sterke focus op uiterlijkheden en zijn gerichter op zoek naar iemand die bij hun persoonlijkheid past. In dat opzicht is het fijn om uw foto’s alleen te hoeven delen wanneer u daarvoor kiest.

Verschillen tussen het gratis en betaalde lidmaatschap

Over welke functies u wel en niet beschikt zonder te betalen staat in onderstaande tabel. Zoals bij zoveel datingsites voor vijftigplussers is echt goed online daten zonder te betalen niet mogelijk.

FunctieGratis AbonnementPremium Account
Profiel aanmaken
Persoonlijkheidstest doen
Match-spel spelen
Alle profielen scherp zien inc foto’s
Zien wie uw profiel bezocht hebben
Profielen favoriet maken

Wat kost Singles50?

Zoals al eerder vermeld is dit een erg dure datingsite. Momenteel zijn de kosten als onderstaand. Een veel schappelijker geprijsd alternatief is 50plusmatch.be.

LooptijdTotale KostenGemiddelde Maandkosten
3 maanden€ 149,70€ 49,90
6 maanden€ 179,40€ 29,90
1 jaar€ 298,80€ 24,90
de abonnementsprijzen van singles50.be

Aantal Leden

Hoeveel Belgen zijn lid van Singles50? Dat is lastig te zeggen. Dit is een internationale dienst, ondanks hun .be domein. Op de voorpagina schrijven ze: ‘766.000 geregistreerde leden hebben vertrouwen in onze wetenschappelijke benadering van liefde’. Dit aantal is te hoog om alleen over Vlamingen en Walen te gaan.

Naar eigen zeggen is 57% vrouw en 43% van de leden man. Dit is hoogst uitzonderlijk; vaak ligt die verhouding op datingsites precies omgekeerd.

Singles50 App

Singles50 heeft een eigen dating app ontwikkeld, voor zowel iOS als Android devices. Het handigst is eerst een gratis profiel aan te maken op de website.

U kunt daarna de app downloaden in de App Store of in de Google Play Store. De Singles50 app reviews in de stores zijn niet bepaald positief. Hieronder ziet u 3 screenshots uit de app, om een idee te krijgen:

singles50 app
de Singles50 app
profielen in de app
profielen in de app
voorbeeld vragen persoonlijkheidstest
een vraag uit de persoonlijkheidstest

Adres en bedrijfsinformatie

Onderdeel van Be2 S.à.r.l.
13 rue du Commerce 
L-1351 Luxemburg
Website: www.singles50.be
E-mail Adres: klantenservice@singles50.be
Telefoonnummer: onbekend
Faxnummer: +32 24166464
Handelsregister-nummer: B 123206

Klantenservice

Er is geen pagina met veelgestelde vragen te vinden, en de klantenservice is alleen te bereiken op klantenservice@singles50.be of per fax. 

Daten is niet altijd even gemakkelijk in België. Misschien woont u in een vrij kleine plaats, of bent u veel voor uw werk onderweg? 

Singles50.be opzeggen

Als u klaar bent met deze site en uw profiel wilt verwijderen dat doet u dit als volgt:

 • Log in op uw profiel zoals u altijd deed
 • Klik op ‘Mijn profiel’
 • Er verschijnt een reeks opties. klik op ‘instellingen’
 • Klik op ‘bekijken / wijzigen’ onder profiel status
 • Als u uw profiel (tijdelijk) wilt deactiveren: klik op ‘profiel deactiveren’ 
 • Als u uw profiel geheel wilt wissen: klik op ‘profiel wissen’
 • Bevestig uw keuze. 
 • Hierna is uw account verwijdend of gedeactiveerd, afhankelijk van uw keuze.

Alternatieve 50+ Datingsites

Er zijn betere en goedkopere datingsites voor vijftigers. Lees bijvoorbeeld onze reviews over 50plusmatch.be. Met name 50plusmatch is een aanrader, en inschrijven en rondkijken is er gratis.

50plusmatch banner

Ervaringen met Single50.be

Bent u lid of lid geweest van Singles50? Dan lezen we ur recensie graag terug! Bent u tevreden over heeft u juist klachten? Waren er genoeg Vlaamse vijftigers lid? Uw review helpt andere lezers, dus draag vooral uw mening bij.

11 gedachten over “Singles50.be”

 1. via website nr mijn profiel optie “account verwijderen” moet mail sturen, ondertussen al 4 mails verstuurd, geen antwoord……..k*tdatingsite, oplichterij

  Beantwoorden
 2. ik heb net in betaling gedaan voor 1 maand via bankoverschrijving met de bewijs dat betaalt is na 3 dagen is de premium nog niet geopend schandalig is dat geld wolf ik hebt direct mijn bank gebeld om te blokkeren

  Beantwoorden
 3. Oplichters zijn het ze steuren gewoon een rekening via cms en doen net of mijn man lid is geweest mijn man is nooit lid geweest en kunnen jullie wel denken nou hij zal wel niet te vertrouwen zijn nou dat is hij 100 procent want heeft me meteen van deze rekening verteld oplichters singles50 be hoe komen we er in godsnaam vanaf gaan dit ook echt niet betalen 😡

  Beantwoorden
 4. helemaal niet tevreden!
  deze site zit vol met nep profiel. houdt gewoon niet op.
  als je een melding doet zie je ‘werd al gemeld’ toch blijven ze op de site staan. ze stellen je zelf matches voor met nep profielen.

  Beantwoorden
 5. Ik wil mijn profiel verwijderen maar dat gaat niet. Heb nu een mail gestuurd ben benieuwd of ze het oplossen. Ik ben erin gegaan voor 1 maand en betaald. Ik vind dat je het ook direct moet kunnen opzeggen wanneer je dat zelf wilt.

  Beantwoorden
 6. Ik was geschokt over de betaling. Er waren 3 opties op de site om te betalen – voor 1 maand, 6 of een jaar. En de som voor 1 jaar was slechts 30 eu! OK ik drukte op 1 jaar en drukte op betalen. En daar kwam een schock! Plotseling stond er dat ik 359 euro had betaald! Zo’n bedrag was nergens eerder vermeld op deze site.
  Dit is totale fraude! Mensen wees voorzichtig!

  Beantwoorden
 7. Beste, Ten eerste wil ik anoniem blijven , oké…

  De datingsite “Singles50.be” doet totaal niet aan de voorwaarden !!

  Op de korte termijn dat ik aanwezig was op de Site (1 maand), heb ik 3 maal toe scamme, oplichters (vrouwen) ontvangen, die duidelijk om Geld vragen, dit hoort Niet op deze Site !!
  Het word tijd, dat men dat grondig aanpakt! Er zijn genoeg middelen om dat te beveiligen.

  Beantwoorden
  • Ik heb geen goede ervaring met singles 50.
   Nepprofielen, dezelfde foto’s maar verschillende profielen, foto’s van heren met een jongere leeftijd dan vermeld.
   Geen antwoord op verstuurde berichten, wel berichten van anderstaligen waar je niets mee kunt.
   De klantenservice hetzelfde verhaal, geen antwoord.
   Het kost alleen veel geld, tijd en energie, meer niet.

   Beantwoorden

Plaats een reactie