Dating Apps

Wilt u eens een datingapp proberen? In dit artikel lopen we de bekendere dating apps met u langs. Een groot voordeel van apps is dat men elkaar berichten kan sturen zonder daarvoor te hoeven betalen.

logo happn

Dit in tegenstelling tot de meeste datingsites. Mede hierom, en het snelle efficiënte swipen, zijn dating apps erg populair.

Door de populariteit is er echter wel een beetje een wildgroei aan apps ontstaan. Slechts een aantal heeft genoeg leden in België om van waarde te zijn. De belangrijkste zetten we op een rijtje. Bedenk dat er ook veel niche dating apps zijn, bijvoorbeeld voor muziekliefhebbers, dierenliefhebbers, introverte mensen et cetera. Deze worden niet top deze pagina behandeld.

Sneller, goedkoper en efficiënt singles leren kennen met dating apps

Voorheen konden we enkel gebruik maken van datingsites, maar tegenwoordig verschijnen er ook steeds meer dating apps. Sommige datingapps zijn compleet nieuw, zoals Tinder. Andere zijn voorgekomen uit een reeds bestaande datingsite. Zo hebben bijvoorbeeld datingsites Parship en EliteDating, die toch al jaren bestaan, een eigen datingapp ontwikkeld.

parship dating apps
Die van Parship is slechts één van de vele dating apps.

Rode draad die door de nieuw uitgebrachte apps loopt is toch wel ‘snelheid’. Waar daters vroeger bereid waren uitgebreid profielen te bekijken en hun zoekopdracht te optimaliseren, moet alles nu een stuk sneller.

Mede hierdoor zijn foto’s (nog) belangrijker geworden. Singles worden eerst op hun profielfoto beoordeeld; daar pas op de rest. Internetdaters die een app gebruiken willen binnen korte tijd veel singles kunnen beoordelen. Daarbij willen ze graag, als het even kan, de volgende dag weer een nieuwe ‘voorraad’ singles voor hun neus krijgen. Het apparaten is daarmee eigenlijk tegenovergesteld aan relatiebemiddeling: veel en snel.

Overzicht van 16 bekende dating apps

Eén van de meest bekende dating apps op dit moment is natuurlijk wel Tinder, maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Wij vertellen u graag wat meer over de leukste dating apps van dit moment. Dit zijn leuke dating apps om eens te proberen:

c-date banner

Bumble

De dating app Bumble is nog niet heel erg oud en is dan ook nog druk bezig om meer bekendheid te vergaren. Het doel van deze dating app is wel om minimaal even groot en succesvol te worden als Tinder.

Dit wil Bumble doen door het helemaal anders aan te pakken. In deze dating app is het namelijk zo dat alleen de dames de optie krijgen om een gesprek te starten bij een match. Doet zij dit niet binnen een dag? Dan is de match weer verdwenen. Ideaal voor snel daten dus!

Het feit dat vrouwen de eerste stap zetten maken deze app onderscheidend. Grappig feitje: het team achter Bumble bestaat voor het grootste gedeelte uit vrouwen! De app is erg populair: elke minuut zijn er 24 singles die de app installeren. Bumble: ‘Zoek, date en netwerk!’

De populaire Bumble dating app
De populaire Bumble dating app

Bezoek Bumble.com | Bumble op iTunes | Bumble op Android |

Tinder

Tinder bestaat pas vanaf einde 2013, maar er zijn nog maar weinig mensen te vinden die er nog nooit van hebben gehoord. Deze dating app is verreweg het meest populair. Eenvoudig swipen om aan te geven of een foto u aanspreekt of niet. Makkelijker kan het bijna niet! Hebt u een match? Dan kunt u chatten en een eerste date plannen als u dat zou willen.

tinder logo

De aanvankelijke kritiek (Tinder zou een vleeskeuring zijn) lijkt door het succes wel verstomd. Vlak na de introductie groeide het aantal gebruikers spectaculair.

Ook mannen en vrouwen die helemaal niet single waren op dat moment gebruikten de app, puur uit nieuwsgierigheid. Die hype lijkt wel een beetje voorbij te zijn. ‘Tinderen’ blijft echter extreem populair onder singles. Niet alleen om te daten, maar ook voor vluchtige contacten.

Is Tinder gratis? Ja, dat is het zeker. Wel zijn er wat extra functies die alleen gebruikt kunnen worden als u een klein bedrag betaalt. Deze extra features worden wel steeds duurder en uitgebreider. Zo was er eerst alleen Tinder Plus, daarna Tinder Gold en we zijn nu bij Tinder Platinum aanbeland. Elk met hun eigen voordelen.

Zo kunt tegen betaling ook in andere regio’s dan uw eigen zoeken naar matches. Ook kunt u, als u te snel naar links of rechts hebt geswiped, een profiel terug halen. Of zien we u naar rechts gespied hebben. Een match is dan snel gemaakt. Tja. Tinder moet ook geld verdienen, nietwaar?

Bezoek GoTinder.com | Tinder op iTunes | Tinder op Android |

Parship

Datingsite Parship richt zich vooral op hoger opgeleiden. Dit met behulp van een volgens hen objectief, wetenschappelijk gebaseerd matchingsproces: het Parship-principe. Sinds een paar jaar kunt u ook via de app van Parship daten. Voor deze app moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Deze datingapp heeft niet al te beste beoordelingen op de iTunes-site: 2 sterren. Ook Trust Pilot is niet al te positief. Bekijk Parship op TrustPilot.

Daar is ook te lezen dat dagelijks meer dan 71.000 singles actief gebruik maken van Parship. Of dit ook voor de applicatie geldt wordt niet vermeld.

Parship app screenshots
De Parship dating app is gratis, maar eigenlijk heb je een betaald abonnement nodig om er goed gebruik van te maken.

De app biedt mensen met een Parship-inschrijving de volgende voordelen:

  • Bekijk de profielen van uw contacten en de partnersuggesties in detail
  • Het matching-resultaat laat zien hoe goed u bij elkaar past
  • Pas uw zoekinstellingen aan en sorteer uw partner-matchingslijst
  • Neem contact op: Stuur een compliment, een digitale glimlach of geef uw foto’s vrij
  • Blijf altijd op de hoogte dankzij Push-Notification

Voor leden met een betaald abonnement gelden er nog andere voordelen. Lees hier meer over Parship.

e-Matching app

e-Matching is ook een datingsite die we al kennen. De website bestaat inmiddels al bijna twintig jaar! Wel maken er vooral Nederlanders gebruik van, maar als Vlaming kunt u er ook terecht. Let op: Alleen hoger opgeleiden zijn welkom op de datingsite en nu is er speciaal voor hen ook een dating app van e-Matching. Opvallend is dat het design van de app aangenaam eenvoudig is. U hoeft niet eindeloos te puzzelen om uit te vinden hoe alles werkt. Het gaat als vanzelf en daar houden we natuurlijk van!

Bezoek E-matching | E-matching op iTunes | E-matching op Android |

SmartBeat

smartbeat app logo

SmartBeat is de dating app en -site van SmartVibes.be, en geheel gericht op Belgische singles. Geen internationale profielen dus. Via de SmartBeat app vindt u singles die in uw nabijheid zijn, net als bij Happn. Er heerst alleen geen swipe-cultuur.

Bijzonder aan de SmartBeat app is dat er geen gratis lidmaatschap bestaat. Alle gebruikers betalen (een schappelijk bedrag) voor de dienst. SMS-verrificatie voorkomt scammers en fake profielen uit bijvoorbeeld Nigeria. Naast de app kunt u ook de site gebruiken. Lees ook zeker onze SmartBeat review.

Bezoek SmartBeatDating.com | SmartBeat op iTunes | SmartBeat op Android |

OkCupid

OkCupid is een internationale gratis datingsite (met betaalde functies) die haar leden matcht op basis van tientallen tot honderden vragen. Hoe meer vragen u beantwoordt, hoe preciezer de matches. Leuk aan OkCupid is dat u ook aan kunt geven hoe belangrijk u bepaalde vragen vindt. Het is wat ingewikkeld om het in het kort uit te leggen; we schreven er dan ook uitgebreide OkCupid review.

De OkCupid app heeft veel hoger opgeleiden, jonge leden, met name in stedelijke gebieden. Maar in principe is de app voor iedereen. Het is sowieso leuk om eens t proberen; de eigenaren hebben er veel tijd in gestoken. Ik persoonlijk vind het een aanrader. Hoewel er (dure) betaalde functies zijn is de OkCupid app uitstekend ‘gratis’ te gebruiken. Het kost alleen wat meer tijd.

Bezoek OkCupid.com | OkCupid op iTunes | OkCupid op Android |

OkCupid logo

Elite dating app

Elite Dating is een datingsite voor hoog opgeleide singles (u leest hier meer over deze site), maar heeft ook een app ontwikkeld.

elite dating app

Daten waar en wanneer u wilt; de EliteDAting app voor Android en iOS telefoons maakt het mogelijk. Met behulp van uw smartphone kunt u nu altijd en overal heel gemakkelijk op zoek naar uw ideale partner.

Of deze datingapp nou heel veel toevoegt ten opzichte van het mobiel gebruiken va de website valt te betwijfelen. Ook moet u Premium member zijn om berichten te kunnen sturen. De kosten voor het lidmaatschap bij Elite Dating zijn aanzienlijk.

Ook het aantal leden is beperkt, al is deze site ook actief in Nederland. Meer over de kosten vindt u op de website elitedating.be. Aanmelden kost geen geld.

Bezoek EliteDating.be | EliteDating op iTunes | EliteDating op Android |

Badoo

Wat is Badoo? Badoo is een zeer populaire sociaalnetwerksite voor het ontmoeten van mensen (niet per se singles) in de directe omgeving. Wereldwijd heeft deze datingapp meer dan 180 miljoen gebruikers. Veel mannen, maar ook vrouwen, gebruiken deze netwerksite om op zoek te gaan naar snelle seks (meer info). Met dat gegeven is deze dienst misschien minder nuttig als u een echte relatie zoekt. Echter, het hoge aantal gebruikers is weer een groot voordeel.

Er zijn ook wel klachten over Badoo, zoals over het ongewenst verspreiden of gebruiken van privégegevens door Badoo. Volgens Wikipedia scoort Badoo slecht op privacy. Aan de andere kant krijgt deze datingapp 4 van de 5 sterren van gebruikers in de Google Play Store, dus zo beroerd kan hij ook weer niet zijn. Wel irritant: als man krijgt u vrij veel ‘aandacht’ en chat-verzoeken van andere mannen. Ook als u hier niet op zit te wachten. Hier zijn homo dating apps voor, dus waarom ze achter hetero-mannen achter Badoo aanzitten, geen idee.

Bezoek Badoo.com | Badoo op iTunes | Badoo op Android |

Facebook Dating

facebook logo

Ook Facebook is sinds 2020 actief op de dating-markt. Hun dating-platform vindt u niet op een afzonderlijke app, maar op de reguliere Facebook app. Uw profiel wordt niet gekoppeld aan uw dating-profiel.

Facebook dating is (vooralsnog) gratis en heeft veel uitgebreide functies en zoekmogelijkheden. Best een aanrader. Lees ook onze Facebook Dating review. Om te kunnen daten heeft u dus wel een FB-account nodig. Als u dat al hebt maar nog geen gebruik maakt van de app kunt u die downloaden via de volgende links.

Bezoek facebook.com/dating | Facebook Dating op iTunes | Facebook Dating op Android |

Meetme

MeetMe is een eenvoudige app waarmee u gemakkelijk nieuwe mensen kunt ontmoeten. U kunt op uw profiel invullen waar uw interesses liggen. Via de duidelijke zoekfunctie kunt u heel eenvoudig mensen bij u in de buurt zoeken met dezelfde interesses. Op basis van uw persoonlijke voorkeuren, interesses en woonplaats zoekt de app naar passende matches.

dating app MeetMe

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de app Tinder draait het bij de app MeetMe niet alleen om relaties maar ook om vriendschappen. U ziet in één overzicht welke mannen of vrouwen met dezelfde interesses bij u in de buurt zijn.

U kunt zelf selecteren met wie u graag wilt chatten. MeetMe is een app die gebruikt kan worden door iedereen. Jong en oud en alle nationaliteiten, seksuele voorkeuren en achtergronden. Iedereen is meer dan welkom.

U hebt in de MeetMe app ook de mogelijkheid om oproepjes te plaatsen op uw tijdlijn, waar anderen bij u in de buurt dan weer op kunnen reageren. Zo kunt u laten weten wat u aan het doen bent of  wat er in u omgaat, maar u kunt bijvoorbeeld ook een oproepje plaatsen of iemand mee naar de film gaat! U kunt dus alle kanten op met MeetMe, dat maakt het ook juist zo leuk.

Het kan u helpen om wat gemakkelijker contact te maken met nieuwe mensen. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Het heeft voornamelijk positieve reviews en wordt door veel mensen met groot plezier gebruikt.

Bezoek MeetMe.com | MeetMe op iTunes | MeetMe op Android |

Skout

Met de app Skout kunt u net als bij Badoo niet alleen mensen ontmoeten bij u in de buurt maar over de hele wereld. U kunt in de app virtueel reizen naar een andere plek in de wereld om daar mensen te leren kennen, dit is wel tegen betaling. U kunt in de app aangeven naar wat voor type u op zoek bent. Bij Skout draait het niet alleen om relaties, ook voor vriendschappen is deze app geschikt.

Mensen ontmoeten uit een andere land is bijvoorbeeld erg handig als u ergens op vakantie gaat of een plaats wil bezoeken. Leuk als u iemand gevonden hebt die u daar bijvoorbeeld de stad wil laten zien.

Bij Skout kunt u chatten, zien wie uw profiel bekeken heeft, cadeaus kopen en versturen, u kunt favoriete gebruikers opslaan en bekijken wat gebruikers bij u in de buurt aan het doen zijn. U kunt via de app punten verdienen waarmee u de mogelijkheid hebt om premium opties te ontgrendelen.

Naast de gratis app is er ook een betaalde versie. Met de premium app hebt u meer mogelijkheden in tegenstelling tot de gratis app, zoals uw profiel uitlichten en meer chat-mogelijkheden. Skout is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Bezoek Skout.com | Skout op iTunes | Skout op Android |

StepOut

Update: Step Out bestaat helaas niet meer. De app StepOut onderscheidt zich van bijna iedere andere dating app. Deze dating app maakt gebruik van een enorm leuke vraag en antwoord matching. U kunt zich registreren en uw gegevens invullen zoals een profielfoto en een korte introductie over uzelf.

In tegenstelling tot de dating app Tinder kunt u bij StepOut linken naar meerdere social media netwerken dan enkel Facebook. Na het invullen van uw profiel krijgt u de mogelijkheid om 10 match vragen te beantwoorden. Na het beantwoorden van de vragen gaat de app op zoek naar mensen die bij uw interesses passen aan de hand van uw antwoorden.

Bij de profielen van matches staat een ‘match percentage’ wat aangeeft wat jullie score is. Ook dit is berekend aan de hand van de 10 vragen. Zo ziet u dus direct welk persoon het beste bij u past.

step out dating apps

StepOut is niet alleen gemaakt als telefoon app, het kan ook geïnstalleerd worden op een computer of tablet. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android en wordt in 200 landen gebruikt.

De dating app is beschikbaar in 38 talen waarmee ze dus een grote doelgroep kunnen bereiken. De app is ideaal als u op een leuke, unieke manier met anderen mensen in contact wil komen.

Down Dating App

DOWN dating is een van de gratis dating apps om in contact te komen met singles bij u in de buurt. Wel zijn er betaalde opties. U kunt inloggen met uw Facebook account en uw persoonlijke profiel aanmaken. U krijgt iedere dag 10 of meer aantrekkelijke personen te zien die bij u in de buurt wonen.

Als u een match hebt kunt bij DOWN dating gemakkelijk aan de ander laten weten op welke manier u naar iemand op zoek bent. Op deze manier blijft het open en eerlijk. Als er een match is kunt u kiezen uit ‘Get Down’ dit is als u opzoek bent naar een snelle date en ‘Get Data’ voor als u zoekt naar een serieuze relatie. Op deze manier weet uw match dus wat hij of zij van u kan verwachten. Hiermee kunt u ongemakkelijke situaties eenvoudig voorkomen.

Down Dating heet de optie om anoniem naar Facebook vrienden te zoeken en zelfs naar de vrienden van uw vrienden! Ze zullen er niet achterkomen dat u in ze geïnteresseerd bent, tenzij ze u ook uitkiezen. Dit is vergelijkbaar met de meeste dating apps, alleen de Get Down en Get Data optie maken deze app zo origineel.

Deze gratis app is te downloaden voor iOS. Eerst ook voor Android maar nu niet meer. Het is wel mogelijk om een betaald abonnement te nemen, genaamd DOWN private. U kunt dit abonnement 7 dagen gratis uitproberen zodat u kennis kunt maken met de extra functies. Hiermee hebt u meer kans op succes. U betaalt hier 19,99 dollar per maand voor. Dit maakt ze een van de duurdere dating apps bij een abonnement.

Bezoek DownApp.com | Down App op iTunes |

Happn

De dating app Happn is ook nog niet zo heel lang geleden in het leven geroepen. Oorspronkelijk komt deze datingapp uit Frankrijk, maar wordt tegenwoordig in veel meer landen gebruikt. Deze app richt zich vooral op het vinden van matches op basis van locatie. U kunt zien welke leden er bij u in de buurt zijn of misschien laatst nog bij u in de omgeving zijn geweest. U ziet namelijk alleen leden die zich op een afstand van maximaal 250 meter van jouw smartphone bevinden. Dit is dan ook het grote verschil met bijvoorbeeld Tinder. Update: inmiddels is dit niet mer het geval en toont Happn ook leden die zich veel verder van u bevinden.

De dating app staat toe om direct contact op te nemen met iemand die u wel aanspreekt. U kunt ook een Charm of een Like sturen.

logo datingapp happn

De Happn app scoort ruim 4 sterren onder de 600.000 beoordelaars in de Google Play Store; dat is hoger dan veel andere dating apps. Er zijn er talloze die de drie sterren niet halen.

Bezoek Happn.com | Happn op iTunes | Happn op Android |

Hinge

Hinge richt de pijlen op uw Facebookpage en de contacten die u hier hebt. Uw Facebook vrienden hebben namelijk ook weer vrienden en onder al deze online vriendschappen zijn meer singles te vinden dan u denkt. Gemeenschappelijke vriendschappen zijn een leuk begin om het gesprek tijdens de eerste date draaiende te houden. Het gevaar is wel dat er geroddeld gaat worden. U moet dan ook wel bereid zijn om uw Facebook contacten te delen met dating app Hinge.

Bezoek Hinge.co | Hinge op iTunes |

Maar wat zijn dan de beste dating apps?

Wat de beste dating app is is lastig te zeggen. Dit hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. Zelf zou ik voor Tinder gaan, vanwege de eenvoud en de bekendheid. Er zijn weinig apps waar u méér potentiële dates zult treffen. Aan de andere kant is dat een valkuil. Mensen, vooral dames, zullen wellicht kritischer zijn en/of minder tijd voor matches vrij maken. Er wachten immers weer volgende… Ook Bumble beviel me trouwens erg goed.

Welke app werkt voor u perfect? Ik hoor het natuurlijk graag! Ook als er dating apps zijn die u absoluut afraadt kunt u een reactie achterlaten.

Was u hier omdat u een dating-app zocht, maar lijkt swipen u toch niks en gaat de voorkeur toch uit naar een datingsite? Lees onze pagina’s over C-date, Meetic, Elite Dating of Match4me.

Plaats een reactie