Facebook Dating komt er aan…

Daten op Facebook: het duurt niet lang meer..Facebook Dating komt er aan.

Misschien krijg je al zo af en toe eens een berichtje op Facebook van iemand die je niet kent. Iemand die zegt je aantrekkelijk te vinden of iemand die je uitnodigt voor een privégesprek. Nu vinden we dit nog wat vreemd. Velen weten niet hoe ze daarop moeten reageren.

Toch is de kans groot dat dit in de nabije toekomst steeds vaker gaat gebeuren op Facebook, want er is een Facebook datingfunctie in de maak. Mark Zuckerberg werkt aan Facebook Dating om singles op Facebook samen te brengen. Wie weet kun je dus binnenkort wel jouw droomdate gewoon op je sociale kanaal vinden. 

Update: eind 2020 was het dan zover: FB Dating werd in België geïntroduceerd. Uiteraard schreven we er een review over.

Een nieuwe dating app binnen Facebook

Facebook wordt al vaak betrokken bij datingsites. We maken allemaal steeds meer gebruik van social media en Facebook loopt hierin toch voorop. Veel datingsites maken hier slim gebruik van door leden de mogelijkheid te bieden in te loggen via Facebook.

Het voordeel hiervan is dat er al veel vooraf kan worden ingevuld en een leuke foto kun je ook gewoon importeren van Facebook. Nu wil Facebook zelf ook meedelen in deze datingwereld. Dit moet gaan gebeuren in de vorm van een dating app die echt onderdeel uit gaat maken van Facebook. 

Verliefde mensen zorgen voor inkomsten

De meeste mensen weten het natuurlijk al: Mark Zuckerberg doet niets als hij er zelf helemaal niks aan verdient. Het is nog niet bekend of je moet gaan betalen voor het gebruik van de nieuwe Facebook dating app, maar naar verwachting is dit niet het geval.

Hoe moet er dan geld worden verdiend met de nieuwe datingfunctie? Dat ligt best voor de hand. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid gaan gebeuren door middel van advertenties. Facebook advertenties, die je gewoon op je tijdlijn ziet verschijnen, leveren Mark Zuckerberg jaarlijks miljoenen op. Een succesformule dus die waarschijnlijk ook zal worden toegepast binnen de dating app van Facebook. 

Een dating app voor iedereen

De eerste screenshots van Facebook Dating zijn al verschenen en hierin is één ding heel duidelijk: de app is er echt voor iedereen. Er is namelijk ook duidelijk aandacht besteed aan de LHBT-gemeenschap. Iedereen kan zich eenvoudig aanmelden om van de dating app gebruik te maken in de zoektocht naar ware liefde via Facebook.

Voor veel mensen zal dit een mooie stap in de juiste richting zijn. Je inschrijven bij een datingsite is voor velen toch nog een behoorlijke drempel om te nemen. Van Facebook maken we allemaal al gebruik, waardoor dit obstakel weg wordt genomen en waarschijnlijk meer mensen durven te starten met online daten. 

We moeten nog even geduld hebben

Op dit moment wordt Facebook Dating nog uitvoerig getest, waardoor het nog niet mogelijk is om er gebruik van te maken. Wanneer alles loopt zoals het zou moeten lopen, dan zal de dating app waarschijnlijk eerst in Amerika worden uitgerold. Dit is eigenlijk altijd het geval bij nieuwe Facebook functies. Als dit eenmaal gebeurd is, dan kunnen we in België waarschijnlijk ook op korte termijn gebruik maken van facebook Dating. 


C-date dating banner