9 populaire Datingsites (en 1 dating app)

Een lijst van populaire datingsites in België. En daar tussendoor ook 1 dating app, te weten Tinder.

Lijst van Populaire Datingsites

De meeste sites zijn alom bekend maar wellicht kende je er eentje of twee nog niet. Aanvullingen zijn welkom in de comments natuurlijk.

Datingsite Parship.be

De datingsite Parship is een ontmoetingsplek waarop hoogopgeleide Nederlanders met elkaar in contact kunnen komen. Je kan je alleen registeren als je kunt aantonen dat je hoogopgeleid bent. Vrijwel alle leden zijn op naar een vaste relatie.  Je krijgt, voordat je officieel lid bent,  zeventigtal vragen voorgelegd die je moet invullen. Op basis van de uitkomsten kom je in contact met andere hoogopgeleiden.

Deze lijst met vragen moet je overigens verplicht beantwoorden. Een abonnement afsluiten bij Parship is aan de prijzige kant. Maar je krijgt er wat ons betreft meer dan voldoende voor terug. Maar hoogopgeleiden laten zich vast niet door de abonnementskosten afschrikken en zijn slim genoeg om de site op waarde te schatten. Het aantal vrouwelijke leden is op dit moment 53%. Sommige leden zijn altijd actief maar reageren niet. Dat is opvallend en een groot minpunt… Lees meer over Parship of schrijf je gratis in voor een proef-lidmaatschap.

Datingsite Elite Dating.be

Elite Dating is een datingsite waarop vrijwel iedereen op zoek is naar een serieuze relatie. Nederlander kent steeds meer singles en een groot deel daarvan schrijft zich in op de website EliteDating. Deze datingsite onderscheid zich van anderen vanwege een datingmethode die door psychologen is ontwikkeld. Je vult een persoonlijkheidstest in. Dat is overigens een verplichting.

De persoonlijkheidstest is trouwens wetenschappelijk onderbouwd, zo zegt men althans. Dit betekent dat het resultaat van de persoonlijkheidstest ook echt betrouwbare matches oplevert. Je date 100% anoniem. Alle aanmeldingen op EliteDating.be worden handmatig gecontroleerd. Lees meer over Elite Dating of schrijf je gratis in voor een proef-lidmaatschap.

Datingsite Meetic / Lexa

Wist je dat Lexa tot een van de oudste datingsites van Nederland behoort? In Belgie kennen we Lexa als Meetic.be. Het werd namelijk in het jaar 2002 opgericht. En nog steeds is Lexa immens populair. Per dag schrijven +/- 300 leden zich in op de site. Ga je op zoek naar een relatie of een spannende date? Of wil je gewoon nieuwe vrienden maken? Op Meetic is dit allemaal mogelijk!

Overigens kan je geheel gratis een profiel aanmaken. Je komt dan in contact met leden en dat helemaal anoniem. We lezen veel positieve recensies over deze relatiesite. De kans dat je de ware ontmoet is hoog aangezien er veel leden actief zijn. Meld je gratis aan of kies voor een abonnement. Met dat laatste krijg je nog veel meer mogelijkheden. Lees meer over Meetic.be of schrijf je gratis in voor een proef-lidmaatschap.

Datingsite 50plusmatch.be

De datingsite ’50PlusMatch’ is dé website voor Belgen van 50+. In België leven er steeds meer 50-plussers en veel daarvan zijn op zoek naar een relatie. Ook jij kan als 50-plusser volop gebruik van de mogelijkheden maken die deze site biedt. Deze datingsite heeft het grootste aantal 50-plussers. Je kunt je geheel gratis inschrijven en de datingsite eerst uitproberen.

Met een gratis lidmaatschap kan je echter niet gebruikmaken van alle mogelijkheden. Je zal dat al vrij merken. 50PlusMatch was enkele jaren geleden de datingsite die als “beste getest” uit de bus kwam. Het televisieprogramma Kassa kwam tot deze conclusie, nadat het meerdere datingsites aan een onderzoek had onderworpen. Je kunt met een gratis lidmaatschap wél gewoon in contact komen met andere leden die een abonnement hebben afgesloten.

Houd bij 50PlusMatch wel rekening met redelijk hoge abonnementskosten. Voor een datingsite is 50PlusMatch redelijk prijzig. Daartegenover staat dat alle leden serieus op zoek zijn naar een vaste relatie en dat een abonnement zich vrij snel uitbetaald. Lees meer over 50plusmatch.be of schrijf je gratis in voor een proef-lidmaatschap.

Datingsite eMatching (hoog opgeleiden)

eMatching is een Nederlands dating platform (Belgen welkom) en heeft zich met name gericht op de hoger opgeleiden. Ben jij volgens eMatching hoogopgeleid? Dat ben je zeker indien je tenminste een afgeronde HBO opleiding hebt. We hebben zelf de datingsite getest en ons viel op dat je altijd en met iedereen in contact kan komen. Zowel met betalende leden als met leden die een gratis lidmaatschap hebben afgesloten. We raden je dan ook aan om zelf eerst gratis lid te worden, zodat je de tijd krijgt om eerst alle functies uit te proberen en na te gaan of deze datingsite écht iets voor jou is. Vervolgens kan je altijd nog betaald lid worden. 

Wat ons tevens opviel is dat eMatching ook een dating app heeft. Zo kan je onderweg of waar je ook maar bent, in contact blijven met leden. Betalen voor je lidmaatschap doe je eenvoudig met iDeal of met automatische incasso. Het opzeggen van een betaald account is ook gemakkelijk (iets wat bij veel andere datingsites nogal eens problemen oplevert…)

In Nederland, naast dating app happn en Match4me, een van de meest populaire datingsites voor hoog opgeleide, stadse singles

Datingsite Be2.be

De datingsite Be2 is een ontmoetingsplek waarop vrijwel alleen singles actief zijn die een serieuze liefdesrelatie wel zien zitten. Als lid ben je overigens verplicht om een persoonlijkheidstest in te vullen. Met de uitkomst daarvan word je aan enkele matches voorgesteld. Vul overigens de persoonlijkheidstest helemaal naar waarheid in. Dit kost je hooguit een paar minuten.

Door de vragen in de test naar waarheid in te vullen, vergroot je de kans dat je in contact komt met leden die aan je wensen voldoen! Dankzij dit matching systeem hoef je dus nooit meer zelf uitgebreid op zoek te gaan naar singles die bij jou passen. In feite komen jullie elkaar ‘spontaan’ tegen op de site. Be2 heeft een groot ledenbestand en veel leden komen met regelmaat terug op deze datingsite. Op dit moment staan +/- 35000 singles op de website ingeschreven.

een van de populaire datingsites relatieplanet.be
inmiddels offline

Datingsite Zoosk

Een datingsite vinden die aan alle eisen voldoet is soms nog lastig. Veel van die sites lijken gewoon erg veel op elkaar. We raden je aan om je eens op Zoosk aan te melden. Dit is wel een unieke datingsite. De website houd van de leden bij wat hun handelingen zijn. Het systeem leert op deze manier de leden te begrijpen. Zo worden real time door middel van de unieke Behavioral Matchmaking Technologie, keuzes gemaakt voor alle leden. Leden die met jou matchen worden continu bijgewerkt. Zo hoef je als lid niet zelf op zoek naar de beste matches maar wordt alles voor jou gedaan! Gebruik ook de speciale app van datingsite Zoosk. Met een app kan je altijd en overal met je matches communiceren en eventueel afspreken.

Dating app Tinder

Tinder is een gratis dating applicatie waarmee je zeer eenvoudig met andere mensen in contact kan komen en dat in je eigen omgeving. Het aanmaken van een profiel is een fluitje van een cent. Je plaatst een goede foto en schrijft eventueel een korte bio over jezelf. Je meldt je trouwens aan via je eigen Facebook account.

Eenmaal aangemeld kan je direct beginnen met zoeken. Je bekijkt foto’s van leden en geeft bij elke foto aan of je de ander leuk vind of niet. Vind je iemand leuk en de ander jou ook? Dan is er een match. Dan pas kan je met de ander gaan kletsen en eventueel afspreken.

Datingsite Funky Fish

Funky Fish is een christelijke website en de meeste singles daarop zijn op zoek naar andere singles met een christelijke achtergrond. Iedereen kan zich gratis aanmelden.

Voordat je registratie voltooid is, moet je enkele vragen invullen. Maak ook een profielbeschrijving aan. Na dit alles moet je profiel goedgekeurd worden. Datzelfde geldt voor je profielfoto. Leden die zich gratis aanmelden kunnen in contact komen met andere leden. Je kunt dan 1 berichtje versturen per dag. Funky Fish is niet duur en je kunt dan direct van alle mogelijkheden gebruikmaken. Overigens organiseert de website vaak leuke uitjes en zelfs reizen. Meld je aan voor een uitje bij je in de buurt en ontmoet andere leuke christelijke vrijgezellen! Je kan ook deelnemen aan groepsgesprekken in diverse chats. Lees ook de pagina over christelijke datingsites

Op deze pagina worden nog meer datingsites vergeleken. Ken je nog meer populaire datingsites die aan deze lijst dienen te worden toegevoegd? Laat een reactie achter. Zoek je een dating app? We hebben hier op datingbureau.be ook een aparte pagina over dating apps. Veel swipe- en dateplezier gewenst!.


C-date dating banner

Plaats een reactie