Gescheiden en weer beginnen met daten?

Je bent gescheiden en je hebt al een hele tijd geen partner meer gehad. Je bent dus weer volledig single en je vindt dat het wel weer tijd wordt om te gaan daten. Het is natuurlijk niet zomaar een opgave om na een lange relatie weer te beginnen met daten. Na een scheiding kun je je erg onzeker voelen – niet alleen qua persoon, maar gewoon qua hoe de toekomst eruit zal zien.

Je bent weer helemaal alleen en je hebt wat baggage bij je. Daten is spannend, maar misschien ben je het wel verleerd? Gelukkig is het net als fietsen. In begin moet je even door trappen, maar je bent zo weer op weg.

Onzekerheid gaat niet zomaar weg, daarvoor is tijd nodig en oefening. Het hoort er gewoon bij, dus omarm het maar gewoon. Wat vooral erg belangrijk is om voor jezelf goed duidelijk te hebben, of je wel echt klaar voor bent om weer te beginnen met daten na de scheiding. Als je er nog niet klaar voor bent dan gaat dat ook zijn effect hebben op de dates die je hebt. Het is dan vaak wat ongemakkelijk en je hebt er geen puf voor. Weet dus voor jezelf zeker dat je er echt klaar voor bent. 

Daten na een scheiding

Laat de woede, het verdriet, de teleurstelling, hoop, frustraties, angst en depressie van je afglijden. Als je weer wilt daten en er een succes van wilt maken, dan zul je daar vooral emotioneel klaar voor moeten zijn. Ga niet uit paniek weer daten en weer vastklampen aan de eerste de beste. Dat is voor beide partijen niet gezond. Het is begrijpelijk, maar het is niet verstandig. 

Maak een nieuwe start. Ga je dus weer helemaal lichamelijk en geestelijk opfrissen. Ga lekker sporten, neem een nieuw kapsel en als het kan koop je nieuwe kleren. Na de eerste paar dates zul je je kip-lekker voelen. Want het is even wennen en het is allemaal weer nieuw, maar het is absoluut de moeite waard. Daten is weer leuk en de wereld ligt weer aan je voeten


C-date dating banner