Gratis Dating? Top 7 volledig gratis datingsites

Op deze pagina vind je een overzicht van gratis datingsites. Veel vrijgezelle mannen en vrouwen zijn wat terughoudend om een betaald lidmaatschap af te sluiten bij één van de grotere datingsites als Parship en Relatieplanet.be af te sluiten.

Deze angst is voor een groot deel niet echt terecht, omdat het met name de datingsites zijn waar voor betaald moet worden die de beste service en nog belangrijker, een serieus aanbod van zoekenden hebben. Alle leden hebben namelijk betaald en zijn serieus op zoek naar een langdurige relatie. Het aanmelden bij dit soort sites kost nooit geld, dus u kunt altijd vrijblijvend kijken of de site wat voor u is.

paiq gratis datingIn België zijn er helaas weinig kwalitatief goede volledig gratis datingsites, laat staan gratis datingsites zonder inschrijving. In Nederland hebben ze het wat dat betreft een stuk beter voor elkaar, en het is ook daarom dat veel Vlamingen die op zoek zijn naar gratis dating hun toevlucht nemen naar één van de Nederlandse datingsite.

We zetten de betere datingsites die geen geld kosten voor u op een rijtje. Kiest u toch liever voor een betaalde site? Klik dan rechts in het menu op de verschillende namen om een uitgebreid artikel over de betreffende dienst te lezen. Inschrijven en zien of het bij u past is sowieso altijd kosteloos.

Top 7 gratis datingsites

 1. Happy Pancake: deze datingsite is over komen waaien uit Scandinavie. Daar is deze gratis datingsite al heel succesvol gebleken. Dezen site isn echt 100% gratis, staat te lezen op hun site. Liefde hoort namelijk gratis te zijn, vinden ze bij Happy Pancake. Een team (dat toch ergens van betaald moet worden zeker?) controleert dagelijks de profielen op echtheid. Op deze pagina kun je meer lezen over Happy Pancake. Of bezoek gelijk de website Happy Pancake
 2. Knuz: deze datingsite is 100% gratis en heeft al meer dan 340.000 leden. Niet verwonderlijk want ze gaan al een flink aantal jaren mee. Knuz heeft ook een iPhone app waarmee u dus ook mobiel kunt daten. Ook kun je er chatten. Een verrassend complete site, wat maar weer eens bewijst dat een goede site niet veel geld hoeft te kosten. Ook het profiel (je eigen pagina) dat je kunt samenstellen is erg uitgebreid. Op het forum kun je van gedachte wisselen over daten, liefde en relaties in het algemeen. Op het moment zijn er 20.000 Belgen ingeschreven, waarvan er 7.500 echt actief zijn op Knuz. Bezoek Knuz
 3. Paiq, weet in Nederland diverse prijzen in de wacht te slepen, waaronder al 2 keer die van Website van Het Jaar in de categorie Dating. Afgelopen jaar ging deze prijs bij onze Noorderburen echter naar Relatieplanet (klik rechts op Relatieplanet voor een review). Toch is Paiq onveranderd sterk en belangrijker: nog steeds gratis. Bij Paiq vul je geen profiel in, maar maakt het systeem vooral gebruik van ingenieuze matching. Ook kun je er gratis chatten, waarbij jullie foto’s steeds beter zichtbaar worden. Spannend dus! Bezoek Paiq
 4. Date.nl, met als motto: “Geen inschrijfkosten, geen maandelijkse kosten, geen verborgen kosten!”  Het aantal Belgische leden is helaas niet bekend. Meer info over dating lees je op hun weblog. UPDATE: helaas bestaat date.nl niet meer
 5. Datic.be, een relatief nieuwe gratis datingsite die voorheen bekend stond als Mingl. Naast een naamsverandering heeft deze site ook een grondige restyling gekregen. Er zouden volgens Datic zelf meer dan 10.000 vrijgezelle Belgen lid zijn. En elke dag komen er Vlaamse singles die willen chatten en daten bij. Datic werkt ook met interessegroepen. Zo kun je contact leggen met singles die bijvoorbeeld dezelfde hobby hebben als jij. Leuk initiatief en fijn dat er ene geheel gratis echt Vlaamse datingsite is. Bezoek Datic.be
 6. Relatieklik.nl, van dezelfde eigenaar als Knuz. Prima gratis datingsite die we van harte kunnen aanbevelen. Wel wat minder groot, maar met ruim 80.000 leden een heel behoorlijke site. Leuk onderdeel van de website zijn de dating tips die je helpen je internetdating-avontuur zo succesvol mogelijk te maken. Anders dan bij de andere genoemde sites beschikt Relatieklik over een persoonlijkheidstest. Bezoek Relatieklik
 7. Singlesplace.nl heeft ongeveer 40 duizend leden in haar bestand, en maakt onze gratis dating Top 5 vol. Motto: “daten voor serieuze singles uit Nederland en België”. Je kunt er chatten en daten via de webcam. Vind je cammen spannend? Dan zit je hier goed. Via de zoekfunctie vind je er snel een overzicht van single mannen en vrouwen. Tijdelijk kun je er een tablet winnen. Bezoek SinglesPlace

Het aandeel aan Belgen op deze sites is natuurlijk niet zo groot als het aandeel Nederlanders, maar u vindt ze er wel. Daarbij kunt u natuurlijk ook denken aan een leuke date met iemand uit de meer zuidelijk gelegen provinciën van Nederland.

Flunner aardig alternatief

Flunner.com is een social netwerk voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar nieuwe (vriendschappelijke) contacten, of een online datingsite met een open karakter. Je kunt de website vinden op Flunner.com. Flunner werkt met uitgebreide profielen, en je kunt berichtjes op elkaars prikbord plaatsen. Ook gratis chatten behoort gewoon tot de mogelijkheden. Als je lid bent geworden, laat je dan weten wat je vindt van deze datingsite c.q. social network?

Ervaringen met volledig gratis datingsites

Bent u al bekend met een van bovenstaande sites, of met een hele andere relatiesite waar niet voor hoeft betaald te worden? We zijn erg benieuwd naar uw ervaringen; u kunt deze hier achterlaten. We waarderen het zeer als u dit artikel deelt via Twitter of Facebook, mocht u er iets aan gehad hebben.

happy pancake gratis datingsites

Happy Pancake is een van de grootste gratis datingsites

We hebben gezocht naar echt Vlaamse kosteloze relatiesites maar goede hebben we niet gevonden. Vaak hadden ze toch een erotisch karakter of waren er verborgen kosten. Hebben we een goede gratis Belgische (Nederlandstalige) datingsite gemist? We horen het graag!

Wellicht nemen we deze op als we bovenstaande Top 7 gaan updaten. Laat de url achter in de comments en we gaan er naar kijken.

We zijn vooral op zoek naar meer info en (oud)leden van
– gratis-daten.be (gedateerd? werkt deze site nog?)
– relatie-zoeker.com
– dating-gratis.be
– mijndate.be
– flunner.com
– mydate.be

Heeft u meer info over deze gratis datingsites dan houden we ons van harte aanbevolen.

VN:F [1.9.22_1171]
beoordeel dit artikel:
Rating: 3.5/5 (4 votes cast)

Comments

 1. Omdat ik op zoek was naar een gratis datingsite kwam ik op deze pagina terecht. Ik had gedacht dat het meer voor de hand zou liggen om een gratis datingsite te vinden. Niet dus, zeker niet in België. Omdat ik me toch maar wat zat te vervelen dacht ik, ik loop dit rijtje hier eens af.

  Met de gratis variant van de Belgische datingsites is het inderdaad erg triest gesteld. Ofwel staat de site vol met fake (Oost-Europese?) profielen, ofwel leken ze zo dood als een pier.
  Ik had de hoop al bijna opgegeven totdat ik bij de voorlaatste kwam: flunner.com. Hey wat een aangename verrassing! Deze site is wel degelijk alive and kicking! Ook denk ik dat de meeste profielen echt zijn.
  Op de beginpagina heb je een soort newsfeed ala facebook, met vriendschapsverzoeken etc.. anders dan andere datingsites. Best wel grappig en leuk.

  Ik schat dat er zo’n 30 mensen per dag bij komen en ik heb al kennis gemaakt met 2 dames.
  Flunner is zeker niet wat je van een betaalde datingsite mag verwachten, er zijn ook niet zo veel profielen, (ik schat zo’n 10.000) maar zeker het proberen waard aangezien hij toch gratis is.
  In ieder geval is flunner de enige site van hierboven die nog actueel en levend is. Ik denk dat deze site nog erg jong is en dat we er in de toekomst nog van zullen horen.

  Groetjes,

  Danny

  • Beste Danny.

   Flunner.com is niet helemaal gratis. Wanneer je een privé mailbericht wil sturen krijg je eerst een lijst met betaling voor je neus geschoven. Niet betalen geen contact, zo simpel is het. Dus zeker niet volledig gratis die site. Wil maar waarschuwen hé.

   • Deze info in niet juist. Flunner.com is wel degelijk 100% gratis, ook wanneer je privé mailbericht wil sturen. Ik denk dat Nico zich van site vergist.

 2. Ik ben ooit lid geweest van een echte Vlaamse volledig vrije datingsite. (12be.be) tot mijn grote verbazing gingen de initiatiefnemers op de fles . Reden? Torenhoge kosten voor de huur van de server. Ze vroegen geen lidgeld en de opbrengsten uit de reclame waren matig omdat er weinig belangstelling voor de site was.

  Hoe kwam dit? Vele mensen geloven dat betaling garant staat voor succes en service en staan argwanend tegenover gratis diensten = een omgekeerde uitwerking! Onzin, pure nonsens natuurlijk maar wat doe je eraan?? De meeste datingsites , welke als paddenstoelen uit de grond rijzen hebben maar één doel! Winstbejag! De rest interesseert hun geen zier. De emotionele kant van de mens wordt hier uitgebuit.

  Zo waren de oprichters van Belgiës oudste datingsite een jong koppel hoger opgeleiden die toen op de kar sprongen van de opkomende datingsites, nu 16 jaar later kunnen ze leven als miljonairs. Hun aantal succesverhalen is miniem in tegenstelling tot het aantal mislukkingen en miserie verhalen. Dat is bij alle datingsites zo. Daarom verkies ik een volledig vrije datingsite dan ben je tenminste je geld niet kwijt mocht het tegenvallen.

 3. Je kan Mingl.be nog toevoegen aan de lijst van gratis Belgische datingsites.

  Leuke site. Best veel leden. Alleen jammer dat er ook redelijk wat oude profielen op staan. Maar gelukkig ook voldoende actieve mensen. Meer leden is natuurlijk beter en meer kans om iemand te ontmoeten. Vandaar deze “oproep” on het een kans te geven.

  Niet de meest fancy site. Wel prima om nieuwe mensen te ontmoeten en wat mij betreft de beste gratis Vlaamse site.

 4. Ben ook op zoek gegaan naar een gratis datingsite in België. Het woord “gratis” is nog steeds onbekend en eens je aangemeld bent dan ondervind je al gauw dat er toch een addertje onder het gras sluipt zoals bvb betalen als je een privé mailbericht wil versturen. GRATIS ?????
  Ook heb ik mij eens aangeboden op een gratis site genaamd Mingl. Bij nader inzicht bleek dat de webmaster al de privé berichten las en zo je privacy aantastte. Ik heb daarover een opmerking geplaatst en werd prompt van de site verbannen. Erger nog de webmaster heeft mijn extern IP adres platgelegd om nog te kunnen inloggen op gelijk welke site. Ik heb het zo ver moeten drijven dat er een PV opgemaakt is tegen deze site. Dus vrienden: WEES GEWAARSCHUWD privé ligt soms zo maar te grabbel. Echte schande noem ik het. België is zeker nog niet klaar om zulke sites uit de grond te stampen laat staan goed te beheren.

  Nog zo een site waarvoor ik waarschuw is 123sexmatch. Veel bloot en vele meiden, ook vele berichten zolang je niet betaald hebt. Een vriend van mij heeft het aan de lijve mogen ondervinden. Lidgeld betaald en daarna………..doodstil, niets meer. Dus pure oplichterij. Kijk goed uit wat je doet op zulke sites zijn niet allemaal braaf, sta altijd argwanend tegenover deze sites. Betalend staat niet altijd garant voor succes en service. De meeste sites zijn gewoon op winstbejag uit. Is dit een nieuwe manier van diefstal??? Geld kwijt en grote telleurstelling that’s all.

 5. Jackindebox says

  Ik kan niets anders zeggen wat ik hier lees volledig de waarheid is, ik heb al op verschillende datingsites geweest inschrijven gratis maar dan moet je credits kopen om berichten te versturen en die zijn heel snel op want per bericht trekken somige sites er direct 10 credits af en meer. Het is alleen geld kloperij en de profielen die je te zien krijgt daar mee kun je alleen marathon berichten naar versturen en terug krijgen. Ik denk dat zij betaald worden om u aan het lijntje te houden. Dus vrienden denk twee maal na voor u er aan begint.

  • rosiers says

   daar kan ik jou geen ongelijk geven de vrouwen dyte graan maar krijgen een vergoeding per berichtje dat zij ontvangen maar door de berichtjes zo veel te antwoorden verdienen zij ook ruim voor te genieten van de verdiende centen en wij zijn zo zot van ons te laten vangen

 6. Even vermelden dat Nico, ik herinner me hem nog goed door de vele haatmails en dreigementen in mijn mailbox, door veel van onze leden gerapporteerd werd oa. voor het lastig vallen en uitschelden van andere leden. We hebben hem dus op vraag van onze leden inderdaad van de website verwijderd. Als wraak probeert hij nu de website in een slecht daglicht te plaatsen zoals hij hierboven demonstreert. Andere leden zien bij deze dat dit soort rotte appels die misbruik maken van de site onherroepelijk verwijderd worden. Dat is voor iedereen aangenamer.

 7. Alain Croux says

  Bestaan er wel datingsites waar je als betalend lid telefoonnummers , straatnamen en andere persoonlijke info kunt uitwisselen ? ik ben een gescheiden man en heb inmiddels al vele datingsites bezocht en nadien klachtenforums gelezen en kom helaas tot de vaststelling dat ik NIET 1 betrouwbaar datingsite ben tegengekomen !

  Geef je je bankkaartnummer door en een termijn van lidmaatschap , nemen ze meer geld van je rekening dan aangegeven staat en nadien blijven ongegeneerd geld van je pikken !! Dit is een ziekelijke en bedrieglijke manier om iemands hart te breken en geld te rippen !!

 8. Professor says

  Ik ben een man van 58 en al 13 jaar gescheiden. Ook ik heb mij laten verleiden en mij in zo’n 25 sites gratis ingeschreven. En dat is inderdaad ook het enige dat gratis is.

  Ik heb mij ook steeds afgevraagd hoe je contact kunt leggen met iemand als ieder contact gegeven verboden is of zelfs gewist wordt? Dus geen email of gsmnrs of ontmoetingsadres?. De serieuze betalende datingsites waar reclame van gemaakt wordt op TV, zijn redelijk duur tot 400 euro per jaar en dan moet je heel intensief bezig zijn met zoeken anders levert mij dat maar een 10-tal reacties op per jaar waar dan nog niets positief uitkomt.

  Vergelijk deze sites even met de erotische sites en het verschil van profielen valt onmiddellijk op. Deze laatste bevatten veel valse profielen maar wel van wondermooie dames in eender welke leeftijdscategorie en ze zijn voor eender wat te vinden.

  Nu ben ik wel op zoek naar een relatie maar zou al tevreden zijn met een beetje erotiek in mijn leven wat al 13 jaar moet missen. Is dat nu net het item waar je ook in de serieuze datingsites niet direct moet mee afkomen. En een dame van plezier bezoeken is ook niet goedkoop en geeft geen meerwaarde aan mijn door de scheiding beschadigde eigenwaarde en zelfvertrouwen.

  Ik ben wel in verschillende verenigingen en heb een heel sociaal leven maar daar ben ik tot vandaag nog niemand tegen gekomen. Voor cafe bezoek heb ik weinig tijd en daar heb ik ook alleen maar vrouwen tegen gekomen die je, ondanks hun charmes, op jou kosten volgieten en je daarna niet meer zien staan. Ik zie dus op dit moment door de bomen het bos niet meer.

  Zijn er inderdaad wel datingsites die geen geld uit je zakken halen, zonder valse profielen en waar je daadwerkelijk contact kan leggen voor eender wat? Ik zou de dag van vandaag al heel blij zijn als er eens één met mij een kwartier op de WC zou gaan zitten maar zelfs dat niet, laat staan een one night stand.

  En op mijn leeftijd denk je al gauw aan de problemen die een nieuwe relatie kan opleveren. Allebei een eigen huis, kinderen, werk, hobby’s, enz.. en dat moet dan allemaal klikken? Een LAT-relatie of Friends with Benefits, ik sta er allemaal voor open. Maar mijn oog valt meestal op de verkeerde vrouwen. Ofwel zijn ze te jong, ofwel hebben ze al een relatie en anders zijn het speciale gevallen. Ideeën, suggesties en positieve reacties om mijn leven spannender of minder eenzaam te maken zijn meer dan welkom.

  En voor de even hopelozen onder ons: laat je niet vangen door de op geld beluste maatschappij. De centen zijn rapper uitgegeven dan je ze verdient hebt en in deze al moeilijke tijden zal je ze nog hard nodig hebben om te kunnen overleven.

  Met vriendelijke groeten en de beste wensen voor 2017

  • nice answer prof
   ik denk na 20 euro dat ik al alles gezien en gehoord heb er bestaat dus geen dating site gewoon geldklopperij de een beter dan de andere

 9. Kurtschroyen10 says

  Eerlijk en betrouwbaar.en lief.en samen wat leuks doen en samen eten.kinderen of niet.

 10. MIngl.be is niet meer Actief. jan 2018

 11. Datingsites puur bedrog! 70% nepprofielen! En betalen maar

 12. Sinds ruim een jaar onderging de gratis site Mingl een grondige face-lift. Daarbij werd ook de naam veranderd in ‘Datic’.

  Redactie: Dank je Jefke, we gaan de site toevoegen!

Speak Your Mind

*