Problemen om je studie te betalen? Sugar Dating: een suikeroom kan helpen!

Amerikaans fenomeen Sugar Dating waait over naar België en Nederland: een suikeroom om je studieschuld af te betalen

Sugardates

Vooral in de Verenigde Staten gebeurt het vaak: het gebruiken van datingsites als SeekingArrangement.com en Elite Meets Beauty (die eigenlijk bedoeld zijn voor het zoeken van een zogeheten “sugar daddy” om een luxeleventje te krijgen) om iemand te vinden die kan helpen met het bekostigen van de studie. Sugar dating dus.

Opleidingen in de VS zijn meestal zo duur dat studenten moeite hebben om het jaar door te komen. Sommige studentes hebben dit op een zeer creatieve manier opgelost. In Nederland kennen we dit fenomeen sinds kort ook, op sites als RichMeetBeautiful.com en Suikerarrangement.nl. Aanmelden bij Elite Meets Beauty(voorheen Rich Meet Beautifu)l is gratis, voor zowel mannen (sugar daddy’s / suikerooms) als vrouwen.

suikeroom dating

Studieschulden

De economische crisis van de laatste jaren heeft studeren, zeker in een hoge of zeer technische opleiding, zwaar bemoeilijkt. In de VS betaal je voor een standaardopleiding al makkelijk tussen de €13,500- en €26,000- euro per jaar.

Ouders kunnen hun kinderen financieel niet zo goed meer ondersteunen als vroeger en bijbaantjes vinden in deze tijd is moeilijker dan vroeger. Vooral bij een intensieve opleiding kunnen studenten het zich soms niet veroorloven om elke dag tijd kwijt te zijn aan een bijbaan. Aan het einde van hun studie hebben studenten vaak een torenhoge studieschuld, ook in Nederland.

Schulden laten betalen door een suikeroom

Sommige studentes hebben hiervoor een zeer creatieve oplossing gevonden in de vorm van een suikeroom. Deze mannen geven hun “sugar babes” vaak al €2,000- of meer per maand aan cadeaus en geld, in ruil voor hun gezelschap en zo nu en dan een afspraakje. Studentes gebruiken dit geld om hun maandelijkse kosten en studieschuld te betalen. Hierdoor kunnen ze na hun opleiding schuldenvrij aan hun toekomst beginnen.

Scholen in de VS met sugar babes

Onlangs heeft sugar dating site SeekingArrangement een lijst vrijgegeven met de scholen en universiteiten die het meest genoemd worden in profielen van vrouwelijke leden. Hieruit blijkt dat de grootste groei over de laatste jaren komt door vrouwelijke studenten in de zuidelijke staten van de VS. De universiteit met de meeste leden is de universiteit van Georgia, die in 2012 opliep tot 292. Op de tweede plaats, met 285 leden, staat de universiteit van New York.

De rest van de top twintig wordt ingenomen door scholen uit de zuidelijke staten van de VS zoals Californië, Florida en Texas. In een interview met Don Hale, onderdirecteur van de universiteit van Georgia, zegt de man: “Wij leren onze studenten hoe ze zelfstandig kunnen zijn, en hadden zeker niet verwacht dan onze studentes deze weg zouden inslaan.”

RichMeetBeautiful.com

Ook in België is dit fenomeen niet onbekend. Een voorbeeld van een site waar studentes rijke mannen ontmoeten is www.elitemeetsbeauty.com. Zowel mannen als vrouwen kunnen zich gratis inschrijven voor deze datingsite. Dit is een website waar succesvolle en vooral rijke mannen in contact kunnen komen met mooie, jonge vrouwen. De site is in België eerder gelanceerd dan in Nederland.

Destijds werd er vooral reclame gemaakt die gericht was op jonge, knappe studentes. Dat werd destijds niet door iedereen gewaardeerd, en sindsdien is de reclame aangepast. De site is volledig Nederlandstalig. Lees ook onze uitgebreide review over EliteMeetsBeauty.

Suikerarrangement.nl

Sinds de economische crisis krijgt vooral deze datingsite steeds meer te maken met studentes die kampen met geldproblemen. Deze studentes zoeken op datingsites actief naar rijke mannen die hen kunnen helpen met het bekostigen van hun studie, in plaats van een suikerleventje te helpen leiden.

sugar dating bij suikerarrangement.nl

Hierbij valt op dat voor deze activiteit vooral sites worden gebruikt die bedoeld zijn als ontmoetingspunt voor hoogopgeleiden, zoals Parship. Ook www.suikerarrangement.nl is ook volledig in het Nederlands en gericht op de Nederlandse datingmarkt, maar Vlamingen zijn vast welkom.

Sugar Daters

De internationale website sugar daters is ook beschikbaar voor België. Bezoek sugardaters.com/be.

Suikerooms in Nederland en België

Sinds kort duiken er in ons land en vooral Nederland steeds meer van dit soort suikeroom aanbiedende sites op. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld www.suikerarrangement.nl, www.sugardaters.com, www.suikermaatje.nl. Of deze sites betrouwbaar zijn of niet, is nog niet te zeggen. Het fenomeen van suikeroompje is nog niet zover in kaart gebracht. Wellicht bestaan er nog meer van dit soort sites, en meer afspraken dan iedereen denkt.


C-date dating banner

Plaats een reactie