5 tips voor meer succes op dating apps

Veel singles maken gebruik van dating apps zoals Happn en Tinder. We maakten eerder al een uitgebreid overzicht van dating apps op onze site.

Happn is een bekende dating app, vooral onder hoger opgeleiden in grote steden[/caption]Fantastisch natuurlijk, maar de manier van werken op deze apps zorgt er vaak wel voor dat je bij de verkeerde singles uitkomt. Waarom? Omdat we allemaal veel te snel op date gaan. We zien een twinkeling in de ogen van die ander en maken al een afspraak. Uiteindelijk zijn dit vaak dates die leiden tot één avontuurtje waarna je elkaar nooit weer ziet. Zo vind je natuurlijk nooit ware liefde! Toch is dit wel mogelijk via deze dating apps. Wij geven je 5 praktische tips!

1. Maak een wishlist

Nee, het is niet de bedoeling dat je een waslijst maakt met allemaal eisen waaraan een date moet voldoen. Dan vind je natuurlijk ook nooit iemand. Maar het is wel verstandig om eens wat zaken te noteren die voor jou echt belangrijk zijn. Mensen die niet aan deze kernvoorwaarden voldoen matchen waarschijnlijk niet goed met jou, dus voor al die dates hoef je geen tijd meer vrij te maken in je agenda. Voldoet iemand wel aan jouw kernvoorwaarden? Dan is het zeker een goed idee om een eerste afspraakje te plannen. (Pas op voor grote fouten op een eerste date).

2. Blijf wie je bent

Veel singles zijn onzeker over wie zij zijn, over wat zij doen en over hoe zij eruit zien. Deze onzekerheden hoeven in het dagelijks leven geen belangrijke rol te spelen, maar tijdens het daten zijn we ons allemaal extra bewust van zaken waar we zelf misschien niet zo tevreden over zijn.

Een iets te grote neus, een baan waar je niet heel trots op bent of een eigenschap die je liever niet zou hebben. Toch, het hoort allemaal bij jou en het is belangrijk om daar eerlijk over te zijn. Maak jezelf of jouw leven niet mooier dan het is. Iemand moet juist vallen op wie jij bent en niet op wie jij eigenlijk niet bent. 

meetic banner

3. Meer vis in de zee

‘Er zwemt nog meer vis in de zee’ is een bekende uitspraak als een relatie net over is. Dit is ook zo. Er zijn nog veel meer leuke mensen om te leren kennen en uiteindelijk vind je jouw ideale ‘vis’. Dit betekent niet dat je duizend hengels uit moet zetten om te zien welke vissen er happen en welke niet. Gebruik een dating app niet om gewoon zo veel mogelijk dates te scoren in de hoop dat er iemand bij zit waar het echt mee klikt. Juist omdat je hierdoor veel minder selectief wordt loopt je de ware misschien wel mis. Dat zou toch zonde zijn. 

4. Blijf niet te lang chatten

Gesprekjes over en weer om elkaar beter te leren kennen is natuurlijk prima. Het is goed om te weten of het echt klikt voordat er een ontmoeting plaats gaat vinden. Bedenk je wel dat deze fase, waarin er enkel online contact is, niet te lang moet duren.

Duurt het te lang voordat er een afspraakje wordt gemaakt, dan ontstaat het idee dat er geen echte interesse is. Dit kan er zomaar voor zorgen dat iemand bij je wegloopt die je eigenlijk op date had willen vragen. Vind je iemand dus echt heel leuk? Wacht dan niet te lang met een eerste date. 

5. Werk aan je openingszinnen

Openingszinnen zijn gewoonweg lastig. Met welke zin wek je nu iemands interesse en welke zin werkt misschien wel averechts? Het valt niet mee om origineel te zijn zonder dat het afstoot. Besteed veel aandacht aan je openingszin en voorkom dat deze op meerdere manieren kan worden opgevat. Zeker openingszinnen die dubbelzinnig zijn werken vaan afstotend. Kies je openingszin bewust.

Wil het maar niet lukken?

Lukt het toch niet op datingsites iemand te vinden? Ga dan eens speeddaten! Dan ziet u gelijk meerdere singles ‘in het echt’. Daarbij spreekt u elke single sowieso een aantal minuten. Een aanrader voor mensen die geen of weinig reacties op hun dating-profiel krijgen. Dit soort events wordt georganiseerd door onder meer SmartVibes.be.

Heb jij ook tips voor betere contacten en dates op dating apps? We lezen jouw adviezen graag terug. Wat is jouw favoriete dating-app, en waarom? Kies je voor apps als Tinder of Happn, of ga je liever voor de apps die zijn ontwikkeld door de ‘ouderwetse’ datingsites als Parship en Meetic?


C-date dating banner

Plaats een reactie