Datingsites: jouw profiel gaat niet over jou! Tips voor je datingprofiel

Een profiel aanmaken op een datingsite is vaak niet gemakkelijk. Je wilt natuurlijk iemand vinden, maar dan moet je jezelf wel op een leuke manier neerzetten in je eigen datingprofiel. Een goede foto kiezen voor op de datingsite is nog wel te doen, maar dan komt de omschrijving van jezelf. Waar je eerste simpele basisinfo als lengte, kleur ogen en opleiding zijn het nu vrije tekstvelden die gevuld moeten worden!

En dat valt niet mee. Vaak worden er opsommingen van eigenschappen gezien op datingsites of opsommingen van wat iemand wel of niet leuk vindt. Hier wordt de profielbezoeker niet echt door aangetrokken.

Wat veel mensen niet weten is dat een profiel op een datingsite veel meer gericht is op die ander dan op de persoon van wie het profiel is. Wij willen je dit graag duidelijk maken aan de hand van twee voorbeelden. Hieronder vind je twee profielbeschrijvingen van een datingsite, zoals het niet moet en vooral zoals het wel moet.

Zo moet het dus niet:
“Mijn naam is Peter, ik ben 34 jaar en ik woon in Antwerpen. In het dagelijks leven werk ik op kantoor bij een verzekeringsmaatschappij. In mijn vrije tijd kijk ik graag films en breng ik veel tijd door met de hond. Ik heb een zoon, maar die komt alleen om het weekend bij mij. Ik ben al 6 jaar vrijgezel en ik hoop hier liefde te vinden.”

Zo is het perfect:
“Mijn naam is Peter. Ik ben zelf 34 jaar en ik zoek naar een leuke dame die dit zeker niet te oud of te jong vindt. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier mijn ware liefde ga vinden, jou dus! Het zou leuk zijn als je in mijn woonplaats Antwerpen woont, maar ik heb een rijbewijs en vind het niet erg om voor jou een stukje te rijden.

Op het werk breng ik mijn dagen binnen door, op een kantoor, en het zou leuk zijn als jij me eens mee kunt nemen voor een frisse wandeling in een mooi gebied. Mijn zoon vindt het na 6 jaar wel weer tijd worden dat zijn papa een nieuwe vriendin krijgt, maar hij wil natuurlijk wel goed met haar op kunnen schieten. De hond denkt hier hetzelfde over, dus het zou fantastisch zijn als jij net zoveel van kinderen en dieren houdt als ik. Als groot fan van films ben ik zeker niet te beroerd om ook jouw favoriete films te bekijken, gezellig samen. Ik zorg voor een lekker drankje waar je van houdt voor een gezellig sfeertje. Lijkt het je wat? Stuur me dan eens een bericht!”

datingprofiel invullen

Een grote drempel voor veel (beginnende) internetdaters: het verzinnen van teksten voor het datingprofiel

Dezelfde informatie in verschillende omschrijvingen

Zoals je in de voorbeelden kunt zien zijn er heel verschillende manieren om vorm te geven aan je profieltekst. De eerste tekst gaat puur over Peter, waardoor hij niemand aanspreekt en aanmoedigt om eens contact op te nemen.

De tweede tekst legt de focus vooral op de ander, die het profiel bekijkt en leest. Wanneer deze persoon zich door de tekst aangesproken voelt, dan zal deze zeker contact opnemen voor een gezellige filmavond. Zo zie je dat jouw profiel meer om die ander draait dan om jou.

Tips voor je datingprofiel van lezers

Als er lezers van datingbureau.be zijn die nog nuttige tips hebben hoe die vrije tekstvelden in je datingprofiel te vullen, laat je horen! Jouw tips zijn zeer welkom. Ook daters die wel eens een professional hebben ingeschakeld om hen te helpen hun profiel samen te stellen horen we graag. Dit geldt zowel voor goede als slechte ervaringen.

VN:F [1.9.22_1171]
beoordeel dit artikel:
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Speak Your Mind