Naar welke eigenschappen zoeken mannen en vrouwen op een datingsite?

Welke eigenschappen heb je nodig op een datingsite?

Een profiel aanmaken op een datingsite als Parship of Meetic is vaak niet makkelijk. Je wil natuurlijk goed in de smaak vallen, maar je wilt ook zo dicht mogelijk bij jezelf blijven.

Het is dan ook niet de bedoeling dat je alles veel mooier maakt dat het in werkelijkheid is, want dit zou enkel leiden tot teleurstellingen op een later punt. Het invullen van de persoonlijke eigenschappen wordt vaak gezien als het moeilijkst, vooral omdat het niet meevalt om origineel te zijn.

Waarom laten datingsites als Rendez-Vous.be dan toch singles hun datingprofiel met vrije teksten invullen? Omdat het in-the-end nou eenmaal vele meer zegt dan het beantwoorden van wat multiple choice vragen. Daarbij moeten leden een beetje moeite nemen, en dat is niet verkeerd met het oog op het opbouwen van een serieus ledenbestand.

Mannen en vrouwen zoeken andere eigenschappen

Iedereen lijkt zichzelf ‘leuk en lief’ te vinden en zoekt naar iemand die deze eigenschappen ook bezit. Gelukkig is dat niet moeilijk, want deze eigenschappen worden op bijna ieder profiel genoemd. Spontaan is ook zo een eigenschap die je veelvuldig op datingprofielen tegenkomt. Niet erg origineel dus! Het is zo standaard dat mensen er gewoon overheen lezen. Hierdoor zou je zomaar eens de liefde van je leven mis kunnen lopen.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om je eigenschappen origineler te maken dan enkel ‘leuk en lief’ en ‘spontaan’. Daarbij is het zo dat mannen andere eigenschappen zoeken in vrouwen dan de eigenschappen die vrouwen juist in mannen zoeken. Wij hebben de meest gewilde eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

De 5 beste eigenschappen voor vrouwen

Mannen die op zoek zijn naar vrouwen worden het meest aangetrokken door vouwen die de volgende eigenschappen in het datingsite profiel hebben staan: ambitieus, verzorgd, intelligent, zorgzaam en avontuurlijk.

Mannen zoeken vooral naar vrouwen die goed op eigen benen kunnen staan, die veel aandacht besteden aan hoe zij voor de dag komen en die een goed stel hersenen hebben. Wanneer we kijken naar uiterlijke kenmerken waar mannen naar zoeken, dan zien we iets opvallends dat voor veel vrouwen erg interessant is. Er zijn namelijk over het algemeen meer mannen die zoeken naar een volslanke vrouw dan mannen die zoeken naar een slanke vrouw.

De 5 beste eigenschappen voor mannen

Vrouwen die een man zoeken op een datingsite zoeken vooral naar mannen met de volgende eigenschappen: succesvol, initiatiefrijk, reislustig, zelfverzekerd en een goed gevoel voor humor. Veel vrouwen houden van reizen en willen dan ook een man vinden die deze passie ook heeft.

Om deze reisdromen waar te kunnen maken is het vanzelfsprekend ook nodig dat de betreffende man succesvol is. Betekent dit dat een man geld moet hebben om aantrekkelijk te zijn voor een vrouw? Nee, zeker niet! Het blijkt namelijk dat een goed gevoel voor humor voor vrouwen echt het belangrijkst is. Als je haar kan laten lachen, dan win je haar hart. Wanneer we kijken naar de uiterlijke kenmerken waar vrouwen naar zoeken, dan zoeken zij vooral naar mannen met een lengte boven de 180 cm en een slank tot gespierd lichaam.

Tijd om je profiel bij te werken!

Presenteer jij jezelf op de datingsites nog steeds als ‘leuk, lief en aardig’? Dan is het tijd om direct je profiel open te zetten en je eigenschappen te vervangen door unieke eigenschappen waar mannen of vrouwen echt naar op zoek zijn. Blijf natuurlijk wel dichtbij de waarheid! Meer lezen? Bekijk dan deze tips voor je datingprofiel op een dating app.

Naar welke eigenschappen zoek jij?

En wat zoek jij in een potentiële date? Lees jij altijd grondig de profielteksten van mensen of ga je vooral af op uiterlijk? Welke eigenschappen van jezelf neem je op in je eigen datingprofiel?


C-date dating banner

Plaats een reactie