Veilig gaan daten via een datingsite: Tips!

Veilig gaan daten via datingsite, hoe doe je dat nou eigenlijk? De normaalste zaak is het tegenwoordig: om online op zoek te gaan naar een levenspartner. Online daten is handig, hip en steeds vaker komen relaties dan ook via dating websites tot stand. Het is wel belangrijk om te weten met wie je afspreekt. Helaas zijn er altijd wel wat leden actief op datingsites die met de verkeerde intenties afspreken. Probeer daarom altijd zo veilig mogelijk te daten!

Zeker nu veel singles gebruik maken van dating-apps (meer info over dating apps hier) in plaats van datingsites is de drempel om af te spreken steeds lager geworden. Soms al na een korte chat besluiten 2 mensen elkaar in het echt te gaan ontmoeten. De Tinder-Horror-verhalen zijn dan ook niet van de lucht. Uiteraard willen we je niet bang maken, maar veiligheid voor alles, nietwaar?

Denk bij de eerste (en tweede) date eens aan deze tips:

Geef jezelf niet teveel bloot, zeker niet in het begin

Natuurlijk verloopt het merendeel van de afspraakjes veilig. Het is voor de hand liggend dat de meeste singles die zich hebben ingeschreven op dating- of relatiesites te vertrouwen zijn. Maar toch, veiligheid gaat boven alles. Wees altijd voorzichtig met je contacten.

Verstandig is het in elk geval om zo min mogelijk persoonsgegevens van jezelf aan de ander te geven. In het meest extreme geval kan persoonlijke informatie namelijk tegen je gebruikt worden. Gegevens van jezelf die je in ieder geval altijd voor je moet houden zijn je woonadres en achternaam. Vertel eventueel alleen in welke provincie of gemeente je woont.

veilig gaan daten via een app
Zeker ook dankzij dating apps als Tinder is de drempel om af te spreken steeds lager geworden.

Je deelt niet met de ander waar je werkt, wat je favoriete uitgaansgelegenheid is of waar je studeert. Dat betekent niet dat je niets over je werk of opleiding kunt vertellen, je moet natuurlijk wel iets te vertellen hebben.

Maar zorg er wel voor dat je toekomstige date je nooit kan volgen. En wat te doen met Facebook of Instagram? Gewoon niet toevoegen! Ook geen telefoonnummers uitwisselen. Doe dat alleen vlak voordat je gaat afspreken.

Als vrouw afspreken in een neutrale omgeving

Ontmoet elkaar in een veilige omgeving. In elk geval daar waar altijd mensen aanwezig zijn. Een stationsrestauratie bijvoorbeeld, een museum, de IKEA of in een cafeetje. Ga nooit daten in een omgeving waar jij alleen bent met je date. En bij jou of hem thuis afspreken? Wees verstandig en doe dat niet! Er kan alleen maar narigheid van komen. Niet iedereen is te vertrouwen, zelfs niet wanneer hij online o zo betrouwbaar overkomt.

Sein vrienden of familie in waar je bent

Vertel je vrienden of een familielid dat je een afspraakje hebt geregeld. Geef aan waar je hebt afgesproken, met welk persoon en hoe laat. Spreek af dat je na een bepaald tijdstip contact opneemt.

Ook een goede tip: vraag of een van je vrienden je op een bepaald tijdstip tijdens je date belt. Als je er geen zak aan vindt met je date, kun je het al excuus gebruiken. Bijvoorbeeld dat je dringend weg moet voor een noodgeval. Een beetje flauw, maar voorkomt wellicht een slepende avond!

Speeddating Evenementen

Helemaal veilig zijn speeddating evenementen. Laat datingsites in het geheel schieten en schrijf u in voor een speeddating avond waar u meerdere singles op 1 avond ontmoet. De avond wordt geleid door een moderator, en is dus superveilig! Op de locatie aan natuurlijk weinig misgaan. Organisatie SmartVibes houdt regelmatig dit soort single event. Kijk op hun website voor de actuele agenda.

Help anderen veilig gaan daten

Als de lezers van datingbureau.be nog goede tips hebben met betrekking tot veiligheid en internet-dating, dan horen we die natuurlijk graag! Meer weten over de verschillende datingsites van ons land? Lees eens de reviews van bijvoorbeeld Parship en Elite Dating. Uiteraard zien we jouw dating-ervaringen graag terug op onze site.


C-date dating banner

Plaats een reactie