Veel Nederlandse Daters treffen nepprofielen aan op fake datingsites

Nieuws vanuit Nederland, dat ook van belang zal zijn voor veel Vlaamse internetdaters. Veel Nederlandse Daters treffen nepprofielen aan op datingsites. Dit blijkt uit onderzoek van de NOS, de omroep die ook het journaal verzorgt in Nederland.

Met name op erotische datingsites is sprake van grote aantallen fake profielen. Meestal staat dit overigens wel, in kleine letters, in de voorwaarden vermeld. Er zouden zo ongeveer 700 van dit soort sites actief zijn. Veel leden zullen Nederlanders zijn, maar aangezien de sites in het Nederland zijn zullen ongetwijfeld ook veel Vlamingen lid zijn van dit type datingsites.

De NOS wist zelf met enkele muisklikken een nep-datingsite op te zetten, vooraf gevuld met allemaal nepprofielen. Veel sites lijken aanvankelijk gratis datingsites, maar zijn dat niet.

Keurmerk Veilig Daten

“Het moet veel makkelijker worden om hiertegen op te treden”, zegt John Meuffels. Hij is voorman van het Keurmerk Veilig Daten, dat in samenwerking met de Nederlandse Consumentenbond is opgezet, ook al naar aanleiding van de vele klachten die er over datingsites zijn. Meubels is zelf eigenaar van enkele datingsites die ook in Vlaanderen actief zijn: Match4me.be en 50plusmatch.

“Als de bestaande wetgeving niet toereikend is, dan moet die worden aangevuld”, zegt Meuffels. Meer over het Veilig Daten Keurmerk staat op hun eigen website. Een dergelijk keurmerk is in Belgie nog niet actief.

Mannen aan het lijntje houden

NOS sprak ondermeer met een oud-medewerkster van zo een datingsite met nepprofielen. Ze vertelde dat ze betaald wordt om mannen zo lang mogelijk aan het lijntje te houden, en zo veel mogelijk berichtjes a 80 cent per stuk te laten versturen. Sommige mannen zouden zelfs hun partner of vrouw, verlaten hebben voor een ‘nieuwe vlam’ die zij nog nooit gezien hebben, zo lezen we op de website van de NOS.

Dit is goed geld verdienen, zowel voor de fake datingsite als voor de chat-operators. Deze schatmedewerkers blijven altijd vaag in hun berichtjes. Als een man vraag om een mailadres (want dan kunnen ze gewoon gratis mailen), dan houdt de dame de boot af, of gaat er überhaupt niet op in. De berichtenstroom moet gaande blijven. Gezien het feit dat een berichtje vaak een credit kost (a 50 cent tot een euro), kan een avondje chatten al tot tientallen euros aan kosten leiden. Het overgrote deel van de opbrengst gaat trouwens naar de malafide datingsites zelf, en niet zo zeer naar de dames (of heren) die de mannen aan de praat houden.

Veel datingsites weigeren een reactie te geven

De meeste betrokkenen wilden niet reageren tegenover de NOS. The Right Link, het bedrijf achter onder meer relatie.nl, liefde.nl en love2date.nl liet wel weten de verwarring te begrijpen en heeft hun activiteiten gestaakt op de betreffende domeinnamen.

Op Relatie.nl is nu het volgende te lezen:
“Naar aanleiding van berichtgeving in de media waarin gebruik van de domeinnaam Relatie.nl in combinatie met fictieve/entertainment profielen voor verwarring blijkt te zorgen zijn wij offline. Naar verwachting is de website per 1 januari 2017 weer online. Hartelijk dank voor uw begrip.”

Wel zijn ze naar verluidt verder gegaan op flirten.nl, waar ook de voorpagina weer gevuld is met zeer knappe dames. bijzonder toch dat het altijd vrijwel alleen maar dames zijn die op zo’n datingsite te zien zijn. Voor surfende single vrouwen zouden er toch ook aantrekkelijke mannen bij moeten staan? Bovendien zien de vrouwen er doorgaans niet uit alsof ze uit West-Europa, laat staan Nederland of Belgie komen. Fake profielen dus, daar kun je vrijwel zeker van uit gaan.

Algemene Voorwaarden

De meeste erotische datingsites zetten overigens wel in hun algemene voorwaarden dat ze (deels) fictieve profielen op de site hebben staan. Waarschijnlijker echter is dat zo’n beetje alle vrouwelijke profielen op seksdating websites nep zijn.

Vaak is er iets te lezen als onderstaande, of woorden van die strekking:
“U realiseert dat (datingsite X) een entertainmentdienst is, geen datingservice. Er zijn dan ook geen garanties op mogelijke fysieke afspraken.”
of
“U realiseert zicht dat er amusementsprofielen op de site aanwezig zijn waarmee fysieke afspraken niet mogelijk zijn.”

Bij twijfel doet u er goed aan de Algemene Voorwaarden te bekijken. Dit zijn lappen tekst die u vast niet helemaal wilt doorspitten. Zoek daarom in de voorwaarden op het woordje ‘fictieve’ of ‘fysieke’, of desnoods ‘entertainment’.

Bij sites gericht op erotische contact is de kans zeer groot dat je zo ene passage aantreft. Maar let op: er zijn ook sites met fictieve profielen die dit zelfs niet in hun voorwaarden opnemen! In die zin is het dus lang niet zeker dat je met een bonafide datingsite van doen hebt als bovenstaande worden ontbreken.

Ervaringen met Fake Datingsites en nepprofielen

Als er lezers zijn die ervaringen hebben met nep profielen en fake datingsites dan vragen we u een berichtje achter te laten. Ook als u te maken hebt met bijvoorbeeld oplichting op datingsites, bijvoorbeeld door een ‘nieuwe liefde’ die u vraagt een grote som geld over te maken, horen we dat graag.


C-date dating banner

30 gedachten over “Veel Nederlandse Daters treffen nepprofielen aan op fake datingsites”

 1. DatePlanet.nl is 100% fake. Na maanden hier actief te zijn geweest nooit een fysieke afspraak kunnen maken. Vele “dames” vragen regelmatig allemaal opeens precies hetzelfde. Sommige “dames” zijn zeer sarcastisch en lokken je uit de tent.

  Geef je dan een sneer terug wordt er een klacht ingediend en zonder weerwoord wordt je account geblokkeerd. Weg geld. Na melding bij de klanten service van DatePlanet wordt je gehele account zelfs verwijderd. Dat zegt dan wel genoeg. DatePlanet is 100% fake.

  Beantwoorden
 2. Ik heb ook zo’n vermoeden bij Nieuweflirt, precies zo want ze wonen allemaal in de buurt van mij 70 berichten in de inbox haha. 1 reactie á € 0,80. Ik zit er gelukkig maar 24 uur op nu maar als je overal op in zou gaan kun je flink wat geld uitgeven daar. Ik zie daar ook foto van een hele porno actrice uit America. Ik maak me 4 tientjes op vanavond en ga dan voor de confrontatie.

  Beantwoorden
 3. Ik moet ook credits betalen en ze houden mij ook aan het lijntje. Maar ik heb twee profielen die ik herken uit de duizend.zonder twijfel.zijn die foto’s dan gehacked?of zijn dat echt die personen in kwestie?

  Beantwoorden
 4. Neem maar gewoon van mij aan dat iedere zogenaamde “Datingsite” waar je per bericht moet betalen 100% fake zijn. Deze sites worden gerund door malafide bedrijfjes of personen die erop uit zijn om slapend rijk te worden.
  Ik hecht ook maar weinig geloof aan de “Datingsites” waar je bovenop je abonnementsgeld of maandelijkse bijdrage extra moet investeren voor bepaalde zogezegde cadeautjes.
  Laat dit soort websites voor wat ze zijn.

  Beantwoorden
 5. Wanpraktijken datingsite “RijpeFlirt.nl” en “Rijpe Flirt.be”

  In de ‘Gebruikersvoorwaarden staat onder punt 3.7 staat inderdaad dat de site zich ‘het recht voorbehoudt om zelf profielen (= nepprofielen) te plaatsen’, en geeft toe dat ‘een deel van de profielen fictief zijn’.
  Daartegenover staat dat men de mogelijkheid heeft om ‘fake profielen op de site te melden, ondanks onze strenge controle’.
  Ik merk inderdaad dat er vooral nepprofielen op staan. De enkele echte profielen zijn waarschijnlijk van mensen die in de val getrapt zijn.
  Nader onderzoek op internet leert mij dat de verantwoordelijke van de site “RijpeFlirt.nl/be” van Red Jockey Limited B.V. is, de enige naam die erin voorkomt. Achter dit bedrijf zitten dezelfde mensen als Connect All Media B.V., Media Blue International B.V. en MBIcash.nl. Voor de betalingen wordt gebruik gemaakt van “Tintel B.V. in Rotterdam. De eigenaar van MBI B.V. zou ‘ATQT B.V.’ zijn, met op zijn beurt als eigenaar A+ B.V., enz …

  Media Blue International B.V. = MBIcash.nl = Connect All People B.V.
  KvK-53271238
  1 werknemer ( = postbusadres)
  Raamweg, 5-6
  2596 HL Den Haag

  Beantwoorden
 6. Ik woon in een dorp met 1200 inwoners en heb nu 2658 buurvrouwen die allemaal bij mij in het dorp wonen. Onvoorstelbaar.ze werken in ploegen ook. Smorgens een welbespraakte hollandse in de middag een buitenlandse. Savond weer een ander.

  Beantwoorden
 7. Ik ben in de zeik genomen door Vlaamseprofielen.com. Zat op een andere maar wel betrouwbare website die een link had naar deze pagina. Bij deze dacht ik ook dat dit te vertrouwen was. Dus niet na wat berichtjes te sturen die al een euro/bericht was heb ik na een week van wantrouwen wat opzoek werk gedaan.

  The Right Link was blijkbaar eigenaar van deze website na verder opzoek werk gedaan bleek niets te kloppen. Eens je aan het praten bent en maakt afspraken om eens af te spreken krabbelen ze plots allemaal terug met een geldig excuus maar willen verder wel met je praten. Gewoon de mensen aan het lijntje houden en ik ben met me domme kop er nog ingelopen ook en men geld aan verspild jammer genoeg te veel naar mijn mening

  Beantwoorden
 8. Ik ben onlangs ook beetgenomen. Na 2 jaar single te zijn, besloot ik even te gaan kijken welke vrouwen er op zoek zijn. Allemaal nep van de eerste tot de laatste. Matchvinden en VictoriaMilan zijn 2 van de sites waar ik het gelukkig snel doorhad. Deze sites moeten verboden worden.

  Beantwoorden
 9. Ook de site nieuwe flirt werkt met nep profielen en tracht je zo lang mogelijk en zoveel mogelijk betalende berichtjes te laten maken.
  maar ge geraakt nooit aan een date………….puur bedrog en misleiding
  ik heb het uitgetest met enkele aantrekkelijke profielen……
  Grote zwendel en bedrog………….

  Beantwoorden
 10. Op “www.datingbord.nl”, “www.datingbord.be”, “www.datetinder.be”, “www.buurmeisjes.be”, “www.heelheet.nl” en waarschijnlijk nog enkele andere fake datingsites van het bedrijfje VC internet BV gevestigd in Nederland is het niet anders. 5 fake datingsites met ja hoor identieke profielen die hoe gek het ook moge klinken door andere operators worden waargenomen.

  Zo is “LillyLove” op de ene site verpleegster, op de andere verkoopster in een schoenwinkel nog elders is zij manicure en eentje was werkzaam in de modewereld. Gek dat zij allemaal dezelfde foto’s gebruiken en dezelfde profieltekst. En ja ze wonen ook nog in verschillende plaatsen. Ik vond ook nog “Goldfrab”, “Karlijntje”, “JoinUs”, “Messandra” en nog heel veel andere identieke profielen terug op de verschillende fake datingsites

  Beantwoorden
  • Omdat al die datingsites gewoon bedrog zijn. Achter dat fotootje van die leuke dame zit waarschijnlijk een dikke vette aartslelijke man.

   Beantwoorden
  • Omdat het allemaal fake chathoeren zijn. Die worden ervoor betaald om jou zo lang mogelijk aan het lijntje te houden. Ze bestelen jou gewoon.
   Een date zal je nooit scoren op websites waar je per bericht moet betalen.

   Zoek een site waar je een maandelijks bedrag betaalt, daar heb je meer kans om een echte dame te ontmoeten. Maar wees ook daar voorzichtig. Stel zeer gerichte vragen en als ze rond de pot draaien, dan mag je er zeker van zijn dat het om een fake profiel gaat.

   Beantwoorden
 11. Ik heb me een tijdje bezig gehouden met de ontleding van de boodschappen die men krijgt en moet vaststellen dat er op vele van deze datingssites robotten aan het werk zijn die de boodschappen schrijven.

  Je kan deze ontmaskeren.

  1. door in je profiel een duidelijk ouderdom’s begrenzing te stellen ( bv 40 tot 45 jaar ) en dan krijg je nog jonge kiekens aan de lijn. De robot kan blijkbaar geen rekening houden met deze voorwaarde.

  2. stel een duidelijk lichaam’s profiel ( bv kleine borsten ) en ze komen pronken met hun dikke tieten. De site Matchwereld heeft een robot die blijkbaar problemen met de -e- heeft. In zeer vele antwoorden valt dikwijls de letter e weg en krijg je effe als ff gespeld. Let ook op fouten in de zinswending.

  De robot voegt dikwijls je woonplaats in het antwoord in maar in een totale foute zinswendig. vb : kan je even langskomen in mijn Hasselt huis ? Valt op..niet. Gegarandeerd een robot aan de lijn. Let ook op de foto’s : je krijgt op de openingspagina een gezicht te zien, op de bijlage een lichaam zonder hoofd ? Laat je niet kisten door deze e-mail hoeren.

  Beantwoorden
 12. gaypartner.be is volledig fake. De profielen hebben allen een zeer aantrekkelijke beschrijving. Je krijgt antwoord binnen de halve minuut. De antwoorden zijn allemaal in dezelfde stijl. Er wordt geflirt en interesse getoond. Elke praktische vraag wordt ontweken. Het enige doel is om je zoveel mogelijk credits te doen kopen.

  ongehoord!

  Beantwoorden
  • Heb ook al ervaring mee dat ze je echt aan het lijntje houden op deze site gaypartner.

   Staat wel in hun voorwaarden dat sommige profielen enkel als entertainment dienen en geen afspraken mogelijk is ermee.Zeker die jonge knappe gasten erop zijn meestal fake,die maken in het echt meer kans dan op dergelijke site dus waarom zouden ze dan erop gaan staan ?

   Beantwoorden
 13. Regioflirten.nl zit waarschijnlijk zwart van de credit melksters. Ik heb het eens twee maanden vol gehouden met twee profielen. Enkel larie en uitwijkende antwoorden.

  Beantwoorden
 14. Beste,

  ook de site 50liefde.be werkt blijkbaar met nep profielen, en als je je uitschrijft krijg je ook nog een incassobureau op je dak, en eist men dat je een maand op voorhand uitschrijft en ook nog een maand lidgeld betaald.

  Beantwoorden
 15. Op homodating vlaanderen staan veel nepprofielen. Je kan het merken dat ze je aan het lijntje houden, geen emailadres willen geven, en de antwoorden gelijken sterk op elkaar met hetzelfde woordgebruik (wat bewijst dat het om dezelfde chatmedewerkers gaat.

  Beantwoorden
 16. Regioflirten.nl zijn er heel veel nepprofielen. Ook is de Nederlandse taal slecht geschreven alsook de zinsbouw. Vaak krijgt men foto’s van Amerikaanse porno-actrices te zien. Indien je zelf een email-adres van jou achter laat, dan verwijderen ze die !

  Beantwoorden
 17. op be2 staan nep contacten, vb. Mieke K, deze probeerde geld te verkrijgen voor een verkeerd gelopen zakendeal. http://www.datingcontacten staat vol met nepcontacten. Ik ben erg teleurgesteld, hier was ik niet naar op zoek, wel naar een eerlijke kans op een nieuwe relatie.

  Beantwoorden
  • hallo,
   idem ervaring en dit in mijn 1st contact en daarna, je raadt het wel… in mijn 2de contact. En dit was in februari en april van 2019 bij Be2…’t is gewoon een ‘joke’…niet zozeer het geld maar de enorme tijd die je steekt in de berichten die verloren ging en de frustratie die je overhoudt en wantrouwen t.o.v. de andere platforms…ik moet er nu nog van zuchten. Waar is de regulering, controle, wetgeving…en ondertussen zuigen ze jouw privacy-gegevens uit je lijf. GDPR is ook maar een dode letter
   Ik zit in de verkeerde job, want in het Wilde Westen van de datingwereld kan men de poen scheppen door klanten voor melkkoeien te nemen en op te lichten.

   Beantwoorden
 18. Op match4me staan ook vele fake profielen met als doel de balans man/vrouw in evenwicht te houden . De syntax van de nick names is steeds dezelfde: naam_jaar. Bvb Gerda_74.
  Dit artikel bevestigt enkel mijn vermoeden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie