Daten: internet de meest populaire plek

Onlangs deed de Nederlandse datingsite Lexa (die bij ons Meetic heet) een onderzoek naar wat de meest populaire plek is voor singles om op zoek naar een date te gaan.

Uit het onderzoek kwam voort dat het internet de laatste jaren heel erg veel aan populariteit heeft gewonnen als het om daten gaat, en inmiddels is het zelfs de populairste plek om naar een date op zoek te gaan. 53 procent van alle singles gaf aan dat zij wel eens een date via het internet hebben gevonden. Dit onderzoek is gehouden onder ruim 10.000 Europese singles.

Daten via datingsites: aantallen groeien

Een paar jaar geleden schaamden veel mensen zich er nog voor als ze een afspraakje via het internet hadden gemaakt. Vandaag de dag is dat helemaal anders, want meer dan 75 procent van de Belgische singles van 20-40 jaar hebben niet alleen op een datingsite als SmartBeat of OkCupid ingeschreven gestaan, ook kennen de meeste van deze mensen wel iemand die via deze weg zijn of haar partner gevonden heeft.

De cijfers liegen er duidelijk niet om, er heeft een enorme groei in gezeten. De gesprekken die men op het internet voert zijn vaak ook erg open. Mensen zien elkaar niet meteen en omdat u niet direct iemand in de ogen kijkt, durft men over het algemeen veel sneller dingen te zeggen die bij een date die niet via het internet gemaakt wordt niet zo snel zou delen.

Open Gesprekken

Omdat men vaak opener is, kan men ook veel gemakkelijker diepe gesprekken voeren, iets wat uiteraard ook regelmatig gebeurt.  Hierdoor krijgen de singles al veel sneller een goed beeld van elkaar en zal er ook veel sneller een connectie plaatsvinden, al voor men elkaar überhaupt in levende lijve ontmoet heeft.

Maar, omdat dit gesprek tijden het online daten al zo goed is verlopen, zal de ontmoeting in het echte leven ook veel makkelijker gaan, omdat de basis al staat en er veel ongemakkelijke dingen al besproken zijn.

Het ijs is dus inmiddels al gebroken en het daten zal veel gemakkelijker gaan. De groei die de populariteit van het daten op het internet doormaakt staat overigens niet stil. Steeds meer mensen van verschillende leeftijden komen online en gaan zo op zoek naar een leuke date.

Heeft u het zelf nog niet gedaan en bent u ook op zoek? Dan is het sowieso iets om eens te gaan overwegen, gezien de grote mate van succes die er tegenwoordig op het internet plaatsvindt als het om daten gaat.


C-date dating banner

Plaats een reactie