Veel singles vieren kerstmis alleen

Een opvallend aantal single mannen en vrouwen viert kerstmis alleen, zo blijkt uit een enquête van een Vlaamse datingsite.

Maar liefst een op de drie singles brengt de kerstdagen alleen door, zo meldt de website naar aanleiding van een rondvraag onder haar leden. Veel van de singles geven aan voor deze kerstperiode een vriend of vriendin te zoeken die in de zelfde situatie zit, of graag kerst met hen wil vieren. Niet iedereen slaagt er echter in zo iemand te vinden, waardoor veel singles de kerstdagen in hun uppie moeten doorstaan.

kerstmis

Wat helemaal opvallend is is dat eenzaamheid tijdens de kerstdagen bij vrouwen nog iets vaker voorkomt dan bij mannen. Vier op de tien single dames zit met kerstmis alleen thuis.

Nieuwe Liefde rond Kerstmis

Logisch dan ook dat het vinden van een nieuwe liefde hoog op het goede voornemens-lijstje van vele singles prijkt. Dit verklaart ook de drukte op de datingsites en dating apps in december en vooral januari.

Vrijwel elke datingsite heeft deze maanden te maken met een grotere toestroom van nieuwe leden dan normaal. Ten dele omdat veel vrijgezellen besluiten het nieuwe jaar nu eens echt de ware te vinden, maar ook omdat alleen zijn tijdens de feestdagen de singles eraan doet herinneren hoe vervelend het is alleen te zijn.

Datingsites bieden dan een eenvoudige uitkomst om een nieuwe partner te vinden. Bovenin vind je, als je interesse hebt, reviews van datingsites voor verschillende doelgroepen, waaronder C-date en Match4me.be (voor hoger opgeleiden).

Single Reizen en Events

Naast datingsites zijn ook single reizen en evenementen populair rond de jaarwisseling. Er worden diverse kerst-feesten en Oud-en-Nieuw-feesten voor single georganiseerd. Hetzelfde geldt voor weekenden rond d jaarwisseling, bijvoorbeeld in de Ardennen.

Doe jij meer aan online dating tijdens de kerstdagen, of heb je je wel eens in januari ingeschreven bij een datingsite? Als je single bent: heb jij er moeite mee om tijdens deze dagen alleen te zijn of zorg je altijd voor gezelschap?


C-date dating banner

Plaats een reactie