De feestdagen zijn het hoogtepunt voor relatiebureaus en dating websites

De populairste periode voor dating websites, relatiebureaus en vrijgezellenorganisaties is de overgang van oud naar nieuw. Vrijgezellen zijn dan actiever dan ooit. Eenzame feestdagen werken vaak confronterend en daarom gaan veel singles juist in die periode op zoek naar een relatie. Steeds vaker wordt naar datingsites uitgeweken om zo’n relatie te vinden.

Kate Taylor van dating website Match.com: “Het meest ideale tijdstip om kennis te maken met nieuwe mensen is rond zeven uur dertig ’s avonds op de eerste werkdag van het nieuwe jaar. Over gans de wereld waren er op dat moment ruim drie miljoen mensen actief op een dating website.’ Op geen enkel tijdstip in het jaar is er meer verkeer gemeten op Match.com

Ook januari drukke tijd voor relatiesites

Chris Verlinden, manager van Parship België (lees onze review), bevestigt ook dat de eindejaarsperiode een piekperiode is. “Vrijgezellen willen verandering. Ze moesten alleen naar de kerst- en nieuwjaarsfeestjes en vinden dit niet langer leuk. Ze plannen in het komende jaar iemand te vinden en niet langer single te blijven. Het wordt steeds meer sociaal aanvaard om op zoek te gaan naar een partner via een dating website.” Ook goede voornemens hebben invloed op de bezoekersaantallen op datingsites. De gehele maand januari melden veel meer vrijgezellen dan gemiddeld zich aan op relatiesites. In Nederland is de situatie al niet veel anders; ook daar hebben datingsites als Lexa (hier in Belgie Meetic, red.) het extra druk rond de feestdagen.

De datingsite van Het Nieuwsblad/De Gentenaar, We Match, merkt ook dat deze periode ontzettend populair is om op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Op 31 december 2012 bezochten bijna 17.500 mensen de website, dat is 60 % meer dan gewoonlijk. Of er uiteindelijk ook echt meer relaties ontstaan in deze donkere maanden is onduidelijk, maar ligt wel in de lijn der verwachting.

Vrijgezellenorganisaties winnen ook aan populariteit. Christel Janssen, medewerkster van Raval, merkte op dat mensen zelfs berichten sturen op nieuwjaarsnacht net na twaalf uur. Heeft eenzaamheid tijdens de feestdagen jou al eens bewogen actie te ondernemen? Denk je dat mannen en vrouwen die elkaar net hebben leren kennen via een datingsite in december eerder in het echt afspreken, om misschien nog samen het kerstdiner te halen?


C-date dating banner

Plaats een reactie