Twoo

Twoo is een contactsite en -app waarmee u singles en nieuwe contacten kunt vinden. Zowel wereldwijd als in uw eigen regio.

Twoo logo

Twoo.com is gratis te gebruiken, maar kent ook betaalde functies en extra’s. Update: Twoo is gestopt.

U kunt onderstaande review lezen, en onderaan ervaringen van (ex)-leden van deze dating- & chatsite.

Wat is Twoo Dating?

Twoo is een wereldwijde dienst, maar opgericht in ons eigen Gent, in 2011. In 2013 namen ze de datingsite StepOut over, en maakte daarmee een flinke groeispurt. De dienst beschikt over matchmaking-algoritmen die gebruikers met anderen verbinden op basis van locatie en interesses.

Een betaald abonnement geeft de gebruiker toegang tot meer functies, zoals onzichtbaar browsen en zien wie de gebruiker leuk vindt of de berichten van de gebruiker leest

Twoo is niet alleen bedoeld voor daten; u kunt er ook chatten en nieuwe vrienden maken. Bij het inschrijven kunt u aangeven wat uw doel is. De site doet erg denken aan Badoo, met even zoveel toeters en bellen. Dit is zeker in het begin even wennen.

Het best eis dit voorlopig te negeren en alleen uw eigen profiel aan te maken, en vervolgens via de zoekfunctie en ‘discover’ functie op zoek te gaan naar dates. En alle stickers en virtuele cadeautjes en andere ongein te laten voor wat het is.

Twoo website

Like gewoon een aantal profielen die u leuk vindt. U kunt niet zien door wie u geliked bent zonder te betalen. Echter, als u een match bent ziet u dat vanzelf en is dit dus ook niet echt nodig.

Werkwijze

Allereerst maakt u een account aan met een nickname en e-mail adres. U kunt zich ook via uw Facebook-account registreren. Ze zullen nooit iets op uw timeline posten.

Vervolgens wordt u gevraagd een foto te uploaden. Klik op de link in de bevestigingsmail en u bent een nieuw lid van Twoo.com. Uw gegevens worden gedeeld met de dienst, maar dit kunt u geloof ik uitzetten. LiveMe is meer gericht op jongeren en is een ‘broadcasting service’.

Leer wereldwijd miljoenen nieuwe mensen kennen, waar je ook bent. Voor een goed gesprek, nieuwe vrienden of zelfs de liefde van je leven.

Via de ‘Discover’ modus kunt u, net als bij Tinder en vele andere apps, snel profielen liken af afwijzen. Naast de profielfoto’s ziet u ook de rest van het profiel, zodat u gelijk een goed beeld hebt. Voordat u gaat ‘swipen’ is het aan te raden zelf uw profiel samen te stelen. Ander liket niemand u terug waarschijnlijk. Lege profielen zijn niet zo populair 😉

Net als bij OkCupid kunt u er voor kiezen een berg Multiple Choice vragen te beantwoorden. Daarbij kunt u ook aangeven wat u date idealiter op dezelfde vragen zouden antwoorden. Zo kan Twoo u beter matchen. Uiteraard kunt u dit ook overslaan. Als u van dit soort partneraanbevelingen houdt zou u ook bij Parship.be kunnen kijken.

Twoo in browser op een iMac

Allerhande Extra’s tegen betaling

Vrijwel meteen probeert Twoo u te verleiden om uw profiel te boosten of andere vormen van extra aandacht voor uw profiel te genereren. Dit geldt ook voor Superlikes. Echter kost dit wel geld. Toen ik me in had geschreven op de website kreeg ik vrij snel wel het aanbod om 100 gratis credits te krijgen als ik hun app zou downloaden.

Deze datingsite, of contactsite als u alleen vrienden zoekt, is evenwel goed te gebruiken zonder deze extra functies.

zoekscherm
het zoekscherm van Twoo in de browser

Aantal Leden

Met meer dan 13 miljoen maandelijks actieve gebruikers is Twoo de grootste site om nieuwe dates te vinden of nieuwe vrienden te leren kennen. Twoo is op dit moment beschikbaar in 190 landen en in 38 talen. Hoeveel Belgen er lid zijn staat niet vermeld.

parship banner

Verschillen Betaald en Premium Abonnement

Naast de premium abonnementen zijn er nog tal van upgrades die u kunt kopen met credits, zoals boosts waarmee u meer zichtbaar bent et cetera. Ook hier in doet Twoo erg denken aan Badoo. De kosten van de credit-pakketten vindt u onder deze tabel:

FunctieGratis TwooTwoo Premium
Profiel aanmaken
Zoekfunctie gebruiken
Zie iedereen die u leuk vindt
Zie wie uw profiel bezocht hebben
Contacteer iedereen op Twoo
Leesbevestigingen
Anoniem / Onzichtbaar surfen
Filter op aantrekkelijkheid
Profielen vanuit Discover bezoeken
Geen advertenties op de site
verschillen tussen gratis Twoo en Premium

Kosten van een volledig Twoo Premium Lidmaatschap

Wat kost Twoo premium? Momenteel zijn de prijzen als volgt. Check deze altijd nog even zelf, want ze kunnen inmiddels veranderd zijn. Onderstaande geeft u echter een goed idee:

LooptijdTotale KostenGemiddelde Maandkosten
1 week€ 5.99
1 maand€ 12.99
3 maanden€ 29.97€ 9.99
6 maanden€ 49.98€ 8.33
1 jaar€ 79.92€ 6.66
de kosten van Twoo premium

U kunt betalen met iDeal, Paypal en Creditcard. De prijs verschilt per betaalmethode. Bovenstaande prijzen gelden voor Paypal en creditcardbetalingen.

Er is overigens een trucje om tijdelijk premium member te zijn. Op het moment dat u uw account wilt verwijderen probeert Twoo u nog even binnenboord te houden door 3 dagen gratis lidmaatschap aan te bieden.

discover modus
de Discover modus

De Credit-pakketten

Naast het premium-lidmaatschap kunt u ook credits kopen. Deze site is er veel aan gelegen u wat geld afhandig te maken zo lijkt het 😉

Met credits vergroot u bijvoorbeeld uw zichtbaarheid (spotlight) en kunt u uw profiel een boost geven. Ook kunnen er ‘stickerpakketten’ mee worden gekocht en digitale cadeautjes worden verstuurd. Tamelijk onzinnig als u het mij vraagt. Ik zou het puur (eventueel) bij een premium abo houden.

Aantal CreditsTotale Kosten
500 credits€ 9.99
900 credits€ 14.99
1250 credits€ 19.99
2750 credits€ 39.99

Twoo App

U kunt de site gebruiken, maar de meeste leden gebruiken gewoon de Twoo app. Deze is er uiteraard voor zowel iOS als Android. Download de app in de App Store of de Google Play Store.

Twoo app zoeken
de zoekfunctie van de app
discover functie op de app
de discover functie op de app
het chat scherm van de Twoo dating app
het chat scherm van de Twoo dating app

Adres en bedrijfsinformatie

Massive Media Match NV 
Emile Braunplein 18 9000 Gent, Belgium
Website: www.twoo.com
E-mail Adres: info-nl@twoo.com of premium@twoo.com voor betalende leden

Twoo Contact & Klantenservice

Er is een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen; deze zogenaamde F.A.Q vind u hier. Als u e niet uit komt kunt u contact opnemen door op die pagina het contactformulier in te vullen. Als u premium lid bent kunt u ook uw vraag of klacht mailen naar premium@twoo.com.

Elke dag komen miljoenen mensen met elkaar in contact op Twoo. Wil je chatten, zoeken, foto’s delen of makkelijk mensen leren kennen? Op Twoo vind je fantastische mensen!

Twoo opzeggen

Wilt u uw betaalde abonnement stopzetten?  Kies voor ’terugkerende betalingen stopzetten’ via uw Instellingen. Kies daar voor ‘Stop abonnement’ naast het abonnement dat u wilt stopzetten, en volg de stappen. 

Wilt u uw Twoo account helemaal verwijderen? Ga dan ook naar ‘Instellingen’ en klik op het Wijzigen-icoon in het accountgedeelte. Klik vervolgens op ‘Verwijder account’ en volg de instructies.

Twoo Inloggen

Inloggen kunt u doen op de website of in de app. Als u uw inloggegevens kwijt bent kunt u deze opnieuw opvragen, en daarmee inloggen op Twoo.

Alternatieve Datingsites 

Overwoog u deze dienst omdat u buitenlandse singles zoekt? Dan is OkCupid ook een uitstekende optie. Veel minder toeters en bellen, en een zeer internationaal publiek. Ook International Cupid is gericht op mensen die het leuk vinden internationale contacten te leggen.

Grote Vlaamse datingsites zijn verder Meetic.be en voor hoger opgeleiden Match4me.be.

Ervaringen met Twoo

Heeft u al veel gebruik gemakt van de Twoo app of site? We waarderen het zeer als u uw ervaringen met onze andere lezer zou willen delen. Wat is er goed aan Twoo, en wat heeft verbetering nodig? Wat vindt u van het publiek op deze chat-site? Help ons met een korte review.

1 gedachte over “Twoo”

Plaats een reactie