Online speeddaten wordt populairder

Online speeddaten is nog relatief nieuw, maar het heeft al zeker goede resultaten opgeleverd voor meerdere datingsite-leden. Deze nieuwe manier van online daten zorgt ervoor dat je in contact komt met mensen waar je normaal gesproken niet mee in contact zou komen.

Het is een leuke manier om met veel mensen kennis te maken in korte tijd, zoals dit ook bij gewoon speeddating gaat. Het enige verschil is dat deze vorm van speeddaten op de datingsite zelf wordt georganiseerd. Sommige datingsites hebben al een speeddate-functie toegevoegd. Andere datingsites kijken nog even de kat uit de boom.

Wat is de bedoeling bij online speeddaten?

Speeddating via een datingsite is mogelijk voor alle (betalende) leden van de datingsite. Je kunt je als lid aanmelden voor het speeddating evenement. Vervolgens kom je in een soort chat terecht waarin alle leden te vinden zijn die zich voor het online speeddaten hebben aangemeld. Het is dan de bedoeling dat je zo veel mogelijk van deze leden spreekt.

Je krijgt steeds een bepaalde tijd, meestal 5 minuten, om iemand privé te spreken middels de chat. Na deze tijd wordt de chat beëindigd en wordt er een chat met iemand anders gestart. Je kunt dus in een uurtje tijd met 12 verschillende leden van de datingsite chatten. Zorg dus voor een gevatte openingszin.

Ook populair zijn offline speeddating avonden. SmartVibes is een bedrijf gericht op singles dat in 10 grote Belgische steden speeddate-avonden organiseert.

Je komt de meest unieke singles tegen

Veel datingsites hebben zo veel online profielen dat het eigenlijk niet meer te doen is om alle profielen te bekijken. In de meeste gevallen is een deel van de profielen ook volledig inactief. Hierdoor kan het zo zijn dat de liefde van je leven wel te vinden is op de datingsite, maar dat je het profiel gewoonweg niet tegenkomt. Dit is jammer, want het is een gemiste kans! Door deel te nemen aan online speeddaten kom je makkelijker in contact met mensen die je normaal gesproken niet zo snel tegen zou komen. Het is zeker niet zo dat je alleen de beste matches tegenkomt. Je kunt kennis maken met de meest uiteenlopende singles.

Meer kans op echte liefde?

Online speeddating biedt je daadwerkelijk meer kans op het vinden van echte liefde. Waarom? Omdat je gewoon meer mensen ontmoet. Hoe meer singles je ontmoet, hoe groter de kans dat er een match bij zit. Uiteraard is het online speeddaten geen garantie op succes, maar door meerdere keren mee te doen wordt de kans steeds groter dat je wel iemand vindt die direct je aandacht weet vast te pakken. 

Als vijf minuten niet genoeg is..

Wanneer iemand echt je interesse wekt tijdens een speeddate sessie op de datingsite, dan is vijf minuten natuurlijk lang niet genoeg om te kijken of het écht heel goed klikt. Gelukkig is er op de datingsite alle gelegenheid om verder te chatten. Als het online speeddaten voorbij is, dan kunnen de leden gewoon via de online profielen contact met elkaar opnemen om verder te chatten of te berichten. Het is daarom aan te raden om tijdens het online speeddaten pen en papier bij de hand te houden, zodat je de interessante singles kunt noteren om er later nog eens contact mee op te nemen. 

Heb jij al eens gespeeddate? Dan lezen wij van datingbureau graag je ervaringen terug! Wie organiseerde jouw speeddate-event en wat vond je er van?


C-date dating banner

Plaats een reactie