Voor- en nadelen van de grootste datingapps

Datingapps zijn natuurlijk helemaal ‘in’ op dit moment. Steeds minder mensen gebruiken een datingsite en steeds meer singles kiezen voor het gemak van een datingapp. We schreven er al eerder een artikel over.

Dit betekent niet per definitie dat datingapps beter zijn dat datingsites. Integendeel. Datingsites zijn uitgebreider en bieden meer mogelijkheden. Datingapps zijn dan ook meer gericht op snel resultaat dan op duurzaam resultaat.

De apps voor dating van dit moment worden wel dagelijks door honderdduizenden mensen gebruikt en dit zegt alles over het gemak van de datingapps en het plezier dat door de singles wordt ervaren met het gebruik ervan. Als je via een app wilt zoeken naar leuke singles, dan heb je meerdere mogelijkheden. Badoo, Happn en Tinder zijn het meest populair. Wij vertellen je meer over de voor- en nadelen van deze apps voor dating. 

De datingapp van Badoo

Badoo bestaat al jarenlang en is begonnen als website waarop men gratis contacten kon leggen met bekenden en onbekenden. In het begin werd er dan ook wel gedacht dat de website nog wel eens uit zou kunnen groeien tot een social media site, maar het werd een datingsite. Nu heeft Badoo een eigen app voor singles en deze wordt erg veel gebruikt door singles uit meerdere landen, waaronder uiteraard België.

Het grootste voordeel is wel dat de app volledig gratis te gebruiken is. Daarnaast is het heel makkelijk om je privacy instellingen op je eigen voorkeuren aan te passen en van de drie grootste apps biedt die van Badoo de meeste functies. Het grootste nadeel is wel dat er meer mannen aanwezig zijn op de app dan vrouwen, waardoor het vrij uit balans is. Daarnaast ontvangen veel gebruikers met regelmaat berichten die niet gewenst of ongepast zijn.

De datingapp van Happn

Honderdduizenden Belgen zijn geregistreerd op Happn. Meer dan een half miljoen Nederlanders heeft een actief account. Zo kunnen we nog even doorgaan, want Happn is ‘happening’. Deze datingapp is zeer populair en staat op de tweede plek van meest gebruikte datingapps op dit moment. Deze datingapp heeft als belangrijk voordeel dat je inzage hebt in interesses die je met anderen gemeen hebt. Je kunt geen ongewenste of ongepaste berichten ontvangen van vreemden en je komt enkel in contact met singles die je daadwerkelijk tegen bent gekomen.

Een belangrijk nadeel is wel dat het niet mogelijk is om direct contact te zoeken met iemand en in de minder drukke gebieden zijn ook minder singles te vinden. Je hebt een Facebook account nodig om je te kunnen registreren. Bezoek de website van Happn

grootste datingapps
grootste datingapp Tinder

De datingapp van Tinder

Tinder is zonder twijfel de meest gebruikte datingapp. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de app zo eenvoudig in gebruik is. Het enige wat je als single hoeft te doen is swipen naar de juiste kant om iemand leuk te vinden of af te wijzen. Makkelijker kan het bijna niet. De eenvoudige interface is dan ook het belangrijkste voordeel van Tinder. Daarnaast kun je ook hier geen ongewenste of ongepaste berichten ontvangen. Direct contact opnemen is namelijk niet mogelijk. Dit kan wel als nadeel worden ervaren. Je kunt maar aan beperkt aantal keren per 24 uur swipen, dus het gebruik van Tinder is niet eindeloos. Ook voor deze datingapp heb je een Facebook account nodig. Bezoek de website van Tinder.

Ouderwetse datingsites behoren niet tot de grootste datingapps

Daarnaast proberen de conventionele datingsites als Parship en Match4me het ook met een app, maar zij behoren bij lange na niet tot de grootste dating apps. Daarbij hebben zij het nadeel dat je moet betalen om echt met singles te praten. Een probleem dat je bij Tinder en Happn niet hebt.


C-date dating banner

Plaats een reactie