TeSamen.be

Tesamen logo

Een datingsite die net even wat anders is dan de andere datingsites van België, dat is TeSamen. De dienst noemt zichzelf een niet-commerciële integere datingsite. Bezoek TeSamen.be

Ook bij deze datingsite kunt u zich gratis inschrijven. Lees onderstaande review en eventueel ervaringen van anderen.

Schrijf u nu gratis in bij TeSamen.be >>>

Wat is TeSamen.be?

De dienst noemt zichzelf een niet-commerciële, serieuze datingsite, en de prijzen zijn inderdaad van dien aard dat hier rustig over gesproken mag worden. Gaat dit ten koste van de kwaliteit? Het lijkt er op van niet. De site TeSamen.be steekt goed in elkaar en komt bijzonder professioneel over, zij het wat gedateerd.

Ze bestaan dan ook al sinds 2004. Een wat moderner design zou ongetwijfeld tot meer leden leiden. Voorheen noemden ze zich TeSamen.org trouwens, in plaats van .be.

tesamen website

Werkwijze

Na de gratis inschrijving gaat u uw datingprofiel samenstellen. Dit gebeurt o.a. aan de hand van een aantal open vragen. Deze vragenlijst is redelijk uitgebreid; neemt u hier even de tijd voor. Als uw profiel is goedgekeurd krijgt u een overzicht te zien van singles die voldoen aan uw criteria.

Naast de open vragen vult u bij deze relatiesite ook een persoonlijkheidstest in. De uitslag hiervan komt op uw profiel te staan, zodat andere daters een indruk van uw karakter krijgen. Of u ook een foto plaatst bepaalt u zelf, maar als u geen foto wenst neer te zet en moet u niet raar opkijken als anderen a) minder interesse in u hebben en b) ook geen foto willen laten zien. Over de foto-procedure vindt u meer op de website van TeSamen.be.

Net als bij andere sites gaat u nu op zoek naar geschikte singles. Wat u ook kunt doen, en dit is vrij uniek voor een betaalde site, is wachten tot singels u benaderen. U kunt dan gratis op hen reageren!

Aantal Leden

Zoals wel meer datingsites is TeSamen.be niet open over hun exacte leden-aantal. Ze schrijven ‘ontelbare stellen samen te hebben gebracht’. Maar buiten dat houden ze wel een hoop openbare statistieken bij over hun ledenbestand. Erg leuk om in te duiken. Zo lezen we dat 56% van de leden man is, en zien we dat 36% jonger is dan 40 jaar oud.

Maar liefst 62% heeft Hogeschool of Universiteit gedaan. Hiermee is TeSamen bijna vergelijkbaar met datingsites voor hoger opgeleiden als Match4me.be en Parship.be.

Grappig is dat er ook cijfers zijn over karaktereigenschappen, beroepssectoren en uit welke regio de leden komen. Kortom, leuk om eens in rond te neuzen. Bekijk zelf de statistieken die u interessant vindt op TeSamen.

Verschillen Betaald en Gratis Abonnement

Bij elke abonnementsvorm horen verschillende privileges; in onderstaand overzicht ziet u alle prijzen en bijbehorende functies en mogelijkheden. Een groot voordeel van TeSamen is dat u ook als gratis lid berichten van anderen kunt lezen, en daar op kunt reageren.

FunctieGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Profiel aanmaken
Alle profielen en foto’s zien
Gratis hulp & advies
Uitgebreide persoonlijkheidstesten
Berichten van anderen lezen
Reageren op berichten van anderen
Zelf andere singles berichten sturen
Contactgegevens uitwisselen

Wat kost TeSamen?

Tesamen.be is een van de meest schappelijk geprijsde datingsites van België. Wel zijn de abonnementsprijzen op een gegeven moment verhoogd. Het basislidmaatschap, dat u na een gratis inschrijving verkrijgt, blijft kosteloos.

 • Een lidmaatschap van 3 maanden is er al van 96 euro. Dat is slechts 32 euro per maand. U bent dan ‘Bevoorrecht lid Light‘.
 • Voor 188 euro bent u een jaar lang lid (een kleine 16 euro per maand). U bent dan ‘Bevoorrecht lid Klassiek
 • Voor 237 euro bent u ‘Bevoorrecht Steunend lid voor 24 maanden. Voor minder dan een tientje per maand dus.

Zij doen nooit aan stilwzijgende of automatische verlengingen. Check voor de meest actuele kosten altijd eerst de website.

Datingsite Tesamen kan jou helpen om de liefde van je leven te vinden, iemand waar het écht mee klikt. Hier kom je op een leuke, veilige en betrouwbare manier in contact met andere alleenstaanden 

Artikelen over Daten en Relaties

TeSamen gaat verder waar veel andere datingsites ophouden. Zo kunt u op de site interessante artikelen lezen die te maken hebben met daten en relaties. Denken mannen echt alleen aan seks? Bestaat eeuwige trouw? Verder kunt u tal van interessante blogposts lezen, die zo te zien geschreven zijn door TeSamen leden.

Ook kunt u tips en advies krijgen over uw datingprofiel. Datingprofielen met teksten als “Vertel ik later” worden door deze datingsite niet vertoond. Er wordt verwacht dat singles werk maken van hun datingprofiel, en het juist leuk vinden andere singles te informeren over zichzelf.

Sterker nog: onvolledige profielen worden niet gepubliceerd, en alle profielen worden handmatig nagekeken. Dit lijkt streng, maar zorgt voor een veilige, betrouwbare date-omgeving en schrikt fakers ernstig af.

TeSamen App

Heeft TeSamen een eigen app? Bee helaas, daar is deze datingsite te klein voor. Als u graag wilt daten via een app, probeer dan eens Meetic. Of lees onze pagina met het overzicht van de diverse date apps en kom meer te weten over de verschillende mogelijkheden.

Succesverhalen TeSamen

In tegenstelling tot vele andere datingsites geeft TeSamen geen succespercentages aan. Zo een percentage is altijd een gemiddelde en zegt voor u persoonlijk niet zo veel. Daarbij wisselen de percentages nogal per doelgroep. Wel kunt u op de website getuigenissen lezen van oud-leden van Tesamen. Deze verhalen zijn allemaal persoonlijk geschreven door mannen en vrouwen die aan Tesamen een vaste relatie over hielden.

Schrijf u nu gratis in bij TeSamen.be >>>

Adres en bedrijfsinformatie

Contact zoeken met deze datingsite is eenvoudig.
Tesamen vzw, Vredeborgstraat 7 te 2530 Boechout.
Website: www.TeSamen.be.
E-mail Adres: via contactformulier op de site
Telefoonnummer: 03-2896609

De dienst is lid van allegrovzw.be, de koepelorganisatie voor niet-commerciële single & alleenstaanden organisaties.

Wij kunnen geen resultaatsgarantie geven, maar garanderen wel een degelijke selectie van de kandidaten. en doen al wat mogelijk is om het niveau van het ledenbestand kwalitatief op peil te houden.

Klantenservice

Onder ‘Werkwijze’ vindt u een hoop info over de werking van de site. Als u een vraag hebt kunt u contact met de klantenservice opnemen via het formulier op de website.

TeSamen.be Opzeggen

Wilt u uw lidmaatschap van deze datingsite opzeggen? Doorloop dan de volgende stappen:

 • Log in op uw account
 • Ga naar het menu links en klik op Mijn profiel
 • Scroll naar beneden en klik op de button Definitief afsluiten
 • Kies voor Profiel verwijderen
 • U kunt ook een reden opgeven voor uw uitschrijving

Let op: voortijdige beëindiging van een betaalde account geeft geen recht op terugbetaling van lidgelden.

Alternatieve Datingsites

Als u na het lezen van deze review toch twijfelt, dan zijn er diverse andere opties. Lees bijvoorbeeld eens onze reviews over 50plusmatch.be en Match4me.be (hoog opgeleiden). Bent u gelovig? Bekijk dan het artikel over christelijke datingsites. Succes bij het kiezen!

Ervaringen met TeSamen

Bent u een van die mensen die al eens ingeschreven heeft gestaan bij deze niet-commerciële datingsite? We lezen erg graag uw ervaringen!

Wat beviel u aan deze dienst en wat is voor verbetering vatbaar? U kunt uw review hier onder achterlaten. Vele anderen gingen u voor op datingbureau.be

16 gedachten over “TeSamen.be”

 1. Het vragen n de identiteitskaart is schending van de privacy
  Zeker niet inschrijven Ben meer dan 6 jaar geblokkeerd
  Aanbod van dames voor de regio Westkust is onbestaande
  Beter een toevallige ontmoeting
  De site is zodanig opgesteld dat je zou inschrijven
  Het is een VZW die er veel geld achter verdiend
  In die tijd enkele gehandicapte dames ontmoet
  Zelf eentje die zich uitklede na de eerste ontmoeting

  Beantwoorden
  • uw ziet het veel te negatief vlaamse datingsites zoals tesamen rendezvous zijn betrouwbaar het probleem is bij deze sites veelal hoogopgeleide gescheiden kinderrijke dames die de gewone man niet zien staan ze denken dat ze betere mannen kunnen krijgen

   Beantwoorden
 2. Die Marijke gaat het wel zeggen
  Een VZW die veel winst maakt is TESAMEN
  Reeds meer dan 4 jaar geblokkeerd
  Op mails wordt er toch niet geantwoord
  DE SITE MOET VERDWIJNEN

  Beantwoorden
 3. Had me ooit eens ingeschreven op deze website maar zij bepalen zelfs in welke leeftijdscategorie je wil zoeken. je moet de admin contacteren om dit te veranderen, dus idd een heel hoog Big Brother gehalte.
  Een te vermijden datingsite vind ik.

  Beantwoorden
 4. Niet-commerciële site mijn neus, je kan niks of ze vragen geld een goede foto plaatsen gaat niet want het mag niet te groot zijn en allemaal wel fake profielen die gewoon niet reageren en om te reageren moet je betalen anders wordt je gewoon geschrapt linke truc om toch geld te verdienen gewoon

  Beantwoorden
 5. Dit was een niet-commerciële site die, nadat ze voldoende leden hadden gesprokkeld, overgegaan is op plat commerciële motieven. Alles aan je profiel wordt volledig gemodereerd. Zo kan je nog niet eens je eigen profieltekst aanpassen zonder daar eerst toestemming voor te vragen. Ook je berichten met andere personen worden eerst volledig doorgelezen en aangepast, niet alleen op contactgegevens, maar de volledige inhoud, opmaak en structuur (!).

  De site op zich komt ook niet professioneel over, met een layout die eerder aan 5 jaar terug doet denken, met fouten in de code en zo voort. Contact met sitebeheer gaat bovendien traag.

  Om dan toch positieve punten aan te halen: ze moedigen leden aan om wel degelijk te reageren op berichten, ook al is het een beleefde afwijzing. Bovendien lijken alle profielen echt te zijn.

  Over het algemeen een afrader omwille van het zware Big Brother gehalte en het slechte sitebeheer.

  Beantwoorden
 6. Goede manier om kennis te maken. Bij kritiek op de werkwijze vallen de oprichters al gauw door de mand. Ondanks pauzestand blijft m’n vriendin aanbiedingen van mannen ontvangen. Op deze rare gedragslijn gewezen kan Maria cs. niet anders voortbrengen dat ze dat nou eenmaal doen …

  Beantwoorden
 7. Heb ondervonden dat er geen plaats is voor mensen met psychische aandoening bij tesamen namelijk depressie die zwakbegaafd zijn en leven van werkloosheid verhoogd met integratie-uitkering. normaal-begaafden tonen geen interesse in minderbegaafden met of zonder psychische aandoening ongeacht als ze nu werken of niet. Wat is uw standpunt en advies ?

  Tesamen is vrij duur ben minderbegaafd beperkt inkomen en heb verhoogde uitkering dan ocmw maar is geen ocmw en de vrouwen toonen geen interesse in iemand die niet werkt en minderbegaafd is wat is uw advies en standpunt ?

  Beantwoorden
 8. Anoniem klaagt volgens mij onterecht! Als je niet aan de regels houd zoals ik veronderstel is het maar normaal dat de site je blokkeert. .volgens ik begreep en ook duidelijk op de site werd aangegeven is het gratis in schrijven en het sturen van gratis mail bedoeld om aan ieder de gelegenheid te geven om inzage te geven of het concept iets is dat je aanspreekt.

  Verder kan je ook zien of er interesse is voor jou profiel voordat je overgaat tot betaling.Weinig andere sites geven deze mogelijkheid. Op andere sites past men ook stilzwijgende verlenging toe.dit betekent vaak dat als je niet oplet er ineens weer een groot bedrag van je rekening verdwijnt. Om deze reden ook wil Tesamen geen betalingen met kredietkaart. Als iemand besluit op te zeggen gaat dit onmiddellijk in, dus geen gesjoemel met ondoorzichtige opzegtermijn bij tesamen

  Beantwoorden
 9. Enkel echte profielen en wie een tijd niet actief is of niet op berichten antwoordt wordt uit de lijst van kandidaten verwijderd. Al de rest hangt af van jezelf en van degene met wie je berichtjes schrijft.

  Beantwoorden
 10. De site was in het begin gratis om dan na enige tijd, als er voldoende leden zijn, de site betalend te maken. Deze site verschilt in dit opzicht dus niet van een andere sites.

  Er zijn relatief weinig leden, als je dus niet in een grootstad of er dichtbij woont heb je wel een beetje pech. Berichten sturen naar niet betalende leden kan maar je tekst wordt helemaal door elkaar gehaald omdat je zeker geen privégegevens zou kunnen achter laten. Gevolg is dat je tekst kinderachtig overkomt want zonder hoofdletters, punten, komma’s lijkt dit echt op niets. Bovendien laat de site het toe dat een lid zomaar iemand verwijten stuurt zonder deze te schorsen. Enkele voorbeelden : ik hoop dat je een eenzaam leven mag lijden!!! “Zielig, laag bij de

  grond ventje…vandaar je grootte!” “je hebt een zeer lage persoonlijkheid…” “ocharme je kids die zo n vader hebben!!!” Dit wordt dus toegestaan, integendeel iemand die wordt aangevallen en zich daarover beklaagt wordt geschorst, de omgekeerde wereld. U mag zelf oordelen …

  Beantwoorden

Plaats een reactie