Relatieplanet.be

Relatieplanet.be is de grootste datingsite van Belgie. Je vindt er ruim 4 miljoen Belgische en Nederlandse singles. Relatieplanet.be is meerdere jaren verkozen tot populairste Website in de categorie Dating, en nog steeds is Relatieplanet een populaire datingsite. De site richt zich in tegenstelling tot andere datingsites niet tot een specifieke doelgroep.

Datingsites als Parship en Elite Dating richten zich daarentegen op een hoog opgeleid publiek.

parship2

Relatie Planet organiseert naast online dating ook tal van single evenementen, waar je leuke vrijgezelle singles kunt ontmoeten. Inschrijven bij Relatieplanet.be is uiteraard geheel gratis. Als gratis member kun je alle profielen van de leden (met foto’s) bekijken, je eigen dating profiel aanmaken, waarin je aangeeft waar je naar op zoek bent, en kosteloos flirten met de leden.

Leuk om te lezen is het magazine, waarin je tal van weetjes op datinggebied te weten komt. Een serieuze datingsite voor serieuze singles die op zoek zijn naar een leuke relatie. Bezoek de site Relatieplanet.be

Kosten van een volledig Lidmaatschap bij Relatieplanet.be

 • Prijs voor 1 maand: € 24,95
 • Prijs voor 3 maanden: € 44,85 (gemiddeld € 14,95 per maand)
 • Prijs voor 6 maanden: € 59,70 (gemiddeld € 9,95 per maand)

Check altijd de meest actuele prijzen op de website zelf. Deze veranderen nogal eens. Inschrijven is evengoed altijd gratis; je kunt na wat rondkijken zien of deze datingsite wat voor je is. Inschrijven bij Relatie Planet verplicht je tot niets.

relatieplanet.be website

Via de gemakkelijke zoekfunctie kun je single mannen en vrouwen zoeken in heel België, maar ook gerichter zoeken op jouw regio. Met een muisklik zie je dan een overzicht van single dames of heren in Antwerpen, Brussel, Limburg, Oost of West Vlaanderen of Vlaams Brabant. Relatieplanet heeft tegenwoordig ook een dating app.

Nieuwe leden, maar niet zo veel als op Tinder

Elke dag komen er tientallen nieuwe leden bij; mocht je dus na je inschrijving niet gelijk iemand vinden die bij je past heb je de zekerheid dat je in de toekomst veel nieuwe matches via de email binnen kunt krijgen. Als je daar prijs op stelt tenminste.

Toch hebben datingsites wel te lijden van apps als Tinder en Happn. Vooral jongeren kiezen sneller voor deze (gratis) apps. Tel daarbij op dat datingsite-abonnementen steeds duurder lijken te worden en je ziet welke kant het op gaat.

Als meest bekende datingsite heeft u in België met Relatieplanet de wellicht de meeste kans van slagen als je een vrouw zoekt, of man natuurlijk. Je kunt ook op hetzelfde geslacht zoeken, bijvoorbeeld vrouw zoekt vrouw. Volgens de site is er 42% kans op een relatie. Of dat voor leden voor relatieplanet.be geldt of in het algemeen, is wat onduidelijk omschreven.

Voorheen werden bezoekers naar Relatieplanet.be geleid, nu gaan zij, net als Nederlandse daters naar relatieplanet.nl. Dit maakt verder weinig uit.

parship2

Als u ervaring heeft met deze datingsite zien we graag uw review in de comments tegemoet. Uw ervaringen kunnen andere vrijgezellen helpen bij het bepalen van de juiste datingsite. Hoe meer reviews over Relatieplanet.be we verzamelen, hoe beter. Wat zijn de sterke en minder sterke punten van deze datingsite? Alvast veel date-plezier gewenst.

VN:F [1.9.22_1171]
Algemene Indruk
Werkwijze / Functies
Aantal Leden
Man / Vrouw Verhouding
Prijs
Snelheid Website
Rating: 3.1/5 (6 votes cast)
Relatieplanet.be, 3.1 out of 5 based on 6 ratings

Comments

 1. Beste,
  Gisteren was Relatieplanet onbereikbaar wegens ‘onderhoudswerken’ en vandaag van hetzelfde laken een broek.
  Ik begrijp dat dit wel eens moet gebeuren, maar ze hadden de leden hier wel vooraf van kunnen verwittigen.
  Met vriendelijke groeten,
  Amber

  • ja het is weer hetzelfde liedje .Kan ook weer niet inloggen .Mijn full member mag met 2 dagen verlengd worden.

  • Nederlandse says

   Amber als je zonodig jullie taal Nederlands wil noemen gebruik het dan goed aub..van hetzelfde laken een PAK…niet broek..belgen maken onze taal belachelijk. .noem het dan Vlaams of creëer jullie eigen taal niet gejat van anderen..

 2. Dank voor uw reactie Amber,
  Zo te zien is de site niet meer offline; ik kan hem vanaf hier in elk geval bereiken dus ik denk dat het onderhoud voltooid is. Heeft u nog steeds problemen met inloggen?

 3. ik kan me nog steeds niet aanmelden, soms eventjes voor 5 minuten en dan krijg ik de melding error 502 of de pagina kan niet weergegeven worden
  Vriendelijke groeten

 4. Ik heb mij deze maand lid gemaakt en betaald en ik kan al 2 dagen niet op RP …is dat een grap of zo ?!

 5. nou de site is nog steeds offline… ik krijg steeds een medling op de pagina 502
  geen idee wat dat inhoud maar ik kan nog steeds niet inloggen op relatieplanet en kan niets doen…

  enig idee hoe dat kan en waarom ik nog steeds niet kan inloggen en dat de site weer normaal werkt ????

 6. Het is nu 0120 uur dus al 6oct en ik kan nog steeds niet op de site.
  Grtjs Betty

 7. elisabeth says

  Geachte administratie
  Ik was lange tijd geleden full member van relatieplaneet. Ik wou me nu weer gratis inschrijven, maar ik krijg een bericht dat er al zo’n mailadres is en dat ik mijn log-in gegevens moet zoeken. Vroeger had ik als schuilnaam -knip redactie-.
  vroeger had ik een nummer begon met 4548: de rest ben ik vergeten. Mijn wachtwoord was -knip redactie-.
  Bedankt
  Lut

  Antwoord Redactie datingbureau: Geachte Lut, probeer het even via hier: https://www.relatieplanet.nl/contact-formulier

 8. Wel ik ben 59 jaar oud,en zoek een knappe dame van rond de vijftig jaar,die wel van een avontuurtje houd! Ik ben piloot geweest, en nu uitvinder! Ik ben een heel sociale man,178 groot en weeg 78 kg.
  Aan mijn blog weet je zo ongeveer mij hobbys,ik babbel graag,maar ik rook niet,en drink geen alkohol.
  wie mij beter wil leren kennen stuur mij dan een mailtje,dan krijg je een foto,waar ik andwoord op jullie vragen! Alle vragen zijn welkom! Veel liefs voor alle vrouwen en meisjes die dat hier lezen! Ook aan allen een prettig kerstfeest en straks een gelukkig nieuwjaar ! Groetjes uit de omgeving van Antwerpen zoentjes overal .Ik ben over een paar uur een weekje weg !!!

 9. Jan Boodts says

  Ik weet niet hoe het zit met andere relatiewebsites maar bij relatieplanet.nl krijg je je geld NIET terug als je betaald hebt en zelfs je lidmaatschap nog niet uitgevoerd is. Dat staat zo in de overeenkomst waar ik nog nooit van gehoord of gezien heb. Van een teleurstelling kun je hier wel spreken. Mijn Gedacht !!! 😉

 10. carine vandekerkhove says

  Hallo !

  Het is nu exact zeven dagen ( werkdagen! ) geleden dat ik mij heb ingeschreven voor een bedrag van 29,95 euro bij jullie zogenaamde site. Er is intussen nog niets gebeurd ! Geen
  aansluiting, geen reactie van jullie, helemaal niks ! Verder heb ik een zelfde reactie gelezen van iemand die, zoals ik, zich ‘ bedrogen ‘ voelt.

  Ik ben echter niet van plan het hierbij te laten. Indien jullie mij, ofwel niet aansluiten, ofwel mijn geld niet terug bezorgen, maak ik deze ‘ klacht ‘ ( lees : dit bedrog ! ) bekend bij Testaankoop.

  • Inderdaad, relatieplanet is slecht tot en met!
   Ben eerst niet-betalend lid geweest, kreeg interesse berichtjes van ’n stadsgenoot, tot ik mij betalend lid heb gemaakt en die persoon was plots niet meer op de site geweest!
   Heb naar het e-mail adres geïnformeerd van die persoon en ze willen dat niet vrijgeven wegens privacy (wat ik wel kan begrijpen, tot daar aan toe)!
   Maar ik heb de site daarover aangesproken en ze beweren dat ze niets verkeerd gedaan hebben!
   Dus ik ga ook klacht indienen bij testaankoop! Ben 30€ kwijt en heb zelf nooit 1 contact gehad!

 11. Ik heb me ingeschreven op relatieplanet.be maar het is niet wat ik er van verwacht had, na een paar keer een betalend lidmaatschap aan te gaan heb ik niet echt iemand leren kennen.

  Toen heb ik besloten me in te schrijven op matchsquare.nl hier is een lidmaatschap al veel goedkoper en heb ik toch contact met enkele leuke vrouwen.

 12. ik had me een tijdje geleden ingeschreven en een full member voor 1 maand genomen maar jammer genoeg bleef contact afwezig ; meestal kreeg ik enkel melding “momenteel niet geinterreseerd” wat mij op den duur wel begon te frustreren.

  Na enkele maanden nu tot grote spijt nog maar eens heractiveerd want blijkt dat er in de provincie waarin ik op zoek ben niks is veranderd qua profielen dus alweer diezelfde teleurstelling dat ik mijn eurotjes verspeel aan “verbeelding!?” . Dus wat mij betreft ofwel zijn de vrouwen echt op zoek naar rijke mooie Brad Pitt of George Clooney ofwel is er hier Veel Fake in het spel. Zoals bij vele andere sites die ik heb geprobeerd zeker niet aan te raden voor mannen + 50.

 13. inge Eddy says

  12 jaar geleden hebben mijn man en ik elkaar leren kennen via relatieplanet.
  31 oktober 2015 zijn we 10 jaar getrouwd.
  We hebben een super relatie .
  Relatieplanet is een aanrader!

 14. Weinig respons en erg weinig berichten Als ik op iemand reageer dan krijg ik of geen antwoord of men is niet geinteresseerd.
  Ik vind het tegenvallen.

 15. Hallo,
  Sinds de vernieuwing van de site,al veel problemen gehad met het inloggen.
  Hopelijk in de toekomst verbeterd het,niet aangenaam
  Mvg Luc

 16. zonnegloed says

  Sinds ik 4 maanden geleden mijn lidgeld voor een half jaar betaald heb, heb ik helemaal geen reactie meer.
  Wat is er aan de hand?

 17. Ik krijg sinds een maand volgende error als ik wil inloggen. Geen idee wat er aan de hand is.
  This webpage is not available
  ERR_CONNECTION_CLOSED

  Reactie datingbureau.be: probeer eens naar https://www.relatieplanet.be te gaan. Lukt dit niet, wis dan uw internetgeschiedenis en cookies.

 18. ANNE- LOUISE says

  ik was de site van relatieplanet aan het bekijken,wegens een berichtje dat ik kreeg….
  niet te geloven !!!!
  Een heel goeie vriend van mij ,die 3 jaar geleden overleed …….had me een berichtje gestuurd voor contact ;
  ik vraag me af hoe betrouwbaar deze site wel is, als de doden nog berichten sturen!!!!!

  • ik heb ook de indruk dat Relatieplanet niet veel soeps is, veel profielen zijn al wekenlang en maandenlang niet actief. En dan hebben ze veel profielen.? Berichten worden ook wel eens gecensureerd als er persoonlijke info instaat (hoe kan je dan anderen met potentiële partners afspreken?). Je kan niet zien of profielen volledig of gratis lid zijn.. Dan stuur je berichten zonder dat je er ooit antwoord kan op krijgen… Het komt bij mij over als oplichterij… Misschien is voor Testaankoop om te onderzoeken.

 19. Balemans Alois says

  Ik werd door de site geblokkeerd omdat ik in een prive-conversatie reclame maak voor een andere datingsite Prive is niet publiek en dus geen reclame
  tweede verwijt is rasistische en sexistische opmerkingen naar andere leden = ik heb iemand een pluim gegeven voor haar profiel -foto met haar borstjes vooruit en gezegd dat ze zo te zien wel erg fier was op haar borstjes ” Is dat in een verkeerd keelgat geschoten en niet gewardeerd dan kon dat lid mij blokkeren ! waarom doet de site dat dan ook ! Onterecht !!!

  • Leerrijk en inderdaad om van te balen!
   Welkom in het ‘politiek-niet-correct’ , ME2 en andere truttige lange tenen spirit-tijdperk. Tenzij men in het (o.a. Britse) parlement debatteert waar schofferigheid regelmatig troef is.
   Ik stel vast dat bij overregulering (Niet de banken, multinationals enz…) van de individuele vrijheid (je mag niet dit, dat, hier, ginder…) hoe langer hoe meer anti-sociaal gedrag plaatsvindt: een contradictie.
   Misschien wel te danken aan de yuppie’s uit de 80’s die toen gezaaid hebben wat we nu oogsten. Kids met de narcistische Me, Myself and I-mentaliteit.
   Neen, je heb 100% gelijk. Volledig onterecht! Een compliment begrijpt men soms niet meer omdat men niet echt luistert en vol is van zichzelf.
   Sterkte en Vr.Groet,
   Jbes

 20. joanna says

  Het is het ontmoeten van nieuwe mensen. Ik adviseer de site voor jongeren http://dating-jongeren.nl/. Ik ontmoette een interessante meisje en ik hoop dat we een paar zullen zijn.

 21. Hallo,
  Ik heb de indruk dat er veel fake dames op staan, ook erg veel die 5 /6 /7 /8 jaren voor het laatst waren ingelogd of deze dames er nog zijn !

 22. Een zestal jaren geleden heb ik Relatieplanet verlaten en ik had toen een lijst van favorieten. Ik heb de site recent nog eens bezocht en ik zie dat veel van mijn favorieten nog steeds op de website staan met dezelfde jarenoude foto’s. Deze vrouwen zijn jarenlang inactief maar hun profielen worden niet gedelete door de site.

  Goed, wat de nieuwe profielen betreft, valt het mij op dat er ZEER weinig activiteit is (bij de vrouwen). De site is een kerkhof geworden van oude/inactieve profielen. Mensen joinen, kijken eens rond, zien dat er niets te beleven valt en komen nooit meer terug.

  Welke vrouw wil er anno 2018 nog betalen voor online dating als ze gratis via Tinder of Bumble zeer gemakkelijk een date kan krijgen? Antwoord: geen een.

  Dat is de grote verandering: de intrede van swiping apps zoals Tinder. Online dating sites zoals Relatieplanet zijn ten dode opgeschreven, een beetje zoals de zieltogende dvd-sector. De swipe app revolutie is niet te stoppen.

  Ik weet niet hoe het is om als vrouw op de site te zitten, maar als man is het absoluut af te raden om zich op Relatieplanet te registreren. Er zijn gewoon geen vrouwen. Misschien 2-4 die zich de laatste week aangemeld hebben? Wat ben je daar mee? Niets…

  Ik spreek voor de groep 23-35 jaar, maar ik ben zeker dat het bij de oudere groepen ook niet veel beter zal zijn.

  Alle dating sites worstelen hiermee. Ook Parship is enorm achteruitgegaan sinds de laatste 2 jaar en ik denk dat dit komt door de grote concurrentie van swipe apps.

 23. Veronique says

  Wel wel ik zie ook merendeel onbeheerde profielen….Testaankoop!! Ik eis mijn geld terug…

  Ik heb mijn geld ook binnen de 14 dagen terug gevraagd. Ivm herroepingsrecht zoals omschreven.
  Ik ook ga hiermee verder indien ik mijn geld niet terug krijg!! ZEKER WETEN!!

 24. Relatieplanet is eerder een dode planeet, wat een triestig boel zeg. 95% van de profielen is al een eeuwigheid offline en de rest is niet betalend member. De enige 2 profielen waar ik contact mee had bleken online oplichters te zijn. Online dating??? Pure geldklopperij !!!

Speak Your Mind