Relatieplanet.be

logo relatieplanet.be

Belangrijke Update: Relatieplanet.be is er in juli 2021 mee gestopt. Grote (gratis) dating apps als Tinder, Happn en Twoo bleken te sterke concurrenten. Alternatieven zijn bijvoorbeeld Parship en Match4me.be (hoger opgeleiden).

Onderstaande is dus niet langer actueel.

Relatieplanet.be is waarschijnlijk de grootste datingsite van Belgie. Ruim 4 miljoen Belgische en Nederlandse singles hebben al eens gebruik gemaakt van deze datingsite. Het huidige aantal actieve profielen staat op ruim 129.000.

‘Slow daten, tijd voor elkaar’ is hun nieuwe motto. Bezoek Relatieplanet.be.

Schrijf u gratis in, of lees onze Relatieplanet review hier onder. Onderaan dit artikel vindt u ook ervaringen van andere daters.

Schrijf u nu gratis in bij Relatieplanet.be >>>

Wat is Relatieplanet.be?

Relatieplanet.be is meerdere jaren verkozen tot populairste Website in de categorie Dating, en nog steeds is Relatieplanet een populaire datingsite. De site richt zich in tegenstelling tot andere datingsites niet tot een specifieke doelgroep. Datingsites als Parship en Elite Dating richten zich daarentegen wel op een hoog opgeleid publiek.

Deze datingsite scoorde bijzonder goed bij het privacy-onderzoek van de Consumentenbond. Volgens de site zijn er al meer dan 245.000 relaties uit de datingsite ontstaan. Naast de site kunt u uiteraard ook gebruik maken van een app.

Relatieplanet-website

Relatieplanet.be heeft wel te lijden onder de steeds meer gebruikte dating apps. De ledenaantallen die ze jaren terug hadden zijn nu niet meer op de site aanwezig. Deze terugloop is trouwens een probleem voor veel relatiesites.

Relatie Planet organiseert naast online dating ook tal van single evenementen, waar u leuke vrijgezelle singles kunt ontmoeten. Inschrijven bij Relatieplanet.be is uiteraard geheel gratis. Als gratis member kunt gewoon u alle profielen van de leden (met foto’s) bekijken.

Ook kunt u natuurlijk uw eigen dating profiel aanmaken, waarin u aangeeft waar u naar op zoek bent, en kosteloos flirten met de leden. Om echt berichten te kunnen sturen moet u helaas wel de portemonnee trekken.

De Consumentenbond heeft Relatieplanet op het gebied van privacy de hoogste score gegeven in de categorie datingsites. Daar zijn wij erg trots op! Relatieplanet staat voor veilig en betrouwbaar daten. – Relatieplanet.be

Leuk om te lezen is het magazine, waarin u tal van weetjes op dating-gebied te weten komt. Een serieuze datingsite dus voor serieuze singles die op zoek zijn naar een leuke relatie. Bezoek de site Relatieplanet.be

Verschillen tussen het gratis en betaalde lidmaatschap bij Relatieplanet.be

Zoals de meeste datingsites is het inschrijven altijd gratis, maar om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken dient er een abonnement te worden afgenomen. Dit zijn de verschillen tussen het kosteloze en betaald lidmaatschap:

FunctieGratis AbonnementBetaald Abonnement
Volledig profiel aanmaken
Profielfoto’s uploaden
Onbeperkt Zoeken naar Leden
Interesse tonen in singles✅  (max 5 per dag)
Profielen bekijken
Gebruik van Relatieplanet App
Ontvangen Berichten lezen
Alle foto’s kunnen bekijken
Reageren op Berichten
Zelf Berichten versturen
Zien wie uw profiel bezocht hebben
Zien wie gratis en betaald member is
Geen reclame op de site

Kosten van een volledig Lidmaatschap bij Relatieplanet.be

Wat kost Relatieplanet.be dan precies? We hebben de prijzen in onderstaand tabel geplaatst:

LooptijdTotale KostenGemiddelde Maandkosten
1 maand€ 24,95
3 maanden€ 44,85€ 14,95
6 maanden€ 59,70€ 9,95
de kosten van het betaalde lidmaatschap

Check altijd de meest actuele prijzen op de website zelf. Deze veranderen nogal eens. Inschrijven is evengoed altijd gratis; U kunt na wat rondkijken zien of deze datingsite wat voor u is. Relatieplanet behoort met bovenstaande prijzen tot de goedkopere datingsites.

relatieplanet app

Via de gemakkelijke zoekfunctie kunt u singles zoeken in heel België, maar ook gerichter zoeken binnen uw regio. Met een muisklik ziet u dan een overzicht van single dames of heren in Antwerpen, Brussel, Limburg, Oost of West Vlaanderen of Vlaams Brabant.

parship banner

Aantal Leden

Elke dag komen er tientallen nieuwe leden bij. Mocht u dus na uw inschrijving niet gelijk iemand vinden die bij u past, dan hebt u de zekerheid dat u in de toekomst nieuwe matches via de email binnen zult krijgen. Als u daar prijs op stelt tenminste.

Momenteel lezen we op de site dat er de laatste 24 uur 400 nieuwe leden zich hebben ingeschreven. Het leeuwendeel zal echter Nederlander zijn.

Toch hebben datingsites wel te lijden van apps als Tinder en Happn. Vooral jongeren kiezen sneller voor deze (gratis) apps. Tel daarbij op dat datingsite-abonnementen steeds duurder lijken te worden en u ziet welke kant het op gaat. Nu vallen de kosten van deze site nog wel mee.

Als meest bekende datingsite heeft u in België met Relatieplanet de wellicht de meeste kans van slagen als u een vrouw zoekt, of man natuurlijk. U kunt ook op hetzelfde geslacht zoeken, als u bijvoorbeeld als vrouw een vrouwelijke date zoekt.

Voorheen werden bezoekers naar Relatieplanet.be geleid, nu gaan zij, net als Nederlandse daters naar relatieplanet.nl. Dit maakt verder weinig uit.

Schrijf u nu gratis in bij Relatieplanet.be >>>

Relatieplanet App

Ja, er is ook een Relatieplanet app. Gelukkig is deze beschikbaar voor zowel iPhone als Android gebruikers. U kunt op de website een gratis account aanmaken en vervolgens de app downloaden. Dat doet u in de App Store of in de Google Play Store. Vervolgens kunt u inloggen op de app.

Wat opvalt is dat de reviews in de twee app stores erg slecht zijn. Diverse * en ** reviews. Hier volgnes enkele screenshots zodat u een goede indruk krijg van deze app:

inloggen relatieplanet
de relatieplanet app login
zoekfunctie van de app
zoekfunctie van de app
berichtenbox relatieplanet app
het berichtenscherm

Relatieplanet awards en prijzen

De site is inmiddels een oude rot in het dating-landschap, en heeft diverse awards en uitverkiezingen gewonnen. Ze wonnen in Nederland diverse ‘Website van het Jaar’ verkiezingen. Dit zowel in de categorie ‘Beste Datingsite’ als ‘Meest Populaire Datingsite’.

Ook op het gebeid van privacy en veiligheid zijn ze bekroond. Verder waren ze mede-winnaar van VARA Kassa testpanel, een Nederlands consumentenprogramma.

Adres en bedrijfsinformatie

Onderdeel van Relatieplanet.nl
Adres: Basisweg 30
1043 AP Amsterdam NL
Website: www.relatieplanet.be
E-mail Adres: klantenservice@relatieplanet.nl
Telefoonnummer: 088-5052505 (dagelijks van 9-17)
KVK-nummer: 02079316

Klantenservice

De klantenservice is goed bereikbaar. Dit kan door te bellen met bovenstaande telefoonnummer of te mailen naar klantenservice@relatieplanet.nl. Daarnaast staan er tientallen veelgestelde vragen inclusief antwoorden op de site.

Relatieplanet.be opzeggen

Wilt u zich uitschrijven bij Relatieplanet.be of misschien uw account tijdelijk pauzeren? Er zijn eerder opties. Een gratis account of premium account opzeggen doet u als volgt:

 • Klik rechtsboven op uw profielfoto
 • In het menu eronder klikt u op de knop ‘Algemene instellingen’
 • Klik in het menu links op ‘Persoonlijk instellingen’
 • Scroll naar beneden tot aan ‘Accountgegevens
 • Onder accountgegevens vindt u ‘Account verwijderen’
 • Beantwoord de vragen en klik onderaan de pagina op de knop ‘Account opzeggen’
 • Bevestig de wijziging met uw wachtwoord en klik op ‘Bevestigen’.
 • U wordt na enkele seconden automatisch uitgelogd en het profiel is direct verwijderd

U kunt ook uw profiel tijdelijk pauzeren. Dit doet u door uw profiel op onzichtbaar te zetten. Activeer dit onder Algemene instellingen –> Privacy instellingen –> Mijn profiel is zichtbaar voor andere Relatieplanet leden (uitvinken)

Privacy & Veiligheid

Alle nieuwe profielen worden handmatig door de klantenservice gecontroleerd. Dit om scammers en fakers buiten te houden. Uw gegevens zijn goed beschermd. De site haalde bij de Consumentenbond (de Nederlandse versie van Testaankoop) de hoogste privacy-score in 2020.

Ben je single en op zoek naar de liefde van je leven? Dan ben je bij Relatieplanet op de juiste plaats. Of je nu een dertiger bent of 50+. Of je nu hoger opgeleid bent of iets minder “papieren” hebt.

Alternatieve Datingsites

Andere Belgische datingsites die zich niet op een specifieke niche richten zijn Meetic en Rendez-Vous. Hoger opgeleiden kunnen kiezen voor bijvoorbeeld Parship.be (met partnervoorstellen) of Match4me.be (zelf zoeken).

Bent u 50plusser? Lees dan eens onze review over 50plusmatch.be.

Ervaringen met Relatieplanet

Als u ervaring heeft met deze datingsite zien we graag uw review in de comments tegemoet. Uw ervaringen kunnen andere vrijgezellen helpen bij het bepalen van de juiste datingsite.

Hoe meer reviews over Relatieplanet.be we verzamelen, hoe beter. Wat zijn de sterke en minder sterke punten van deze datingsite? Hier onder leest u alvast tientallen ervaringen en klachten van (ex)-leden.

31 gedachten over “Relatieplanet.be”

 1. Relatieplanet is eerder een dode planeet, wat een triestig boel zeg. 95% van de profielen is al een eeuwigheid offline en de rest is niet betalend member. De enige 2 profielen waar ik contact mee had bleken online oplichters te zijn. Online dating??? Pure geldklopperij !!!

  Beantwoorden
 2. Wel wel ik zie ook merendeel onbeheerde profielen….Testaankoop!! Ik eis mijn geld terug…

  Ik heb mijn geld ook binnen de 14 dagen terug gevraagd. Ivm herroepingsrecht zoals omschreven.
  Ik ook ga hiermee verder indien ik mijn geld niet terug krijg!! ZEKER WETEN!!

  Beantwoorden
 3. Een zestal jaren geleden heb ik Relatieplanet verlaten en ik had toen een lijst van favorieten. Ik heb de site recent nog eens bezocht en ik zie dat veel van mijn favorieten nog steeds op de website staan met dezelfde jarenoude foto’s. Deze vrouwen zijn jarenlang inactief maar hun profielen worden niet gedelete door de site.

  Goed, wat de nieuwe profielen betreft, valt het mij op dat er ZEER weinig activiteit is (bij de vrouwen). De site is een kerkhof geworden van oude/inactieve profielen. Mensen joinen, kijken eens rond, zien dat er niets te beleven valt en komen nooit meer terug.

  Welke vrouw wil er anno 2018 nog betalen voor online dating als ze gratis via Tinder of Bumble zeer gemakkelijk een date kan krijgen? Antwoord: geen een.

  Dat is de grote verandering: de intrede van swiping apps zoals Tinder. Online dating sites zoals Relatieplanet zijn ten dode opgeschreven, een beetje zoals de zieltogende dvd-sector. De swipe app revolutie is niet te stoppen.

  Ik weet niet hoe het is om als vrouw op de site te zitten, maar als man is het absoluut af te raden om zich op Relatieplanet te registreren. Er zijn gewoon geen vrouwen. Misschien 2-4 die zich de laatste week aangemeld hebben? Wat ben je daar mee? Niets…

  Ik spreek voor de groep 23-35 jaar, maar ik ben zeker dat het bij de oudere groepen ook niet veel beter zal zijn.

  Alle dating sites worstelen hiermee. Ook Parship is enorm achteruitgegaan sinds de laatste 2 jaar en ik denk dat dit komt door de grote concurrentie van swipe apps.

  Beantwoorden
 4. Hallo,
  Ik heb de indruk dat er veel fake dames op staan, ook erg veel die 5 /6 /7 /8 jaren voor het laatst waren ingelogd of deze dames er nog zijn !

  Beantwoorden
 5. Ik werd door de site geblokkeerd omdat ik in een prive-conversatie reclame maak voor een andere datingsite Prive is niet publiek en dus geen reclame
  tweede verwijt is rasistische en sexistische opmerkingen naar andere leden = ik heb iemand een pluim gegeven voor haar profiel -foto met haar borstjes vooruit en gezegd dat ze zo te zien wel erg fier was op haar borstjes ” Is dat in een verkeerd keelgat geschoten en niet gewardeerd dan kon dat lid mij blokkeren ! waarom doet de site dat dan ook ! Onterecht !!!

  Beantwoorden
  • Leerrijk en inderdaad om van te balen!
   Welkom in het ‘politiek-niet-correct’ , ME2 en andere truttige lange tenen spirit-tijdperk. Tenzij men in het (o.a. Britse) parlement debatteert waar schofferigheid regelmatig troef is.
   Ik stel vast dat bij overregulering (Niet de banken, multinationals enz…) van de individuele vrijheid (je mag niet dit, dat, hier, ginder…) hoe langer hoe meer anti-sociaal gedrag plaatsvindt: een contradictie.
   Misschien wel te danken aan de yuppie’s uit de 80’s die toen gezaaid hebben wat we nu oogsten. Kids met de narcistische Me, Myself and I-mentaliteit.
   Neen, je heb 100% gelijk. Volledig onterecht! Een compliment begrijpt men soms niet meer omdat men niet echt luistert en vol is van zichzelf.
   Sterkte en Vr.Groet,
   Jbes

   Beantwoorden
 6. ik was de site van relatieplanet aan het bekijken,wegens een berichtje dat ik kreeg….
  niet te geloven !!!!
  Een heel goeie vriend van mij ,die 3 jaar geleden overleed …….had me een berichtje gestuurd voor contact ;
  ik vraag me af hoe betrouwbaar deze site wel is, als de doden nog berichten sturen!!!!!

  Beantwoorden
  • ik heb ook de indruk dat Relatieplanet niet veel soeps is, veel profielen zijn al wekenlang en maandenlang niet actief. En dan hebben ze veel profielen.? Berichten worden ook wel eens gecensureerd als er persoonlijke info instaat (hoe kan je dan anderen met potentiële partners afspreken?). Je kan niet zien of profielen volledig of gratis lid zijn.. Dan stuur je berichten zonder dat je er ooit antwoord kan op krijgen… Het komt bij mij over als oplichterij… Misschien is voor Testaankoop om te onderzoeken.

   Beantwoorden
 7. Weinig respons en erg weinig berichten Als ik op iemand reageer dan krijg ik of geen antwoord of men is niet geinteresseerd.
  Ik vind het tegenvallen.

  Beantwoorden
 8. 12 jaar geleden hebben mijn man en ik elkaar leren kennen via relatieplanet.
  31 oktober 2015 zijn we 10 jaar getrouwd.
  We hebben een super relatie .
  Relatieplanet is een aanrader!

  Beantwoorden
 9. ik had me een tijdje geleden ingeschreven en een full member voor 1 maand genomen maar jammer genoeg bleef contact afwezig ; meestal kreeg ik enkel melding “momenteel niet geinterreseerd” wat mij op den duur wel begon te frustreren.

  Na enkele maanden nu tot grote spijt nog maar eens heractiveerd want blijkt dat er in de provincie waarin ik op zoek ben niks is veranderd qua profielen dus alweer diezelfde teleurstelling dat ik mijn eurotjes verspeel aan “verbeelding!?” . Dus wat mij betreft ofwel zijn de vrouwen echt op zoek naar rijke mooie Brad Pitt of George Clooney ofwel is er hier Veel Fake in het spel. Zoals bij vele andere sites die ik heb geprobeerd zeker niet aan te raden voor mannen + 50.

  Beantwoorden
 10. Ik heb me ingeschreven op relatieplanet.be maar het is niet wat ik er van verwacht had, na een paar keer een betalend lidmaatschap aan te gaan heb ik niet echt iemand leren kennen.

  Toen heb ik besloten me in te schrijven op matchsquare.nl hier is een lidmaatschap al veel goedkoper en heb ik toch contact met enkele leuke vrouwen.

  Beantwoorden
 11. Hallo !

  Het is nu exact zeven dagen ( werkdagen! ) geleden dat ik mij heb ingeschreven voor een bedrag van 29,95 euro bij jullie zogenaamde site. Er is intussen nog niets gebeurd ! Geen
  aansluiting, geen reactie van jullie, helemaal niks ! Verder heb ik een zelfde reactie gelezen van iemand die, zoals ik, zich ‘ bedrogen ‘ voelt.

  Ik ben echter niet van plan het hierbij te laten. Indien jullie mij, ofwel niet aansluiten, ofwel mijn geld niet terug bezorgen, maak ik deze ‘ klacht ‘ ( lees : dit bedrog ! ) bekend bij Testaankoop.

  Beantwoorden
  • Inderdaad, relatieplanet is slecht tot en met!
   Ben eerst niet-betalend lid geweest, kreeg interesse berichtjes van ’n stadsgenoot, tot ik mij betalend lid heb gemaakt en die persoon was plots niet meer op de site geweest!
   Heb naar het e-mail adres geïnformeerd van die persoon en ze willen dat niet vrijgeven wegens privacy (wat ik wel kan begrijpen, tot daar aan toe)!
   Maar ik heb de site daarover aangesproken en ze beweren dat ze niets verkeerd gedaan hebben!
   Dus ik ga ook klacht indienen bij testaankoop! Ben 30€ kwijt en heb zelf nooit 1 contact gehad!

   Beantwoorden
 12. Ik weet niet hoe het zit met andere relatiewebsites maar bij relatieplanet.nl krijg je je geld NIET terug als je betaald hebt en zelfs je lidmaatschap nog niet uitgevoerd is. Dat staat zo in de overeenkomst waar ik nog nooit van gehoord of gezien heb. Van een teleurstelling kun je hier wel spreken. Mijn Gedacht !!! 😉

  Beantwoorden
 13. Wel ik ben 59 jaar oud,en zoek een knappe dame van rond de vijftig jaar,die wel van een avontuurtje houd! Ik ben piloot geweest, en nu uitvinder! Ik ben een heel sociale man,178 groot en weeg 78 kg.
  Aan mijn blog weet je zo ongeveer mij hobbys,ik babbel graag,maar ik rook niet,en drink geen alkohol.
  wie mij beter wil leren kennen stuur mij dan een mailtje,dan krijg je een foto,waar ik andwoord op jullie vragen! Alle vragen zijn welkom! Veel liefs voor alle vrouwen en meisjes die dat hier lezen! Ook aan allen een prettig kerstfeest en straks een gelukkig nieuwjaar ! Groetjes uit de omgeving van Antwerpen zoentjes overal .Ik ben over een paar uur een weekje weg !!!

  Beantwoorden
 14. Geachte administratie
  Ik was lange tijd geleden full member van relatieplaneet. Ik wou me nu weer gratis inschrijven, maar ik krijg een bericht dat er al zo’n mailadres is en dat ik mijn log-in gegevens moet zoeken. Vroeger had ik als schuilnaam -knip redactie-.
  vroeger had ik een nummer begon met 4548: de rest ben ik vergeten. Mijn wachtwoord was -knip redactie-.
  Bedankt
  Lut

  Antwoord Redactie datingbureau: Geachte Lut, probeer het even via hier: https://www.relatieplanet.nl/contact-formulier

  Beantwoorden
 15. nou de site is nog steeds offline… ik krijg steeds een medling op de pagina 502
  geen idee wat dat inhoud maar ik kan nog steeds niet inloggen op relatieplanet en kan niets doen…

  enig idee hoe dat kan en waarom ik nog steeds niet kan inloggen en dat de site weer normaal werkt ????

  Beantwoorden
 16. ik kan me nog steeds niet aanmelden, soms eventjes voor 5 minuten en dan krijg ik de melding error 502 of de pagina kan niet weergegeven worden
  Vriendelijke groeten

  Beantwoorden
 17. Dank voor uw reactie Amber,
  Zo te zien is de site niet meer offline; ik kan hem vanaf hier in elk geval bereiken dus ik denk dat het onderhoud voltooid is. Heeft u nog steeds problemen met inloggen?

  Beantwoorden
 18. Beste,
  Gisteren was Relatieplanet onbereikbaar wegens ‘onderhoudswerken’ en vandaag van hetzelfde laken een broek.
  Ik begrijp dat dit wel eens moet gebeuren, maar ze hadden de leden hier wel vooraf van kunnen verwittigen.
  Met vriendelijke groeten,
  Amber

  Beantwoorden
  • Amber als je zonodig jullie taal Nederlands wil noemen gebruik het dan goed aub..van hetzelfde laken een PAK…niet broek..belgen maken onze taal belachelijk. .noem het dan Vlaams of creëer jullie eigen taal niet gejat van anderen..

   Beantwoorden

Plaats een reactie