Pepper.be

pepper logo

Pepper.be is een jonge datingsite met veel mogelijkheden, die in Nederland al erg populair is. In de wereld van datingsites is het concept van Pepper tamelijk uniek: U werkt namelijk met een soort visuele storyboards! Bezoek Pepper.be

Lees onderstaande review en ervaringen van (oud) leden van deze datingsite.

Schrijf u nu gratis in bij Pepper.be >>>

Wat is Pepper.be?

Pepper is dus een visueel ingestelde datingsite, die relatief nieuw is in België. Singles presenteren zich niet alleen met foto’s van henzelf, maar ook van hun favoriete reisbestemmingen, gerechten, hobby’s, bands et cetera. Zo krijgt u supersnel een goede indruk.

Singles zien namelijk in 1 oogopslag wat u leuk vindt en wat voor type persoon u bent. Mits u uw profiel mooi vorm geeft natuurlijk! Dit gaat heel eenvoudig. Pepper was daar in toen het startte baanbrekend. Op sites als Relatieplanet en Meetic plaatsen leden voornamelijk foto’s van zichzelf.

pepper.be website

Dit nieuwe concept kwam vooral voort uit het feit dat de datingsite is gestart door vijf online daters die zich niet konden vinden in de service van bestaande datingsites, zoals Meetic, Relatieplanet et cetera.

Als ervaren online daters wisten zij niet alleen wat een gemiddelde datingsite moet hebben, maar ook wat de gemiddelde datingsite nog mistte.

Hierdoor biedt Pepper zeer brede mogelijkheden die nieuw, fris, uniek en vooral ook effectief zijn. De daters zijn bij het ontwerpen van de datingsite niet alleen van hun eigen ervaringen uitgegaan, maar zij hebben via een weblog ook de mening van vele andere daters laten meespreken. Hiermee moet Pepper de perfecte online datingsite voor iedereen zijn.

parship banner

Wat maakt Pepper.be zo uniek?

Pepper.be is uniek, met profielen die kunnen worden aangevuld met persoonlijke informatie en leuke foto’s. Een datingprofiel moet een visueel feestje worden, zo was de gedachtegang. Het doel is dan ook om het profiel niet meer standaard te laten zijn, maar maatwerk gebaseerd op de persoonlijkheid. Er kan gebruik worden gemaakt van leuke tools die een echte meerwaarde bieden in het profiel.

Men zou bijna gaan denken dat er een behoorlijk bedrag neergelegd moet worden om deel uit te mogen maken van Pepper.be, maar niets is minder waar. In verhouding tot andere datingsites, zoals bijvoorbeeld Parship, hanteert deze datingsite zelfs relatief lage tarieven. Zie onder voor meer informatie over de kosten van deze datingsite. Deze site draagt overigens het Veilig Daten Keurmerk.

voorbeeldprofiel pepper
een voorbeeldprofiel. u kunt afbeeldingen maar ook videos toevoegen

Waarom Pepper?

Er zijn tal van redenen te noemen die ervoor zorgen dat een lidmaatschap bij Pepper.be een goed idee is. Echter, we zullen de meest belangrijke voordelen benoemen.

De drie belangrijkste redenen om de datingsite te bezoeken zijn al overtuigend genoeg om stappen te gaan ondernemen.

Op de eerste plaats kan er heel snel contact worden gelegd op de datingsite. Hier is de zogenaamde ‘Just Coffee’-optie voor bedoeld, waarmee men aan elkaar kan voorstellen om op een bepaalde locatie te gaan genieten van een drankje.

Op de tweede plaats wordt er gebruik gemaakt van unieke profielen waarbij u in een enkele oogopslag kan worden gezien of iemand een match is.

Het derde voordeel is wel dat er een multiple chat functie is, waardoor het mogelijk is om met meerdere mogelijke matches tegelijk een gesprek te voeren. Dit is natuurlijk ideaal om de meest speciale uit te kiezen.

meetic banner

Inschrijven en het profiel aanmaken

Bij Pepper.be hoeft u niet urenlang uit te trekken voor het inschrijven en het aanmaken van een profiel. Door enkel het mailadres, de naam en de postcode in te vullen bent u al ingeschreven. Vervolgens opent zich automatisch een leeg profiel en dient u minimaal 1 foto toe te voegen aan het profiel en minimaal 5 interesses.

U kunt heel gemakkelijk een mooie foto van uzelf uit een social media netwerk of een pc-map naar het profiel slepen. Aan de rechterzijde kunt u de relatief standaard informatie aanvullen met onder meer informatie over het beroep, over de lichaamsbouw en bijvoorbeeld het opleidingsniveau.

Aan de linkerzijde (onderaan) kan een unieke vraag worden beantwoord. Terwijl u het profiel aan het in- en aanvullen bent heeft u al een mail van Pepper.be ontvangen met daarin uw persoonlijke wachtwoord om in de toekomst direct in te kunnen loggen.

Schrijf u nu gratis in bij Pepper.be >>>

Matches met de persoonlijkheidstest

Pepper.be biedt u de mogelijkheid om een gerichte persoonlijkheidstest te doen. Dit is niet alleen interessant voor uzelf, maar ook voor anderen. Het systeem van de datingsite gebruikt de uitkomst van de persoonlijkheidstest om in de toekomst matches aan te prijzen die het best bij de persoonlijkheid passen.

De vragen binnen deze test zijn gemakkelijk en helder te beantwoorden en er hoeft niet al te veel bij nagedacht te worden, zolang eerlijkheid maar prioriteit heeft. Er worden vragen gesteld over onderwerpen zoals politiek, tradities, familie en vrienden, cultuur, eten en drinken en bijvoorbeeld zelfontplooiing. De vragen zijn multiple choice te beantwoorden. De site is ook populair onder hoger opgeleiden.

Pepper is anders dan andere datingsites. Bij Pepper kom je over zoals je echt bent. Wij denken dat een foto meer zegt dan 1000 woorden. 

5 woorden die bij u passen

Wanneer u de persoonlijkheidstest op Pepper.be heeft afgerond, dan komen er vijf kernwoorden tevoorschijn die goed passen bij uw antwoorden in de persoonlijkheidstest. U bent niet verplicht om deze vijf kernwoorden daadwerkelijk in het profiel te gebruiken. Het is mogelijk om deze kernwoorden te wijzigen of aan te vullen. Met deze kernwoorden is de basis van het profiel gelegd en voldoet deze al aan de voorwaarden die worden gesteld aan een basisprofiel.

Echter, om de best mogelijke matches te ontvangen is het natuurlijk altijd beter om het profiel voor de volle 100% in te vullen. Omdat het invullen van het profiel leuk maakt is dit helemaal niet zo erg om te doen. Het is vanaf dit punt mogelijk om de voorgestelde matches te bekijken. De betrouwbaarheid ligt zeer hoog. U bent er altijd van verzekerd dat u matches ontvangt met andere singles die op zoek zijn naar leuke contacten.

Mijn Matches

Bovenin het scherm is de optie Mijn Matches te vinden. Onder deze button bevindt zich een compleet overzicht van vrijgezelle Pepper-leden die op meerdere punten aan u matchen. De uitkomst van de persoonlijkheidstest speelt hier een grote rol in.

Met een enkel kijkje in Mijn Matches kunt u foto’s, namen, leeftijden en woonplaatsen van de matches bekijken. Zit er vandaag niets voor u bij dat u direct aanspreekt? Dan kunt u met plezier uitkijken naar de dag van morgen, want dan zijn er weer nieuwe matches voor u gevonden.

Vergelijkbaar met Facebook

Een deel van Pepper.be is geïnspireerd door Facebook. De populaire netwerksite maakt gebruik van de zogenaamde ‘Vind-ik-leuk’-buttons. Dit principe zien we ook terug bij Pepper.be.

pepper.be magazine en blog

Wanneer u een profiel van iemand hebt bekeken, en u bent geïnteresseerd geraakt, dan kunt u ‘Leuk Profiel’ aanklikken aan de bovenzijde, rechterkant. Een verschil met Facebook is wel dat er ook een optie bestaat om iets niet leuk te vinden.

Heeft u een match bekeken en kunt u zich hier helemaal niet in vinden? Dan kunt u de button ‘Niet Meer Tonen’ aanklikken.

Deze handige feature voorkomt dat u steeds dezelfde oninteressante matches in beeld krijgt. Ook erg leuk is wel het feit dat er gereageerd kan worden op zaken in het profiel, zoals op de foto’s en de gegeven antwoorden. Wanneer u een full membership aangaat bij Pepper.be, dan kunt u natuurlijk ook direct persoonlijke berichten sturen.

Schrijf u nu gratis in bij Pepper.be >>>

Uw persoonlijke scherm

Aan de bovenzijde van uw persoonlijke scherm kunt u uw nieuwe zogenaamde likes vinden. Hier is een overzicht te vinden van alle profielen die in u in het verleden leuk heeft gevonden. Zo kunt u altijd gemakkelijk weer de leukste profielen terugvinden. Daarnaast vindt u hier ook informatie over terug ontvangen likes, zodat direct helder is of er wederzijdse likes zijn.

Het scherm laat tevens de mogelijkheid zien om full member te worden en er is een inbox voor alle binnengekomen privéberichten. Tot slot heeft u als full member de mogelijkheid om in een chatbox te chatten met verschillende leuke singles. Dit kan onder de functie ‘Random Chat’.

Verschillen Betaald en Gratis Pepper Abonnement

Om goed contacten te gaan onderhouden op deze site is betalen eigenlijk wel nodig. Van welke functies u gebruik kunt maken staat in onderstaand schema:

FunctieGratis LidmaatschapBetaald Lidmaatschap
Visueel profiel samenstellen
Profielen / Foto’s zien van anderen
Profielen / Foto’s liken
Tekst berichten sturen
Reageren op berichten
Foto(s) plaatsen✅ minimaal 6✅ minimaal 6
Profielen bezoeken / Zoekfunctie
Persoonlijkheidstest doen
Mobiel daten / App
Chatbox toegang voor Random Chat

Wat kost Pepper.be?

Als u besluit echt betalend lid te gaan worden zijn dit de prijzen:

LooptijdTotale KostenGemiddelde Maandkosten
1 maand€ 25 
3 maanden€ 45€ 15 
6 maanden€ 59,70€ 9,95
12 maanden€ 102€ 8,50

Nadat de periode van 1, 2, 3 of 4 maanden van uw Full Membership is afgelopen, verlengt Pepper automatisch uw Full Membership voor onbepaalde tijd met maximaal 1 maand opzegtermijn. Als u uw abonnement als in-app aankoop hebt gedaan in iOS wordt het abo niet verlengd.

Aantal Leden

Ze zijn helaas niet open over hun ledenaantal. Het staat althans niet duidelijk vermeld. Vermoedelijk zijn er minder Belgen lid dan van de Nederlandse variant Pepper.nl.

Pepper App

Er is een een App voor Pepper voor iOS in de AppStore en een App voor Android in de Google Play Store.

De app is gratis te downloaden voor iedereen. Inloggen op de dating app doet u met zelfde inlog-gegevens als waarmee u op pepper.be inlogt. Een betaald abonnement kunt u zowel via de website als via de datingapp afsluiten. Meer over verschillende dating apps leest u in dit artikel.

pepper app scherm
visueel profiel pepper app
berichtenbox pepper.be app

Contactinformatie Pepper

Pepper BV
Molenstraat 18a
2513BK ‘s-Gravenhage NL
Website: www.pepper.be
E-mail: support@pepper.be
Telefoonnummer: –
Via de website kan contact worden opgenomen via de Live Chat.

Klantenservice

Men heeft een uitgebreid overzicht met Veelgestelde Vragen / FAQ opgesteld. Als u een vraag hebt waar de FAQ niet in voorziet kunt u een mailtje sturen naar  support@pepper.be. Een telefonische mogelijkheid lijkt er niet te zijn.

Pepper.be opzeggen

Als u uw betaalde abonnement wilt stoppen gaat dat als volgt:

  • Zorg dat u ingelogd bent op uw profiel
  • Klik rechtsboven in de pagina op het menu
  • Klik vervolgnes op ‘Instellingen’ en dan op ‘Abonnement’
  • Vink nu ‘nee’ aan bij het kopje ‘Automatisch verlengen’
  • Bevestig

Wilt u uw account helemaal stoppen en verwijderen? Doe dan het volgende:

  • Zorg dat u ingelogd bent op uw profiel
  • Klik rechtsboven in de pagina op het menu
  • Klik vervolgens op ‘Instellingen’ en dan op ‘Account’
  • Vul uw wachtwoord in en klik op ‘Verwijder mijn account’

Let op! Als u uw account verwijdert terwijl u een actief Full Membership hebt, wordt gelijk ook uw Full Membership verwijderd. Dit is niet ongedaan te maken.

Alternatieve Datingsites

Andere sites die zich niet op een een specifiek publiek richten zijn het eerder genoemde Relatieplanet en Meetic. Ook Rendez-Vous kunnen we hier onder scharen.

Datingsites voor hoger opgeleiden zijn Parship, Elite Dating en Match4me.be. Bent u vijftigplusser? Kijk dan eens bij 50plusmatch.be.

Ervaringen met Pepper

Bent u al lid van deze datingsite en wilt u uw ervaringen met Pepper.be delen met de andere lezers van Datingbureau.be? Dat kan, laat uw comment hier onder achter. Bij reviews van datingsites vragen we u altijd zowel positieve als negatieve punten te benoemen. Een uitgebreide reactie wordt namelijk eerder geplaatst.

Plaats een reactie