We daten het meest in de winter

Daten doen we natuurlijk gewoon het hele jaar door. Veel singles staan ingeschreven bij een datingsite die zij dagelijks of wekelijks bezoeken en veel andere singles gebruiken dagelijks apps op hun smartphone om een leuke nieuwe date te vinden. Er is geen moment van het haar waarin er geen dates plaatsvinden, maar er zijn wel perioden van het jaar waarin we meer daten dan gemiddeld.

Het blijkt namelijk dat er in de winter veel meer dates plaatsvinden dan in de andere seizoenen van het jaar. Volgens analisten heeft dit een belangrijke reden. 

De winterdip oplossen met leuke dates

Singles die last hebben van een winterdip worden vaak in dit seizoen met de neus op de feiten gedrukt. Zij zijn alleen, nog steeds! Hierdoor krijgen zij aan het begin van de winter sterk het gevoel dat zij actie moeten ondernemen om een leuke relatie te vinden. Dit zorgt voor een piek in het dategedrag.

Het blijkt dan ook dat daten een goede optie is om wat makkelijker door de winterdip heen te komen. Hierbij is het niet direct belangrijk dat er ook een leuke relatie voortkomt uit een eerste date. Het is vooral belangrijk dat er leuke contacten worden gelegd waarbij er mogelijk een toekomst samen opgebouwd wordt. Dit is voldoende om het wat warmer te hebben in de winter. 

Het dating hoogseizoen start na de kerst

Kerst is de periode van gezelligheid, warmte en liefde…en dat komt hard aan bij de singles. Direct na de kerst, op 27 december, start namelijk het hoogseizoen als het gaat om online daten. Singles schrijven zich massaal in op (gratis) datingsites en dating apps en gaan per direct aan de slag om zo snel mogelijk een date te vinden. De grootste drukte duurt ongeveer anderhalve week, tot 7 januari. Een week na kerst en oud en nieuw keert de rust weer terug en neemt de drang om een nieuwe liefde te vinden wat af. Het hoogseizoen stopt niet direct, maar de drukte neemt wat af. Uiteindelijk is het hoogseizoen pas rond half februari voorbij. 

Druk van de sociale verplichtingen

Singles hebben veel last van druk van buitenaf. Sociale verplichtingen met de familie staan meestal niet hoog op de lijst van leuke dingen in de agenda. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er altijd wel mensen zijn die zich afvragen of er ‘eindelijk al eens een liefje is’. Deze druk die wordt uitgeoefend tijdens de sociale verplichtingen rond de feestdagen zorgt ervoor dat de singles zelf ook het idee krijgen dat het wel echt tijd wordt voor een nieuwe liefde en uiteindelijk leidt dit tot een extreme toename van leden bij datingsites en datingapps. 

Kans op succes is ook groter

In het hoogseizoen in de wereld van het daten melden zich veel meer nieuwe singles aan bij de datingsites en datingapps. Daarnaast zijn de singles die al lid waren spontaan veel actiever op de betreffende media. Dit zorgt ervoor dat de kans om een date te scoren ook daadwerkelijk groter is in het hoogseizoen. Lukt het jou echt niet om een date te vinden in de zomer? Dan is het dus een goed idee om tussen kerst en oud en nieuw heel actief te worden! Wie weet ga je snel op eerste date.

Herken jij dit? Ga je ook meer daten als het winter is of krijg je juist door lentekriebels zin om nieuwe afspraakjes te maken?

Parship dating banner

Plaats een reactie