Vlaamse vrouwen geloven nog steeds in de prins op het witte paard

Vrouwen in Vlaanderen geloven nog steeds in sprookjes! Elke dame droomt wel eens van de prins op het witte paard maar in Vlaanderen geloven ze ook nog dat die prins werkelijk bestaat. Flair deed een onderzoek bij iets minder dan 1.500 dames. Twee derde van hen weet zeker dat ze ‘de ware’ ooit zullen ontmoeten, meldt HLN.be. Vrouwen blijken dus erg positief gestemd voor hun romantische toekomst. Steeds vaker wordt er langer doorgezocht naar de juiste man, bijvoorbeeld door via een datingsite in korte tijd veel mannen te leren kennen.

De conclusies die uit het onderzoek kunnen getrokken worden zijn zeer verrassend. De nieuwe generatie bestaat voor een groot deel uit kinderen van ouders die niet langer meer bij elkaar zijn. Blijkbaar heeft dit dus helemaal geen effect op de positieve ingesteldheid van de Vlaamse dames. Zestig procent van hen is er van overtuigd dat hun eigen relatie beter zal zijn dan die van hun ouders. Ze willen ook werken aan hun relatie als het even niet zo goed gaat. Meer dan 80 % is gekant tegen snel scheiden.

De relatie is een veilige haven

Een relatiedeskundige: “Wanneer je je wat minder voelt, is je relatie je veilige haven. Tegenwoordig is zo’n veilige plek hoognodig. Het is een plaats waar we gewoon kunnen zijn wie we zijn en ons comfortabel en goed voelen. De meeste dames vinden echter ook dat een relatie zonder probleem samen kan gaan met je eigen ding doen.

Vreemdgaan

De Vlaamse dames zien ook de toekomst rooskleurig in. Twee derde van de dames ziet zichzelf binnen 30 jaar nog steeds naast de zelfde partner wakker worden. 60 % van de vrouwen weet zeker dat ze nooit zullen vreemdgaan. Een op tien vrouwen heeft wel al eens gezondigd en een derde onder hen heeft daar spijt van. Enekel vrouwen zijn ook lid van de datingsite voor vreemdgaan .Zestig procent van de ondervraagden is bereid hun partner te vergeven als hij een scheve schaats rijdt.

VN:F [1.9.22_1171]
beoordeel dit artikel:
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Speak Your Mind

*