Vlaamse heren gebruiken LinkedIn als datingsite

Steeds meer Vlaamse en Nederlandse heren gebruiken LinkedIn als datingsite of dating app. Het sociale netwerk voor professionals mag officieel alleen gebruikt worden om zakenrelaties te onderhouden, om werk te zoeken of aan te bieden, om klanten te werven en kennis te delen. Toch kiezen steeds meer mensen, voornamelijk heren, ervoor om LinkedIn ook in te zetten in de zoektocht naar liefde. 

De nieuwe LinkedIn trend vraagt om dateverzoeken

Wie zelf op LinkedIn zit zal het niet zijn ontgaan dat er een nieuwe trend gaande is. Voorheen was de bedoeling van LinkedIn dat je vooral bekende zakenrelaties in je netwerk had. Nu is het de trend om connecties te ‘sparen’. Iedereen zet het netwerk open en wil met iedereen linken. Er zijn mensen die er in een week tijd meer dan duizend nieuwe contacten bij krijgen.

Het grootste deel van deze mensen doet dit om er uiteindelijk op het zakelijke vlak voordeel uit te halen. Een kleiner deel doet mee aan de trend om een date te scoren. De heren gaan over het algemeen allemaal hetzelfde te werk. Zij sturen een connectieverzoek naar dames die hen aanspreken en die het netwerk open hebben gesteld. Vanzelfsprekend accepteren deze dames en vervolgens gaan de mannen privé een gesprek met ze aan. Er zijn heren die beginnen met een net gesprek, maar er zijn er ook bij die direct aangeven wat zij willen. 

‘LinkedIn is geen datingsite!’

Een groot voordeel voor deze heren is natuurlijk wel dat zij de dames voor het uitkiezen hebben en direct een privé bericht kunnen sturen. Geen kosten en ook geen moeilijkheden om contact te leggen. Het grootste nadeel is wel dat het door de dames niet op prijs wordt gesteld. Steeds meer vrouwen plaatsen de uitspraak ‘LinkedIn is geen datingsite’ op hun LinkedIn profiel. Sommige vrouwen plaatsen hier linkjes bij om de betreffende heren vriendelijk te verwijzen naar Tinder, Lexa of bijvoorbeeld Parship. 

Het sociale netwerk onderneemt actie

LinkedIn liet in eerste instantie niet zo heel veel van zich horen, maar nu de klachten van dames binnen blijven stromen uit zowel België als Nederland gaat het sociale netwerk toch stappen ondernemen. Wanneer iemand meerdere malen is gerapporteerd wegens het gebruiken van LinkedIn als datingsite wordt het profiel automatisch verwijderd. Voor de heren die LinkedIn voor geen enkel ander doeleinde gebruiken is dit nog geen ramp, maar er zijn ook ondernemers die zaken doen op het sociale netwerk die ineens het profiel kwijt zijn. Het is dus beter om het risico niet te nemen. 

Toch maar inschrijven op een gewone datingsite!

LinkedIn zelf maakt ook duidelijk dat de site niet bedoeld is om te daten. Wie wil daten kan zich beter inschrijven bij een gewone datingsite zoals Meetic of Parship.be. Of een gratis datingsite. Natuurlijk zijn hier meer dan voldoende mogelijkheden in. Er moet alleen iets meer moeite worden gedaan om contact te leggen met singles die je aanspreken.

Toch is LinkedIn het met de dames eens; deze heren hebben een goed profiel op een datingsite nodig. Lees eens onze tips voor een dating profiel en je hebt gegarandeerd meer succes!