Vlaamse bedriegster zet getrouwde mannen in hun blootje

Een 44-jarige bedriegster uit Oostende hangt een celstraf van 1 jaar boven het hoofd om dat ze, via dating websites, getrouwde mannen verleidde en hen daarna geld aftroggelde. Als de heren weigerden te betalen, dreigde ze hun echtgenotes in te lichten over hun aanwezigheid op die datingsites. Pas dus op voor dit soort oplichting.

Maria is zelf gehuwd maar werd tijdens de zomermaanden van 2010 lid van een aantal dating websites om mannen te ontmoeten. Ze gebruikte de foto van een andere dame en de naam Anita op haar profiel. Volgens het parket wist haar man precies wat er aan de hand was.

Ze spoorde gericht getrouwde mannen op die ze kon verleiden tot een avontuurtje. De gesprekjes werden steeds pikanter en toen werd duidelijk wat ze van plan was. De getrouwde mannen liepen met open ogen in de val. Ze had al hun conversaties bewaard. Als de mannen geen geld gaven, dreigde ze ermee de conversaties te tonen aan de echtgenotes.

Vier ‘onschuldige’ mannen, gehuwd en met een degelijke job, werden haar slachtoffers. Ze waren zo bang dat ze haar honderden euro’s betaalden. Een van de slachtoffers trok, nadat hij al gechanteerd was voor 1.500 euro, zijn stoute schoenen aan en stapte naar de politie.

Bedriegster pathologische leugenaar

De Oostendse Maria kwam voor haar proces niet opdagen op de rechtbank in Leuven. De vier slachtoffers ontbraken ook in de rechtszaal omdat ze nog steeds bang zijn dat hun ontrouw aan het licht gaat komen. Een dame stelde zich wel burgerlijke partij nadat haar ‘vriendin’ Maria M. haar bijna 1.000 euro armer maakte. Maria M. had haar wijsgemaakt dat ze in verwachting was en dat ze hulp nodig had. De vriendin kreeg medelijden met haar en gaf haar een bedrag van vijfhonderdvijftig euro. De procureur in Leuven vroeg om 1 jaar celstraf.

Deze Maria is lang niet de enige bedriegster die mannen probeert te chanteren via datingsites. Wees dus gewaarschuwd en benader gelijk de helpdesk van je datingsite als je het vermoeden hebt met ene bedriegster te maken te hebben.

VN:F [1.9.22_1171]
beoordeel dit artikel:
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Comments

  1. De mannen gaan hier ook niet zonder schuld, want ze wisten verdorie goed waar ze aan begonnen!! Het zijn hun vrouwen die de grote verliezers zijn. Wees maar met zo’n man getrouwd. Eenmaal vreemd gegaan is de trein aan het bollen! Vrouwen let op manlief 😉

Speak Your Mind

*