Happy Pancake

logo happy pancake

Happy Pancake is een 100% gratis datingsite die zich richt op mensen die gemakkelijk en snel willen zoeken naar een gezellige date of levenspartner.

Bij deze datingsite krijgt u niet te maken met moeilijk gedoe voordat u op zoek kunt gaan naar leuke singles. Bezoek HappyPancake.

Lees onderstaande review, en ervaringen van (ex)-leden van deze gratis datingsite.

Schrijf u nu gratis in bij Happy Pancake >>>

Wat is Happy Pancake?

HappyPancake is geen Vlaamse of zelfs Belgische datingsite. De datingwebsite is opgericht voor singles uit Finland en Zweden. In deze landen staat HappyPancake met stip op de eerste plaats.

België en Nederland hebben nog niet zo uitgebreid kennis kunnen maken met deze datingsite. In februari 2018 werd de Nederlandse versie, ook bedoeld voor singles uit België, gelanceerd. Update: het blijkt niet (meer) mogelijk een Belgische woonplaats in te vullen. Daarmee is deze sidewinder geschikt.

Happy Pancake is een volledig gratis datingsite. Wat hun verdienmodel is is onduidelijk. Waarschijnlijk verdienen ze aan (gerichte) advertenties op hun site.

U kunt u inschrijven en direct aan de slag met uw datingprofiel en voorkeuren. Wel geeft de datingsite aan dat er een controleteam aanwezig is om de nieuwe profielen te checken.

happy pancake datingsite

Inschrijven is bij HappyPancake echt volledig gratis. U hebt dus niets te maken met gratis proefperiodes of demo’s, maar de website is en blijft gratis.

Het is dus ook niet nodig om na een bepaalde tijd alsnog een abonnement af te sluiten. HappyPancake is kosteloos te gebruiken voor iedereen die dat wil.

Belgische Versie?

Of er ook een versie met een echt .be domein komt (in plaats van .nl) is vooralsnog onbekend. Dit zal waarschijnlijk afhangen van het succes van deze datingsite in Vlaanderen en Wallonië.

Update: we zijn nu 5 jaar verder en er is nog altijd geen .be domein, dus waarschijnlijk zullen wij Belgen aangewezen blijven op de .nl.

Bij HappyPancake zijn we ervan overtuigd dat liefde altijd gratis hoort te zijn. Daarom vragen wij niets voor het gebruik van onze website.

HappyPancake geeft duidelijk aan dat de datingsite echt bedoeld is voor mensen die zoeken naar ware liefde. Elk nieuw profiel wordt door het team gecontroleerd op echtheid. Dit draagt bij tot de goede sfeer op de site.

Voor iedereen die hulp nodig heeft in zijn of haar zoektocht naar deze speciale persoon is er een klantenservice ingericht. Hier kunt u een beroep op doen als u er niet helemaal uitkomt op de website.

Iedereen is welkom bij HappyPancake. Het doel van de datingsite is om singles bij elkaar te brengen voor langdurige relaties en hierin mogen leeftijd, geslacht of bijvoorbeeld geloof geen rol spelen.

Eenvoudig aanmelden bij Happy Pancake

Het aanmelden bij HappyPancake is heel eenvoudig. Op de startpagina van de website vindt u een button voor aanmelding. U kunt dan een profiel aanmaken onder de button ‘account aanmaken’, waarna u een mailadres in moet voeren.

Als u dit gedaan hebt, dan kunt u overige gegevens invoeren. Hierbij kunt u denken aan uw geslacht, uw woonplaats en uw eventuele voorkeuren voor een date. Ook kunt u hier uw gebruikersnaam en uw wachtwoord kiezen en instellen. Bezoek Happy Pancake

Verder is het ook mogelijk om u bij HappyPancake aan te melden met uw Facebook account. De datingsite geeft aan niets ongevraagd te zullen delen op uw Facebook tijdlijn, dus hier hoeft u zich waarschijnlijk geen zorgen om te maken.

Aan de andere kant: de site leeft vermoedelijk van advertenties, dus tja… Na het afronden van uw aanmelding kunt u direct aan de slag met het zoeken naar een leuke date. 

Profiel Opties

Net als bij andere datingsites geeft u ook hier voor het profiel antwoord op een hoop vragen.

Hoe lang u bent, of u kinderen hebt/wilt, of u alcohol drinkt, welke leeftijdscategorie u zoekt, enzovoort. Zo kunt u vrij nauwkeurig zoeken naar singles van uw gading. Echter, omdat de site nog niet zo heel veel leden heeft beperkt u zich dan wel vrij snel.

Met behulp van HappyPancake’s uitgebreide filteropties kan ook jij de juiste match vinden. Onthoud, hoe meer informatie je toevoegt aan jouw profiel, hoe groter de kans is op de juiste match.

Aantal Leden

Hier is deze datingsite wat vaag over. Dit lezen we op de site: ‘Er is echter een factor welke datingsites van elkaar onderscheidt, en dat is het aantal leden dat de website heeft. Een groot ledenaantal is belangrijk om de kans op het vinden van de ware te vergroten’.

Daar is geen woord aan gelogen. Even verderop vermelden ze 500.000 leden, maar hoeveel hiervan in België of in de BeNeLux wonen is niet bekend. Zoals eerder vermeld is de site succesvol geworden in Scandinavië, dus vermoedelijk komt daar het leeuwendeel van de leden vandaan.

Happy Pancake App

Ze hebben kennelijk budget gevonden om een app te ontwikkelen. U kunt de Happy Pancake app downlaude voor zowel iPhone als Android-toestellen. U gaat hiervoor uiteraard naar de App Store of Google Play Store.

Het zal u opvallen dat er ‘Happy Pancake Nederland’ te lezen is, maar Belgen kunnen hem gewoon downloaden en gebruiken.

Klachten over Happy Pancake

HappyPancake is nog niet heel erg lang actief voor Belgische en Nederlandse singles, maar er is wel al een veel gehoorde klacht. Veel singles die zich hebben aangemeld zijn van mening dat de datingsite verdacht veel gebruik maakt van reclame. Dit zal dan ook nodig zijn om te voorkomen dat er kosten in rekening moeten worden gebracht bij de leden.

Ook zijn veel mensen van mening dat aardig wat profielen, voornamelijk van dames, wat onbetrouwbaar overkomen. U kunt natuurlijk altijd zelf gratis testen of u dit ook zo ervaart.

meetic 728x90 banner

Adres en bedrijfsinformatie

Het is mogelijk om contact op te nemen met HappyPancake, bijvoorbeeld als u vragen hebt of jeuhebt ergens hulp bij nodig:

Happy Pancake
AB Box 38137
10064 Stockholm
Website: www.happypancake.nl
E-mail Adres: info@happypancake.com

Happy Pancake Opzeggen

Wilt u uw account verwijderen? Doorloop dan deze stappen:

 • Log in op uw profiel op de site of app
 • Ga naar uw profiel
 • Klik op het tandwiel icoontje rechtsboven
 • Scrol naar beneden
 • Druk op ‘Account verwijderen’
 • Vul uw gebruikersnaam in
 • Bevestig uw wens
 • Uw account is verwijderd, en ook alle data is verdwenen

Alternatieve Gratis Datingsites

Er zijn weinig goede gratis datingsites in België. Betaalde alternatieven zijn Parship.be en Elite Dating, maar deze zijn flink aan de prijs.

Wilt u echt gratis daten, lees dan ons artikel over gratis datingsites, of kies voor een dating app als Tinder of Happn, die zonder betaalde functies prima te gebruiken zijn.

Ervaringen met Happy Pancake

Heeft u al gedate via deze Zweedse datingsite? We zijn benieuwd naar uw bevindingen.

Zijn er genoeg landgenoten lid om van toegevoegde waarde te zijn, of zijn het toch vooral Nederlanders? Wat vindt u goed aan Happy Pancake en wat is er minder? Help mij en andere lezers met een korte review 🙂

2 gedachten over “Happy Pancake”

 1. Probeer om in te loggen
  Heb alle gegevens i gevuld
  Toch aanvaard hij mijn woonplaats niet
  Ik heb alleen de keuze uit Nederlandse gemeenten of steden

  Beantwoorden

Plaats een reactie